Babyene i sirkelen alle ser ut til å bli sovende lenge siden. Bare din egen baby vil ikke sove for alltid, sover lite eller logger nesten hver time, natt etter natt. En lynkurs i babyen sove for tired foreldre.

Individuelle søvn krav: Hva er "sove gjennom" baby?

Einschlafen_Teaser

Foto: © Fotolia / nd3000

dele en drøm sannsynligvis alle nye foreldre: at deres barn skulle snart kan sove gjennom. Fordi hverdagen med baby er ofte så utmattende at de er raske på slutten av sine styrker når selv om natten kommer ikke til å hvile. Forresten, tema for søvn for mødre vanligvis enda større enn for fedre, som en fersk studie antyder. Forskere har faktisk funnet ut at kvinner får med barn i husholdningen sjelden nok søvn og føler seg sliten i løpet av dagen vanligvis som barnløs. Dette er selvfølgelig ikke ennå egentlig overraskende resultat. Resultatene fra studien viste også at mens barn forkortet søvn av mødre i husholdningen, men hadde ingen innvirkning på hvor lenge mennene sov. Mamma våkner og snorking Papa? Kanskje noe gårsdagens. Men en tendens til dårligere søvn mor selvfølgelig er det allerede - gjennom nattlig amming og hormonelle egenskaper. Men i mange tilfeller, lyder ordet "ved å sove" trygt for mødre og fedre snart som en vakker drøm. Og så vekker noen urealistisk forventning. "Asleep betyr ikke at et barn er allerede sover ti eller tolv timer om gangen, dette er unntaket. Det betyr at en baby sover seks til åtte timer, "sier psykolog Dr. Jörn Borke, leder av baby Clinic ved Institutt for psykologi ved Universitetet i Osnabrück hvor foreldre, bl.a. rådes til å sove problemer i sine babyer. Dette betyr at hvis et spedbarn ved 20-tiden om kvelden satt i dvale, kan det allerede være uthvilt to til fire om morgenen, "Finn wacht tiden hver kveld rundt to og deretter sover to pisket timer ikke én. Han har heller ikke trøtt, "en mor beskriver dette problemet i et online forum for foreldre.

Sove for baby: Lett omfordeling av sovende timer

"I et slikt tilfelle, kan foreldre leve et par dager søvn dagbok og bestemme den gjennomsnittlige søvn behovene til hennes barn over 24 timer," råder Dr. Bark i Urbia samtale "fordi de individuelle søvnbehov av babyer kan være svært forskjellige." Den sveitsiske utvikling forskeren Prof. Remo H. Largo beregnes her et utvalg på mellom tolv og 20 timer i de første månedene av livet. Bruke søvn dagbok kan deretter videredistribuere søvn tider av sine barn foreldre. "Du kan ligge ned om natten deres barn senere, slik at den våkner opp senere på morgenen. Du kan også prøve å gjøre den kortere søvn i løpet av dagen for å gjøre det til en total natt sover lenger, "sier Foreldre rådgiver bark. Det er også viktig at barnet ingen variasjon tilbys om natten, men lyset forblir dempet og snakke foreldrene stille. Dermed barnet lærer over tid at natten fred og ro midler.

Sleeping tåteflasker ved bedre?

Imidlertid kan mange foreldre også har en baby som sover om natten seks timer i strekk, bare kan drømme om. "Min mus var elleve måneder gammel og fortsatt ammer. men de ville i dag drikker hver time tidligere var det bare hver tredje time. Jeg går på tannkjøttet, kan jeg ikke! Bør jeg slutte å amme og gi henne den kvelden Schmelzflocken? "Spør en overtrøtt mor i et online forum. Mens du gjør noen foreldre faktisk oppleve at hennes baby med flaske mating stivelse (fra type 1) våkner sjeldnere om natten. Men det fungerer ikke. Studier har vist noen sammenheng mellom oppvåkning av babyer og typen eller mengden mat.

