"Vanhemmat ovat vastuussa lastensa." Oikeasti? Miten säätelevien valvonta? Milloin me todellisuudessa ovat vastuussa lapsillemme? Miten meidän pitäisi käyttäytyä, jotta se täyttäisi velvollisuus valvontaa?

Omaisuuden vanhempien vaatimaan löytö lasten

Lapsia ilman valvontaa Wall

Kuva: © iStockphoto.com/ Cherry-Merry

Lapset ovat uteliaita ja spontaani. Haluat löytää maailman ja kokeilla kaikkea. Te suojauksina kepposia ja unohtaa pelaa joskus kaiken ympärillään. Tämä voi kostautua: Kuten kun lapsi jälkeen seurallinen pistää laskeutui kursailematta lattialle ja rikkoo hänen käsivartensa, kun pallo ei lennä ikkunan maaliin, mutta naapuri tai jos autoja naarmuuntuu pelatessa. Tällaisia ​​vahinkoja tapahtuu nopeasti - ja yhtä nopeasti syytettä nousee usein esiin, että vanhemmat olivat laiminlyöneet velvollisuutensa valvonnan. Mikä on kyse? Vanhemmat tarvitsevat lapsensa jatkuvasti näkyvissä? Milloin he voivat olla vastuussa niistä ja kepposia niiden jälkeläisten? Ja mitä seurauksia sillä voi olla, jos ne ovat ratkaisevalla hetkellä ei ole olemassa?

aikuisen valvonta

Kaikki tämä säätelee aikuisen valvontaa. Se on osa vuonna § 1631 BGB säänneltyä huoltoa ja vanhempien huolenpitovelvollisuus, joka sisältää yleensä oikeus ja velvollisuus vanhempien pitää lapsensa kouluttaa ja valvoa. Valvonnassa periaatteessa kaksi: alaikäisiä olisi suojeltava vahinkoa ne itse tai joka voi saada ne kolmansille osapuolille. Päinvastoin, mutta myös kolmansia osapuolia vahingoista, jotka voivat vaarantaa ne läpi "vaarallinen lapsi" on suojattava.

Rikkoo valvontavelvollisuus voi johtaa rikos- ja siviilioikeuden kauaskantoisia seurauksia. Aiheuttaa lapselle haittaa tai vahingoittaa sitä, vanhempien on osoitettava, että he ovat täyttäneet valvontatehtävänsä kunnolla. Onnettomuuksia, vaikka sairausvakuutus saapuu ensin, mutta nouseva hakea muutosta, jos vanhemmat eivät ole täyttäneet valvontatehtävänsä. Varo isovanhemmat, ystäviä tai hoitajan lapsi, se ottaa automaattisesti mukanaan valvontatehtäväänsä. Tämä koskee myös lasten syntymäpäivä: vanhemmat Birthday Girl ei vastaa ainoastaan ​​oman jälkeläisistä, mutta myös nuoremmille vieraille.

Lapset voivat myös joutua vahingonkorvausvastuuseen

Mutta ei aina automaattisesti vastuussa vanhemmat lapsilleen. Iästä alkaen seitsemän ja tie kymmenen vuotiaana, lapset voidaan saattaa vastuuseen, jos heillä on asianmukainen kypsyyttä. Tässä mielessä, tuomioistuinta, esimerkiksi onnettomuuden jälkeen, joka johtui yksitoista vuotta vanha pyöräilijät päätetty. Poika oli vastoin ajosuuntaan polkupyörän, ristissä ilmeisesti katsomatta korttelin ja törmäsi nainen, joka ei voinut jarruttaa ajoissa. Nainen loukkaantui ja vaati vahingonkorvauksia. Oliko valvontavelvollisuus rikkoo vanhemmat? Ei, koska yksitoista vuotta vanha pitäisi sietää jatkuvassa valvonnassa, kun polkupyörällä, oikeus päätyi. Siksi vanhemmat eivät ole vastuussa tässä tapauksessa. Onko hän vastuussa onnettomuudesta? Kyllä, koska hän oli 11-vuotias ei ole enää oikeutta ajaa jalkakäytävällä, ja olisi kunnioitettava tietä. Mukaan tuomioistuimen hänellä hänen iässään kypsiä pystyäkseen arvioimaan hänen virheeseen. Poika siis yksin vastuussa onnettomuudesta. 

