"Forældre er ansvarlige for deres børn." Virkelig? Hvordan er det regulerede tilsynet? Hvornår skal vi faktisk er ansvarlige for vores børn? Hvordan skal vi opføre sig for at tilfredsstille pligt tilsyn?

Betroede pligt for forældre til at opfordre opdagelsen af ​​børn

Børn uden opsyn Wall

Foto: © iStockphoto.com/ Cherry-Merry

Børn er nysgerrige og spontane. Du ønsker at opdage verden og prøve alt. Du sikring af drengestreger og glemmer at spille nogle gange alt omkring. Dette kan give bagslag: Såsom når et barn efter en chummy puffe landede sparket på gulvet og brækker armen, når bolden ikke flyve vindue ind i målet, men i nabo eller hvis biler er ridset, mens du spiller. Sådanne uheld sker hurtigt - og lige så hurtigt anklagen rejses ofte, at forældrene havde forsømt deres pligt til tilsyn. Hvad der præcist er det om? Forældre har brug for deres børn hele tiden i betragtning? Hvornår kan de drages til ansvar for uheld og drengestreger af deres afkom? Og hvilke konsekvenser det kan have, hvis de er i det afgørende øjeblik ikke er der?

Voksen tilsyn

Alt dette regulerer voksen. Det er en del af i § 1631 BGB reguleret forvaring og forældrenes omsorgspligt, som generelt omfatter retten og forældrenes pligt til at forsørge deres børn til at uddanne og føre tilsyn. Tilsynet dybest set dobbelt: mindreårige bør beskyttes mod skader, de selv eller som kan få dem til tredjemand. Den anden vej rundt, men er også tredjeparter fra eventuelle skader, der kan true dem gennem "farlig barn", der skal beskyttes.

En overtrædelse af pligten til tilsyn kan føre til både kriminel og civilret vidtrækkende konsekvenser. Årsager et barn skade eller såre det, forældrene skal bevise, at de har opfyldt deres tilsynsforpligtelser korrekt. I ulykker, selv om sygesikring først kommer ind, men den stigende anvendelse, hvis forældre ikke har opfyldt deres tilsynsopgaver. Pas bedsteforældre, venner eller en dagplejer barnet, vil det automatisk tage med det en pligt for tilsyn. Dette gælder også for børns fødselsdag: Forældrene til fødselaren ikke kun ansvarlig for deres eget afkom, men også for de yngre gæster.

Børn kan også blive holdt ansvarlig for skader

Men ikke altid automatisk ansvarlige forældre for deres børn. Fra en alder af syv, og vejen fra en alder af ti, kan børnene gøres ansvarlig, hvis de har den rette modenhed. I den forstand er en domstol, for eksempel efter en ulykke, som var forårsaget af en elleve år gamle cyklister besluttet. Drengen var i strid med kørselsretningen på en cykel, krydsede tilsyneladende uden at se en blok og kolliderede med en kvinde, der ikke kunne bremse i tide. Kvinden blev skadet og forlangte erstatning. Var pligt tilsyn krænket af forældrene? Nej, fordi en elleve år gamle ikke skulle stå under konstant opsyn, når man kører på cykel, afgjorde retten. Derfor er forældrene ikke er ansvarlig i denne sag. Er han ansvarlig for ulykken? Ja, fordi han var 11 år gammel ikke længere har ret til at køre på fortovet, og ville have til at respektere retten til vejen. Ifølge retten besad han på hans alder moden nok til at være i stand til at vurdere sin forseelse. Drengen derfor alene ansvarlig for ulykken. 

Ansvarsforsikring er afgørende

Forældre bør absolut tage ud ansvarsforsikring for hele familien. Forsikringen dækningen skal omfatte "lovovertrædelse-handicappede børn." Angreb Kan ikke børn er dybest set op til en alder af syv. Indtil denne alder lovgivere og forsikringsselskaber mener, at børn ikke er i stand til at overse konsekvenserne af deres handlinger, så langt, at de kan drages til ansvar. I trafikken, dette gælder for ti år. Børn over syv år hæfter kun, hvis de har den nødvendige modenhed og forståelse evne. Så skyde en fem år gammel en fodbold ind i en disk, offeret får ingenting - medmindre forældrene eller andre værge har forsømt deres pligt til tilsyn. Så sker for uagtsomhed ansvarsforsikring for skaden.

Tilsyn: forældre i dilemma

Forældre dybest set nødt til at sikre, at deres børn ikke skade grund til at komme sig til skade. Men hvordan kan et barn være uafhængig og i stand til at tage ansvar for deres egen adfærd, hvis far og mor forfølge det på hver tur? Regulatory lov giver forældre med et dilemma: På den ene side, de har brug for at give deres afkom frihed, så de lærer at håndtere risici og farer. På den anden side, de har brug for at beskytte deres børn og outsidere mod skader. Og selv de fürsorglichsten forældre kan ikke have alle deres øjne. Hvor meget kontrol er derfor behov for, hvor meget er passende? Hvad er de juridiske krav?

