Fra melk mat til god mat - det er et stort nytt steg for både mor og baby. Han gjør to gøy, har Urbia satt sammen for deg her svarene på de ti spørsmålene om Beikoststart.

Når du skal begynne og hva grøt?

Viktige spørsmål Beikoststart

Foto: © Mauritius Images / Image Source

1. Hva er komplementære fôring?

Under komplementære matvarer er noen form for babymat annet enn morsmelk og spedbarn industriell melk.

2. Når er barnet mitt klar for fast føde?

Babyer er så veldig forskjellige, noen er interessert i allerede fire eller fem måneder for skjeen og hva som er på andre bare med en trekvart år. I utgangspunktet er det anbefalt at minst fire måneder å fullt amme barnet, og å starte tidligst i begynnelsen av femte måned av livet med komplementære matvarer. Hvis det ikke er løst, eller skal startes av andre grunner tidligere med komplementære matvarer, er det også mulig tidligst fra den femte måneden av livet.

3. Hva måltid er erstattet først?

Erfaring har vist at det er best å erstatte første middagsmåltidet sakte. Barnet bør rimelig uthvilt og litt, men ikke bli altfor sulten.

4. Barne baserte matvarer: Når truende forstoppelse, diaré & Co

Mange babyer liker gulrot puré fordi det smaker litt søt og er vanligvis godt tolerert. I noen babyer, men gulrot føre til forstoppelse. er godt egnet som anbefalt av Dortmund Research Institute of Child ernæring for starten og fennikel, kålrabi, squash, blomkål, brokkoli, pastinakk og gresskar. Tommelfingerregel: introdusere og teste minst en uke som det kan tolereres før neste ingrediensen som kommer (tegn på intoleranse kan være: sårhet, kviser, diaré, forstoppelse i mer enn fire dager) Bare én ny mat. , For det første begynne med Möhrenbrei, deretter etter minst en uke for å legge til potetmos endelig etter en uke til kjøtt og igjen etter en uke litt olje (rapsolje, solsikkeolje): For det første vegetabilske puré det betyr for eksempel. Når grøten tilberedes selv, bør de organiske produktene kommer fra. Det er praktisk, Tilbered en større del og fylles i isterningbrettet og fryse. Hvordan du vinner å starte uten store anstrengelser små porsjoner for hver dag.

5. Hvordan kan min baby å spise fra en skje?

Barnet bør være i form og sulten, men ikke altfor sulten. Det har vært veldig sulten, det har vist seg å amme utgangspunktet litt før den første (helst myk, litt fleksibel) Plastiklöffelchen med litt varm, kokt og fint most grønnsaker tilbys (gjør skjeen i beste fall bare på de fleste halvfull) , Ofte den første reaksjonen til barnet i det å utsette grøt med tungen ut av munnen hans. Dette betyr ikke at det ikke smaker godt, men babyen bare vet ikke ennå hva det ukjent for "stuff" å starte. I de første gangene kanskje absolutt ingen grøt finner veien inn i babyens mage, men det er mer sannsynlig å være en gjensidig festing av slurry fra skjeen i munnen og tungen ut igjen. Ofte den lille etter kort tid nok av det, og tilstreber igjen til brystet (og må gjøre det også!).

Det sier bevæpne seg med tålmodighet og takle det hele uten strøm eller tidspress og så avslappet og leken som mulig. Etter en uke eller to fungerer det stort sett bedre. Avviser barnet skjeen etter to uker fortsatt helt av, er det kanskje fortsatt for tidlig for Beikoststart. Forresten: Det er fullt mulig, og absolutt ingen tegn til en svikt at barnet selv etter at den allerede har lært ganske godt spise fra en skje, plutselig igjen ønsker bare til brystet. Bakgrunnen kan være for eksempel en fremkallingstrinnet, kanskje en begynnende kald eller tenner. gi etter for dette behovet på babyen for en stund kan være svært lindrende og nyttig for både mor og barn.

Hvor mye grøt og drikke gjør barnet mitt?

6. Hvor mye grøt bør spise barnet mitt?

I første omgang vil barnet ta bare en eller et par skjeer av potetmos til ham. Hvis det er så langt brukt til skje, at det kan være å spise riktig og lei av hele lunsj måltid melk kan erstattes av Breikost. Barnet blir innledningsvis omkring 150 til 180 gram oppslemning som består av omtrent 100 g av grønnsaker, 50 gram potet, 10 gram av vegetabilsk olje og to til tre ganger ukentlig 20 gram kokt og most kjøtt. Mengden av slam økes gradvis til 200 til 250 gram.

