Kvalme, hode, rygg eller hofte skade barnet presser mot ribbeina, du har leggkramper eller det er en kjedelig, fordi vena cava er frakoblet - i svangerskapet er god søvn gjør ofte mangelvare. Men hjelpen er mulig - som vi sier.

Behov for søvn - flinkere gi etter

graviditet søvn

Foto: © Colourbox

Mange kvinner forventer ikke med å være allerede så trøtt i begynnelsen av svangerskapet, at de noensinne kunne ligge med det første barnet. "Jeg kan, men nå ikke engang begynne" eller "jeg bare gjøre business as usual, fordi jeg er bare gravid og ikke syk" er hyppige (likevel) reaksjoner på økt behov for søvn. Men det vil være kroppen som nå oppnår excellence, ikke bare. På den ene siden er det å behandle en dramatisk hormonelle endringer, embryoet er, på den annen fullt dannet i de første tre måneder, skjelett og indre organer er opprettet. "Etablering og utforming av embryoet krever mye energi fra moren. Selv om ingenting kan sees av en graviditet til omverdenen, gjør den gravide kvinnen i denne uken meste av arbeidet for sine barn, "jordmor Christa van Leeuwen og gynekolog Bartholomeus Maris stresset (" graviditet konsultasjon ").

Time out mot blytung tretthet

Derfor bør kvinner ikke kjempe mot behovet for søvn, men det gir så ofte som mulig og z. B. innføre en Mittagsnickerchen. Som arbeider, bør i det minste forlenge natt søvn og tydelig gå til sengs tidligere, men dette er uvanlig. Hvem trøtthet, men for mye er lagt behov ikke å være redd for å ta sykemeldt i flere dager, fordi "Hvem ønsker å hevde seg på samme måte som før graviditeten på arbeidsplassen, ikke klarer å gjenkjenne det arbeidet som kroppen 24 timer i døgnet i de første tre månedene av svangerskapet, "sier van Leeuwen og Maris garantert. Etter de første 12 ukene ikke bare embryoet er deretter klar opprettet. Den hormonelle endringer er gjort, og varigheten tretthet for det meste forsvant.

Hvis hodepine redd for å sove

Hvem er utsatt for hodepine ofte plaget spesielt i de første tre månedene av svangerskapet det. Årsaken er (igjen) hormonene, men også syklusen konvertering. Imidlertid er hypoglykemi ofte årsaken hos gravide kvinner. Og som ikke har drukket vanlig kaffe, men barnets skyld nå frafalles helt ut kan også få hodepine.

Det beste middel for smerter i hodet er nok natts søvn, forskerne sa den amerikanske Graviditet Association. Men her katten jager halen, fordi det er svært vanskelig å finne med hodet nynne. Utbedring men du kan gjøre noe. Grunnleggende er, ifølge forskerne, regelmessige måltider (mot hypoglykemi), sunt kosthold, daglig mosjon og avslapping. Graviditet er derfor en god mulighet til å lære svakere noen oppførsel og å registrere for et kurs i meditasjon, progressiv muskelavslapning eller autogen trening. Parallelt kan noen dårlige vaner bli lagret, så det ville være mangel på mosjon, oppfordringer og for tung kost: En detaljert tur hver dag lindrer hodepine og gjør kvelden positivt sliten. Når du spiser, er det tilstrekkelig å redusere døde karbohydrater (pasta, kaker, hvitt brød) og erstatte dem med gode (hele korn, poteter) og forbruke mindre kjøtt og animalsk fett (krem, pølse), men mer grønt og frukt. Spesielt om natten bør bare spises lett. For å samtidig redusere halsbrann som i særlig grad forstyrrer også ligge. Perfection krav fra før svangerskapet kan møllpose og gjentatte ganger korte pauser er installert daglig. Og en (per dag) til to kopper kaffe som er tillatt.

Painkillers bare som en siste utvei

Jordmor Ingeborg Stadelmann anbefaler også en kveld for ikke å varmt avslappende bad med honning eller krem ​​pluss noen essensielle oljer. I spørsmålet her er romersk kamille (bra mot sinne), geranium, lavendel, mandarin, rose, sandeltre eller sedertre. Oljene kan bestilles i mange apotek. I sterk hodepine i unntakstilfeller, er den aktive ingrediensen paracetamol tillatt. du snakker om hyppigheten av bruk og dosen best med sin gynekolog eller i det minste med apoteket.

