Kjeveortopeder understreke farene ved tommelen suger. Men suger på tommelen møtte mange naturlige behovene til barn. Når er denne vanen ufarlig og når er det skadelig?

Hvorfor suge tommelen hans babyer?

Jente tommelen suger

Foto: © iStockphoto.com / binabina

"K o g r a d!" sa kvinnen, mamma,
"Jeg skal gå ut og du bo der.
Være ganske ryddig og fromme,
'Å gå hjem jeg kommer tilbake.
Og fremfor alt, Konrad høre!
ikke suge tommelen hans mer;
For kutteren med skjær '
Er ellers ganske fort, derfor
Og fingrene krysset han kutter
Fra som om det var papir."
(Historien om tommelen-sucker, Heinrich Hoffmann)

Hva er årsakene til den Damuen suge?

Når den lille tommelen på avkom etter den mest betrodd venn er, trenger ikke foreldrene umiddelbart falle på vakt, men deres årvåkenhet, de bør ikke tape.

Selv i barndom opplever vi at suger på brystet en søt lykke betyr. Det handler ikke bare om matinntak, like viktig er den relaterte opplevelsen av trygghet, ro, nærhet eller til og med oppfattes komfort. Realisering av å være elsket og tatt vare på, plasserer barnet på vei til å utvikle tillit til sine omgivelser.

Den suger på tommelen er ikke bare tilfredsstille medfødte og naturlig suger behov barnet, det tilfredsstiller også ønsket om de nevnte følelsene. Hvis det ikke er mor, for eksempel, bare tid til å kose med barnet sitt, tommelen akkurat hva legen bestilt. Noen barn tilfreds smokk, andre oppdager at hennes lille krysser fingrene for at han er en konstant følgesvenn hvor som helst, når som helst konkret.

Tommelen suger: sovne eller permanent tilstand?

I de første ett og et halvt års levetid (kjent som oral fase) er munningen av det sentrale organ for persepsjon. "den Hånd-munn koordinering (Samspill mellom hendene og munnen) begynner med tommelen-suger i livmoren. For å spille barnet trenger selv etter fødselen, spesielt munn og hender. Dette fører vanligvis til en begrensning av tommelen suger på hvileperiodene", Sier barnelegen Dr. Rudolf Weitz. En avslappet barn leker i frisk luft, til å engasjere seg i hvitt eller er ansatt av foreldrene, glemmer suge tommelen sin.

Suck: Som hjelp til å sovne ikke farlig

Barn som bruker tommelsuging som et sovemiddel, som en bro av kjedsomhet eller avspenningsstrømbærere er ikke utsatt for å lide senere fra en deformasjon av kjeven og / eller feiljustert tenner. Foreldre bør den Intensitet og frekvens åttendedel av Nuckelns, for dette er de avgjørende faktorer.

å skille tilfredsstillelse av normale Saugbedürfnisses fra overdreven tommelen suge, foreldre lære bare ved å se barnet sitt. Som allerede nevnt, suge tommelen hans er i "hviletid" ingen grunn til bekymring. I motsetning, hvis barnets tommelen suger foretrekker aktiv oppdagelse og trang timer suger.

Tommelen suger som beskyttelse mot allergi?

Ifølge en New Zealand studie tommelen suger kan ikke bare berolige og ansette, men selv stramme barn mot allergi. I en langtidsstudie, fant forskerne at de barna som kommer om denne vanen senere led mindre av allergi. Og antagelsen om at folk som kommer i kontakt i ung alder med skitt og bakterier er mindre utsatt for allergi er heller ikke nytt. Likevel, forfatterne av studien har også eksplisitt påpeker at resultatene ikke er oppmuntrende for tommelen suger, så har ikke blitt etablert en faktisk helsegevinst. Tross alt, kan intens tommelen suger også ha tannlege og kjeveproblemer.

Som tommelen suger på kjever og tenner kan fungere

er kjevebenet av et spedbarn myk og tøyelig, de første utbrudd tennene streber heller desorientert i luften. Kontakten med det myke vev (lepper, tunge) bestemmer plasseringen av tennene. Den milde press av tungen fremover og leppene bakover fører gjennom årene, justering av fortennene.

En altfor hyppige, meget intens tommelen suge kan veksten av både tennene og kjeven helseskadelige innflytelse. fordi "en hvilken som helst deformasjon av den voksende organisme blir oppnådd ved mottrykk"Sier Dr. Weitz. Tommelen i munnen kan være årsaken til at den øvre kjeve er spiss og smal trekkes fremover. Derved de øvre fortenner justere feil. men det kan også komme til et åpent bitt, dvs. tennene divergere. Det trykk som tommelfingeren utøver skyver den øvre tennene fremover, den nedre del av ryggen.

Drevet suger er et symptom

Er behovet pleie suger på tommelen inn i en vane som ikke slippe barnet etter fylte tre, bør foreldrene være forsiktig med å avvenne barnet suger, mange kjeveortopeder anbefale. Viktig her er årsakene til tommelen suger å komme til bunns, fordi ingen barn suger grunn. Barnet føler seg alene, det mangler den nødvendige nærhet og trygghet, er tommelen sugd inn i en slags tilflukt. Men overanstrengelse og tretthet kan gjemme seg bak det. Dr. Weitz påpeker at "sykelig" Tommelen suger i barnas hverdag praksis ikke er et reelt problem. Men han påpeker også at overdreven tommelen suge barn bør bli introdusert til barnelege.

Hvordan avvenne tommelen?

Under ingen omstendigheter bør foreldre tvinge sine barn til å ikke suge tommelen sin. Og bitter-smake kremer er ikke en god løsning. Bare ved offentlig tilskudd kan være å gi barnet, etter som det kan undersøkes og la ham tommelen suge avvenne. Viktig i denne prosessen er motivasjon - det er å prise barnet når tommelen bare ikke sette i munnen. Noen foreldre belønne fremdriften av sine små med en "Anti suger Kalender". På dager da Scion ikke har sugd tommelen sin, kan han male en sol i tilsvarende kalender linje. Motsatt handler straff og skyld. Skremme barnet og dermed oppmuntre tommelen suger.

Smokk eller tommel?

Mange tannleger mener at de smokker laget av silikon eller latex er ortodontisk formet enn tommelen. Derfor er det sunnere å tilby barnet en smokk. Men her visninger av leger forskjellig. For eksempel, sier barnelege Dr. Rudolf Weitz: "Tommelen er 'bite-sized' og 'pine-shaping' i positiv forstand enn noen industriprodukt i verden!" Han begrunnet sin uttalelse med det faktum at selv det ufødte barnet suge på tommelen, men ikke en nyfødt med en "suger tenner" er født.

Men det er uomtvistet at en smokk senere kan ganske enkelt kastet bort, kanskje til og med barnet selv. Tommelen er og forblir innen rekkevidde. Avslutnings kan lykkes fra smokken lettere å holde seg på minst foreldrene flere måter å gjøre smokk skjemmende. Du kan pierce brystvorten, for eksempel rømming luften, og barnet føler seg ikke mer moro suger.

Eller kanskje en natt tar "Soother" i barnerommet og utvekslet en elskede smokk mot en etterlengtet gave. Noen barn er fortsatt villig til å gi henne heroisk kjøpt gave til en natt med smokk igjen.