7. Sett baby komplementære matvarer: Har babyen nå drikker?

I begynnelsen av Beikoststarts nå det er fornuftig, babyen har også flaskevann (glitrende) eller usøtet te etter Breimahlzeit. Dette bør være lett gjøres på en jevnlig basis for å venne seg til barnet sakte disse drikkene. Men det er ikke et problem hvis den ellers fortsatt ammet eller matet med flaske melk babyen i utgangspunktet liten eller ingen drikke det. Den vegetabilske puré som inneholder tilstrekkelig væske. anbefales på det sterkeste av jordmødre og Ernährungsexpteren i gave av søtet drikke som "babytees" å kjøpe. Research Institute of Child Nutrition (FKE) skriver: "Sukkerholdige tilsetninger er unødvendige. De fremmer utviklingen av karies og tidlig vant til den søte smaken. Erklært de er for. B. som: fruktose, glukose, glukosesirup, honning, maltodekstrin, maltose, sukrose, og forskjellige siruper og siruper."

8. Har barnet mitt mens de spiser variasjon og krydder?

I lang tid var mottoet, babyer trenger fortsatt ingen variasjon. Etter nye vitenskapelige bevis, men det er absolutt en fordel når babyer allerede vet mange forskjellige grønnsaker. For som sammenligninger med Frankrike viste, fremmer dette den påfølgende aksept av mange smaker og fører til mer grønnsaker forbruk i de andre årene av livet. Hva babyer, men ikke krever, krydder og smaksforsterkere er. Den FKE anbefales hvis gis klar-baby mat å velge produkter "rimelig fri fra smaksstoffene, slik som krydder, nøtter, sjokolade, kakao, smaks" er. Fordi første potensielle allergi triggere kan unngås. Og for det andre babyer har en så fin følelse av smak at de ikke krever sterk smak stimuli.

9. Er det porridges som er mindre ønskelig?

Ikke godt tolerert av babyer magen er rå, cruciferous grønnsaker som hvit eller rød kål og belgfrukter, som erter, linser og bønner. Tomater er også å nyte først med forsiktighet, da de ofte føre til en sår rumpe. anbefalingene for barn fra familier med allergi har endret seg. Mens det var lang, er matvarer som kumelk, egg, fisk, sitrusfrukter, nøtter, hvete og selleri betraktet allergi og bør være (i beste fall bare et år) etablert i allergiske familier så sent som mulig, slik at nye funn har vist at det kan være enda etter fullførelse av den fjerde måned kan bli bidrar til å forebygge allergi som skal eksponeres gradvis mange stoffer. I dagens anbefalinger fra FKE sier derfor: "For perioden etter den eksklusive melk kosthold, det finnes ingen vitenskapelige studier som viser verdien av lav-allergen kosthold."

10. Hva skjer videre?

Etter lunsj måltid stadig flere måltider erstattes. Kok For eksempel, 20 g av fullkorn valset havre i 90 ml vann og sveller, og omrøring ble 100 g most frukt (eple, pære eller banan) om neste ettermiddagen måltid med en melk-fri fruktgrøt.

Deretter er det kveldsmåltid erstattet av en Milchgetreidebrei. For eksempel, 20 g av hele korn korn (f.eks havremel) kort koking i 200 ml helmelk, human melk eller melkeerstatning for spedbarn og svelle. Helmelk bør ikke gis fra innføringen av Milchgetreidebreis, men skal bare kontrolleres dersom barnet tåler dette, Research Institute of Child Nutrition Dortmund. En ulempe med kumelk forresten: For det første er det en dårlig kilde for jern, for det andre, det selv hemmer opptaket av jern i blodet. Derfor European Society for ernæring anbefaler (ESPGHAN), i stedet foretrakk å gi kumelk før fylte jern-forsterkede spedbarn melkeflasker.

Tips for søkeord glutenKorn, slik som havre, hvete og rug inneholde et klebemiddel protein kalt gluten, som noen personer er intolerante. Babyer bør ikke være opp til syv måneder før bevart i henhold til de nyeste anbefalingene, for å ta korn som inneholder gluten til seg selv. Men nå anbefaling av FKE er: gluteninneholdende komplementære matvarer kan innføres i små mengder, fortrinnsvis så lenge som barnet blir fortsatt ammer. De som ønsker kan tilberede den Nachmittagsgetreideobstbrei eller Abendmilchgetreidebrei for eksempel med risflak (som ikke inneholder gluten).

Morgenen melk måltid holdes vanligvis i det lengste som sådan og muligens morsmelk etter hvert erstattet av en flaske, men det kan selvfølgelig i morgen en grøt er gitt. Men Research Institute of Child ernæring anbefaler i første leveår per dag ikke mer enn 200 ml Vollmlich (dvs. en slurry eller en ampulle) for å gi og forberede andre måltider med morsmelk eller morsmelkerstatning.