Kort søvn ganger i baby er medfødt

Det er heller arven etter antikken, som bringer barn til også ofte våken om natten "sove gjennom natten er ikke en del av den normale utviklingen av små barn," sier barnelege Dr. Herbert Renz-pute. "Lyset sovende har å gjøre med drikke beredskap. Mellom tre og fire, den alder hvor barn ble tidligere vanligvis avvent, vil den automatisk fast, "sier forskerne fra Universitetet i Heidelberg.

Swaddling - svøpt babyer sover bedre

Våre forfedre observert: Eng innpakket i håndklær spedbarn sove bedre. I mange deler av verden er innpakning babyer fremdeles liv, som Kina, Russland, Øst-Europa og Latin-Amerika. I flere år har denne "spytter" på babyer blir gjenoppdaget i den vestlige verden. En studie ved Carl-Thiem-Klinikum Cottbus, et universitetssykehus i Berlin Charité, avslørte 2009: babyer som sov i brukt for studien Wickelkissen "Cosyme" som omslutter armene, våknet opp til en halv sjeldnere enn barn i en konvensjonell sovepose med små armer gratis. Andre studier har observert at babyer av "Swaddling" (engelsk. Bølge) sover bedre og lengre total. Andelen av den såkalte. Ikke-REM søvn (dyp søvn fase) økes. At barnet alltid plasseres i liggende stilling under Swaddling og ikke kunne svinge seg selv, også er forventet å redusere risikoen for Sudden Infant Death Syndrome (SIDS).

Spytte i moderasjon

Men Swaddling blant forskere er ikke uten kontroverser. En engelsk studie fra 2009 viste at det fortsatt kan være en risikofaktor for Sudden Infant Death Syndrome: Risikoen for overoppheting er økt, spesielt hvis barnet har en febrilsk infeksjon. Noen studier har også observert en økt risiko for hofte dysplasi, for luftveisinfeksjoner og en forsinket begynnende krypende eller går. Også en hyppig utflating av baksiden av hodet av babyen gjennom den lange liggende i samme posisjon ble observert. Swaddled babyer har også mindre kroppskontakt med mor, noe som gjør deres samspill med barnet. Foreldre som ikke ønsker å gi opp fordelene ved Puckens skal vikle barnet bare om natten (dvs. varigheten grense) og koble den med infeksjon i en lys, vanlig sovepose med gratis armer.

Søvn - uten hjelp er ikke

Men før de kan tenke på å sove gjennom natten hennes baby, må mange mødre og fedre først bringe sine barn i det hele tatt å sove. Deres innsats kjøre tidvis merkelige blomster. Som du kan se sukk mødre som bærer barnet hver natt to timer. Eller hule-eyed fedre som slår ensomme runder i bilen, fordi barnet sovner bare i bil i bevegelse. ( "Faen, søvn 'a') "Gå faen å sove" sa den amerikanske forfatteren Adam Mansbach sin datter en dag ender opp med nerver - og gjorde det summa en bok med samme tittel, som ble en bestselger var.

Hvorfor barnet ikke kommer til å sove?

Men hvorfor mange babyer sovner så mye støtte fra sine foreldre som noen ganger kommer til grensen av sin myndighet? "Sovne når det er trøtt, er en stor regulatorisk utfordring for et barns første leveår. Hvor raskt dette lykkes en baby er litt hit og savner for foreldrene. Det avhenger av personlighet og temperament av barnet. Noen barn trenger mye støtte i å sovne, noen mindre, "sier psykolog Dr. Bark. Men mødre og fedre bør alltid se på hvor mye støtte virkelig trenger deres barn. "Foreldre trenger ikke å gå til ytterligheter. Du kan også utføre med milde metoder forårsaket en endring.

