Du ønsker å adoptere et barn fra utlandet? En vanskelig avgjørelse. Hvordan det fungerer og hva du skal se i ferd med å Urbia har satt sammen.

Utenlandsadopsjon: Ett av fem barn ikke fra Tyskland

Hvit mor svart barn iStock MShep2

Foto: © iStockphoto.com/ MShep2

Ønsket om å adoptere et utenlandsk barn har mange grunner. Noen foreldre har innsett profesjonelt og ønsker et barn nå, men det ser ikke helt fungerer for forskjellige grunner. Fastsettelsen av en tysk barnet kanskje er vanskelig på grunn av alder av foreldrene eller av andre grunner. Noen har også allerede eier barn og ønsker et annet barn som passer bedre i alder til familien som et spedbarn. Samtidig må de tilby en uheldig barn i et av de fattige landene i verden en god fremtid ønske.

I 2008 1.251 adopterte barn og unge hadde ikke en tysk statsborger. 612 av disse barna var kommet i anledning vedtakelsen av Tyskland. Hjelpeorganisasjoner som er forpliktet til den såkalte tredje verden, se internasjonal adopsjon med blandede følelser. Fordi, dessverre, de fleste av barna vil ikke bli vedtatt på anerkjente børser. Mange par får en til tilbud om tvilsomme mellommenn. Her er ofte opprinnelse, alder og historie av barna er oppgitt feil.

I anskaffelse av barnet er ikke sjelden heller mot svindel og forfalskning av dokumenter for fødselsattester, sivil status dokumenter, informert samtykke av mødrene, og heller barnebortføring rygget. Selv en langsiktig omsorg av foreldrene på adopsjons også mangler. Så du bør se etter bare respekt børser i henhold til ønske barnet til å faktisk redusere lidelse og ikke å øke. Men også mange andre ting som må vurderes, og for å vurdere om du ønsker å adoptere et utenlandsk barn.

Det vi må forberede oss på det nye familiemedlem?

Man skal ikke bli villedet av bilder av søte, eksotiske utseende barnas ansikter til altfor romantiske forestillinger selv. Mange barn som ikke kan ta de tyske foreldre glade i å motta mer eller mindre skadet i sin sjel, eller har fysiske Sykdom eller uførhet. "Barn som forlater et hjem er skadet:

 • Deprivasjon (mentale eller fysisk mangel)
 • Mangelen på nettverk i hjernen,
 • Rakitt (forårsaket av vitamin D-mangel bein deformasjoner)
 • alvorlig nærsynthet,
 • Hospitalismus (atferdsforstyrrelse ved monotont miljø og mangel på forsiktighet),
 • alvorlige infeksjoner til hepatitt B og AIDS,
 • Attention Deficit Disorder

og mye mer er de mulige konsekvensene av familielivet"Så Pastor Wolfgang Gerts av Federal Association for foreldre til utenlandske adoptivbarn (som oppløst tidlig i 2010). Foreldre bør derfor spørre seg selv realistisk hvor spenstig de er og hvilke sykdommer og problemer de tror godt overens å komme og hva som ikke.

Den kommer også med adopterte barn hender at de gir seg vanskelig og grensene for foreldre til uvanlig sterk måte "debug", Hva ser deretter for de usikre adoptivforeldre og avvisning på den delen av barnet, er nettopp det motsatte: Looking for Love og ubetinget Anta-Werden. Barna ble testet på denne måten, hvis foreldrene fortsatt elsker dem hvis de selv "dårlig" er.

De ofte enkle opplevelser av nye foreldre for sine barn må vurderes og priset ærlig: "I vedtaket er det ofte en følelse, det manglet noe i forhold til barnet, hvis jeg ikke hadde fra begynnelsen"Hvit Gert-tallet. De nye foreldre bør være stabil og rolig nok til å akseptere slike følelser.

Er vi ikke for gammel?

"Lovgiver angir ikke en aldersgrense. Dersom slike grenser er praktisk talt satt av private myndigheter, de har så så faktisk funnet en praktisk løsning, men ingen juridisk støtte"Nevnte Wolfgang Gert s. Diskusjon Verdig vil spørsmålet i alle fall når det går mot 50- For okkuperte mange erfaringer at eldre adoptivforeldre gode og forstå foreldre var, som deles ut også forsiktige og mindre redd med de problemene som bringer med en skadet av hjemmet deres barn.

Hvor gammel bør barnet?

