For de fleste gravide kvinner, diagnosen først er et stort sjokk: streptokokker! Skade barnet? kanskje til og med truende en prematur baby? Til panikk, er det ingen grunn til. Bakteriene forårsaker vanligvis ingen problemer - og de kan bli behandlet godt.

Streptococcus B kan gjøre deg syk

magen gravid

Foto: © iStockphoto.com/ Kaczka

Streptokokker er de mest utbredte bakterier på huden og i tarmen. De er vanligvis vellykket utkjempet av kroppens forsvar. I vaginal og genitalområdet finnes hovedsakelig gruppe B streptokokk - omkring 20 til 30 prosent av alle gravide kvinner er kolonisert med disse bakterier. Der kan de forårsake urinveisinfeksjoner, endometriose eller sårtilheling lidelser som, som bare svært få kvinner er berørt.

B streptokokker fare for tidlig fødte barn

Så alt helt ufarlig? Ikke helt, advarer overlege ved Institutt for gynekologi på Helios-Klinikum i Erfurt Udo B. Hoyme: "B-Strepktokken kan være på tvers farlig spesielt for tidlig fødte barn, fordi de kan forårsake sepsis med dem (blodforgiftning), som kan også være dødelig ," Og selv om risikoen er lavere: Selv med nyfødte streptokokker kan være truende. Patogener invadere kroppen av barna og infisere den uten immunsystemet kan motstå den. Fordi bakteriene spres via blodet i hele kroppen, er organer raskt påvirket av det - i verste fall truer septisk sjokk. Fryktet er også den hjernehinnebetennelse som kan utløse B Strepktokokken.

Strep test gir mening bare fra den 35. uken

Om man i 2000 nyfødte smittes under fødselen eller etter. Eksperter skille mellom en tidlig form innen tre dager etter fødselen, og sent på 7. til den 90. dagen i livet. Fordi fremfor alt, kan i løpet av tidlig infeksjon være dramatisk og føre til døden i løpet av timer med barnet, anbefaler den tyske Society of gynekologi og obstetrikk, at gravide blir testet mellom den 35. og den 37. uke av svangerskapet på streptokokker. For dette formålet bare en grei prøve er nødvendig. å få testet tidligere, er ikke spesielt nyttig: Bakteriene kan oppstå under svangerskapet og gå tilbake - som har en positiv test på 20 uker, kan det å føde lenge igjen bli kvitt test som ingen funn gjenstår, kan være to uker senere avgjort for lenge siden.

Fra å sette ting i test på en kortsiktig løsning på sykehuset, en ekspert fraråder Hoyme. De mange raske tester som det er på markedet ville vanligvis ikke fungerer godt, og for å smøre etter en kultur skapes, kunne passere for mye tid under visse omstendigheter.

B streptokokker: Behandling med antibiotika ved fødselen

Den finnes i smøre gynekolog at den gravide kvinnen er kolonisert med gruppe B streptokokker, som er registrert i mors pass. "Så du er informert på sykehuset"Forklarer ekspert Hoyme ", og kan administreres av kvinner i arbeid har startet eller etter sprengning av amniotic sac antibiotika."

Tidligere treatment'm vanligvis ikke fornuftig - med mindre kvinnen var på vei mot en for tidlig fødsel til. "Fordi bakteriene er så farlig for tidlig fødte barn, vil i dette tilfellet også administrere en antibiotika før fødselen. Som regel blir penicillin anvendes. Etter fødselen, vil barnelege avgjøre om ytterligere behandling er nødvendig: Bør viser tegn på infeksjon, barnet, vil det umiddelbart motta antibiotika. Mor og barn sunne og friske, er ingen ytterligere behandling er nødvendig.

Helse forsikringsselskaper ingen kostnader på prøve

Selv om de medisinske samfunn anbefaler strep test under svangerskapet, vil kostnaden være for ikke dekket av helseforsikring. For testing og rådgivning, de fleste gynekologer 20-30 Euro etterspørsel. Beskytt gir noen beskyttelse mot bakterier forresten ikke - måter å hindre gravide kvinner ikke eksisterer.