"Gratulerer, du er seks måneder gravid!" Forventnings foreldre som har i månedsvis ikke gjettet av henne lykke bør reagere uttrykker sjokk over en slik uttalelse fra hennes gynekolog. Men kan noe slikt virkelig skje?

Eventyr eller fakta?

Kvinne graviditetstest

Foto: © iStockphoto.com/ Thomas_EyeDesign

Perioden er fra, vil du bli vekket av kvalme om morgenen, strekke brystene vokser magen. De fleste svangerskap bli tydelig med typiske tegn. Vanskelig å forestille seg hvordan grunn av den voksende baby i ingenting skal merke. Men det er det du alltid høre: Gravide kvinner som i 20 uker ikke visste om deres gledelig forventning. Er de eneste historiene? Eller er det virkelig mulig? Vi spurte, hos kvinner som har kjent.

Jeg antok at skiltene var klart

Tannhelsesekretær Anne fant ut om graviditeten før 18. uke: "Etter stopp p-piller jeg ikke hadde uttrykt min uregelmessige dager i begynnelsen av tre måneder. Da måtte jeg ha håpet gravid. Jeg har nesten et år målt temperatur, gjorde eggløsning. Alt til ingen nytte. For ikke å nevne de utallige graviditetstester. I august bestemte jeg meg for å la det gå som det har virkelig kjørt meg gal. Jeg la den komme til meg lett og tenkte at skiltene var veldig klart. På omtrent den åttende uken jeg selv gjort en test, men den var negativ. Så jeg antok, jeg kan ikke være gravid og har ikke testet videre." Foruten en økt sult, var det ingen signaler, for eksempel kvalme eller brystsmerter at "Surprise egg" hadde hentydet i hennes livmor.

Mistanke om at hun kan være gravid, Anne har derfor bare når de vanlige jule kilo ikke gikk ned. En test bekreftet mistanken, og noen dager senere, gjengen fulgte til gynekolog: "Jeg var virkelig forbløffet når du noe om det 17. eller 18. uke fortalte meg! Først var jeg litt overveldet, fordi da det gikk så fort. Jeg har gledet meg selv, men det kommer til tankene hver lille synd at du har begått de siste månedene. Når jeg ser tilbake, ser jeg det mer positivt, at min verste 'Bibberphase'erspart gjenstår. Men hva bekymringen har gitt meg, mitt arbeid: risikoen for at, eller jeg kunne ha smittet meg med noe som arbeider med røntgen kunne ha skadet babyen. Ifølge gynekolog ingenting, men skjer med de små, takk og lov!"

Folk som spiser mye, tar tak i

Som en graviditet føles, ville Urbia-Rettighetshavere "pupsik_1984" trenger å vite. . Likevel har så ung mor til to av No. 3 lenge mistenkt ingenting: "Den tredje svangerskap var ikke planlagt. Siden jeg har ammet i lang tid, hadde jeg ikke mensen." Men 28-åringen ble spurt flere ganger om hun var gravid igjen, "Vel, jeg hadde en liten vekt, men det gled mine mat porsjoner. Jeg var litt mer sulten enn vanlig, men ingen andre klager. Min mann sa: "Den som spiser mye, tar tak zu. Etter min søster snakket til meg for en mulig graviditet, jeg fikk litt irritert og ønsket å gjøre en test for å bevise for alle at jeg ikke er gravid." til "kan resultatet pupsik_1984" husker det godt: "De to strimler var snu lyse rødt i løpet av sekunder. Jeg ble sjokkert første!" Fra dette punktet, kunne hun føle det ufødte i hennes skjød: "Min mor sa, jeg forestille seg det. Men jeg fortsatte å spørre meg selv, hvilken måned jeg var behagelig og hadde selv forsket på Urbia, fra når du kan føle fosterets bevegelse."

Raskt hun ledet vei til gynekolog: "Hun gjorde en ultralyd og sa: 'Gratulerer, du har en gutt' Da de beregnet forfall: Jeg var allerede i 21 uker! Min mann var sjokkert og jeg hadde hele første fordøye en gang, men var glad jeg til forfall ikke lenger hadde så lenge." Siden familieplanlegging ble faktisk ferdig etter to døtre, "hadde pupsik_1984" babyutstyr allerede solgt, så alt måtte kjøpes nytt for Sohnemann: "Jeg er veldig avhengige av å kjøpe mani, redd jeg ikke ville gjøre det i tide til å få alt. Jeg har noen ganger hatt følelsen som kjørte meg ut av tiden. Men på den annen side, ventetiden slo meg som mindre tung. Vår sønn kom tre dager før forfall, selv i dag er det nå og da kjærlig kalles vår 'blind Passagier'."

