Vauva on saapunut ja yhtäkkiä olet sitä elämässä lapsen kanssa. Ne ovat nyt vanhempia - hoitajille ja säilyttää ihmisiä. Miten rakentaa turvallinen bond lapsenne kanssa ja miksi se on niin tärkeää oppia täällä.

Liimaus ja kiinnitys

halata äiti Vauva

Kuva: © fotolia.com/ Anyka

Sitovat kuvataan side, joka vallitsee sinulle ja lapsellesi. Amerikkalaisessa on kaksi termejä: "Bonding" kuvaa sisemmän halukkuutta vanhempien hoitamaan lasta, joka suojaa sitä ja emotionaalisesti uskollisuus. "Liite" viittaa kiinnitys lapsen vanhemmilleen.

Joukkolainojen välillä sinulle ja vauva kasvaa jo ennen syntymää. Tohtori Karl Heinz Brisch on erikoistunut lasten ja nuorten psykiatrian ja säilyttää tutkijat. Hän korosti, että "liimaus" voi syntyä raskauden aikana jo kun äiti tekee päätöksen olla siellä lapsi ja tulla mukaan emotionaalisesti kasvavaan vauva.

"Äiti, minä kaipaan sinua"

Sitoutuminen käyttäytyminen vauva tapahtuu kolmessa vaiheessa. Alustavassa vaiheessa (syntymästä) lapsen vastaa tasapuolisesti kaikille ihmisille. Se voidaan virtansa kaikki, onko kätilö, äiti, isä, mummo tai setä. Sen jälkeen vaihe vuorovaikutuksen (noin kolmatta kuukautta) seuraavasti: lapsi voi ihmiset, jotka kommunikoida hänen kanssaan erilainen kuin muut. Se kääntyy hänen vanhempansa tärkeimmäksi viittaus kumppaneita erityisesti. Kolmannessa vaiheessa (noin kahdestoista kuukausi) alkaa varsinainen sitomiskyvyn. Lapsi oppii kävelemään, ja se hallitsee niin sanottu "objekti pysyvyys" lyhyeksi aikaa. Tämä tarkoittaa: Se menee vähän aikaa, että jokin tai joku on edelleen olemassa, vaikka se ei ole enää näkyvissä. Mutta jos katoaa yli isän tai äidin pois näkyvistä, ja se voi kuulla, se soittaa ja itkeä, koska hän menetti sisemmän kuva sinusta ja pelko on suuri.

Tällä äskettäin hankittu ominaisuus se tulee lapsesi nyt tietää, että olet jossain edelleen, vaikka se ei näe sinua. Lapsesi voivat nyt "miss". Sisempi kuva sinusta jää kuitenkin vain lyhyen aikaa hänen muistissaan. Tässä vaiheessa se on yleistä, että ensimmäinen "pelko vieraita". Lapsi voi nyt erottaa uusia ja tuttuja. Reaktioita ihmisiä, jotka eivät ole "tuttu" hänelle, älä sovi käyttäytymismalli, että se tietää. On pelko ja hämmennystä. Odotukset olivat lapsesi eivät täyty. Se on pettynyt. "Pelko vieraita on osoitus siitä, että lapsi on tulossa, tietty sidottu lapsi on", sanoo Karl Heinz Brisch.

ymmärtää kudontakuvio

Riippuen siitä kuinka vastata lapsen ja hänen käytös, syntyy erilaisia ​​sitovia malleja:

Jos näytät paljon myötätuntoa, kommunikoida positiivinen, antaa kehon lähellä, tarjoten riittävä annos ärsykkeitä, edistää turvallista bond.

Kun tapaat lapsesi vähän herkkyyttä, tilanteissa, jotka ovat epämiellyttäviä lapsen peruuttamaan ja välttää fyysistä lähentyminen yrittää aiheuttaa lapselle peruuttaa ja se on epämukava. Tapaat lasten turvaton-välttelevä asenne.

Jos otat eron jälkeen hänen itkevän vauvan syliinsä ja lohduttaa, mutta ei se samalla pelkää kehittää kaksijakoinen-epävarma kiinnitys kuviot. He sanovat: "Voi rakas, että on loukkaantunut, joten verenvuoto polvi, mutta pidän sinua Kielsinhän kiivetä siellä, että et tee uudestaan, muuten Mami enää etsivät sinua."

Jos olet lapsesi suhtautuvat hyvin epäjohdonmukaista ja erilaisia ​​reaktioita samaan käyttäytymistä lapsi osoittaa - joskus uhkaavia, joskus näyttää pelko, välittämättä kertaa hänen käytös - se ei voi nähdä yhteyden hänen käytöksensä ja vanhempien reaktiota. Tämä laukaisee lapsesi suurta epävarmuutta ja voivat johtaa kehitystä sekavaa kiintymyssuhdekuvion. 

