De fleste kvinner (og deres menn) er svært begeistret for den nye prakt som maner dem inn i svangerskapet cleavage. Men ofte desillusjon etter avvenning: Brystene er små, sagging eller asymmetrisk. Hva gjør jeg?

Baby med en rekke endringer - inkludert brystene

bryst hender

Foto: © iStockphoto.com/ DORAM

I Urbia forum klager Userin "an.n.": "I løpet av mine to svangerskap jeg kunne nyte en velskapt kvinnekroppen. Vel, 4,5 måneder etter avvenning mitt andre barn, har jeg ingen bryster, men huden klaff. Jeg er så trist ..." Som deg er hvor mange kvinner fordi noen er velsignet med flaks at den gamle størrelse, form og fasthet av brystene er etablert igjen etter graviditet og amming. barm at etter Babyglück endret, det er ikke uvanlig, men helt normalt. Vi undersøker årsakene til bunnen og gi tips om hvordan du bør håndtere nedgangen av cup størrelse.

Ikke amming er å klandre!

I motsetning til det mange tror, ​​amming fører til en "sagging brystene" gjør heller ha svangerskapet for en endring i bysten. Fordi selv i denne tiden, forbereder kroppen for den påfølgende amming melkekjertlene vokser, bryst øker i størrelse, huden strekker seg. Etter avvenning, er den større brystomkrets rent biologisk synspunkt, ikke lenger er nødvendig, slik at bryst regresses gradvis. Denne prosessen foregår i prinsipp i kroppen av hver gravide kvinner fra (mer eller mindre uttalt) og er uavhengig av ammer. Uten amming er denne prosessen settes i bevegelse etter fødselen, ellers etter avvenning. Hvor sterk forskjellen i kontrast er for tidlig og hvilken form, størrelse og styrke har den nye byste, avhenger av flere faktorer. , For eksempel på hvor mye bryst dyrkes under graviditet og amming, og som den naturlige tekstur og elastisitet av bindevev. Foruten disposisjon, alder, kosthold og røyking har innvirkning på hvordan kvinnelige bryst etter graviditet eller med alder endringer. Også antallet svangerskap og kroppsmasseindeks for hver kvinne som er involvert.

Hindre de "sagging brystene"

Allerede under svangerskapet kan forebygges med et sunt kosthold og iført en bh den fryktede "sagging brystene". Andrea Singer, med samme navn Hebammenpraxis i Oelde, anbefaler for tiden etter fødselen: "Bortsett fra de øvelsene for brystløft, som er vist i postnatal øvelser, anbefaler jeg å kald dusj og kald dusj for å stimulere blodsirkulasjonen i vevet. Der det er hensiktsmessig, styrke bryst vev massasje eller sport. Svømming og roing vil inkludere idrett som en aktivering av brystmusklene er gitt, samt øvelser med utvidere. "Men mens disse tipsene kan bidra til å forbedre, selvfølgelig de ikke trylle mirakuløst et Pamela Anderson Breast inn i kutt , Jordmor Andrea Singer forklarer, "Siden brystvevet består hovedsakelig av kjertel og fettvev og er underlagt hormonelle påvirkninger, fysiske aktiviteter, kosthold og mosjon kan føre bare begrenset suksess."

Når du foretar bred misnøye

Er du misfornøyd med måten bust størrelse har endret seg etter svangerskap og amming, kan du prøve følgende:

  • Kjølemiddelet spark for bryst
    Die-hards kan kjøle deg ned med isbiter brystene for å stimulere blodsirkulasjonen. Hvis du liker det litt mykere, styrker brystvev kontrastdusjer, i beste fall, med massasje spray av dusjhodet.
  • Fitness for brystet
    En enkel, men effektiv trening for å styrke brystmuskelen: armene bøyes i skulderhøyde og trykker håndflatene helt inntil hverandre. fungerer på samme måte en gymnastikk øvelse hvor du holder en gummistrikk eller alternativt en sammenrullet håndkle horisontalt i brysthøyde foran ham og trekker den med all sin styrke hverandre. Også anbefalt er pushups.
  • massasje
    Med olje (for eksempel olivenolje eller massasjeolje) massere brystet i en sirkulær bevegelse, forbedrer sirkulasjonen og gjør moro partner.

