Rundt 90 prosent av barn er ikke født på forventet dato. Siden det er nyttig å kjenne tegn som går inn i arbeid snart, og babyen gjør sin vei.

Senkwehen og deres tegn: babyen glir dypere

gravid arbeidskraft

Foto: © Fotolia.com/ Jyn

I de siste ukene, ideen om gravide kvinner fokuserer mer og mer på den kommende fødselen og de første tegn på fødsel. Men kroppen hennes har ankomsten av babyen fast på skjermen, og forbereder nå forsterket til den store dagen. Fra om den 35. uke av svangerskapet, derfor gå trening sammentrekninger som hadde mange kvinner som starter på graviditet senter i Senkwehen over. Hva de gjør, sier hennes navn: du manøvrerer barnet opp ned dypere inn i mors bekken inn i det, ser det dermed gradvis hans fødsel posisjon.

Men hva man gjenkjenner Senkwehen? Noen kvinner som ennå ikke har følt øvelsen sammentrekninger får for første gang en tegning eller oppblåst mage og / eller rygg. Den kommer med ujevne mellomrom, flere ganger om dagen og tar mindre enn ett minutt. Som hadde lagt merke forrige øvelse arbeidskraft, kanskje føler at de nå er sterkere og hyppigere.

Senkwehen: Til slutt puste igjen!

Den gode tingen Senkwehen: som raskt fikk langt oppblåsthet eller følt andpusten, kan puste nå. På grunn av at mage glir dypere, vil trykket i livmoren avtar til mage og lunger. Men noen ganger, merker du nå en sterkere trang til å urinere eller forstoppelse fordi babyen presser mer på blæren og kolon.

Ikke alle kvinner, derimot, oppstår mage dypere, dette gjelder spesielt fra andre barn. Dette kan skli rett før fødselen av bassenget. Her Senkwehen er ofte mye senere enn i det første svangerskapet. Men ved første graviditet, kan det skje at barnet senker i bassenget like før fødselen. 

Cervix forkorter

Og nedleggelse av livmoren må forberede seg på den forestående utvandringen av barnet: Den faste cervix er i de siste ukene av svangerskapet mykere og kortere, noen ganger også livmorhalsen åpner enda litt. I enkelte tilfeller kan dette faktisk bety at barnet gjør tidligere på vei, men ofte disse babyene kommer i gang. "For meg, livmorhalsen var åpne tidlig to centimeter. Tre uker før ET (forventet dato) da allerede tre centimeter, en uke før ET bare fire. Men min sønn var bare når ET + 2"Rapportert en Urbia-Userin forum graviditet.

Slim kommer fra

åpner livmorhalsen, selv de små slim kommer fra, hvem som har stengt inngangen til livmoren og beskyttet mot bakterier. Dette kan gjøres uker eller dager før fødselen. Noen kvinner bare merke noen utslipp, i andre er litt soul inn i det, baby "poster"Hvordan jordmødre si. Men mange gravide kvinner ikke merke til utskifting av Schleimpfropfs også. Er han dro, noen leger anbefaler ikke å gå til bassenget eller badstuen fordi bakterier lett kan trenge inn i livmoren.

Nesting instinkt: Sjelen blir klar

Men ikke bare kroppen, gir sjelen tegn på at mottakelighet for levering snart. Slike skilt er "hekkende instinkt"Hvor mange vordende mor føler sterk trang til å gjøre alt på nytt veldig hyggelig for barnet: Der strøk uvanlig ønske om å vaske alle vinduene, tørk skap eller på Biltema for å laste bilen med vegg farger til baby rommet fortsatt å understreke i en annen farge. "Jeg igjen endret hele soverommet to uker før fødselen av min datter. Egentlig, det var 'crazy': høygravid jeg dyttet frem og tilbake en tung seng, og også stellebord og barneseng" en mor i Urbia forum minnes.

Rastløshet: kropp og sjel gjør klar til

Andre kvinner slår til å føle en slags indre uro. Du kan ikke slappe av og sove dårlig. "Siden i går kveld, jeg er helt nervøs. Jeg kunne gå i dvale inntil ca 4 am. Min kveld var preget av søvnløshet og cravings. Fremfor alt har mine tanker karusellen slått uten pause"Klager en gravid kvinne i 40 svangerskapsuke Urbia forumet. Uroen betyr at kropp og sjel ikke lenger ønsker å helt 'stengt', men kombinerer energi fordi fødselen kommer. Når nøyaktig, men etter slike signaler babyen kommer, er annerledes.

Babyen i magen beveger seg mindre

har heller gått resten nå, men baby: Like før start i omverdenen, fosterets bevegelser er ofte svakere. Fordi det ufødte barnet ligge i de siste to ukene igjen opp til 400 gram i vekt, slik at det vil arbeide tett i mors mage. Men det kan ikke være et dårlig tegn når en baby beveger seg litt? "Slutten av svangerskapet bevegelsene er ikke lenger like ekspansiv som mindre plass er tilgjengelig. men de er fortsatt like i mengden"Sier jordmor Martina Höfel i deres online råd forumet. Barn som er ikke går godt, men ofte opptrådt så stille at moren mener, fosterets bevegelser er nesten helt borte. Hvis denne følelsen dukker opp, bør jordmor eller lege sjekk.

