Hvem ønsker et barn bør vite om om den kvinnelige syklusen, den fruktbare perioden og eggløsning. For å unngå feil, kan kvinner børste til å få barn her sine grunnleggende kunnskap over å bli gravid.

Grunnleggende informasjon for par som ønsker barn

fertilitet teaser

Foto: Fotolia / David Pereiras

Den kvinnelige syklusen

Menstruasjonssyklusen, fruktbare dager og eggløsning: Så naturlig disse operasjonene kan være, og så liten innflytelse vi kan ha på sitt utløp fortsatt: ikke bare for det formål å forebygge, men også når kvinner og menn ønsker for et barn, nyttig å vite om sin egen kropp godt informert. 
Nyhet: Fruktbarhet Nyhetsbrev

Du vil ha en baby? Vår nye fruktbarhet nyhetsbrev forkorter ventetiden til positiv test! Abonner her!

Cycle Length: Hva er det og hvor lenge varer den kvinnelige syklus?

Som en kvinnes syklus er definert som tiden fra den første dagen av mensen (menstruasjon) til den siste dagen før neste menstruasjon. Man antar ofte at syklusen tar ca 28 dager. Dette er imidlertid forskjellig fra kvinne til kvinne, varierer den normale sykluslengde mellom 25 og 35 dager. Varierer av en kvinnes syklus fra måned til måned med pluss / minus to dager man fortsatt snakker om en vanlig syklus.

Hva skjer i denne perioden: eggløsning eller ingen eggløsning?

Mange kvinner lurer på: Når er eggløsningen etter mensen? Og når en kvinne har hennes fruktbare dager? Her er svaret: Hver måned kvinnens kropp forbereder seg på en mulig graviditet. I den første halvdel av omtrent 28 dager lange syklus modnes under påvirkning av et komplekst samspill hormonell i ett av eggstokkene et egg tilnærming og oppløser etter omtrent to uker fra eggstokk (ovulasjon). Samtidig livmoren for mulig implantering av et befruktet egg fremstilles ved livmorslimhinnen tykner. Så er det de fruktbare dagene i den kvinnelige syklus. Hvis ingen befruktning og implantering sted, dør egg og oppløses i egglederen. De endometrium former rygg og deres øverste laget er slått tilbake sammen med litt blod: menstruasjon setter inn, og med det en ny syklus begynner.

Syklus: eggløsning og fruktbare dager

Eggløsning: Når nøyaktig etter at perioden er å regne med? Den fruktbare periode på en kvinne er i tiden rundt eggløsning. Dette skjer vanligvis tolv til 16 dager før neste menstruasjon, så midt i menstruasjonssyklusen av en kvinne. Fra det punktet på egget i omtrent tolv til 18 timer er fortsatt i stand til befruktning. Livmorhalsen er produsert på denne tiden for fremføringen av den mannlige sæd særlig gunstig slim. Siden sædceller kan overleve i skjeden og livmoren til kvinnen om to til tre dager (opp til seks dager under optimale forhold med), er sannsynligheten for å bli gravid er størst når før eggløsning har sex to dager. Dette er fordi det er definitivt sæd i kvinnens kropp når du tar sted neste dag for eggløsning. På dagen for eggløsning selv, kan det skje at eggløsningen skjer i morgen og sex i kveld ville være for sent kan å befrukte egget ennå.

Noen kvinner føler at deres eggløsning ved en trekke ensidig smerte (den såkalte middel smerte). Noen ganger kan en veldig liten blødning finner sted på dette tidspunktet. De som ønsker å vite mer nøyaktig når det eggløsningen skjer, kan du prøve dette ved hjelp av temperaturmetode og / eller slim observasjon.

 

Millioner av sæd til egget gå

Under utløsning millioner av sædceller (spermier) blir sendt for å konkurrere seg til egget. Det slim som dannes i livmorhalsen, som normalt absorberer sæd i sin ugjennomtrengelig nettverk er mer permeabel i den frukt periode av kvinnen, så han beskytter og gir næring til sperm selv slik at de gjennomsnittlig to til tre, under gunstige betingelser, til og med opp til seks kan overleve i flere dager. Den raskeste sperm allerede nådd etter en halv time til en time egget. men ikke alle sperm satte umiddelbart inn i egglederen. Noen vedvare i små buler i livmorhalsen (krypter), og deretter kommer bare gradvis funnet i egglederne.

