Babyer sove og babyer sult - det er (nesten) alt blir etter fødselen av et barn. I vårt kosthold, er det diett tips for hele første leveår.

Fôring Baby: Melk i første gjennom fjerde måned

Mat til barn første året Teaser

Foto: Bilder / Banana Mauritius

Babyer sove og babyer sult - det er (nesten) alt blir etter fødselen av et barn. Drikker det nok? Trives det bra? Når vil min baby trenger annen mat enn melk og hvilke? Dette er spørsmål som preoccupy foreldrene i de første ukene av livet og -monaten sine barn. Vår "spise plan" gir orientering om viktige saker for ernæring i det første året. Spesielt på denne tiden, er kvaliteten og kvantiteten av mat for vekst og helsen til barnet avgjørende.

Først til fjerde måned: Eksklusivt (mor) melk

I de første månedene av livet, er melk det eneste riktige maten for barnet. Enhver tilskudd av korn, frukt, grønnsaker eller juice er ikke nødvendig eller ønskelig på dette tidspunktet. 

Morsmelk er den beste maten for barnet. Deres næringsstoffer er tilpasset de spesielle behovene til spedbarn. Den inneholder også alle forsvar som et barn trenger. Morsmelk med sin optimale sammensetning er den beste "livsforsikring" for baby!

I dag er det enighet om at det er mest fornuftig å amme barnet ved behov uten hyppig veiing. Drikking ganger og drikking mengder i utgangspunktet har ingen fast rytme fleste, men ofte spiller en gang. For ikke lenge søknad til brystet (maks. Om ti minutter på hver side) fremmer amming beste. Tilskudd av morsmelkerstatning hemmer melkeproduksjonen. Normalt drikke te er ikke nødvendig i denne alderen.

Mer om amming du finner i Urbia Spesial Still

Hva gjør du hvis mor ikke kan amme?

First off: Nesten alle mødre kan amme. Bare 2-3 prosent av mødrene der for informasjon av La Leche League fysiologiske grunner til ikke å amme. Og mødre som ikke ønsker å amme, er ofte på grunn av uriktige opplysninger - for eksempel om kosmetiske konsekvenser av amming - usikker. Kontakt derfor best med vanskeligheter og usikkerhet om amming en amming konsulent (for eksempel La Leche League).

Hvis en mor fremdeles ikke ønsker å amme eller må slutte å amme tidlig, barnet mates med en pre-melk. Disse produktene er, så langt det er mulig, er tilpasset til sammensetningen av morsmelk.

Liten introduksjon til mating med flaske

 • Morsmelkerstatninger med ordet stavelse "pre" kommer i sin sammensetning av morsmelk neste. Det viser bare laktose og er tynn som morsmelk, fordi det inneholder ikke noen additiver, så som mel, stivelse eller annet fortykningsmiddel. Den kan fortykkes på ingen måte tilberedte eller konsentrert. Noen ganger er disse ferdig melk er referert til som formler, som de kan mates fra dag én.
 • Morsmelkerstatning med nummer 1 på vegne i tillegg inneholder stivelse. Dette gjør det tykkere og mettet fett lenger. Men de kan føre også mer sannsynlig å over-fôring og fedme. Disse matvarer kan mates fra dag én. Hvis denne babyen melk valgt, bør vekten av barnet holdes spesielt godt i tankene.
 • Barnemat med tallet 2 på vegne bør - hvis overhodet - som skal mates bare fra den femte måned, mens de i sin sammensetning skiller seg vesentlig fra formelen.
 • Barnemat med tillegg av HA (hypoallergeniske) er - egnet for allergi utsatt barn - etter konsultasjon med paediatrician.

Femte til sjuende måned av livet: morsmelk - gradvis innføring av komplementære matvarer

Mens WHO anbefaler å amme fullt til slutten av den sjette måneden av livet, er det nå - spesielt med tanke på forebygging av allergi - andre anbefalinger, som for eksempel den tyske allergi og astma Association.

Ernæringsfysiolog Edith Gätjen forklart i Urbia forum: "Alle studere resultatene tyder på at det er fornuftig å starte i tidsvinduet 17 til 26 uker med ekstra mat til å forsinke utbruddet av allergi og cøliaki i tid og for å redusere omfanget. Men alfa og omega er den medfølgende amming - i hvert fall til det første året av livet, kjærligheten og utover."

Komplementære matvarer introdusert på timeplanen: Start med gulrøtter

 • Vanligvis begynner man å erstatte middagsmåltidet. Men bare i svært små skritt. For eksempel, vil barnet i utgangspunktet ammet litt og deretter sette tuppen av den sterkeste sult, slik at det kan engasjere seg i det nye i det hele tatt. Da er noen skjeer av varme fint most grønnsaker (for det meste gulrot) uten noen tilsetningsstoffer. Og til slutt er det igjen brystet.
  Mengde slurry: mer enn et par teskjeer. Men vær forsiktig: gulrot fører til at enkelte barn til blokkeringer. Som en grønnsak i begynnelsen også, for eksempel, most brokkoli, squash, pastinakk eller gresskar er.
 • Tommelfingerregel: I hvert fall alltid introdusert bare en ny mat og vente noen dager hvordan barnet reagerer. Deretter (etter minst en uke) en ny mat kan bli prøvd.
 • Har barnet vant til skje, er neste trinn middagsmåltidet utvidet til en grønnsak-potet-fett kjøttkraft.