Jeg er fortsatt påstander om at jeg ikke har sjekket det

Andrea og hennes mann har et barn, og ønsket i lang tid en andre. Men datteren har måttet vente to og et halvt år unna, og når det endelig skjedde, gjorde moren ikke legge merke til henne lykke: "Jeg har alltid hatt problemer med cyster på eggstokkene, så veldig ofte forble min periode fra. Så jeg gjorde ingen tanke, hvorfor er ikke det igjen." Den typiske svangerskapsplager eksisterte ikke før 27-åringen følte seg liten banker i magen: "Det faktum at jeg er gravid, skjønte jeg først etter 23 uker. Det var et sjokk å finne det så sent. Det var allerede mer enn halvparten til uten at jeg mistenkte noe. Min mus ble deretter ytterligere fire uker for tidlig, så jeg bare 13 uker hadde noe av svangerskapet."

I ettertid, reiser Andrea fortsatt før at de ikke legger merke til det før, "Når jeg tenker på hva den lille jenta måtte gå gjennom alt. På den tiden renovert jeg leiligheten min og jeg rumgeturnt på stiger. Jeg drikker alkohol faktisk veldig sjelden, men akkurat som det var en gang før. Jeg er fortsatt påstander som jeg ikke har sett det tidligere."

Expert: Spesielt rammet svært unge mødre og kvinner før overgangsalderen

Dessuten uregelmessig periode, mangel på tegn eller svikt av teststrimmelen også andre årsaker til den ikke-oppfatning av graviditet for eksempel en liten sterk følelse eller fedme kan være ansvarlig. I tilfelle uønsket unnfangelsen, det kan også være at den gravide kvinnen rett og slett fortrenger hva som foregikk i kroppen hennes. Dr. Med. Andreas Birkhofer, spesialist i psykiatri og psykoterapi, forklarte at ofte en mental konflikt er å klandre: "Mekanismen for undertrykkelse er en takle forsøk fra en ellers uløselige problem, mer vanlig hos kvinner som synes det er vanskelig å løse konflikter åpent. Ved en forventningsfull mor kastet hennes graviditet, kan hun i det minste midlertidig oppnå en indre psykologisk stabilisering."

At graviditet så massiv mentale og emosjonelle kaos utløser, ser Dr. Birkhofer grunn av de økte sosiale forventninger: "Graviditet er kvinner med store utfordringer. For en forventer miljøet og også til deg selv at du er fornøyd med det. På den annen side, er at store, spesielt karriere endringer. I tillegg til følelser av lykke, den gravide kvinnen nå utviklet bekymringer, frykt og ambivalente med hensyn til sitt nye liv. men det er vanskelig å snakke om disse tvil, da dette er mot klisjeen eller stereotypen av forventnings, lykkelig mor. Den eksisterende bare i det tyske ordet 'dårlig mor' illustrerer formane sosial forventning om vordende mødre. På den ene siden opplevde kvinnene gjennom media mer og mer om "optimale vilkår for barn, men samtidig er de så så aldri å vende seg til den praktiske gjennomføringen - for eksempel avgang av foreldre som allerede andre generasjon av små familier eller utilgjengelighet av barnehager og barnehageplasser."

Verner du mistenker at noen kan være gravid uten å vite det, råder Dr. Birkhofer å administrere nøye temaet: "Jo mer stabil og bærekraftig forhold, jo raskere kan du jobbe avslørende og konfronterende. er viktig å tilby støtte og råd, muligens klar til å holde konkrete adresser og telefonnumre eller selv å ordne en avtale." På spørsmål om hyppigheten av slike fortrengt graviditet, spesialisten svarer med sin egen praksis i München-Bogenhausen "på 475 graviditeter er en undertrykt. Ofte dette skjer i svært unge mødre, noen ganger også i kvinner som er i begynnelsen av overgangsalderen."