å få et spedbarn er vanskelig. De fleste barn byttet fra utlandet, i hvert fall i startfasen, men minst ni måneder gammel. Man bør få alderssammensetningen av familien. Det vil si at et adoptivbarn bør være under eventuelle eksisterende søsken. Det ville bringe uorden i voksne strukturer hvis de andre barna plutselig får en eldre søsken, som det dominerer. selv Aldersforskjellen må være godt valgt: "Hvis avstanden er for stor, vil det på samme måte vokse opp et enkelt barn. Dersom aldersforskjellen er for liten, posisjonene i familien av alle familiemedlemmer vil bli re-søkte. Det kan være konkurranse og overdreven sjalusi. Derfor er aldersforskjellen bør være minst ett år"Så Gert, som selv adoptert fire utenlandske barn og i mange år på temaet internasjonal adopsjon samler inn informasjon, holder kontakten, gir assistanse.

Fra hvilket land barnet vårt til å komme?

Dessverre er det fortsatt i vårt land uansett hvordan et barn ser sunn hud eller hår farge det kan ha. Vår egen styrke, men også miljøet der man bor bør vurderes. "Man må lure på hva du kan forvente som forelder"Så Pastor Gerts. Fordi det har ikke, men kan godt hende at ikke alle mennesker reagerer på barnevennlig og fordommer. "Du er en rumensk. Rumenere stjeler - som jeg ikke spiller!" Slike uttalelser fra barn som reflekterer fordommer av sine egne foreldre vet ofte Gert-tallet.

Det vi må gjøre først?

Først bør du bli gitt en konsultasjon med vedkommende ungdom og kontor. "Man skal ikke bli satt av på telefonen, de unge velferdskontorene har som oppgave å gi råd"Så Gert-tallet. Hvis det er mulig, bør man så raskt som mulig en personlig konsultasjon kan gi, ikke å bli satt av i månedsvis. For store, ofte overbelastet ungdoms tjenester ofte du fortsatt trenger å ta litt mer tålmodighet.

Noen ungdom velferdskontorer kan også ringe potensielle par som har adoptert et barn, og som man kan samhandle. men rådet er også viktig å avklare de mange spørsmålene som bringer en internasjonal adopsjon med dem:

 • Adoptere et barn: kostnader og avgifter?
 • Jeg ønsker adopieren foreldreløs. Hva bør jeg gjøre?
 • "Hva om statusen til barnet mitt?
 • Hvordan er det hinsides tvil en tysk barn?
 • Er en Nachadoption nødvendig?
 • Hva psykologiske og sosial støtte pediatrisk trenger barn, søsken og foreldre i ferd med å vokse sammen?
 • Hvordan får vi i løpet av kriser bort?"Så Pastor Gerts.

Ikke i noe tilfelle skal på "øyeblikkelig hjelp" selv handle på egen hånd for å få hans Wunschkind private mellomledd (som leger, prester eller advokater) her eller regress i utlandet, eller. Alltid og i alle fall bør de offisielle og kjente børser være (adopsjons) legemiddel.

Dersom internasjonal adopsjon taklet, kan du under ofte lang ventetid - ett år er ikke uvanlig - samle inn informasjon også via internett, og få kontakt med andre som venter på foreldrene.

Åpen eller anonym adopsjon?

Mange foreldre kan forestille seg, for å opprettholde videre kontakt med familien til opprinnelsen til sitt adoptivbarn ganske imponerende. Og i noen tilfeller er dette absolutt en fordel for foreldre og barn. "men en åpen adopsjon utgjør også risiko"Som pastor Gerts white. "Man blir ofte tvunget til å tolerere uinvitert besøk til de biologiske familiemedlemmer til å bli utsatt for deres Bittstellereien å bli snakket til utdanning." Man må også i tilfelle av åpen adopsjon familie av opprinnelse sette klare grenser som må akseptere dem og etterleve. Den erfarne adoptivfar advarer: "Du må tenke to ganger, hvor mye åpenhet du vil. Hva var en gang gjort, kan ikke reverseres igjen." Også i denne saken et intervju med konsulentene i Youth Office er absolutt tilrådelig.

juridiske restriksjoner

Om barnet kommer nå fra Tyskland eller i utlandet, den juridiske Krav til foreldre er de samme: hvert par der den ene ektefellen 25 år og den andre ektefellen har nådd en alder av 21 kan søke om oppføring av et adoptivbarn. Ugift kan ta alene, forutsatt at de har nådd en alder av 25 barn. I tilfelle av et ekteskapslignende forhold bare en av partnerne kan adoptere barnet, er et felles adopsjon ikke mulig.