  Fremstilling: For eksempel potets gulrøtter og potetstappe er i forholdet 2: 1 og 10 g olje (fortrinnsvis soyabønner, solsikke eller maisolje) eller smør omrørt under. Mengden av slam: 150 til 180 g

 • Hvis maten går bra med skje, kan lunsj melk måltidet bli fullstendig erstattet av vegetabilske potetmos.
 • Det neste trinnet er en ny ingrediens er dette: kjøtt. Den gulrøtter og poteter fett Mash det andre benet er tilnærmet 20 g mager, kokt og most kjøtt (fortrinnsvis oksekjøtt) tilsatt i det minste to ganger i uken, og en gang i uken en eggeplomme. Mengden av slam: 200-250 g.

Babyen Beikostplan: Flere tips

 • startes så snart den komplementære fôring, kan babyen også trinn for trinn til drikkevarer som vann og usøtet te er vant til.
 • Klar kjøpte gulrot puré kan være svært godt forberedt med seg selv, potetmos kombineres - uten krydder eller andre tilsetningsstoffer.
 • For babymat bør brukes kun økologiske produkter.
 • Hvorfor kjøtt?
  Gemüsebreie med kjøtt gir organismen en bedre tilførsel av jern som melk, korn grøt. Dette er en betydelig fordel fordi jern reserver av babyene er nesten oppbrukt mot slutten av den første halvdelen av livet.
 • I utgangspunktet hører hjemme i barnemat ikke sukker, salt eller andre krydder! Salt lastet den følsomme vannbalansen på babyen!

Mer om dette emnet du lese vår artikkel: 10 saker i Beikoststart.

Rundt slutten av den syvende måneden: Et annet måltid kan bli erstattet

Kvelden melk måltid er erstattet av en melk og frokostblanding.
Mengden av slam omtrent 200-250 g.

Avhengig av hvor fort du ønsker å slutte å amme et meieri-fri korn fruktkjøtt kan legges gradvis i ettermiddag.
Mengden av slam: ca. 200 til 250 g

Research Institute of Child ernæring anbefaler å være begrenset til 200 ml og til å møte andre behov gjennom morsmelkerstatning eller morsmelk selvfølgelig mengden av kumelk (helmelk) til fylte ett år. Den Nachmittagsbrei kan også fremstilles uten melk, selv om Abendbrei blandes med helmelk.

Hva du bør vurdere når du er ferdig grøt og barnemat på glass?

 • ikke gi barnet mange forskjellige Breisorten men begrenses til tre eller fire varianter.
 • Menyer med sukker og / eller salt additiv unngås hvis mulig, eller velge produkter som bare er litt saltet. Les nøye ingredienslisten - hva kommer først kvantitativt inneholdt det meste!
 • trekker brystet med poteter som de er rike på kostfiber enn masser med nudler eller ris.
 • Obstmus bør bestå av så lite som mulig forskjellige typer frukt.
 • Melk og korn å ha en enklest mulig sammensetning: inneholder kun melk, korn og frukt og liten eller ingen sukker.

Flaske mat skal varmes opp?

Frukt forberedelser, frokostblandinger Obstbreie, juice og te også trenger ikke å bli oppvarmet. Men middagsmåltid bør werden.Am matet barnet i en varm skjema mest egnet oppvarmings er i vannet, under omrøring av buljong fra tid. Kort varm og mate umiddelbart.

utgangspunktet varme babymat bare én gang, men ingen måte å holde varmen. Breireste bør ikke varmes opp! Åpnet glass med babymat kan holdes begrenset (om to dager): Derfor bør en del enheter glass stenges umiddelbart, og oppbevares i kjøleskap.

Kan Baybykost skal tilberedes i mikrobølgeovn?

Ja, flaske mat også varmes i mikrobølgeovn. Men pass: det oppvarmede mat rør godt før mating og kontrollere temperaturen. Barnet kan føre til brannskader!

Mellom den niende og tolvte måned: Gradvis overgang til endrede familie matvarer

Hvor mye og hva melk?

Amming kan fortsette så lenge mor og barn ønsker det. For å blande Vellingene morsmelkerstatninger og tilskuddsmelk eller helmelk med 3,5 prosent fettinnhold kan tas. Men Research Institute of Child ernæring anbefaler å bruke i den alderen ikke mer enn 200ml Kumilch per dag og for å dekke annen melk som trengs av babyer eller morsmelk. I en alder av 18 måneder, kan kumelk beløpet økes til 300 ml per dag.

Tre hovedmåltider med mer fast føde

De første tennene vil ha noe å tygge. Grønnsaker, poteter og kjøtt er ikke knust, men bare hakket. Likevel motvilje krydder er nødvendig. Som snacks fortsatt er veldig god frukt, men også som stavet barer og riskaker.

Slutten av den tolvte måneden: Barn kan delta i flavored familiens måltider

For eksempel til frokost om 200 ml helmelk (3,5 prosent fett), hel hvete eller rugbrød med smør, solsikke margarin, kremost, syltetøy eller honning, med usøtet frukt, gulrot eller fruktjuice. Eller en fullkorn frokostblanding med melk og litt frisk frukt.

Ved middagstid, poteter anbefale med grønnsaker (ulike typer veksler) pluss fett pluss to til tre ganger i uken kjøtt pluss salat og for dessert epler, bananer, pærer, etc. usøtet frukt og urte infusjon (lav natrium) Mineralvann som ønsket.

På ettermiddagen litt grovt eller grovt brød, forskjellig frukt

Kveld melk pudding fra 200 ml morsmelks + 20 g havreflak + 40 ml appelsinjuice eller melk fra koppen, grovt brød med solsikke margarin, mager pølse eller ost.