Somehow, vondt alt

"Couch poteter" lider mer

Knapt en gravid kvinne ikke er forhindret fra om graviditet sentrum av sporadisk ryggsmerter på slummer. Årsaken er ikke bare den økende vekten av barnet magen. De graviditet hormoner løsne ledd, sener og brusk forbindelser. Dette er et preparat for fødselen, som også de flerdelte bekkenbenet til å være noe ettergivende. Det hjelper ofte mot ryggsmerter til å sove på siden, dette lindrer mellomvirvelskiver av korsryggen og beskytter rammet isjiasnerven. er mer hensiktsmessig sammen med den langstrakte side-sovende pute eller pleie pute, som er skjøvet mellom kneet og også støtte buken. Men muttere og bolter for ryggproblemer tilpasse trening. Yoga, svømming, stavgang, magedans, tai chi eller natal øvelser hjelp - hvis du ser på to til tre ganger per uke operert. I mange av disse idrettene er det kurs spesielt for gravide.

Heksen i hoften

Avslapning av skjelettet ved graviditet hormoner påvirker ofte hofteledd. Noen kvinner har i faser ikke bare smerter når han går, men også om natten som torturert hvis de ønsker å snu eller flytte bena ufrivillig. En kule eksisterer ikke her, kvinnen må prøve at sovestilling fører til minst ubehag. Plutselig einschießenden Smerte hindrer også som gjør ingen brå bevegelser, men gjelder alle lag endring sakte. Smerten ofte eksisterer bare midlertidig og ikke under hele svangerskapet.

Hvis vill leggkramper våkne

Særlig ubehagelig å bli revet fra en kalv krampe fra søvnen er. Hvem dette skjer oftere, noe som kan deretter starte en naturopathic forsøk. Jordmødre anbefaler her en te blanding av vendelrot, humle, merian, sitronmelisse og timian (kan blande i apotek) som er full hver kveld. Hvis dette ikke skjer, kan en magnesium supplement også bli tatt, fordi dette elektro slapper av musklene. Ofte her 150 mg området (1 brusetablett).

Ribs press - i magen av plassen er tom

Fra omtrent 24 uker på vei kan være plaget av trykk smerte under ribbene. Fordi i sjeldne tilfeller kan en alvorlig metabolsk forstyrrelse være bak den side (eller øvre mage) smerte, er her i første omgang alltid kommer til gynekolog. Vanligvis er det tydelig, og det er fast og stor livmor, som (i galleblæren z. B.) uttrykker de indre organer fra innsiden mot ribbene. Dette er ufarlig, men kan gjøre felles skade. Siden denne smerten er ofte riktig, sove på venstre side hjelper.

Tett nese uten forkjølelse

Spesielt i siste trimester av svangerskapet, mange kvinner lider i tillegg til en stadig tett nese, som spesielt om natten hindrer pusting og holder deg våken. Årsaken er at slimhinnene er hormonell spesielt godt forsynes med blod under svangerskapet. I tillegg kan mengden av blod i kroppen er nå større, slik at hele vevet blir fastere, noe som også gjelder for slimhinnene. Her bidrar til en nattlig vanning med nasal vanning og saltvann (apotek), så vel som nesespray med havsalt og babyen nesedråper med hyaluronsyre (endogen substans som binder seg fuktighet, f.eks. Som "Hysan" apotek). Hvis dette ikke hjelper, kan du snakke med sin kone lege hvis det gir lavdose slimhinneavsvellende nesedråper (z. B. for spedbarn).

Når blæren presser - nokturi

Noen kvinner vil ha lagt merke til tidlig i svangerskapet at de går på do trenger mye oftere enn vanlig. Så snart graviditet hormoner er aktive, er bedre leveres med blod, noe som også påvirker blæren og aktivert hele magen. Dessverre, dette er sant selv om natten, noe som er grunnen til at mange gravide kvinner finner seg regelmessig på nattlig går mot badet. Senere i svangerskapet, er det i tillegg også den tunge livmoren trykker på blæren. Det hjelper så mye å drikke i løpet av dagen for å ta (viktig for en stabil sirkulasjon under svangerskapet), men i kveld bare litt væske.

