Du ønsker at adoptere et barn fra udlandet? En svær beslutning. Hvordan det fungerer, og hvad man skal kigge om til Urbia har sammensat.

Internationale adoptioner: En ud af fem børn, der ikke fra Tyskland

Hvid mor sort barn iStock MShep2

Foto: © iStockphoto.com/ MShep2

Ønsket om at vedtage en udenlandsk barn har mange grunde. Nogle forældre har indset professionelt og ønsker et barn nu, men det virker ikke helt finde ud af forskellige grunde. Vedtagelsen af ​​et tysk barn måske er vanskelig på grund af alder af forældrene eller af andre grunde. Nogle har også allerede ejer børn og vil gerne et andet barn, der passer bedre i alder til familien som et spædbarn. På samme tid, de har at tilbyde et ulykkelige barn i et af de fattige lande i verden en god fremtid ønske.

I 2008 1.251 vedtagne børn og unge havde ikke en tysk statsborger. 612 af disse børn var kommet i anledning af vedtagelsen af ​​Tyskland. Hjælpeorganisationer, der er forpligtet til den såkaldte tredje verden, se international adoption med blandede følelser. Fordi, desværre, de fleste af de børn, vil ikke blive vedtaget den anerkendte børser. Mange par får en til de tilbud om tvivlsomme formidlere. Her er ofte den oprindelse, alder og historie af børnene angivne forkert.

I indkøb af barnet er ikke sjældent enten mod svindel og forfalskning af dokumenter til fødselsattester, civilstandsattester, informeret samtykke fra mødrene, og heller ikke barnebortførelser veg tilbage. Selv en langvarig pleje af forældrene om adoption også mangler. Så du skal kigge efter kun respektable udvekslinger i henhold til ønsket barn til rent faktisk at reducere lidelse og ikke at stige. Men også mange andre ting skal overvejes, og at overveje, hvis du ønsker at vedtage et udenlandsk barn.

Det, vi er nødt til at forberede os på den nye familiemedlem?

Man skal ikke blive vildledt af billeder af søde, eksotiske udseende børns ansigter til overdrevent romantiske forestillinger selv. Mange børn, der ikke kan tage de tyske forældre glade i at modtage mere eller mindre skadet i deres sjæl, eller har fysiske Sygdom eller handicap. "Børn, der forlader et hjem er beskadiget:

 • Afsavn (psykiske eller fysiske mangler)
 • manglende netværk i hjernen,
 • Rakitis (forårsaget af vitamin D-mangel bone deformationer)
 • alvorlig nærsynethed,
 • Hospitalismus (adfærdsforstyrrelse ved monoton miljø og mangel på omsorg),
 • alvorlige infektioner til hepatitis B og AIDS,
 • Attention Deficit Disorder

og meget mere er de mulige konsekvenser af hjem liv"Så Pastor Wolfgang Gerts af Federal Association for forældre til udenlandske adoptivbørn (som opløst i begyndelsen af ​​2010). Forældre bør derfor spørge sig selv realistisk hvordan modstandsdygtige de er, og hvilke sygdomme og problemer, de tror det godt at komme og hvad ikke.

Det leveres også med adoptivbørn til tider sker, at de giver sig selv vanskelig og grænserne for forældre til usædvanlig stærk måde "debug", Hvad ser derefter for de usikre adoptivforældre og afvisning på den del af barnet, er lige det modsatte: Looking for Love og ubetinget Antag-Werden. Børnene testet på denne måde, hvis forældrene stadig elsker dem, hvis de selv "dårlig" er.

De ofte enkle fornemmelser af nye forældre for deres barn skal overvejes og medregnes ærlig: "I vedtagelsen, er der ofte en følelse, det manglede noget i forhold til barnet, hvis jeg ikke havde fra begyndelsen"Hvid Gerts. De nye forældre bør være stabil og rolig nok til at acceptere sådanne følelser.

Er vi ikke for gammel?

"Lovgiveren angiver ikke en aldersgrænse. Hvis sådanne grænser praktisk er fastsat af de enkelte myndigheder, de har så så faktisk fundet en praktisk løsning, men ingen juridisk opbakning"Sagde Wolfgang Gerts. Diskussion værdig vil spørgsmålet under alle omstændigheder, når der gå mod den 50. For besatte mange erfaringer, at ældre adoptivforældre gode og forståelse forældre var, som beskæftigede også forsigtig og mindre bange med de problemer, der bringer med en beskadiget af hjem ophold barn.