Disse tipsene kan ikke forårsake 100 prosent restaurering av tidligere form og styrke naturlig, spesielt i tilfeller der svangerskapet la for mye spor og elastisitet har falt kraftig. Men med litt disiplin og en viss regularitet, disse tiltakene kan i det minste hjelpe i milde tilfeller til bedring.

Vakkert pakket er halvparten av slaget

Med riktig bra er en litt sagging brystene kan enkelt flytte tilbake til rett sted. For alle smaker og budsjetter i mange butikker og kjøpesentre et bredt utvalg tilgjengelig. Push-up BH løfter brystene litt og deretter sette en pen halsen i noen del. Shell BH gir en fin rund form under trange topper. Såkalte "Minimizer" er ment for kvinner som lider av for store bryster. Med ulike størrelser brystene BH kan gjøre med innskudd rette. Alle disse variantene har også blitt holdt på badetøy samlingen, slik at du kan føle deg komfortabel i huden hans og i bassenget også.

Riktig holdning gjør det

Er du ofte foran speilet og se fra topp til bunn med et kritisk blikk? La det! Prøv det heller ganger vice versa: Tenk ærlig hva du vil om din egen kropp. Kanskje du er spesielt stolt av håret ditt, stramme slanke overarmer, en herlig tilbake ... Eller spør deg å vise partneren din hva han virkelig liker deg. Kanskje du ikke engang vet at han er søtt dine dimples når ler, eller fregner på skuldrene og spretter navlen mens ler, ... Konsentrer deg å se på det positive, så synes det er lettere på små svakheter bort og ta det med humor. De selv er trolig likevel den eneste som er plaget av en krympet cup størrelse, de fleste ektefeller kunne ikke bry seg mindre og selv anser det å være normal når liket av sin partner forandrer etter svangerskapet. Kanskje han har faktisk "mitgeschwängert" litt og sette opp en liten mage.

Under ingen omstendigheter bør du ta fremtredende kvinner som modell, som utslette deres baby vekt uanstrengt i et par uker. Disse kvinnene er på vei til den opprinnelige vekten personlig trener er tilgjengelig, i tillegg barnepike, makeup artister, frisører og mange flere. Og da, men noen få pounds på ett eller annet tidspunkt blir for mye ennå, disse er bare retusjert på datamaskinen før bildet vises på forsiden av et magasin.

Og la oss være ærlige, det er ikke en liten pris, litt for å miste sin egen skjønnhet, for den vakreste skapningen i verden: babyen din

Ingen Bryst: kosmetisk kirurgi hjelper ikke mot selvtillit tvil

Noen kvinner leker med tanken på en brystløft eller styrking, hvis du er veldig misfornøyd med skiftende bust størrelse. Selvfølgelig, det er ekstreme tilfeller der operasjon er medisinsk indisert, eller hvis en kvinne lider psykisk mye fra hennes bryst. Men i de "normale" tilfeller, når en operasjon er ikke nødvendig, en kvinne bør tenke nøye og veie. Etter å ha en baby bør du først vente til et år minst halvparten. I tillegg bør man bli diskutert i detalj bare én gang - medisinsk og psykologisk og før for mye stivnet på den tilsynelatende perfekt bust. Vær oppmerksom på at en slik prosedyre er forbundet med noen operasjonell risiko og smerte. Du kan ikke ta vare på barnet ditt er etter en stund. Og hva hvis resultatet er ikke hva du forventet? Vil du gjøre det for deg selv eller tror du din mann ville finne attraktive da? Betydelige kostnader må være priset inn, avhengig av den kirurgiske prosedyren og klinikk er de flere tusen euro.

Rammes en kvinne veldig mye under de fysiske endringene etter svangerskapet, er ofte en mangel på selvtillit feil. I dette tilfellet, trenger du ikke være redd for å søke dialog med kvinnen lege eller psykolog. I samtaler, kan du utforske årsakene til misnøye med kroppen din og lære å håndtere problemområder. En spesialist kan hjelpe deg for eller mot kirurgisk korreksjon også i vedtaket.