Hvis barnet ditt kommer neste år i skolen, er det ikke ferdig med registreringen ved skolen. Et par uker senere, skolen opptaksprøver såkalt følger fortsatt i de fleste fylker. Hva foreldre og deres preschoolers forventet det, lærer du i denne artikkelen.

Unødvendig eller viktig for den seriøse siden av livet?

Barn Mor medisinske skole

Foto: © iStockphoto / sjlocke utsikt

Rent fra følelsen skolen for første-klassinger og deres foreldre ikke begynner mye tidligere på dagen for påmelding, men. Fordi i det siste året av barnehagen er så få avtaler som setter spørsmålet igjen i sentrum: åpne dager i grunnskolen, anvendelse av den fremtidige første-klassinger. Da invitasjonen til de første førskole foreldrenes kveld og skolen opptaksprøver kommer (kort sagt: SEU, eller skole innmelding, kort sagt: ESU). Det er i de fleste statene en forankret i skolelover må arrangementet, som finner sted i perioden mellom innmelding og skole opptak. Ordningene er imidlertid den samme som start alder og registreringsprosessen regulert forskjellig i hver stat, og endre noen ganger, slik at våre produkter kan kun gi en oversikt. For spørsmål, men det lokale helseforetaket (barn og unges Health Service) hjelper i alle fall videre, at selv tilgir datoer for eksamen - gjennom de aktuelle barneskoler ved registrering, per post eller telefon, i enkelte land om barnehager.

Skoleeksamen Berlin: vurderer barns helsetilbud

I Baden-Württemberg, et system ble nylig innført, blir undersøkt etter at barna allerede i nest siste år av barnehagen fra skolen legen, slik at mer tid til å motvirke eventuelle utviklings svakheter. men ifølge "Time Online" førte til tenningsproblemer i gjennomføringen av systemet - mange barn kunne ikke bli etterforsket på grunn av personalmangel.

Dermed skolen opptaksprøver sikrer igjen for kontrovers. Noen tenker på det som rett og slett overflødig og tror at U-studier til barnelege er tilstrekkelig. Tingbystyre for Health i Berlin Steglitz-Zehlendorf, Barbara Loth hevder imidlertid: "De barneleger har liten mulighet for samarbeid med barnehager og skoler og tilsvarende råd til foreldre. Barne- og ungdomshelsetjenesten behandler barn med problemer til slutt i de respektive skolene på "Et annet argument lagt frem av Doro Moritz, staten leder av utdannings union GEW Baden-Württemberg i SWR meldinger". Godt utdannede lærere vet bedre enn fagfolk kommer utenfra snapshot i enhetene at barn har spesielle behov. Derfor trenger det ikke forseggjort tester "Deretter slår svar på Berlin-distriktet Councilwoman Barbara Loth:". En helhetlig vurdering av barnets lærere mangler riktig trening. men ofte de kan vurdere den sosio-emosjonell utvikling bedre siden de vet at barnet i gruppen situasjonen. Derfor mine ansatte bringe i visse tilfeller, og for frigjøring av medisinske poster av foreldrene, en vurdering av lærere i. "

barnet trenger før skolen finansiering eller støtte?

Så lenge ekspertene ikke blir enige, er situasjonen at de fleste gutter og jenter må dra til Tyskland for en skole lege. Og hvor de gjør det, er det samme for den nasjonale lovgiver i sentrum: "Gjennom denne undersøkelsen er å finne ut spesielt om et barn trenger i ethvert område spesiell støtte og hjelp," formulerte Federal Center for Health Education, "Målet er å gi alle barn i skoleforhold som det er behov for å lære vellykket "Disse inkluderer spesifikke krav som :. kan huske ting barnet? Det kan konsentrere seg for en stund? De har også mindre konkrete utviklingsnivå, som ikke kan være så enkelt spørring: Kan være en del av et fellesskap barnet? Kan det noen gang et tilbakeslag? Det er merkelig til skolen?

I de fleste tilfeller, er vurderingen av leger sant

De fremtidige første-klassinger, men spesielt deres mammaer og pappaer når de vitne for første gang en SEU, før denne "stor begivenhet" glade og spør: Hva kan vi forvente? "Foreldre trenger ikke å bekymre deg," beroliget District Councilwoman Barbara Loth, "the college opptaksprøver er ikke en test, men en medisinsk Entwicklungsdiagnostik i et barnevennlig atmosfære." I de vitnesbyrd foreldrene i ulike nettforum til kontrast hovedsakelig lese klager på kjedelig legene eller en hektisk atmosfære der avkommet ble gescheucht innen 20 minutter med testen Marathon. "Jeg ble irritert som ikke ble rettet til barn," klager Userin "teufel81" i Urbia forum, "den umiddelbart gikk galt med øvelser og ellers var i mellom ikke snakket med henne." Som overalt er det også under skole leger "så ne og så ne". Den ene lykkes med humor og innlevelse, å motivere selv shyest barnet å delta i, er de andre gjør jobben for å utelukke eller selv er under press. Men siden det ikke går med SEU til karakterer eller er å identifisere barn som er godt over gjennomsnittet, og siden skolen legene etter år for å se mange barn i sammenligningen år, svikter sin vurdering sant i de fleste tilfeller.

Også skjer på skolen opptaksprøver sjelden noe helt uventet, minst fra perspektivet til de foreldre som følger barnets utvikling, ved å oppfatte de underjordiske undersøkelser til barnelege og utviklingssamtaler i barnehagen. Behersket barn oppfører seg på denne nye situasjonen først avventende barn med stor trang til å bevege seg kanskje ikke sitte stille. Selv om man må bestemmes, som vanligvis ikke en stor overraskelse, fordi foreldrene har da allerede adressert av lærerne i barnehagen til det eller har lenge lagt merke til det selv.