Tegn på begynnelsen av fødselen

Allerede før de første merkbare sammentrekninger oppstår ofte varsler tilstøtende tarm: Han er urolig. Fordi den økende spenningen i livmormuskelen irriterer ham: "I min store datter hadde jeg to dager før fødselen mild diaré"Sier en mor i Urbia graviditet forum. "Jeg hadde tre ganger myk på dagen for fødselen innen få timer avføring"Sier en annen, som kort tid etterpå gikk inn arbeidskraft.

Når den lille magen gjest virkelig setter seg, avgjør det selv: Eksperter mener at barnet er en hormonell startsignal når det er modent. Det antas at hans hypofysen deretter utskiller visse hormoner, som i sin tur virker på den moder endokrine system og således utløser de første sammentrekninger.

Hvordan vet jeg at fødselen går galt?

Ekte trekningene er mest intense

Men hvordan gjør en kvinne som det hun føler er virkelig ekte arbeidskraft og dermed et sikkert tegn på fødsel? De fleste gravide kvinner merker trekke i magen eller ryggen, ofte i låret på innsiden. Disse sammentrekningene er mer intense enn forrige øvelse sammentrekninger, og de kommer regelmessig. I utgangspunktet kanskje hvert 20. minutt, nesten feminin kan se klare det. I løpet av de timene riene avstandene er kortere. At barnet gjør sin vei, men noen kvinner vet instinktivt: "Jeg visste på den aller første Ve å komme i gang nå. Hun følte seg annerledes enn praksis sammentrekninger, var liksom skarpere og mer intense"Tilbakekalling Melina Pfeifer fra Bonn. Under åpningsfasen til slutt foster sac hopp.

viktig: Jordmødre kan synge en liten sang. Like forskjellige som de enkelte kvinner, så også hennes smerte. Informasjon om hvordan sammentrekninger føler, som alltid er svært subjektiv og bare prøver å legge til rette for gravide identifisere arbeidskraft.

Hvis den gravide kvinnen er ikke sikker på om de virkelig "høyre" Arbeiderpartiet har, det kan for eksempel ta et varmt bad. Hør sammentrekninger i behagelige varmen igjen, så det var egentlig ikke alvorlig. De forblir som de er, eller enda mer, er løpet på for fødselen.

Vannavgang: Start med overraskelse

Men med én av ti kvinner foretrekker barnet begynner med smell i sin fødselsdato: Vannet bryte før første sammentrekning. Noen ganger er det kvinnen i løpet av sekunder i en liten dam, noen ganger er det drypper også mer sannsynlig. men dermed skiller sistnevnte for ufrivillig tap av urin? Vedlikeholdslading av fostervannet kan ikke stoppe ved spenning av sphincter en. Også jordmor eller lege kan fastslå med en PH test om det er fostervann. Etter et brudd på åpningen av arbeidskraft ansette innen en halv til en hel dag.

Når og hvordan klinikken eller til fødestedet?

Er fødselen "klassisk" med veer skjer, må en kvinne bare gå til sykehuset eller til fødestedet eller ringe deres jordmor når riene er tre til fem minutters intervaller. Jordmødre noen ganger kaller det tommelfingerregel at det vil være ganger når kvinnen ikke lenger liker å snakke under en sammentrekning. Inntil da tar det vanligvis mange timer.

Selv om det normalt mye tid er fortsatt ikke vente med overgangen til klinikken bør i blødning, vedvarende smerter i livmoren, feber eller ubehag. Men selv med to graviditeter, samt andre spesialfunksjoner (visse problemer på forhånd, noen av moren sykdom).

Liggende på sykehus med sprukket membraner?

Man leser ofte at en kvinne bør plasseres liggende med ambulanse til sykehuset, hvis fødselen starter med en ruptur av membraner. Begrunnelse: Det kan skje i sjeldne tilfeller at navlestrengen er under barnets lille hode. så kommer fostervann, og hodet sags dypere, kan det koble fra navlestrengen. Denne risikoen eksisterer, men bare hvis barnet ikke hadde tidligere senket ned i bassenget av moren.

Hva bør jeg gjøre hvis vannet brøt?

Men hva betyr dette for en gravid kvinne? "I de siste ukene før ET gynekolog på pensjonsavtaler skal alltid fortelle om barnets hode har blitt senket ned i bassenget. Den gravide kan be vanlig selv"Forklarer gynekolog Dr. Med. Patrick Hirsch fra Unna. "Hvis en kvinne har en for tidlig vannavgang (dvs. før utbruddet av arbeidskraft) og vet at barnets hode er fortsatt høy, bør de legge seg ned og ringe inn til sin jordmor eller fødselspermisjon sykehuset." I sjeldne tilfeller er faktisk - etter samråd - en Løgn Transport rådet sykehuset. 

Sprekke: Når bør jeg gå liggende på sykehuset?