Og hvor gammel skal barnet?

at få et spædbarn er svært. De fleste børn skiftede fra udlandet, i hvert fald i barndom, men mindst ni måneder gammel. Man bør få aldersstruktur familien. Det vil sige, et adopteret barn bør være efter eksisterende søskende. Det ville bringe uorden i voksne strukturer, hvis de andre børn pludselig får en ældre søskende, som det dominerer. selv Alder forskel skal være velvalgt: "Hvis afstanden er for stor, vil det ligeledes vokse op et enkelt barn. Hvis aldersforskellen er for lille, positionerne i familien af ​​alle familiemedlemmer vil blive re-søges. Der kan være konkurrence og overdreven jalousi. Det er derfor, den aldersforskel bør være mindst et år"Så Gert, som selv vedtog fire udenlandske børn og i mange år om emnet international adoption indsamler oplysninger, holder kontakt, yder bistand.

Fra hvilket land vores barn til at komme?

Desværre er det stadig i vores land, uanset hvor et barn ser sund hud eller hårfarve det måtte have. Vores egen styrke, men også det miljø, bør betragtes som én liv. "Man må spørge sig selv, hvad man kan forvente som en forælder"Så Pastor Gerts. Fordi det ikke har, men kan meget vel ske, at ikke alle mennesker reagerer på den børnevenlige og fordomme. "Du er en rumænsk. Rumænere stjæle - som jeg ikke spille!" Sådanne udsagn fra børn, der afspejler fordomme deres egne forældre kender ofte Gerts.

Det, vi skal gøre først?

Først bør du få en konsultation med de kompetente ungdomsforsorg kontor. "Man bør ikke sættes på telefonen, de ungdomsforsorg kontorer har til opgave at rådgive"Så Gerts. Hvis det er muligt, bør man så hurtigt som muligt en personlig konsultation kan give, for ikke at blive sat ud i månedsvis. For store, ofte overbelastede ungdomstjenester ofte du stadig nødt til at bringe lidt mere tålmodighed.

Nogle ungdomsforsorg kontorer kan også ringe potentielle par, der har adopteret et barn, og som man kan interagere. men det råd er også vigtigt at afklare de mange spørgsmål, der bringer en international adoption med dem:

 • Adoptere et barn: omkostninger og gebyrer?
 • Jeg ønsker adopieren forældreløs. Hvad skal jeg gøre?
 • "Hvad om status for mit barn?
 • Hvordan er det uden tvivl en tysk barn?
 • Er en Nachadoption påkrævet?
 • Hvad psykologiske og social støtte pædiatriske behov barn, søskende og forældre i færd med at vokse sammen?
 • Hvordan får vi i løbet af kriser væk?"Så Pastor Gerts.

I intet tilfælde bør på "øjeblikkelig hjælp" selv handle på egen hånd for at få sine Wunschkind private formidlere (såsom læger, præster eller advokater) her eller regres i udlandet, eller. Altid og under alle omstændigheder skal de officielle og kendte børser være (Vedtagelse) stof valg.

Hvis international adoption tackles, kan du i løbet af den ofte lang ventetid - et år er ikke ualmindeligt - indsamle oplysninger også via internettet, og forbinde med andre ventende forældre.

Åbn eller anonym adoption?

Mange forældre kan forestille dig, for at opretholde yderligere kontakt med familien i hjemlandet af deres adoptivbarn ganske imponerende. Og i nogle tilfælde er dette helt sikkert en fordel for forældre og barn. "men en åben adoption udgør også risici"Som Pastor Gerts hvid. "Den ene er undertiden tvunget til at tolerere ubudne besøg til de biologiske familiemedlemmer til at blive udsat for deres Bittstellereien at blive talt i uddannelse." Man må også i tilfælde af åben adoption familien i hjemlandet sætte klare grænser, der skal acceptere dem og overholde. Den erfarne adoptivfar advarer: "Du er nødt til at tænke to gange, hvor meget åbenhed, du ønsker. Hvad der engang var lavet, kan ikke vendes igen." Også i dette nummer et interview med konsulenterne i Ungdomskontoret er helt sikkert tilrådeligt.

Juridiske begrænsninger

Hvorvidt barnet nu kommer fra Tyskland eller i udlandet, den juridiske Krav til forældre er de samme: hver par, hvor den ene ægtefælle 25 år, og den anden ægtefælle har nået en alder af 21, kan ansøge om optagelse af et adoptivbarn. Ugift kan tage alene, forudsat at de har nået en alder af 25 et barn. I tilfælde af et ægteskabslignende forhold kun en af ​​partnerne kan adoptere barnet, en fælles vedtagelse er ikke mulig.