Vastuuvakuutus on välttämätöntä

Vanhempien tulisi ehdottomasti ottaa vastuuvakuutusta koko perheelle. Vakuutusturva sisältää "teko-vammaisten lasten." Hyökkäys ei onnistu lapset ovat periaatteessa korkeintaan seitsemän vuoden ikäisenä. Jopa tässä iässä lainsäätäjille ja vakuutusyhtiöt uskovat, että lapset eivät voi unohtaa teoistaan ​​niin pitkälle, että niitä voidaan pitää vastuullisena. Liikenteessä tämä koskee kymmenen vuotta. Lapset seitsemän vuoden aikana ovat vastuussa vain, jos heillä on tarvittava kypsyys ja ymmärrystä kyky. Joten ammunta viisivuotias jalkapallo tullut levy, uhri ei saa mitään - paitsi jos vanhemmat tai muut huoltajan laiminlyöneet velvollisuutensa valvonnan. Sitten huolimattomuudesta vastuuvakuutuksesta vahinko tapahtuu.

Valvonta: vanhemmat dilemma

Vanhemmat Tärkeintä on varmistaa, että heidän lapsensa eivät vahingoita syy tulla itse haittaa. Mutta miten lapsi olla riippumaton ja pystyy ottamaan vastuu omasta käyttäytymisestä, jos isä ja äiti jatkaa sitä joka käänteessä? Sääntelevä laki antaa vanhemmille dilemma: toisaalta, ne täytyy antaa niiden jälkeläisten vapautta, jotta he oppivat käsittelemään riskejä ja vaaroja. Toisaalta, ne täytyy suojella lapsiaan ja ulkopuolisille mahdollisilta vaurioilta. Ja jopa fürsorglichsten vanhemmat eivät voi olla kaikki heidän silmänsä. Kuinka paljon valvontaa tarvitaan näin ollen, kuinka paljon on sopiva? Mitä oikeudellisia vaatimuksia?

Kaikki riippuu yksittäistapauksesta

Dilemma vanhemmista on hyvin tietoinen lainsäätäjälle. Siten § 1626 siviililain, kohta 2: "Kun hoitoa ja kasvatusta vanhemmista ottaa huomioon kasvavaa kykyä lapsen itsenäistä ja vastuullista toimintaa." Kuitenkin koskevat erityissäännöt sisältöä ja laajuutta vanhempien valvontaa ei ole olemassa. Mitä he antavat lastensa ja kieltää riippuu niiden suhteellisuudentaju. Ratkaisevaa ikä, kehitystaso ja ominaisuudet lapsen. Onko pystyy tunnistamaan vaarat ja arvioida? Seurasin sitä ohjeita vai onko se haluaisi pelata yli ja kiellosta huolimatta läheisellä järvellä tai kadulla? Kolmen-vuotias on valvottava eri yhdeksän vuotta vanha, villi kimalainen, joka on aina valmiina iskemään, toisin pieni perikuva. Liikenteessä tai pelatessa lähelle rakennustyömaalla muut "sääntöjä", kuten leikkikentällä sovelletaan.

Haasteena vanhemmille onkin harkittava, mitä vaaroja vaaranna heidän lapsi tai betonia voi odottaa häneltä. Koska vain ne tuntevat hänen kehitystason ja tietää, mitä se voi saada ja mitä se voi silti hukkua. Noudattamaan valvontatehtäväänsä, ne pitäisi lapsensa ehdottomasti mahdollisista riskeistä leikkiä, selittää urheilu- ja liikenteessä ja sopia selvät säännöt. Iän, älykkyys, kyky ja poikkeuksellisissa olosuhteissa, kyseiset tiedot on varoituksista ilmaista tai tilanteita - harjoitellaan - esimerkiksi käyttäytymisestä matkalla kouluun. Tietenkin vanhempien pitäisi myös olla varma, että heidän lapsensa on ymmärtänyt ohjeita ja he seurasivat. Onko se vielä liian pieni vai onko se usein kieltoja aikaa, vanhempien on oltava puuttua milloin tahansa asennossa.

