Forældre bør tale meget med deres babyer kendte. Nu har forskere viser dog, at lytte er lige så vigtig. Den, der opmærksomt og alvorligt reagere på pludrende af sit barn, fremmer barnet allerede ønsket om at kommunikere.

Sprog udvikling af babyer og børn

Mor Baby Communications

Foto: © iStockphoto.com/ KrivoTIFF

Det er en af ​​de mest berømte studier af sprog forskning: Betty Hart og Todd Risley ledsaget næsten tre år 42 amerikanske familier og tælles, hvor mange ord hørte babyer om dagen. Hver måned gik for personale af forskerholdet til familier og filmet en time hverdag med børn. Resultatet: De babyer i undersøgelsen lyttede til et gennemsnit på 1.500 ord i timen. I detaljer, men der var betydelige forskelle her. Børn fra akademikere familier hørte 2.100 ord i timen, mens børn hørt fra andre familier i gennemsnit kun 600 ord i timen. Børnene fra de mest snakkesalig familier var endnu bedre højttalere i afsnittet med tre år. De havde også i de foretagne en højere IQ end børn fra schweigsameren husholdninger tests. Meget eller lidt ord - tilsyneladende lavet til sproglig udvikling og udvikling af intelligens babyer og småbørn en enorm forskel.

Mange rådgivere har gjort det den enkle formel: Tal mere med dine børn, og de er mere intelligente. Så simpelt er det ikke.

Mere med babyer snakke = smartere børn?

For mere detaljerede analyser, fandt forskerne, at det ikke var det store antal af ord, der dannede ordforråd for børn. På længere sigt viste undersøgelsen, at forældre, der talte i alt mere, oftere rettet direkte til deres børn. Udover faldt, at disse forældre deres sprog mere stemt for at barn og varieret. De sagde ikke kun ting som "hold kæft". "samle den op på" eller "vi går ud nu"Men talte ordentligt med de små - med deres babyer. Og jo mere de talte til dem, jo ​​mere de syntes at være vendt. De roste betydeligt mere end de fåmælte forældre i undersøgelsen, var børnene samlet mindre direkte tilgang og omkring dobbelt så meget negativ feedback.

udvikling Sprog: ikke kun tale og lytte

Ikke kun antallet af ord var så medvirkende til hvor smart og veltalende var barn, men også arten og indholdet af talen. Men forskerne var ikke tilfredse. De ønskede at vide, hvilke faktorer også var afgørende. Bedst sælgende forfatter og videnskabsjournalist Po Bronson opsummerer i sin bog "10 chokerende sandheder om uddannelse" De efterfølgende undersøgelser således: "En af de mekanismer, der understøtter barnets sprogtilegnelse har intet at gøre med sproget af forældrene - det er ikke baseret på, hvad et barn hører, men om, hvad forældre kan forårsage med en kærlig kærtegn på det rigtige tidspunkt."

Han nævner for studier af sprogforsker Catherine Tamis-LeMonda fra New York University og professor Michael Goldstein fra Cornell University.

reagere på det rigtige tidspunkt til at tale test

LeMonda viste i en undersøgelse offentliggjort i 2001 langtidsstudie, hvor meget den hurtige og sympatiske respons af forældrene påvirker lære at tale. I deres prøve ikke var afgørende, hvor meget moderen sagde til barnet, eller hvor ofte en "interview" begyndte. Hvad betød noget var, hvor ofte de reagerede på talen tester hendes baby. Forskellene kan være enorme. Den beskriver de to yderpunkter af deres undersøgelse: To piger forstået til hver af syv ord ni måneder. Moderen til en pige reagerede kun omkring halvdelen af ​​talen test af deres barn. Hendes datter fik op til 18 måneder otte nye ord og kunne sige med 20 måneder to-ord, sætninger. Den anden mor, men svarede i 85 procent af tilfældene på talen tester hendes datter. Dette udvidet deres ordforråd i en alder af 18 måneder til 150 ord og talte med 20 måneder hele sætninger, herunder tidligere tider. LeMonda konkluderede: Hjernen i den anden pige havde registreret tidligt, at det kan tiltrække og holde opmærksomhed med de nye lyde. Tilsvarende stor var motivation og læring fremskridt.

