"Foreldre har ansvar for sine barn." Virkelig? Hvordan er det regulert tilsyn? Når får vi faktisk er ansvarlige for våre barn? Hvordan skal vi oppføre seg for å tilfredsstille en plikt for tilsyn?

Forvaltningsansvar for foreldre å oppfordre oppdagelsen av barn

Barn uten tilsyn Wall

Foto: © iStockphoto.com/ Cherry-God

Barn er nysgjerrige og spontan. Du ønsker å oppdage verden og prøve alt. Du sikring av sprell og glemme å spille noen ganger alt rundt. Dette kan slå tilbake: For eksempel når et barn etter en kamerat shove landet usentimentalt på gulvet og bryter armen når ballen ikke fly vindu inn i mål, men i nabo eller hvis bilene er riper mens du spiller. Slike uhell skjer raskt - og like raskt anklagen blir ofte reist om at foreldrene hadde forsømt sin plikt til tilsyn. Hva er dette for noe? Foreldre må barna sine hele tiden i sikte? Når kan de bli holdt ansvarlig for uhell og pranks av deres avkom? Og hvilke konsekvenser det kan ha hvis de er i det avgjørende øyeblikket er det ikke?

voksent tilsyn

Alt dette regulerer tilsyn av voksne. Det er en del av i § 1631 BGB regulert varetekt og foreldre plikt til omsorg, som inkluderer vanligvis rett og plikt for foreldre å opprettholde sine barn til å utdanne og veilede. Tilsynet utgangspunktet todelt: mindreårige bør beskyttes mot skade de selv, eller som kan føre dem til tredjepart. Den andre veien rundt, men er også tredjeparter fra eventuelle skader som kan true dem gjennom "farlig barnet" som skal beskyttes.

En overtredelse av plikten til tilsyn kan føre til både straffe- og sivilretten vidtrekkende konsekvenser. Forårsaker et barn skade eller skade den, foreldre må bevise at de har oppfylt sine tilsynsoppgaver skal. I ulykker, selv om helseforsikring først kommer inn, men den stigende regress hvis foreldrene ikke har oppfylt sin tilsynsoppgaver. Pass deg for besteforeldre, venner eller en dagmamma for barnet, vil den automatisk ta med seg en plikt for tilsyn. Dette gjelder også for barnas fødselsdag: Foreldrene til bursdagsbarnet ikke bare ansvarlig for sin egen avkom, men også for yngre gjester.

Barn kan også bli holdt ansvarlig for skader

Men ikke alltid automatisk ansvarlig foreldre for sine barn. Fra en alder av syv og veien fra en alder av ti, kan barna bli gjort ansvarlig, hvis de har riktig modenhet. I denne forstand, en domstol, for eksempel etter en ulykke, som ble forårsaket av en elleve år gammel syklister avgjort. Gutten kjørte i strid med kjøreretningen på en sykkel, krysset tilsynelatende uten å se en blokk og kolliderte med en kvinne som ikke kunne bremse i tide. Kvinnen ble skadet og krevde erstatning. Ble en plikt for tilsyn brutt av foreldrene? Nei, fordi en elleve år gammel bør ikke stå under konstant oppsyn når man kjører en sykkel, domstolen avgjort. Derfor foreldrene er ikke ansvarlig i denne saken. Er han ansvarlig for ulykken? Ja, fordi han var 11 år gammel ikke lenger rett til å kjøre på fortauet, og måtte respektere forkjørsrett. Ifølge retten hadde han på hans alder modne nok til å kunne vurdere hans uredelighet. Gutten derfor utelukkende ansvarlig for ulykken. 

Ansvarsforsikring er viktig

Foreldre bør definitivt ta ut personlig ansvarsforsikring for hele familien. Forsikringsdekningen bør inkludere "krenkelser-funksjonshemmede barn." Offensiv Kan ikke barn er i utgangspunktet opp til en alder av syv. Inntil denne alderen lovgivere og forsikringsselskapene mener at barn ikke er i stand til å overse konsekvensene av sine handlinger så langt at de kan bli holdt ansvarlig. I trafikken, gjelder dette for ti år. Barn over syv år er ansvarlig bare hvis de har den nødvendige modenhet og forståelse evne. Så skyte en fem år gammel fotball inn en disk, blir offeret ingenting - med mindre foreldrene eller andre foresatt har forsømt sin plikt til tilsyn. Så for uaktsomhet ansvarsforsikring for skade oppstår.

Tilsyn: foreldre i dilemma

Foreldre i utgangspunktet har for å sikre at deres barn ikke skade grunn til å komme seg til skade. Men hvordan kan et barn være uavhengig og kunne ta ansvar for egen atferd hvis far og mor forfølge det på hver tur? Regulatory loven gir foreldre med et dilemma: På den ene siden, de må gi sitt avkom frihet slik at de lærer hvordan man skal håndtere risikoer og farer. På den annen side, de trenger for å beskytte sine barn og outsidere mot potensiell skade. Og selv de fürsorglichsten foreldrene ikke kan ha alle sine øyne. Hvor mye kontroll er derfor nødvendig, hvor mye er hensiktsmessig? Hva er de juridiske kravene?