Foreldre må holde seg

Noen steder foreldre har i løpet av Seu vente utenfor, ofte de får lov til å bo litt unna handlingen i rommet - hvis de "oppfører" seg. "Det er faktisk foreldre som mellom dem gråte, Max, som sitter rett! Nå anstrenge deg, men på det! ' 'Chatter en Berlin skolelegen ut av skolen,' De er vanligvis foreldre som bringer sine barn på ettermiddagen i morgen i et dyrt privat barnehage og fire ganger i uken for musikk, engelsk eller ballett leksjoner. Men jeg kan si fra lang erfaring: Deres barn kutt på slutten ikke bedre enn noen andre "Foreldre til stede på SEU gjøre det bedre å ikke bli involvert, selv om de tror at deres barn ikke er til stede for å optimalt eller. vil feilbedømt. Kommentarer fra bakgrunnen veilede barnet fra bare og forvrenge resultatet. Er du i tvil, mor eller far kan direkte adressen deres bekymringer foretrekker å avslutte etterforskningen. Ifølge Barbara Loth ansatte i helseavdelingen allerede har åpenbart nervøse foreldre fra en påfølgende oppfordring til foreldre. "Svært sjelden, kan barna bli innkalt en gang når mine ansatte føler at barnet ikke kan bli tilstrekkelig vurdert på grunn av ugunstige omstendigheter", City Mayor.

Fremgangsmåte: Disse øvelsene kan få barnet ditt

Avhengig av hvor godt et barn deltar, skolens opptaksprøver tar vanligvis ca tre kvarter til en time. Hørsel test og øye test (for eksempel i form av gjenkjennelse av objekter i 3D-bildet og det punkt kaoset) er overalt standard som andre øvelser er forskjellig fra stat til stat. I Nordrhein-Westfalen, Berlin og andre land, er testmetoden "S-ENS" anvendt. Barna blir bedt om å, siden å hoppe på en båre og tilbake. De bør fullføre en pinne figur og abmalen andre stokk tall, vagt minner om objekter fra barnets hverdag. Dermed kan skolen legen avgjøre om det vil være mulig for barnet å skrive av på skolen ting fra tavla. Andre oppgaver er basert på gjennomsnittlig nivå av utvikling kan forventes i førskolen. For eksempel bør en fem år gammel kunne male en person på "alt er off": også hår, nese, ører, fingre, tær og navle, så kroppsdeler som fortsatt utelatt fra yngre barn. Videre er såkalte språkkunnskaper sjekket. Skolelegen forsøker å involvere barnet i en liten samtale om hans søsken eller hobbyer. Som en del av S-ENS test sier han relativt kompliserte setninger, som er å gjenta barnet. Han kaller begrepene fra "baby talk" og kan korrigere preschoolers.

Testprosedyrene i andre stater for eksempel omfatte de følgende oppgaver: befühlen materialer som tre og metall og navn, bygge et tårn på terning gjenkjenne tall fra en til ti, meningsløs stavelse kjeder eller tungen Twisters gjenta, etterkommere buede linjer med pennen navn farger, sett av punkter sammenligne, ta et bilde historie i riktig rekkefølge, balanse.

Og hva skjer med resultatene?

Og hva resultatene kan nå komme ut i skolen opptaksprøver? De fleste barn (i Berlin-Steglitz Zehlendorf - som eksempel - omkring 75 prosent) er vanlig. "Gode forhold for skolestart er en sunn selvtillit, selvstendighet, konsentrasjon og nysgjerrighet", sa By ordfører Barbara Loth, jo lenger et barn har deltatt i barnehagen", jo mindre den ser og mer stabile sosiale miljøet er, jo bedre er det kutter vår . opplevelse, fra førskoleopplæringsbehov "" Når de andre barna enten en såkalt er "bestemt og individuell støtte anbefalt Dette kan være tiltak som fysioterapi, yrkesmessig eller logopedi. Om nødvendig vil et møte med en sosionom settes.

Dersom skolen legen må anta at pre-støtte tiltak er å begynne på skolen ikke viser tilstrekkelig suksess, den krysser på hans etterforskning Form "skolens behov" til. Foreldre vil bli informert om vurdering. I hvilken grad lærer vedkommende grunnskolen og i hvilken grad det er bundet av den, som er regulert forskjellig i forskjellige stater, men sier foreldrene til å kreve fra skolen legen. Det er imidlertid ikke et spørsmål om "vanskelige" å merke et barn fra begynnelsen så, men å fordele barna med "spesielle behov skolebasert" likt mellom klassene.

For statistikken omfatter alle relevante resultater

Hva mange foreldre ikke vet: Testresultatene av "iøynefallende" Barn er viktige fordi de er anonym for alle andre og evaluert slik at en statistisk oversikt er opprettet. "En sentral del av Seu er den epidemiologiske vurdering av helsetilstanden til en alder," sier Barbara Loth av helse Institutt Steglitz-Zehlendorf i Berlin. Ideelt sett kan denne undersøkelsen bidra til å forbedre pre-school omsorg og støtte for alle barn. Er en spesiell språkbehov som finnes for eksempel i oven gjennomsnittlig antall barn i en bestemt region, lærere i barnehager får denne informasjonen, og vil målrette med sine tilbud for det igjen.