De som nå ønsker å søke om et adoptivbarn, har ofte ungdom kontoret første Spørreskjema for adoptivforeldre Forespørsel og fylt med noen dokumenter å sende inn disse der igjen. I en personlig samtale egnethet blir deretter undersøkt som adoptivforeldre. I motsetning til adopsjon av et tysk barn paret må ha råd til kostnadene på opptil 1200 euro for egnethetsprøve.

Etter det kan adoptivsøkere kontakt med anerkjente utenlandske børser. De enkelte steder er det store forskjeller i utvelgelsesprosessen og avgifter. Plassering av et barn foregår via internasjonale plassering kontor i samarbeid med den lokale ungdomsvelferdskontor. Fastsettelsen først utføres i henhold til lovene i opprinnelseslandet. Adopsjon loven er svært forskjellig fra land til land. Hvis barnet er i Tyskland, er en ny adopsjon under tysk lov tilrådelig å sikre barnets status lovlig lyd. Forutsetning for adopsjon prosedyren er attestert samtykke fra biologiske foreldre, som kan gis de første åtte ukene etter fødselen. Denne formen og dato kravet under tysk lov må allerede anses i vedtakelsen i opprinnelseslandet. Den videre prosedyre tilsvarer det i vedtaket av en tysk barn.

Haag-konvensjonen - mer beskyttelse for barn

Noen foreldre krever så mye som de ønsker barnet hun til de anerkjente børser enn adoptere et barn fra utlandet. Tvil om barnet for adopsjon virkelig var gjort riktig ting er på flukt, en er tilfreds med halvsannheter, mener han kan fremheve kapitlet tidligere helt ut av barnets liv. Men selv om barna ønske er så ivrig fortsatt: Barnets trivsel er viktigere enn ønsket av foreldre for en rask adopsjon og et plettfritt barn. Derfor, for å bli gjort mer for å beskytte barn blir adoptert i fremtiden også på internasjonalt nivå.

FNs barnekonvensjon innrømmer har rett til sin familie av opprinnelse og retten til kulturell identitet til hvert barn. Internasjonal privatrett, som ble vedtatt i 1993, Haag-konferansen, den "Konvensjon om samarbeid og beskyttelse av barn innen grenseoverskridende adopsjon", Dette Haag-konvensjonen gir for velferden til barnet i første omgang, og slår fast at internasjonal adopsjon kan bare finne sted dersom barns rettigheter blir ivaretatt. Dermed er en utenlandsk adopsjon bare mulig dersom opprinnelseslandet er ingen annen måte. kan formidle bare anerkjente organer, ikke på noe område kan få en økonomisk fordel gjennom byrået.

Hvilke organisasjoner gir utenlandske barn?

Følgende adopsjon etater arbeide i henhold til de regler og vilkår Adopsjonsloven:

 • Ada Adopsjon rådgiving E.V.
 • Foreldre til barn E.V.
 • Sosialtjeneste av katolske kvinner
 • Evangelisk Association for adopsjon og fosterbarn Mekling Rheinland E.V.
 • International Social service, Tyske grenen E.V.
 • per Infante - Handling barn i nød E.V.
 • Terre des hommes Tyskland E.V.
 • klubb "Barn av vår verden" E.V.

venstre

Informasjon om emnet adopsjon / internasjonal adopsjon.

På problemet med internasjonal adopsjon: Info stedet av Terre des Hommes.

"adopsjon by", Møtested for bekymrede foreldre, informasjon om emnet, diskusjoner, utveksling av erfaringer, etc. Heiteres

litteratur

Böcker, Werner og Krolzik, Volker:
Adopsjoner i One World - hjelpemidler integrering av utenlandske barn i Vest-Europa. Utgiver Schulz-Kirchner, Idstein 1998th

Dörfling, Sabina og Alsatians, Inge:
Internasjonale adopsjoner. Rådgivning, mekling, akkompagnement.
Utgiver Schulz-Kirchner, Idstein 1997th

Eliacheff, Caroline:
"Barnet som ønsket å være en katt",
DTV München 1997th

Gert-tallet, Wolfgang:
Vår lille Rumänenbande - barn fra hjemmet! Hvordan endrer adopsjoner barn og foreldre.
Steeple Publishing 1999th

Hohnerlein, Eva-Maria:
Internasjonal adopsjon og barnevern.
Nomos, Baden-Baden 1,991th

Jurgensen, Hans-Uwe:
Barnet fra Guatemala. History of adopsjon.
Verlag Frieling og P., Berlin 1999th

Wielicki, Sabine:
Den lille out-of-reir Faller.
Steeple Publishing 2000th