Overall, bare noen få hundre kommer, noen mistenker noen få tusen spermier til slutt målet. Når en sperm har klart å trenge gjennom membranen egg, dets overflateforandringer, slik at ingen annen sædceller fra å komme inn. Det befruktede egget er på vei ned egglederen til livmoren, der hvis alt går bra, om lag sju dager etter eggløsning legger seg. Forresten: Det er mange kvinner som er sikker på å føle befruktning.

 

Forsiktig! De vanligste feilene til ufruktbarhet par

 • Kvinnens syklus, fruktbare dager og eggløsning: Den beste tiden for samleie med høyest sannsynlighet for å bli gravid er ikke dagen for eggløsning, men sex 2 dager før eggløsning!
 • Mannens sædkvalitet avhenger av flere faktorer - blant annet hyppigheten av sine orgasmer. Ifølge de siste studiene, har daglig sex føre til en lavere sperm konsentrasjon, men sperm selv er sunnere og mer fleksibel. Dermed kan daglig sex for fruktbare perioden fremme unnfangelsen. Mer enn en orgasme om dagen bør likevel ikke være for mannen, fordi ellers generative kraft av sædceller reduseres.
 • Eggløsning vanligvis ikke finne sted etter at temperaturen øker i stedet, men den økte temperaturen indikerer at eggløsning har funnet sted i perioden på inntil 48 timer tidligere.
 • Du kan ikke fastslå eggløsning med temperaturmetoden. Siden eggløsningen vanligvis har allerede funnet sted før økningen i temperatur kan utledes fra de tidligere innhentet data om det når eggløsningen kan skje neste syklus bare etter noen få måneder temperaturmåling.
 • Slimet metode for å bestemme eggløsning er generelt undervurdert. Men det gir sterke bevis for at eggløsningen er overhengende. Forutsatt en kvinne har lært gjennom en tid med introspeksjon til å vurdere innholdet i slimet i livmorhalsen.
 • Tidspunktet for eggløsning ikke nødvendig foregår til midten av syklusen. Når kvinner har mer av en lengre syklus, inkludert eggløsning dag foregår senere i syklusen. Fordi prosessen etter eggløsning er ganske stiv og tar nesten alltid mer enn 12 til 16 dager. Fremgangsmåten som fører til eggløsning, men er mer utsatt for forstyrrelser. Eksempel: En kvinne med en syklus på 33 dager, hennes eggløsning trolig rundt 19. dagen av syklusen.
 • Hvis midt i syklusen, ikke temperaturen ikke stiger, det betyr ikke nødvendigvis at ingen eggløsning har funnet sted. I alle fall, er eggløsningen sjeldne alltid på samme dag i syklusen. Hvis ingen eggløsning kunne bestemmes ved temperatur metode, er det ofte på grunn av unøyaktige termometre. men det kan også være at det kommer veldig sent i syklusen til eggløsning. Eksempler på flaks kurver der det fungerte, sjekk ut vår kalender syklus.
 • En menstruasjon indikerer ikke nødvendigvis at eggløsning har funnet sted. I sirkulasjonen kun deler av den øvre livmorslimhinnen er så frastøtt.
 • Hvis det ikke fungerer med en gang med å bli gravid, er dette ingen grunn til alarm. Som en del av et stort europeisk studie har beregnet at sannsynligheten for å bli gravid per syklus bare 25,5 prosent - eller en sjanse i fire - er.

Forresten: Selv om et barns ønske og et par av betong prøver å bli gravid, anbefaler det tyske føderale instituttet for Consumer Health Protection å ta folsyre. Kroppen trenger folat for celledannelse og celledeling. Denne effekten er spesielt viktig i begynnelsen av svangerskapet for å forebygge visse skader på barnet. Den ekstra daglig inntak av folsyre bør være rundt 0,4 mg, og kan så via tilsvar folsyre kosttilskudd BgVV.

Les også:

 • Den Urbia Graviditet Kalender
 • Hvis fruktbarhet tynger sjelen
 • Den Urbia Ovulation Calendar