De, der nu ønsker at søge om et adoptivbarn, har ofte de unge velfærd kontor første Spørgeskema til adoptivforældre Anmodning og fyldt med nogle dokumenter at indsende disse er der igen. I en personlig samtale egnethed undersøges derefter som adoptivforældre. I modsætning til vedtagelsen af ​​en tysk barn parret skal råd til de omkostninger på op til 1.200 euro for egnethedsprøven.

Derefter kan de adoptivforældre ansøgere kontakte de anerkendte udenlandske børser. De enkelte steder er der store forskelle i udvælgelsesproceduren og gebyrer. Den anbringelse af et barn sker via den internationale placering kontor i samarbejde med den lokale ungdom velfærd kontor. Vedtagelsen er først udføres i henhold til lovgivningen i oprindelseslandet. Vedtagelsen lov er meget forskellig fra land til land. Hvis barnet er i Tyskland, en ny vedtagelse efter tysk ret er tilrådeligt at sikre status af barnet juridisk korrekt. Forudsætning for vedtagelsesproceduren er det notarized samtykke fra de biologiske forældre, som kan gives de første otte uger efter fødslen. Dette krav formular og dato efter tysk ret skal allerede ses i vedtagelsen i oprindelseslandet. Den videre procedure svarer til, at der i vedtagelsen af ​​en tysk barn.

Haagerkonventionen - mere beskyttelse for børn

Nogle forældre tørster så meget som de ønsker barn, hun til de velrenommerede udvekslinger end adoptere et barn fra udlandet. Tvivl om barnet til adoption virkelig blev gjort ordentligt ting fortrænges, den ene er tilfreds med halve sandheder, mener han kan fremhæve kapitlet fortid helt ud af barnets liv. Men selv om børn begær er så ivrigt stadig: Barnets trivsel er vigtigere end ønsket af forældre til en hurtig vedtagelse og en pletfri barn. Derfor, for at være mere gøres for at beskytte børn, der bliver vedtaget i fremtiden også på internationalt plan.

FN Børnekonventionen indrømmer har ret til deres oprindelige familie og retten til kulturel identitet til hvert barn. International privatret, der blev vedtaget i 1993, Haagerkonferencen, den "Konventionen om samarbejde og beskyttelse af børn i forbindelse med grænseoverskridende adoption", Dette Haagerkonventionen indeholder bestemmelser om barnets tarv i første omgang, og fastsætter, at international adoption kan finde sted, hvis børns rettigheder beskyttes. Således er en udenlandsk adoption er kun muligt, hvis oprindelseslandet er ingen anden vej. kan formidle kun anerkendte organer, ikke på noget websted kan opnå en økonomisk fordel gennem bureau.

Hvilke organisationer giver udenlandske børn?

Følgende adoptionsbureauer arbejde i henhold til reglerne og betingelserne i Vedtagelse lov:

 • ADA Vedtagelse rådgivning e.V.
 • Forældre til børn E.V.
 • Social service katolske Kvinder
 • Evangelical Association for Adoption og plejebørn Mediation Rheinland eV
 • International Social service, Tyske afdeling e.V.
 • pr Infante - Handling barn i nød e.V.
 • Terre des hommes Tyskland e.V.
 • klub "Børn af vores verden" e.V.

venstre

Oplysninger om emnet Vedtagelse / international adoption.

På spørgsmålet om international adoption: Info site af Terre des Hommes.

"vedtagelse By", Mødested for de berørte forældre, information om emnet, diskussioner, erfaringsudveksling mv Heiteres

litteratur

Böcker, Werner og Krolzik, Volker:
Adoptioner i One World - bidrager til at integrere udenlandske børn i Vesteuropa. Udgiver Schulz-Kirchner, Idstein 1998:e

Dörfling, Sabina og Alsace, Inge:
Internationale adoptioner. Rådgivning, mægling, akkompagnement.
Udgiver Schulz-Kirchner, Idstein 1997:e

Eliacheff, Caroline:
"Det barn, der ønskede at være en kat",
DTV München 1997: e

Gerts, Wolfgang:
Vores lille Rumänenbande - børn fra hjemmet! Hvordan ændrer adoptioner børn og forældre.
Steeple Publishing 1999: e

Hohnerlein, Eva-Maria:
International adoption og børns velfærd.
Nomos, Baden-Baden 1991:e

Jurgensen, Hans-Uwe:
Barnet fra Guatemala. Historien om adoption.
Verlag Frieling og P., Berlin 1999: e

Wielicki, Sabine:
Den lille out-of-reden Faller.
Steeple Publishing 2000.