Hvis graviditetstesten er positiv, ikke som gjør alltid utløser automatisk følelser av lykke. Hvis graviditeten ikke var planlagt, kan en forvirrende følelse blanding av glede, frykt og angst fører til spørsmålet: Bør jeg få barn?

Noen ganger Surprise er den største lykke

Få uønsket graviditet

Foto: © fotolia.com/ CandyBox Images

Kanskje du føler for ung eller for gammel for et barn som er for tiden uten en partner eller uten støtte fra familien der, eller du ønsker å virkelig fokusere på den første karriere. Det er mange grunner til at en graviditet kan bare ikke passer inn i livet plan for forventningsfull mor.

Partneren min ga meg styrke 

Også ønsket å vite Gravide frykt og bekymringer i forhold til den nye situasjonen, jo mer de blir så noen ganger hvis barnet var ikke planlagt i magen. Dette vet også Andrea, som konkluderte med 20 år ut av det blå at hun er gravid: "Min verden har kollapset. Jeg hadde følelsen av at livet mitt var over med det, og jeg tenkte selv hemmelighet om en abort. Jeg har bare gråt og var helt desperat. men min partner har sprengt fra første øyeblikk, og var overlykkelig. Dette har gitt meg den ultimate styrke og selvtillit til å få barn. Jeg visste uansett hva som skjedde, han er for meg og våre barn der. I ettertid, denne lille `Überraschungsei' var vår største lykke at vi ville gi den tilbake for noe i verden!"

En perfekt tid hadde det ikke vært

Tilsvarende opplevde Catherine. Hun hadde nettopp akseptert en ny jobb og et trekk var nært forestående. Selv om barna var et tema i sitt partnerskap, men først begge ønsket å komme videre i virksomheten. "Min første tanke var just` Schei ... 'og jeg umiddelbart brast i gråt, "sier 32-åringen. "Min mann var desperat og sa det var nå en veldig dårlig tid." Har hjulpet til ikke å være de to i denne situasjonen støtte fra sin familie, som har tildelt dem fra begynnelsen mot og gjort dem føler seg alene. "Abort var aldri oppe til debatt her. Selv om vi ikke er imot i prinsippet, men vi kunne ikke takle de følelsesmessige konsekvensene det medfører "Catherine historie funnet sin lykkelig slutt med fødselen av hennes lille sønn". Det var definitivt en riktig beslutning å få ham. Jeg vet i dag at det aldri hadde vært 'perfekt' tid med meg. Det ville likevel ha vært noe jeg måtte gjøre. Min sønn er definitivt det beste jeg har i mitt liv, bedre enn hvilken som helst jobb i verden. "

Overraskelsen barnet er spesielt vellykket

Selv i moden alder kan føre til en overraskende og i utgangspunktet skremmende Graviditet: Elisabeth hadde fire barn, den yngste var bare syv år gammel og hun følte en stund lettet blomstret, sa hun var ute av skogen. For sommeren, hadde familien lenge planlagt en ferie i fjellet: "I løpet av våren, jeg plutselig følte jevnlig i morgen kvalme." Daværende 37-åringen var i utgangspunktet bare ruller over. Igjen, det hele om igjen, som trodde hun følte utgangspunktet bare sjokkert og overveldet. Spesielt for sin mann, men også for dem en avslutning, men av religiøse årsaker ikke var et alternativ. Så hun satset på graviditet: "Jeg må innrømme, jeg hadde første månedene alt annet enn vennlige følelser mor." Når barnet endelig var etter en vanskelig fødsel i armene, hun men elsket det umiddelbart så sterk og intim som hennes fire andre barn, og i dag er hun selv sier: "For alt i verden jeg ønsker å gi den tilbake, jeg tror Sandra er den mest vellykkede barn av alle."  

Der ja til at barnet ikke var mulig

Men ikke alltid finne kvinner mot til å ta imot denne utfordringen. Martina forteller hvorfor hun har valgt å ikke barnet: "Jeg var nesten 40, og jeg ble fortalt gynekologen at jeg sannsynligvis ikke kan være gravid. Derfor tok vi det til forebygging ikke så nøyaktig. Når det skjedde, jeg kunne gjøre var å gråte i utgangspunktet. Min venn gråt fordi han var glad for på den måten. "I de kommende ukene, paret som kjente hverandre bare et halvt år, bare en kamp. Martina var allerede en enslig mor med en 8 år gammel, og ble forlatt i første svangerskap, "Jeg vet hva det vil si å stå helt alene, uten støtte fra foreldre eller partnere. Alle løftene i respekt at det allerede klarer det og få hjelp fra et sted, dessverre ta til slutt ikke egentlig. "

Opp til syvende uke av svangerskapet Martina var sikker på aldri å være i stand til å avbryte, men hun fikk panikk, "The fortvilelse, panikk og sorg har alt annet dekket. Jeg var redd for at barnet ikke er sunt på grunn av min alder. Jeg var redd for at jeg står med to barn av to menn alene og ikke kan gjøre. Over meg henger, Hartz4 bell' ... "

Jeg ville ha elsket barnet

Martina slått til "pro familia": "Ifølge denne virkelig flott og veldig nøytral råd jeg følte for første gang også. Jeg har veldig klar tanke: Jeg kan ikke få barnet dessverre. Jeg visste at jeg ville være så trist eller så. Hvis jeg holder det, vil jeg være trist og fortvilet, hvis ikke, også. Jeg sa farvel fredelig og med kjærlighet av den lille sjelen og deretter forlate å gjøre riving "I dagene etter det, følte de enslige forsørgerne lettet:". Inne Holt tok meg hele igjen før mensen. Disse dagene jeg er trist hver gang at jeg ikke får denne uskyldige skapning. Jeg ville ha elsket det, som min datter. " Martina kant med vedtaket, men det har tatt dem oppmerksomme godtar alle personlige konsekvenser og føles stor medfølelse for hver kvinne står foran en slik beslutning.