Nyfødte babyer liker det monotont

Men hvordan kan se ut som en mild forandring? "Foreldre kan barnet som kanskje langt sovnet bare på armen, første bære rundt noe, men da ligge der våken, klappe den litt og synge ham noe," sa bark. Selvfølgelig ville foreldre står overfor protest av babyer når de håndterer Einschlafritual plutselig annerledes. "Du har selv ofte i utgangspunktet satt til enda mer anstrengende netter til suksess endelig belønnet innsatsen." Det faktum at et barn protesterer her er helt normalt, bør foreldrene ha dette stille. "Det er viktig at de ikke forlater barnet alene, så mer trøst handle på det og er bare der."

barnet vil da gi etter for hva Regensburger psykolog og søvnekspert professor i det lange løp Jürgen Zulley kalt "monotont stimulering". Nemlig bevisst kjedelig ensartethet og påliteligheten til en sengetid ritual. Disse inkluderer for Zulley som beroligende, rolige vuggesanger ", men enda bedre er rytmiske bevegelser som i gode gamle vugge. Mange foreldre bruker en hoppende ball som den "rock forsiktig med de små, president i den tyske akademi for helse og søvn (DAGS).

Ofte barnet ikke er trøtt nok

Hvis et barn, men til tross for all hjelp fra foreldre i lang tid trenger å sovne, er det ofte rett og slett ikke trøtt nok. "Igjen, det hjelper hvis foreldre noen dager føre en søvn dagbok for barnet," råder Dr. Bark. Foreldre kan dette totalt søvn kravet deretter distribuere annerledes: Så, for eksempel, barnet ligge i kveld senere, eller avlivet i løpet av kortere det, at det kan være raskere sliten på kvelden. "Hvis vi ønsker å endre noe på søvnmønster av et barn, så vi må ha tålmodighet og for syv til 14 dager for å være i samsvar med våre retningslinjer," til spenninger Professor Remo Largo. For så lenge som nødvendig, til kroppens funksjoner til barnet tilpasse seg den nye rytmen.

Da den unge forlate tålmodighet

Men noen ganger barnet ikke sover, selv om det ser veldig sliten. Det så noen ganger ser nesten ut som om den unge forsvare seg mot søvn. Men dette er villedende: "Nei spedbarn motstår sovne. Siden han ikke kan forestille mangler lik noe, er det ingen grunn for ham å bekjempe enhver fysisk behov ", sier barnelege Dr. Rüdiger Posth fra Bergisch Gladbach i sin rådgivende forum. Problemet er en annen: "For søvn en person trenger tilstrekkelig tretthet. men u. a. forårsaket av søvn hormonet melatonin. I hjernen nok mottagersteder for dette Hormone skal være tilgjengelig på spesifikke reseptorer. men disse er bare dannet i løpet av de første årene ut. "

For trøtt til å sovne

Det kan skje, derfor, at en baby ikke kan sove, selv om han følte et stort behov for det. "Og så han er akkurat som oss voksne også, når vi er ekstremt sliten, men ikke lov til å sove (for eksempel under en kjedelig forelesning.). Vi er veldig nervøs og nervøs" Posth anbefaler her "pasient bærer rundt, samt på lang seng seter og sanger å synge. "Selv musikk rolig, og som absolutt ikke bare de langsomme stykker. Med tiden så moden for søvn atferd, hvis ikke helt skje av seg selv i det første året.

Små kurs i babyspråk

Så en baby fallende øyne, men også "bilateral avtale" mellom barnet og foreldrene må jobbe. Ellers kan det skje at selv om barnet signalisert: "Jeg er lei!", Men foreldrene ikke svare riktig på det fordi de ser skiltene, eller mener at det er feil tidspunkt å sove.