Alt avhenger av den enkelte sak

Dilemmaet av foreldrene er godt klar over lovgiver. Dermed i § 1626 av Civil Code, punkt 2: "I omsorg og utdanning av foreldrene ta hensyn til økende evne til barnet til selvstendig og ansvarlig handling." Men spesifikke regler om innholdet og omfanget av foreldretilsyn ikke eksisterer. Hva de lar sine barn og forbyr avhenger av deres sans for proporsjoner. Avgjørende for alder, utviklingsnivå og egenskapene til barnet. Er det i stand til å identifisere farer og vurdere? Fulgte det instruksjoner eller er det å spille over den, og til tross for forbudet mot den nærliggende innsjøen eller på gata? En tre år gammel må overvåkes forskjellig fra en ni år gammel, en vill humle som alltid er klar til å streike, i motsetning til en liten paragon. I trafikken eller mens du spiller i nærheten av en byggeplass andre "regler" som i skolegården gjelder.

Utfordringen for foreldre er derfor å vurdere hvilke farer truer deres barn eller betong kan forvente fra ham. Fordi bare de kjenner hans utviklingsnivå og vet hva det kan bli, og hva det kan fortsatt overveldet. For å overholde sin plikt til tilsyn, de bør barnet definitivt om mulige risikoer på spill, forklare i idrett eller i trafikken og bli enige om klare regler. Avhengig av alder, intelligens, evne og spesielle omstendigheter, må slik informasjon være gjentatte formaninger uttrykt eller situasjoner - praktiseres - for eksempel oppførselen på vei til skolen. Selvfølgelig bør foreldrene også være sikker på at barnet deres har forstått instruksjonene og de fulgte. Er det fortsatt for liten eller er det ofte forbud tid, må foreldre være å gripe inn når som helst i stillingen.

Rettsavgjørelser som en guide

Dette betyr ikke at barnet skal være permanent tilsyn. Avhengig av alder og situasjon, er det tilstrekkelig å tilfeldig eller for å undersøke bare et tilfeldig utvalg, der barnet er å spille og hva som driver den. Et eksempel fra rettspraksis gjør det klart hva som menes med: To gutter, en sju, en fem, riper på en parkeringsplass flere biler. Parkeringsplassen var rett ved siden av en lekeplass. Foreldrene hadde la barna leke alene, ber dem om ikke å forlate plassen. To skadet saksøkt foreldrene for brudd på sin plikt til tilsyn for skader. Retten avviste søksmål mot foreldrene til de syv årene. Gutten hadde ikke tidligere lagt merke til av sprell og aggressiv atferd, så det var greit hvis foreldrene la ham spille opptil to timer uten tilsyn. I motsetning til dom i saken av de fem år gamle: I denne alderen, en kontroll avstand på 15 til 30 minutter var nødvendig, domstolen avgjort.

Fra når barn får lov til å bo alene hjemme?

Disse og andre saker fra rettspraksis i det minste gi en grov guide: Små barn bør aldri være uten tilsyn. For fire-åringer, bør foreldrene se omtrent hvert 15. minutt etter at rettighetene - hvis de spiller på et trygt område og ikke i nærheten av en travel gate eller en innsjø; ved seks år, er overvåknings intervallet forlenget til 30 minutter. de kan heller ikke dekke korte, trygge ruter på sykkel etter forhånds instruksjon. Etter denne alderen, kan foreldre også begynne å forlate sine barn alene hjemme, på første, selvfølgelig, bare for noen få minutter. Hvis det fungerer, kan periodene forlenges trinnvis. For sikkerhets skyld, bør foreldrene alltid nås på telefon for barnet. Hva fungerte ikke: inkludert barn, under fraværet i huset.

I syv-åtte-åringer som ble undervist av sine foreldre nok i løpet av gjerninger og følg deres instruksjoner generelt, er periodisk overvåking ikke lenger nødvendig. I denne alderen, barn trenger å utforske sine omgivelser lekent uten foreldrenes tilsyn, den føderale domstolen funnet i sin dom av 24.03.2009 (sak nr. VI ZR 199/09). Fordi ellers læringsprosessen ville hindret i å håndtere farer.

Men som jeg sa: Det kommer an på den enkelte sak.

 

Relaterte lenker:

  • www.kindersicherheit.de informasjon om viktige spørsmål om sikkerheten for barn i hjemmet, på lek og i transport; inkludert svar på "tilsyn".
  • www.familienhandbuch.de: Detaljert juridisk diskurs om "tilsyn".
  • www.aufsichtspflicht.de: Egentlig en informasjonsside for lærere og ungdomsledere. Men det inneholder også mye nyttig informasjon for foreldre og mange aktuelle avgjørelser om emnet.
  • den Youth kontor i München har utviklet en meget informativ og omfattende sak papir på foreldrenes tilsyn. Gratis nedlasting på: http://www.muenchen.de/cms/prod1/mde/_de/rubriken/Rathaus/85_soz/06_jugendamt/30_kinder/80_kinderbeauftragte/download/themenblatt_aufsichtspflicht_final.pdf