Yhä muka luontainen erot tyttöjen ja poikien keskustellaan uudelleen viime aikoina. Mutta mitä oikeastaan ​​menee "Auto geeni" poikien ja "Puppenwagen geeni" tyttöjen?

Autojen ja nukke kuljetus

verhottu tytöt

Ensimmäinen sana, joka puhui pikku poika, oli "Mama". Toinen oli "Auto". Jälkimmäinen on sittemmin käytetty noin 1,3 miljoonaa kertaa niin usein kuin ensimmäinen. Mieheni ja minä olemme syyttömiä: Ei ollut jäljen osamme tähän suuntaan. Hänen ensimmäinen lelu periytyi isosisko ja sisälsi muutaman ajoneuvoja. Samaan heittää himmeä Armada kautta laminaatti surisee ja vinkuu huutava (ja kutsujen, liukastuminen sen). Ajaa jätehuolto ennen ulkopuolella, poikani juuttunut luotettavasti nenän ikkunassa. Ja jos äiti, isä tai naapurin kotiin, hän on jo tunnistaa moottorin ääntä vastaavan auton. Tyypillisiä poika sitten? Niin yksinkertaista se ei ole. Jopa hänen nukke kuljetus ja lasten keittiössä mielellään pelataan meidän kaksivuotias. Ja mieli hänen er sikäli kuin lempeästi kuin haluaisit syyksi pikkutyttö. Onko todella ominaista käyttäytymistä kummankin sukupuolen? Ja jos on, ne ovat synnynnäisiä vai juurrutti? Urbia osoittaa, mikä on pienin yleisimpiin ennakkoluuloa "tyypillinen tyttö" tai "tyypillinen poika" pois.

Ennakkoluulo vai totuus?

Seitsemään yhteiseen mielipiteitä: ennakkoluulo vai totuus?

 • Pojat ovat aggressiivisempia kuin tytöt
 • Vaikutelma monet vanhemmat on totta, että pojat ovat kuluttua havainnon tiedemiesten todella aggressiivisempia kuin tytöt. Jo kolme vuotta alkaa poika työntää asioita koko kehon ja työntää ja sallimaan kaatuu leluja. Neljässä vuodessa Boys Like kilpailuja ja käsitellä paljon kysymystä voittaa tai menettää. Mutta miksi tämä on? "Uskotaan, että testosteroni on tärkeä rooli, joka liittyy taistelutahtoa, hormoni", sanoi Susan Gilbert kirjassaan "tyypillinen poika! Tyypillisiä Girls". Ja historioitsija Susa Schindler lisätty tutkimuksessaan: "On teoria, että hormonit ohjaavat aivojen kehitykseen. Jotta pojat ja tytöt keskenään, aivot olisi tasa', koska he olivat altistuneet miesten ja naisten sukupuolihormonit kohdussa eri suuria määriä". Mutta merkittävä syy on se, että vanhemmat pojat käsittelevät aikaisin eri tavalla, nimittäin karheampi kuin tyttöjen. Ja että yhteiskunnassamme aggressiivinen käyttäytyminen pojilla pidetään todennäköisemmin kuin tavallisesti ja enemmän siedetty. Televisio, myös osoittaa, että kilpailu on yleensä mies: On pääasiassa miesvaltaisia ​​kilpaurheilua (jalkapallo) lähetetään. "Ei ole epäilystäkään siitä, että pojat matkivat enimmäkseen mies urheilu sankareita", sanoo Gilbert. Jopa piirretyt pienimmille mieshahmoista edustaa paljon aggressiivisemmin kuin naisilla. Jotain ihmeellistä, tutkijat totesi myös: Toisin tyttö ystävyyssuhteita kilpailukäyttäytymistään ei vaikuta nuorten ystävyyssuhteita negatiivinen - se kuuli pikkupojat juuri niin.

 • Tytöt huolehtiville
 • Kun tytöt nähdä pieni vauva lastentarhaiässä, he tekevät usein lumottu "oh" ja ilmaista halu pitää se ja ruokkia sitä, kun taas pojat reagoivat usein välinpitämättömästi täällä. Joten tytöt näyttävät enemmän kiinnostunut vauvojen ja jäljittelemällä toimittaa käyttäytymistä ( "äiti-isä-lapsi" pelit) on. Tämä todennäköisesti naishormonit voimaan tullut kohdussa. Se lisää kykyä myötätuntoon. Tarkka asiantuntijoita, mutta eivät vielä tiedä. Jäljitelmä on myös merkitystä: ne voivat edelleen nähdä, että erityisesti Mama (vaikka sitä käytetään) kulkee kotitalouksien ja on vastuussa lastenhoidosta. Tämä näkyy niiden peli. Kuitenkin pojat voivat näyttää hyvin huolehtiva käyttäytymistä. Asiantuntijat korostavat, että olisi hyväksi yhteiskunnalle, jos vanhemmat olisivat usein antaa poikiensa mahdollisuus (lohdullista nuorempien sisarusten, eläinten hoito) - koska tämä ei vihaa sijaa: "Hoito on vastalääke väkivaltaa", painottaa amerikkalainen sukupuoli (= sukupuoli) -forscherin Carol Nagy Jacklin.