Nei, ikke nå!

"Torn" less har internt dette alvorlig skritt Urbia-Userin "kiki2000". Daværende 18-åringen var bare tre måneder sammen med sin jevnaldrende venn, begge var i midten av trening. Av sine foreldre, kan de to håpe på ingen støtte, den unge kvinnens mor var død lenge, far til to års fengsel. Den venns foreldre hadde ingen finansielle muligheter til å hente det unge paret en hjelpende hånd. "Kiki2000" sier hun trengte ikke å tenke lenge: "Når jeg holdt den positive graviditetstest i hånden, var det umiddelbart klart: Nei! Selv kjæresten min på den tiden kunne ikke forestille seg et barn, ikke nå! Det var ingenting å diskutere, under slike omstendigheter, jeg ønsket å sette et barn til verden "Rivingen ble utført i den tiende uken." Jeg følte meg så lettet og beklager dette trinnet et eneste sekund "I mellomtiden, den unge kvinnens mor. ett år gamle sønn: "han faktisk var ikke planlagt, men han ble umiddelbart ønskelig fordi forholdene hadde endret seg og jeg så ingen grunn til ikke å få ham."

adopsjon alternativ

Hvis kvinner ikke stoler på til å holde sitt barn, er abort heller ikke et alternativ, kan adopsjon være (åpent eller anonymt) en mulig måte. Dette slo også Urbia-Userin "yvi86" en som ble gravid i en alder av 16 for en familie misbruk. "Jeg ønsket dette barnet føde, men visste samtidig, kan jeg tilby ham noe," sier nå 26 år gammel. Hun snur seg mot ungdom og familie kontoret og blir kjent med de potensielle adoptivforeldre. "Det var en gang en utrolig sympati, og de var villige til å gå veien for åpen adopsjon med meg." Selv ved fødselen tillot "spare Mama" deltar og deretter fem dager forble i stuen i fødeavdelingen. "Yvi86" forteller: "Dette ga meg tid til å si farvel til min fantastiske gutter og adoptivforeldrene kan bli kjent med ham."

I det første året bildene er sendt, en gjenforening følger, som den lille er et år gammel. Etter ytterligere fire barn som bor sammen med henne, er den unge kvinnen fornøyd med situasjonen: "Vi telefon regelmessig, når jeg forteller ham en uke gjør en godnatthistorie og se deg fire ganger i året. Han vet at jeg er hans `Bauchmama' og finner det kult å ha to mødre. . Mine barn vet at de har en storebror og elsker ham veldig mye "Den nære kontakten er ønsket av alle," yvi86 "snakker mye med adoptivforeldrene:" Det er greit slik det er. Det han har en fantastisk familie, er det hjemme. "

sortere rotet i hodet

Kvinner som er gravide ikke planlagt, ofte føler seg overveldet og overbelastet av sine følelser overfor disse uventede omstendigheter. For å gjøre en følelsesmessig og rasjonell beslutning, men har "kaos i hodet" først bli sortert.

Rådgivning uten paternalisme

For kvinner er berørt, er det ofte lettere å snakke anonymt med en person som ikke er involvert i konflikten. Slik at de kan gjøre sine personlige tanker og følelser arrangere noen gang før familie og venner er innviet. Mange kontaktpunkter for kvinner i denne situasjonen, for eksempel, tilbyr den ideelle foreningen "pro familia", Utdannede rådgivere hjelpe kunder til å formulere sine behov, frykt og tvil, uten dem å beskytte den.

Regine Wlassitschau av Federation "pro familia" påpeker at kvinner som vurderer abort, er forpliktet til å ta kontakt med en anerkjent graviditet konflikt rådgivningssenter: "Høringen er tilgjengelig for å snakke om årsakene som motiverer kvinner til å abortere. Innholdet i hørings er regulert ved lov, kvinner gjør i prinsippet oppfordrer videreføring av svangerskapet. Men så du må ikke bekymre deg for at de blir nødt til å rettferdiggjøre på noen måte i samtalen eller bli presset til å ringe dine grunner eller for å endre sin beslutning allerede tatt. Beslutningen om svangerskapet er avsluttet eller ikke er helt opp til den gravide kvinnen. kvinnene vil også motta informasjon om alle økonomiske og sosiale hjelpemidler som anses å lette videreføring av svangerskapet og å åpne perspektiver for et liv med barnet på forespørsel. Og: Høringen er helt konfidensielt."

Hjelp til ofre

En intern konflikt på grunn av en uønsket graviditet kan være en stor emosjonell utfordring for fremtidige foreldre. En kule hvordan kvinner skal bestemme i denne situasjonen, er det ikke. Dette avhenger alltid av den enkelte situasjon og følelser av gravide kvinner mot det ufødte barnet.

Råd og hjelp i en konflikt graviditet, enten via telefon, via e-post eller i person, vil du finne på

Motoren på Federal Center for Health Education (BZgA)