Antallet af teenage graviditeter gentagne gange rejser spørgsmål: Hvorfor gøre nogle 15-årige allerede mødre, kan piger nogensinde være moden til et barn, og hvilken hjælp kan trække unge mødre?

Ung mor: statistik

Unge mødre teenager

Foto: © Colourbox

Kvinder i Tyskland altid vælge det senere at blive mor. I 29 år er den gennemsnitlige alder for første gang mødre nu. Men på samme tid er der også den anden tendens: Meget unge mødre. Siden 2002, graviditeten sats falder blandt unge, selvom kontinuerlig, men der er en sammenhæng mellem teenagegraviditeter og sociale problemer, kunne tallene vel stige igen i vanskelige økonomiske tider. 2001 gravide 9.1 ud af 1.000 kvinder i alderen 15 til 17 år, i 2006 var det efter en undersøgelse af pro familia stadig 7.3. Tre af disse, omkring syv piger beslutte for barnet, mens 4:56 en abort. En sammenligning af tallene fra Tyskland med andre lande, de er her i landet med den laveste. Ikke desto mindre var der konkrete tal 2008 5,613 piger under 18, der fik en baby. Af disse er 674 piger under 15 - endda stadig næsten et barn - mor var. I 2013 modtog 265 kvinder det tyske statistiske kontor med 15 år af et barn, der har modtaget de 18-årige kvinder 3394 sit første barn. Af de piger under 15 år 46 at få et barn født.

Årsag nok for eksperter til at tænke på den baggrund af disse numre. Hvorfor er så ung pige gravid? Er der noget galt med oplysningstiden i hjemmet og i skolen? Stumble uforberedt pigerne i deres første seksuelle oplevelse? De har ikke adgang til prævention, de stole for meget på den såkaldte "ur"? Eller de ønsker at blive gravid så tidligt som denne alder, og hvis ja, hvordan kan ønsket om en baby allerede i denne alder udvikler?

Unge gravide: Den 'første gang' uden prævention?

Et svar, der ofte høres i denne sammenhæng er: Piger er nu forbi puberteten, de fleste allerede fået tolv, nogle endda med elleve eller ti år deres første menstruation. På samme tid, som en tidligere debut første seksuelle erfaring er med dette avancement sammen er mistænkt. Men dette er ikke nødvendigvis tilfældet. At skrive som læreren Jutta Franz og professor i familieplanlægning Ulrike Busch: "I gennemsnit udgangspunkt alder ikke har ændret en smule i de seneste år. Det er beliggende på ca. 17 år."

men der var en lille gruppe unge mennesker, der gør meget tidlige seksuelle erfaringer, og her er det ved en tidlig pubertet opstår graviditeter naturligt forøget.

Ved at forhindre tyske ungdom internationale standarder er mere ansvarligt. Ifølge undersøgelsen ungdom seksualitet for Federal Center for Health Education (2015) mindst 90 procent af 14- til 17-årige taler seksuelt aktive med deres partner eller deres partner om prævention. Andelen af ​​dem, der i "første gang" ikke bruger prævention, er i piger otte og drenge på seks procent.

Tidligere seksuel modenhed opfylder manglende viden

Rådgivere falder blandt de unge, der kommer tilbage til en mangel på grundlæggende viden om sammenhængen mellem frugtbarhed, fysiske udvikling og seksualitet. En gruppe forskere fra Robert Koch instituttet findes i et studie med 1.911 elever, at teenagere som deres viden om disse områder generelt meget højere estimere, da det er i sandhed. Mens de var travlt med begreber som suveræn "dildo". "tre" eller "domina"Men viste en klar mangel på information om emnet "forebyggelse", Så halvdelen af ​​de sjette gradere adspurgte svarede, da spørgsmålet "Hvornår kan jeg blive gravid?" forkert.

var et andet resultat af undersøgelsen er, at denne mangel på viden ganske nemt kan løse - for eksempel gennem regelmæssig Læger information timer, af "Medicinsk Selskab for sundhed fremme af kvinders" regelmæssigt tilbydes i nogle skoler. Forskere fra Robert Koch Instituttet fandt, at pigerne i den sjette kvaliteter havde forbedret med 84 procent denne information timer deres viden om seksualitet og prævention.

Unge mødre: Hvor kommer ønsket om at få børn fra?

Ud over tidligere seksuelle erfaringer og manglende viden eller mangel på prævention nævnes ofte sidst på anden væsentlig årsag tidligere graviditeter: Det ubevidste eller bevidste ønske om en baby til at afsløre sin egen udgør livets problemer. Dette vil være særlig udbredt hos piger med lave karriere og liv udsigter. En graviditet kan undertiden giver angiveligt social anerkendelse og selvværd og holde pigerne foran det, "at skulle konfrontere deres egen mangel på muligheder eller deres egen fiasko"Så Jutta Franz og Prof. Ulrike Busch.