Nyfødte og Sleep

Nyfødte er omtrent hver time og en halv sliten. Eldre barn har visse tider ( "sleep window") som de kan sovne. Hvis tiden er overskredet, vil de perk opp igjen for å igjen bli sliten etter 50 til 60 minutter. Så hjelper det hvis foreldrene kjenner igjen dette tidsvinduet. Og disse er de typiske signaler om en sliten baby: stirre, frowning eller griner, gjesping, øye eller øre rubbing, gråt eller klynking, rykninger, knuger av never, er stiv making, færre bevegelser, avverge ansiktet, kort og rytmisk suger. Men det er også babyer (dvs. i neste tidsvinduet) er lei nok på andre forsøk å faktisk sovne. Her må foreldrene få erfaring med sine barn og lære å stole på sine observasjoner.

Har våre barn en søvnforstyrrelse?

Men når hennes baby til tross for alle anstrengelser fortsette å våkne opp seks ganger i natt, eller kan settes til å sove om natten med bare to timer ved bed-seter, foreldre ofte mistenker en søvnforstyrrelse. Men babyer kan egentlig allerede har søvnløshet? "Når babyer under seks måneder, er det antatt at det er naturlig og normal tilpasningsforstyrrelser når de har en ganske uregelmessig søvnmønster," sier Dr. Bark av Baby Clinic ved University of Osnabrück. Men selv med eldre babyer som var fremdeles sover ganske grov, gjelder: "Vanligvis er det barnet ganske godt med sin søvn mønster, er det heller foreldrene som - på grunn av utmattelse - har problemet."

Gamle behov i en moderne verden

Det er derfor nyttig å spørre deg selv: Hva kan allerede, og hva som ikke er våre barn i denne alderen - "Så for å normalisere før heller enn problematisere" sa bark. "I den vestlige verden, legger vi stor vekt på selvstendighet i våre barn, i et privat rom og en seng for barnet. Noen ganger overvurderer vi mens hans ferdigheter til selvstendig å sovne eller å sove. Men blant primitive folkeslag, anses det normalt at barna ikke sove alene om natten og våkner fortsatt ganske lang tid og være fornøyd. "Selv barnelege og forfatter Dr. Herbert Renz-pute understreker: "Hvis et barn ble polet ut, glad for å sove alene, det ville ikke ha overlevd sin barndom i det meste av menneskehetens historie. For å være sikker og trygg, det måtte stenge av voksne søke og etterspørsel etter akutt ettertrykkelig. "Derfor er det mange babyer sover bedre når de er i en seng (" Baby balkongen ") kan ligge ved siden av foreldrenes seng.

Når han endelig kommer - den faste søvn tidsplan?

Det kan lindre Så, la oss gå til stive ideer om hvordan bør en baby sove. Foreldre bør også være forsiktig med uttalelser av sine egne mødre eller kjærester i denne alderen, men hadde baby, men "sove gjennom lang". "Statistikken sier at halvparten av alle barn fortsatt våkne opp minst en gang hver natt i løpet av de første fem årene av livet, en femtedel av dem selv flere ganger. I babyer som er selvfølgelig mye oftere saken, "sier Dr. Bark. Mødre og fedre dermed må være tålmodig, utvikler søvnmønster - før eller senere -. Av seg selv ", men foreldre kan støtte denne naturlige utviklingen av barnet regelmessig, strukturert skape daglige rutine, gjør gjentatte hverdagslige ting til faste tider og skape en kveld ritual. Barnet vet da de tilsvarende signaler og kan fremstilles ".

men hvis man er gjennom den sovende oppførselen til sin unge fysisk eller psykisk på slutten, må lettelse bli funnet. Foreldre bør ta svinger i sengen Ta med barnet eller natten stå opp, gi hverandre tid, (kanskje bestemor) En barnevakt for å fullføre. Og selvfølgelig, foreldre kan ta med i dette tilfellet, hjelp fra et rådgivningssenter.

tjeneste

Rådgivningssentre, rådet foreldre i grov babyen sove:
www.trostreich.de (postnumre).

Mekling av barneleger med sove medisinsk opplæring ved å kalle 0941/94 28 271.