 • Tytöt ovat enemmän huolissaan kuin pojat
 • Pikkulapsilla, käyttäytymiseen tutkijat ovat havainneet, että taipumus olla hieman arka tyttöjä kuin poikia. Oletetaan, peritty alttius, joka tapahtuu hieman useammin tytöillä. Mutta tärkeämpänä he arvostavat koulutusta: uskoo Jerome Kagan amerikkalaisen Harvardin yliopiston että tytöt oppivat etenkin pelätä: Koska vanhemmat ovat usein ylisuojeleva ja ylisuojeleva kohti tyttöjen ja tyttäriä liian usein kuulostaa varoituksen. Anna vanhemmat Toisaalta on omat kokemukset, koska se ei ole lohduttaa häntä yli niin kuin ne ovat laskeneet, ne tytöt jää tämän jälkeen hänen havainto huomattavasti vähemmän ahdistunut.

 • Tytöt ovat mukavia ja on parempi sosiaalinen käyttäytyminen
 • Tytöt ovat hieman kompromissihalukkuutta, avoin ja huomaavainen kuin pojilla, sukupuolen mukaan tutkimukseen. mutta ne eivät välttämättä "parempi", ne osoittavat heidän vihansa varsin eri tavalla kuin pojat: nimittäin enemmän sanoja kuin fyysisesti, ja usein enemmän "back tapa" (juoruilua) kuin suoraan. Tutkijat Yhdistän tämän osittain erilaisia ​​ystävyyssuhteita takaisin: Pienet tytöt usein pelata pareittain tai pienissä ryhmissä, pojilla on usein suurempi, löyhempi mutta ystäviä. Koska tytöt ystävyyssuhteita mennä syvemmälle, menettää tyttöjä enemmän, jos he käyttäytyvät aggressiivisesti, kertoo Susan Gilbert. Toinen syy on se, että vanhemmat ja yhteiskunta tytöt ottaa avoimesti aggressiivista käyttäytymistä melko huono, niin että tytöillä on opittava löytää jokin muu vastaava ilmaisu vihaa.

 • Pojat haluavat autoja, tytöt nukkeja
 • Edellä mainittu (vai pitäisikö sanoa pahoitellut) suosiminen poikani ajoneuvojen on ilmeisesti varsin tyypillinen: "Jopa pienet lapset etsivät sukupuoleen leluja. Ja jos tarkastellaan piirustukset pikku poikia ja tyttöjä, kuvat ovat varsin erilaisia. Pojilla, esimerkiksi, vielä kiinnittää lentokoneiden tai esityksiä taisteluissa, "itävaltalainen ethologist Irenäus Eibel Eibesfeldt selitetty haastattelussa. Tutkijat uskovat, että etusija vuoksi ajoneuvojen, että pojat ovat kiinnostuneita muuttamaan kuin kylmäksi ja niin kouluttamaan tilanhahmotuskykyä. Luonteeltaan boys jotain "burschikosere" liittyy siihen. Tämä mieltymys vaikuttivat todennäköisesti varhainen vaikutus mieshormoni testosteronin miesten aivot, amerikkalainen tiedemies Sheri Berenbaum. Jälleen kerran, mutta se on myös yksinkertaisesti Erziehungssache: antaa poikien "tyttöjen 'leluja' ja päinvastoin, usein vielä pidetä tarkoituksenmukaisena. On kuitenkin olemassa tyttöjä, jotka arvostavat autoja yli nukkeja, ja paljon tyyppejä näet tänään onnelliseksi ja varsin luonnollisesti nukke kuljetus ennen heitä liukua.

 • Tytöt ovat kehittämisessä yhden upmanship
 • Hienomotorisilla alueella tyttö lastentarhaiässä kuin poikien itse johtaa noin kuuden kuukauden, joten Susan Gilbert on. Lisäksi epäillään hormoni liittyviä eroja rakenteessa aivot tytöillä ja pojilla. Myös saalis tyttöjä aikaisemmin puhua. On olemassa kaksi syytä: kokeet osoittivat, että aivot vauvan tytöt voivat tallentaa enemmän tietoa kuin kieli poikia, ja että ne voivat myös kuunnella hieman kauemmin keskittynyt. Tämä elävöittää vanhemmat vastineeksi puhua tyttärensä yhä enemmän. Ja tietenkin, tekee kääntää nopeampaa kielen kehitystä tyttöjä. Siellä on ping-pong vaikutus.