Kom gravide teenagere fra brudte hjem, kan nogle gange have den funktion af en graviditet, "en perfekt verden og for at skabe kompensation for opfattet mangel på omhu, opmærksomhed og kærlighed i deres forældres hjem", Forfatterne fortsætter. Beslutningen om at få et barn, der kan også af ønsket om en solid pålidelig limning, da de ikke har oplevet sig selv blive næret. Og økonomisk gravide piger kan opfattes som en vej ud af en knibe. Forældrene uafhængig stat økonomisk støtte til gravide kvinder og mødre med små børn kan piger fremstå som en velkommen vej ud af en uudholdelig familie situation eller økonomiske problemer.

Unge mødre: Lonely & fuldstændig overvældet?

Hvis teenagere vælger udledning af en graviditet, de står over for en række meget specielle udfordringer. Først og fremmest, de er i en fase af livet, der er karakteriseret ved søgen efter identitet og den gradvise løsrivelse fra forældrenes hjem. Men for at få et barn betyder også at opleve det stik modsatte og udholde: en meget tæt, selv symbiotisk obligation (med baby), hvor ikke for sig selv, men barnet og dets behov er i fokus.

Konkret kan det betyde, at den Forlader forældrenes hjem er oprindeligt svært, fordi moderen eller (sjældnere) faderen er nødvendig for at klare hverdagen med et barn. Under fase af løsrivelse også bringer fra deres forældre større tage kammerater med det forpligtelsen kan levere en baby, enormt svært at oprette forbindelse til klike: Så bleskift mens veninder til sorgløs sjov på diskoteket. Den lodsning af kærlighed og forholdet pludselig får med baby en alvor, at denne aldersgruppe er ikke hensigtsmæssigt faktisk. Måske den første ven er far til et barn, og kan stadig blive overvældet af denne opgave. Så det kan bære det store ansvar til konflikter og en hurtig brydning af forholdet kommer, fordi de endnu ikke er op til en sådan belastning.

Baby refleksion Projektet

Fordi teenagere, der ønsker en baby bevidst eller ubevidst, ofte alt for romantiske forestillinger om livet med et barn, var projektet "Baby refleksion" opfundet. Det giver unge mulighed for at opleve fire dage med en livagtig barn simulator, hvad det betyder i døgndrift for en baby at være der. Formålet med projektet er ikke at sætte forældreskab i et dårligt lys og unge en gang for alle at afskrække, men at hjælpe dem med at få et realistisk idé om livet med et barn - endnu før de vælger en baby. "De fleste studerende oplever tiden med barnet simulator som krævende, de føler sig overvældet, begrænset i deres fritid og forstyrret om natten af ​​screaming baby"Siger Iris Schöning, leder af projektet "Baby refleksion" i Bremen. Nogle af deltagerne i projektet gav barnet simulatoren endnu tidligere på fordi de kom efter blot to dage til deres grænser. Andre besluttede at foretrække at vente med at blive gravid, indtil de er gamle nok til at gøre det.

Unge mødre: bistand, bistand, økonomisk støtte

Alle, herunder gravide unge, har ret til omfattende rådgivning om alle spørgsmål, der er relateret i bredeste forstand med graviditet og fødsel. Samtidig har de den Ret til fortrolighed: Det betyder, at noget, der var genstand for høringen, uden ønske om gravide kvinder andre mennesker - for eksempel deres forældre - bør meddeles. en mindreårig kan blive tvunget til at gøre noget selv i forhold til udledning eller opsigelse af en graviditet. Det kan dog være, at læger - kræver samtykke fra forældrene eller værgemål domstol for en abort - afhængigt af alder af den gravide kvinde.

Gravide teenagere har Ret til en lang række hjælpemidler, blandt andet, børnebidrag, børnepasningsydelse, hjælpe leve livet i et mor-barn hjem, støtte til babyudstyr, tilskud til børnepasning udgifter og vedligeholdelse samt vedligeholdelse forhånd. For at komme til at kende disse værktøjer og anvende, er det tilrådeligt at gå til et rådgivningscenter, der fuldt ud informeret og hjælper med anmodninger. Imidlertid bør gravide kvinder passe på, at det er et statsligt godkendt rådgivningscenter.

Dette omfatter alle Donum Vitae rådgivningscentre og rådgivning i kommunalt, kirke og andre sponsorering såsom Pro Familia rådgivningscentre og Caritas.

Federal Center for Health Education giver et overblik over tilbud om hjælp og masser af rådgivning.

En rådgivning center i nærheden af ​​dig, så klik her.