Det hele afhænger af den enkelte sag

Dilemmaet af forældrene er godt klar over den lovgivende. Således i § 1626 i den borgerlige lovbog, punkt 2: "I pleje og uddannelse af forældrene tager hensyn til voksende evne barnet til uafhængige og ansvarlig handling." Men eksisterer ikke specifikke bestemmelser om indholdet og omfanget af forældrenes opsyn. Hvad de tillader deres børn og forbyder afhænger af deres sans for proportioner. Afgørende for den alder, udvikling og karakteristika barnet. Er den i stand til at identificere farer og vurdere? Fulgte den vejledning eller er det at spille over det og på trods af forbuddet på den nærliggende sø eller på gaden? En tre-årig skal overvåges anderledes end en ni år gammel, en vild humlebi, der altid er klar til at strejke, i modsætning til en lille dydsmønster. I trafikken eller mens du spiller i nærheden af ​​en byggeplads andre "regler" som på legepladsen gælder.

Udfordringen for forældrene er derfor at overveje, hvilke farer truer deres barn eller beton kan forvente fra ham. Fordi kun de kender hans udviklingsniveau og ved, hvad det kan få, og hvad det kan stadig overvældet. For at overholde sin pligt til tilsyn, bør de deres barn absolut om mulige risici på spil, forklarer i sport eller i trafikken og er enige om klare regler. Afhængigt af alder, intelligens, evner og særlige omstændigheder, skal sådanne oplysninger være gentagne formaninger til udtryk eller situationer - praktiseres - eksempelvis adfærd på vej til skole. Selvfølgelig bør forældre også være sikker på, at deres barn har forstået instruktionerne, og de fulgte. Er det stadig for lille eller er det ofte forbud mod tid, skal forældrene være at gribe ind på et hvilket som helst tidspunkt i den position.

Retsafgørelser som en guide

Det betyder ikke, at barnet skal være permanent opsyn. Afhængig af alder og situation, er det tilstrækkeligt at afslappet eller kun at foretage stikprøve, hvor barnet leger og hvad der driver den. Et eksempel fra retspraksis gør det klart, hvad der menes med: To drenge, en syv, en fem, ridset i en parkering flere biler. Parkeringspladsen var lige ved siden af ​​en legeplads. Forældrene havde lade børnene lege alene, bede dem om ikke at forlade pladsen. To sårede sagsøgt forældrene for overtrædelse af sin forpligtelse til tilsyn for skader. Retten afviste retssager mod forældrene til de syv år. Drengen havde ikke tidligere bemærket af drengestreger og aggressiv adfærd, så det var i orden, hvis hans forældre lader ham spille op til to timer uden opsyn. I modsætning til dommen i tilfælde af den fem-årige: I denne alder, en kontrol afstand på 15 til 30 minutter var nødvendig, afgjorde retten.

Fra når børn får lov til at være alene hjemme?

Disse og andre sager fra den juridiske praksis i det mindste give en grov guide: Små børn bør aldrig efterlades uden opsyn. For fire-årige, bør forældre se cirka hvert 15. minut efter de rettigheder, der - hvis de spiller på et sikkert område og ikke tæt på en travl gade eller en sø; ved seks år, er overvågningen interval forlænges til 30 minutter. De må heller ikke omfatte korte, sikre ruter på cykel ved forudgående instruktion. Efter denne alder, kan forældrene også begynde at forlade deres barn alene hjemme, i første omgang, selvfølgelig kun i et par minutter. Hvis det fungerer, kan perioderne forlænges skridt for skridt. For en sikkerheds skyld, bør forældre altid nås via telefon for barnet. Hvad virkede ikke: herunder børn, under fraværet i huset.

I syv til otte-årige, der blev undervist af deres forældre nok i gerninger og følge deres anvisninger generelt, periodisk overvågning er ikke længere nødvendigt. I denne alder, børn har brug for at udforske deres omgivelser legende uden forældrenes opsyn, Federal Court fandt i sin dom af 24.03.2009 (sag nr. VI ZR 199/09). Fordi ellers læringsprocessen ville hæmmet i forbindelse med behandlingen farer.

Men som sagt: Det hele afhænger af den enkelte sag.

 

Relaterede links:

  • www.kindersicherheit.de: information om vigtige spørgsmål om sikkerheden for børn i hjemmet, på leg og inden for transport; herunder ofte stillede spørgsmål om "tilsyn".
  • www.familienhandbuch.de: Detaljeret juridisk diskurs om "tilsyn".
  • www.aufsichtspflicht.de: Faktisk en informations site for undervisere og ungdomsledere. Men den indeholder også masser af nyttig information til forældre og talrige nuværende afgørelser om emnet.
  • den Unge i München har udviklet en meget informativ og omfattende problem papir på forældrenes opsyn. Gratis download på: http://www.muenchen.de/cms/prod1/mde/_de/rubriken/Rathaus/85_soz/06_jugendamt/30_kinder/80_kinderbeauftragte/download/themenblatt_aufsichtspflicht_final.pdf