Navngiv hvad interesseret det lille barn

Men ikke kun det hurtige, det rigtige svar er vigtig. Dette hjælper børnene til at udvide deres ordforråd. Mange forældre bærer deres babyer unødigt på afveje hvad navn tingene har. Babyer har brug ligefrem lære ordforråd til navnet ting. Hvis barnet ser på noget og til pludrende, moderen siger, for eksempel, "Ja, det er en ske." Hun hjælper sit barn ved at fortælle ham, hvad det ser lige. Men der er nemme misforståelser. Nogle forældre forsøger snarere at høre, hvad hendes 14 måneder gamle baby kunne have betydet, at sige: "Ba? Du mener bold?"Selvom barnet ser bare på skeen. Så barnet ser og hører skeen "bold" - det forbinder disse to stimuli og senere forvirret, når Papa skeen som sådan titlen.

Andre forældre forsøge at styre babyer ser resistente over for ting, der skal se efter deres mening: "Se, bolden Baa -. Ll", Men babyer lærer primært gennem deres egen interesse. De viser i de første par uger af livet gennem udseende, de finder, hvad farver eller ting særligt spændende. Daniel Stern for sin forskning på "kompetent spædbarn" denne effekt i vid udstrækning beskrevet og anvendt. Jo bedre partnerne i barnet reagerer på deres interesser, så udpege, for hvor barnet er nu tydeligvis interesseret, jo hurtigere de lærer navnene på tingene. Og hvis partnerens "dialog" vedligeholder selv for et par skridt, de lærer det grundlæggende i kommunikation med ens: "Bahhbahh"  "Ah - du er interesseret i skeen. Kan du lide skeen?" "Gurrgrrra" "Ja, det er blå ..." "ahahaa" "Hm, lad os se om vi har mere af det ..." etc.

Tal læring gennem tilskud

Disse resultater bekræfter også de førnævnte forskere Hart og Risley i yderligere analyse af deres data. Den af ​​dem som "fåmælt" Klassificerede forældre talte ikke kun mindre samlet, de svarede den mindste til den pludrende af deres babyer, fordi de for eksempel havde travlt med husholdningsaffald og andre børn. I 2009 en gruppe af forskere på University of Colorado ønskede at vide, om den maternelle følsomhed over for deres børns læring effekt målbare. Det var kendt, at børn af deprimerede mødre har flere problemer med kommunikationen. Men hvad var det? De bemærkede, at selv om depressive mødre taler mindre syngende i stemmen, men dette alene ikke negativ indflydelse børns læring. Men langt vigtigere, den "følelsesmæssige tilgængelighed" moderen, så hvor pålidelige de reagerede på de behov, barnet - at meddele hans behov. Var denne reducerede, så gør sprogudvikling blev forsinket.

En kærtegn gør forskellen

I et eksperiment, Michael Goldstein, 2008 det var i en åndeløst kort tid, at en hurtig, grundig til pludre af børns reaktion betyder, at børn lærer hurtigere hvad lyder udgør vores sprog. I sin bog beskriver Bronson dette forsøg Goldstein, hvor mødrene hver gang barnet babbled noget i en ti-minutters indstilling, bør reagere positivt. Du skal smile eller klappe barnet på kinden. Selv i denne korte periode, sås den positive effekt: Med positive tilbagemeldinger dannede babyer er dobbelt så stor sandsynlighed en sund og varriierten mere.

Forældre kan fremme deres børns udvikling

Det er rigtigt, at forældre bør tale meget med deres børn. Men hverken en konstant musik af Baby-cd'er eller radioen stadig fraværende Monologer er afgørende. Opgaven for forældrene ikke alene bestå i, at barnet hører så mange ord. For barnet sjov af kommunikationen begynder, når forældrene lytter til hvad der kommer ud af hendes baby - og reagere venligt og interesseret. Men også her er naturligvis, at overdreven nidkærhed kan skade. Intet barn forbliver tavs, fordi Mama ruller til tider fraværende i avisen, mens dværgen pludrer på skødet. Som vist Goldstein forsøg allerede kan sætte børnene på rette spor kort spænder intensive Zwiegespräches.

Hvorfor ikke mit barn tale?

{Cms: video id ="5201238464001"} {/ Cms