Somehow du aldri kunne forestille seg at det skjer når en selv - og så dette: Du har blitt fanget av deres barn under sex. Må du være flau? Hvordan svarer du nå? En psykolog gir svar.

Hvordan bør vi reagere?

Parent Child putekrig

Foto: © iStockphoto.com/ 4774344sean

Forhåpentligvis vil det ikke lage en selv, er fåfengt: Sannsynligvis nesten hvert sett foreldre vil etter hvert fanget av de unge under sex, det er bare et spørsmål om tid. Og selv om vi aldri ble forstyrret i saker av kjærlighet som det er i dag, og det er nesten ingen Sexthema som ikke ville pisket allerede ettermiddag på TV i detalj: Mange foreldre er fortsatt preget veldig pinlig når datter eller sønn plutselig med et spørrende ansikt på soverommet døren , Hvordan skal man reagere da? barnet ikke er redd fordi mamma og pappa har sex ser så morsomt, synet av moaning foreldre er kanskje skadelig for unge?

Problemet ligger hos foreldrene, ikke barnet

"Barn er ikke skadet hvis de tar foreldrene har sex"Roer psykolog Erika Sievers fra Wuppertal. Det heller ikke spilte noen rolle hvor gammelt barnet. "Hvordan foreldre håndtere problemet, avhenger av hvor i seg skammen grense" Sievers forklart. "Foreldre må finne ut for seg selv om de foretrekker å fullføre soverommet døren, eller ikke. Også fullføre er ikke skadelig for barna. Og om ikke nå fullført, alle barn lære over tid at foreldre har et privatliv som tilhører dem alene. Eldre barn kan for eksempel forklare derfor at de bør slå først før de går inn på soverommet. Men, akkurat som foreldrene må respektere personvernet til barn og banke på barnehagen døren, i stedet hineinzuplatzen enkelt.
At foreldre føler seg ofte som flau over å bli overrasket under sex, forresten ikke er avhengig av ting selv av, for det er faktisk noe helt naturlig: "Følelsen av forlegenhet er kulturelt betinget, og har å gjøre med de forskjellige omstendigheter også. I noen samfunn, sover hele familien i samme rom, så nå og da nødvendigvis vil merke hvis foreldrene har sex. Det, kanskje det er, men som støtende, når menn og kvinner tar sine måltider sammen og se hverandre mens de spiser, som igjen er vanskelig for oss"Forklarer eksperten.

Når du venter: Serenity er nøkkelen

Men hvordan reagerer når det skjer? "Dersom barnet marsjerer inn på soverommet sent på kvelden eller om natten, er det likevel søvnig og likevel så fanget opp i drømmene sine, at det lagt merke til noe og ikke oppfatter situasjonen"Sier Erika Sievers. "Man bør avbryte sex naturlig, forbli rolig og ta barnet for en stund til sengs." Men selv om barnet er foreldrene i løpet av dagen fanget ha sex og overrasket i døråpningen, står det bli løs. "Nå er det viktig å gi opphav til noen forlegenhet. Foreldre bør ta med barnet til sengs, kan være der så kos sammen, snakker, ler eller rasende." forklaringer trenger "tatt på fersk gjerning" bare la når barnet spør eksplisitt etter hva mamma og pappa fikk du nettopp laget. Når spørsmålet kommer, men du bør ikke dykke for langt: "I stedet for å starte på bier og blomster, er det bedre å hvert å svare på konkrete spørsmål om barnet"Informerer Sievers. Så du kan si, for eksempel, har som mor og far bare kost hverandre fordi de har så mye.

Hva gjelder her er generelt sant også for utdanning av barnet: Første start med forklaringer når det oppstår spørsmål. klart for alle spørsmål og svar kort. Og alltid bare så mye å forklare, så vel som etterspørselen. "En virkelig flott verktøy er bildebøker som eksisterer rundt temaet utdanning i dag," tuppen av psykolog. "sammen du ser på boken og forklarer hva som kan bli sett." Dette avlaster foreldrene og hjelpe dem i denne oppgaven, som fortsatt vil oppfattes av mange å være vanskelig eller pinlig.