Er liggende farlig?

Med stadig blir større babyen bump har mange gravide redd selv å sove på ryggen. De frykter at deres barn Koble den store vena cava i magen (vena cava) og kunne ta anoksisk skade. Det er sant at fra andre halvdel av svangerskapet i liggende stilling, kan vena cava bli presset, som går langs bak livmoren høyre for ryggraden. Det er dermed en redusert avkastning flyt av blod til hjertet, noe som gjenspeiles i en nedgang i barnets hjerte og veldig raskt fører moren til svimmelhet og en syk følelse. Mange kvinner merker dette under CTG i det forebyggende undersøkelse. Denne såkalte vena cava syndrom, men er fast i (best venstre) side beliggenhet kun få øyeblikk.

Under søvn, kroppen gjør gjøre selv

Den beste måten å forhindre natta forekomsten av dette problemet er ikke lenger å sove etter råd fra gynekologer, fra om tjuesjette-trettinde uke på baksiden. "Men det er ikke en anbefaling, ikke å skape eller allerede i det 20. eller 25. SSW på ryggen selv bare for å sove på sin side - hvordan man bør innse at også", sier gynekolog Dr. Med. Vincenzo Bluni. Men hva hvis det viser natt i slutten av svangerskapet ved en feil på ryggen? Sendes i søvne vena cava syndrom, er det uutholdelig å fortsette å bo i kroppen i løpet av noen øyeblikk i denne posisjonen. Det vekker automatisk opp en kort stund og (ofte uten at du kan huske neste morgen) legger seg ned i sideleie.

Babyer elsker utelivet

Men noen ganger er det babyen selv som gjør mors søvn i siste trimester av svangerskapet til grunne som oksygentilførselen er spesielt godt gjennom morkaken liggende, mage dverger er av preferanse om natten. Siden de er motstandsdyktige mot denne overtale, er det bare én måte å bedre natt fred, nemlig å endre sin egen holdning som jordmor Ingeborg Stadelmann råder: "Barn i magen prøver å forberede moren for de kommende urolige netter. Det er en fin gest av barnet til å peke allerede i svangerskapet at ved å sove gjennom de neste årene, kanskje over, "er jordmor.

Hvis du kan, nå allerede venne å legge seg ned i løpet av dagen. Spesielt det første barnet er dette en god måte å sove for å komme til nok en gang barnet er der. Hvorfor ikke begynne allerede i svangerskapet det?

Med mareritt-Express gjennom natten

Som om det ikke allerede finnes nok søvn hindringer, ofte er også sjelen av sine to cent og forstyrrer søvnen med mareritt. Siden altfor små, syke, funksjonshemmede eller til og med døde babyer er brakt til verden fødselen går liksom rart eller skje andre dårlige ting. Mange berørte kvinner lurer også spent på om marerittene kanskje et dårlig tegn. Men denne frykten er unødvendige, rolige jordmødre: Slike drømmer er vanlig i svangerskapet. Du er ikke ser inn i fremtiden, men forvandle dagens frykt i tankene bilder. Å ha et barn er en dyp opplevelse og bringer ikke bare glede, men frykter også planen - som gjenspeiles i drømmene. Mot mareritt hjelpe balsam te, varm melk, et bad med lavendelolje før du sovner, men også samtaler med din partner eller venner om følelser og frykt. Bevist faktum angstdempende effekt og avslapningsmetoder som autogen trening eller meditasjon den tiden stor suksess etter få uker trening.

kveldene kan imidlertid som fortsatt bekymret ikke sovner eller nattlig plaget av svært massive mareritt bør ikke være redd for å søke råd. Noen ganger kan det være lurt å bli jobbet opp gammel frykt som har blitt re-dukke opp gjennom svangerskapet, for å forsvinne. Første kontaktene er jordmødre, kvinners eller fastlege. Du kan om nødvendig kalle adresser til terapeuter.