 • Pojat voivat paremmin ennakoida
 • Tutkijat eivät havainneet eroja älykkyyttä tyttöjen ja poikien välillä. On kuitenkin olemassa selvästi erilaisia ​​vahvuuksia molempia sukupuolia. Amerikkalainen tutkijat Camilla Benbow Julian C. Stanley todettiin, että pojilla on helpompi käsiteltäessä numeroita. Sekä paremmuuden poikien aritmeettinen ja mainitussa tyttöä, kielellinen monet tutkijat olettavat synnynnäisen eroja aivojen syyksi. Tässä biologi kertoo Dr. Sigrid Schmitz koskee: "Valtava vauhtia aivojen plastisuus (mukautuvuus =), tämä jatkuva vuorovaikutus biologisen rakenteen muodostumista ja ympäristön vaikutuksilta tekee ratkaiseva evoluution etu. Oppiminen ja käyttäytyminen aiheuttavat muutoksia aivoissa. "Erot aivoissa tyttöjen ja poikien siis tarvitse olla synnynnäinen, mutta se voi johtua myös eri edistämisen tietyillä alueilla.

Vaikuttaa biologia on yliarvostettua

Vielä liian monta roolia kliseet

Schmitz, lehtori naistutkimus yliopistossa Freiburgin pyytäen jopa provosoiva, "Miksi on niin tärkeää vahvistaa sukupuolten eroja biologisesti? Miksi nämä ilmoitukset on vastaanotettu niin helposti monia ihmisiä? Ehkä siksi nosto sukupuolierot tärisi meidän yhteiskuntajärjestys, joka perustuu sukupuoleen hierarkioita, sen perustukset! "Itse asiassa tutkijat voivat toistaiseksi löytänyt mitään todellista näyttöä biologinen määritelmä tiettyjä toimintatapoja kaikissa oletuksiin. Tyttö voi olla hyvin erilainen kuin muut tytöt joten kun poika - ja päinvastoin. On lempeä poika ja ärhäkkä tyttöjä. Siksi Schmitz varoittaa yliarvioi vaikutuksen biologian. "Kanssamme hallitsevat edelleen sukupuolistereotypioita", Sanoo asiantuntija. "Lapset oppivat paitsi vanhemmiltaan mutta myös ystävilleen. Koska se on myös erittäin tärkeä rooli olettaa tiettyä sukupuolta käyttäytymistä voidakseen kuulua tiettyyn ryhmään." Ja tiedotusvälineet hoitaa loput: "tee sukupuoleen liittyviä käyttäytymisen enimmäkseen kritiikittömästi ja on erityisen näkyvät heidän mainosviestejä vahvasti lapsille" miten tuomarit Susa Schindler.

Viisi arjen vinkkejä vanhemmille

Niinpä kaikkein hieman eri biologisia eroja ei monistetaan yksipuolisesti meidän kasvatus, jolloin sukupuoli tutkijat vanhemmat seuraavat vinkit arkeen:

 • lieventää aggressiivisuutta ja ahdistusta
 • Aggressiivinen käyttäytyminen on vaikuttanut vanhempien esimerkkiä ja median kuin sukupuolten välisiä eroja. Siksi vanhempien pitäisi välttää fyysistä rangaistusta, uhat ja ankara komentoja verrattuna jälkeläisiä. Välisissä riidoissa etenkään lapsia poikien vaihtoehtoja käyttöä Fists voidaan osoittaa. No way vanhemmat voivat osoittaa subliminal ylpeyttä, kun hänen poikansa osoittaa fyysisesti "kyynärpää". Myös katsella väkivaltaa (televisio, tietokonepelit) tulee välttää. Pojat tarvitsevat enemmän mahdollisuus harjoitella huolehtiva käyttäytymistä, koska tämä on paras ennaltaehkäisy väkivaltaa. Ja jopa pelko vanhempien käyttäytyminen on ratkaisevaa: Tytöillä mutta myös epävarma kaverit ei pitäisi toimia ylisuojeleva, koska tämä edistää ahdistus. Myös kiinteät rajat ja säännöt auttavat tutkijat uskovat pelätä, koska ne tarjoavat vakautta ja turvallisuutta.