Tuomioistuinten päätökset oppaana

Tämä ei tarkoita, että lapsi on pysyvästi valvottava. Riippuen iästä ja olosuhteista, riittää vapaamuotoinen tai tutkia ainoastaan ​​pistokokein näytteet, jossa lapsi on pelissä ja mikä ajaa sitä. Esimerkki oikeuskäytännöstä tekee selväksi, mitä tarkoitetaan: Kaksi poikaa, yksi seitsemästä, yksi viidestä, naarmuuntua pysäköintialue useita autoja. Parkkipaikalla oli aivan leikkipaikka. Vanhemmat olivat antaa lasten pelata yksin, jossa heitä ei jätä neliön. Kaksi loukkaantui haastaa vanhempia rikkonut valvontatehtäväänsä vahingoista. Tuomioistuin hylkäsi nostettu vanhemmat seitsenvuotinen. Poika ei ollut aikaisemmin huomannut kepposia ja aggressiivista käyttäytymistä, joten se oli kunnossa, jos hänen vanhempansa antaa hänen pelata jopa kaksi tuntia ilman valvontaa. Toisin kuin päätös asiassa on viiden-vuotiaan: Tässä iässä ohjaus etäisyydellä 15 30 minuuttia oli tarpeen, oikeus päätyi.

Siitä, kun lapset saavat jäädä yksin kotona?

Nämä ja muita tapauksia oikeuskäytäntö ainakin antaa karkean: Pieniä lapsia ei saa koskaan jättää valvomatta. Neljä-vuotiaille vanhempien pitäisi nähdä noin 15 minuutin välein, kun oikeudet - jos niillä on turvallisella alueella, eikä lähellä vilkasta katua tai järven; kuuden vuoden seuranta aikaväli jatketaan 30 minuuttia. Ne eivät myöskään saa peittää lyhyt, turvallisia reittejä polkupyörällä etukäteen opetusta. Tämän iän jälkeen vanhemmat voivat myös alkaa jättää lapsen yksin kotona, aluksi tietenkin vain muutaman minuutin. Jos tämä toimii, kaudet voidaan laajentaa vaiheittain. Varmuuden vuoksi vanhempien pitäisi aina tavoitettavissa puhelimitse lapselle. Mikä ei toiminut: myös lapset, poissaolon aikana talossa.

Seitsemässä kohteeseen kahdeksan vuotiaat, jotka olivat opettaneet vanhempiensa tarpeeksi yli tekemisistään ja noudata ohjeita yleisesti säännöllistä seurantaa ei ole enää tarpeen. Tässä iässä lapset tarvitsevat tutkia ympäristöään leikkisästi ilman vanhempien valvontaa, liittovaltion tuomioistuin totesi antamassaan tuomiossa 24.03.2009 (asia. VI ZR 199/09). Koska muuten oppimisprosessi olisi haitannut käsiteltäessä vaaroja.

Mutta kuten sanoin: Kaikki riippuu yksittäisestä tapauksesta.

 

Linkkejä:

  • www.kindersicherheit.de: tietoa tärkeitä kysymyksiä lasten turvallisuudesta kotona, vapaa-aikana ja liikenteessä; kuten usein kysytyt kysymykset "valvonta".
  • www.familienhandbuch.de: yksityiskohtainen oikeudellinen diskurssi "valvonta".
  • www.aufsichtspflicht.de: Oikeastaan ​​informaation sivuston opettajille ja nuoriso-ohjaajille. Mutta se sisältää myös runsaasti hyödyllistä tietoa vanhemmille ja lukuisia nykyisiin sääntöihin aiheesta.
  • Youth Münchenissä on kehittänyt erittäin informatiivinen ja kattava kysymys paperin vanhempien valvontaa. Ilmainen ladata: http://www.muenchen.de/cms/prod1/mde/_de/rubriken/Rathaus/85_soz/06_jugendamt/30_kinder/80_kinderbeauftragte/download/themenblatt_aufsichtspflicht_final.pdf