 • kompensoimaan heikkouksia
 • Koska pojat tuntua hieman hitaampaa hienomotoriikka ja puhuminen oppimiseen kuin tytöt, vanhemmat voivat varmistaa puhua paljon ja liian keskittynyt heidän poikansa. Hienomotoriikka koulutetaan kaikki se, mistä voi käyttää sormiaan: pujottaessasi paksu helmiä, kun taas maalaus, puuhastelun yksinkertaisia, kotitekoisia leluja. Käsityksen numerot ennen kuin voit myös harjoitella tyttöjen varhain, liittämällä pieniä arjen Rechnereien ( "Meidän täytyy käydä ostoksilla, meillä on vain kaksi omenaa, katso!").

 • Lelu suuntautuneisuus: välttää yksipuolisuus
 • Ei pidä tarjota puolinen lelu, jota pidetään tyypillistä sukupuolen lapsille luonnostaan. Joten pojat eivät anna pyytämättä autoja ja tytöt Barbies. mutta sinun pitäisi antaa kääntää nämä mieltymykset kun ne siellä. Tarvitset siis lelu, jota pidetään sukupuoleen tyypillinen, niin ei karkottaa. Jos poika on onnellinen vain kauko-ohjattu nosturi, ja tyttö tietyllä nukke tai Barbie on ehdottoman vaaraton kun yksi täyttää tämän toiveen.

 • Kun kaverit käyttää "tyttömäinen tavaraa" - ei pelkää homoseksuaalisuus!
 • Ja toinen tärkeä seikka on usein liian vähän rauhaa vanhempiensa: Tutkimus on jo osoittanut, että sillä ei ole merkitystä myöhemmin seksuaalisen suuntautumisen, kun pojat haluavat kokeilla jonkin aikaa "tyttö tavaraa", kuten tyttöjen vaatteita, kynsilakka, hajusteita tai hiukset tarvikkeet. Vaikka ei pidä välttämättä lähetä poika niin päiväkoti (välttämiseksi kiusanteko), voidaan nähdä kotimaisia ​​kokeita siihen suuntaan varsin rento.

 • luoda uusia roolimalleja
 • Vaikka monet vanhemmat ovat tämän käsistä: Subliminal rohkaisua tiettyihin käyttäytymiseen roolit ovat edelleen päivittäin. Tutkimukset ovat osoittaneet: odotukset vanhemmat ovat (implisiittisesti) tänään usein: tytöt houkuttelevat kaunis. Poika itkee vähemmän. Tyttö auttaa keittiössä. Tytöt pitäisi mennä naimisiin myöhemmin (mukaan lukien työvoima) ja lapset saavat ansaita rahaa pojat ja tehdä uraa. Mutta ennen kaikkea, elämää vanhemmat itse toimia mallina: Vaikka vaimo toimii, mies toimii edelleen vähän kotitaloudessa. Mutta lapset jakaa aikaisin, kun se on äiti aina että tyhjentää pöydän. Tai aina isä, joka hallinnoi rahaa ja tärkeimmät ostopäätöksiä.

  Koska Kiga Group on roolimalli, on tärkeää, että vanhemmat lapsen kanssa silloin tällöin epäilyjä pätevyyttä ryhmän odotuksia kylvämään kannustamalla heitä yksinkertaisesti pelata mitä se haluaisi, vaikka todellisuudessa " pojat "- tai" tyttö pelit". Ja tukemalla sitä, jos se haluaa käyttäytyä seksuaalisesti epätyypillinen, joten ehkä ei halua antaa karnevaali prinsessa, vaan lämmittää varten Harry Potter puku. Omaisiaan lapset (lastenhoitaja, lastenhoitajan, opettajat) ovat tärkeitä: sinun ei pitäisi rohkaista tyttöjä ja poikia "sukupuoleen tyypillinen" pelejä tai käytäntöihin. Jos vanhemmat tätä, jos he haluavat huomauttaa hiljaa.

for Kirjallisuutta

 • "Sukupuoliroolit: Mitkä biologiset tekijät vaikuttavat meidän käyttäytymiseen?" Susan Schindler http://netzwerk.wisis.de/projekte/7.htm. (Yleiskatsaus tutkimukset ja valtion sukupuolen tutkimus.)
 • Haastattelussa Itävallan ethologist Irenäus Eibl-Eibesfeldt, Süddeutsche Zeitung verkossa:
 • "On roolijako miesten ja naisten eri kulttuureissa" Tutkimus Bielefeld sosiologian professori Hans-Peter Blossfeld ja hänen kollegansa Sonja Bremer Drobnič.
 • "Aivan kuin TV - Kuten pikkulapsille matkia tunnereaktioita aikuisten televisiossa"Florian Rötzer.