Sidonta on muutettavissa - 3 Vinkkejä

Sitova konseptia voidaan soveltaa kaikkiin huoltajille lapsesi. Kuitenkin mitään sitovia käyttäytyminen on omat, yksilölliset. Joten lapsesi voi turvallisesti sidottu isovanhemmat ja on voittanut jopa voit äitinä yksi kaksijakoinen-turvattoman kiintymyssuhteen. Nämä kuviot vastaaviin bond ihmiset ovat yksilöllisesti, koska asianomaiset ihmistä - äiti, isä, isoäiti - ovat herkästi erilainen käyttäytyminen lapselle.

Liimaus kokemuksia ja niiden laatu on erittäin formatiivisia. Ne muodostavat perustan myöhemmin suhdetta käyttäytymiseen. mutta tämä ei ole kiinteää. Joilla on merkittäviä emotionaalisia kokemuksia, kuten kumppanin tai oman keskustelun niin, että esimerkiksi psykoterapian, suhde käyttäytymiseen, mutta voi hyvinkin muuttua. Lisäksi on myös mahdollista, että vanhemmat muuttavat käyttäytymistään ja tämä luo uuden sitovan kuvio. Karl Heinz Brisch selitti, miten tämä voi tapahtua: "Vanhemmat voivat esimerkiksi tehdä vuorovaikutusta koulutusta. Eli katsomme videoita ja seurata heitä ja samalla opitaan ymmärtämään tunteita lasten, kuten ahdistusta ja paniikkia, luokiteltava ja vastata asianmukaisesti ja turvallisesti ulos sen sijaan jättää lapset tai haukkumiset. Se voi olla suojassa lastaan ​​turvaton-välttelevä asenne vanhemmat. "

Turvallinen sidottuja lapset voivat paremmin tutkia maailmaa. He ryömiä rohkeasti mennä ja kokeilla millaista on vetää itsensä tuolille tai koskettamalla kukkamullalla. Tunnet olosi turvalliseksi ja tietää, että jos minulle tapahtuu jotain, on joku, joka suojelee minua ja satamiin. Myös oppia taitoja, muistin, joustavuutta ongelmien ratkaisemiseen, luovuutta ja kielen kehitys ovat parempia tietyissä sidottu lapsille.

Yhteys kuviot katsotaan epävarmoja vaaraa henkisen kehityksen lapsi: se ei voi käsitellä niin hyvin stressiä, kuten liikuttaessa, erottaminen vanhempien jne sitova epäilyttävien Lapset eläkkeelle aiemmin ja etsivät ratkaisuja yksin. Ristiriitojen selvittämisen useammin aggressio, empatiaa ei ole niin hyvin kehittynyt ja ne välttää kosketusta muihin. "Mutta se ei ole koskaan liian myöhäistä", sanoi bond asiantuntija Karl Heinz Brisch. "Sitova kuvio voi olla elämän kautta uusi rakastavan liitetiedoston kokemuksia kohti muutosta emotionaalista turvallisuutta."

Kolme Vinkkejä turvallisen kiintymyssuhteen

Ja miten voin päästä että minun ja lasten turvallinen sidos muodostuu?

  1. Kommunikoida vauvan syntymästä! Anna se lähellä kehoa! Joka tekee tuntuu, että ne kuljettavat sitä ja haluavat suojella (be).
  2. Rohkaise lastasi kehittämään ja kehua kun edistystä! Jakaa tunteita lapsesi epäonnistumiseen! Ota se käteen ja lahjoittaa lohdutus, jos se on laskenut jo kolmannen kerran polvilleen. Kannustaa se, että se luo jonkin aikaa tasapainottaa yli loki.
  3. Pysy luotettava! Reaktiot lapsesi käytös saa olla ristiriidassa keskenään. Kieltää lapsesi voittaa kaapissa, jos et halua. Kielletään se valtaisa "Ei", tarkastella lapsen silmään, niin se tietää, että tämä raja on nyt määritetty sitä. voi ottaa lapsi pois tilanteesta, kun kaappi on olla houkutteleva ja tarjota hänelle toinen mielenkiintoinen tapa pelata ja tutustua. Vasta sitten kun lapsi osaa tunnistaa rajat, jotka ovat välttämättömiä viitearvojen teille - kuten kaide on jyrkkiä portaita pitkin, jossa se voi pitää kiinni. Olla kaiteiden lapselle!

rakentaa vakaa, turvallinen kiinnitys, toimii - suhteemme toimimaan. Se on uuvuttavaa, mutta se on sen arvoista! 

Bond seimessä - kysymyksiä ja vastauksia

Kuinka tärkeää on sidos lastenhoitoon?

Kun lapsi on ensimmäisen elinvuoden plagiaatti, se vaatii hyvin yksilöllinen mukauttamista ja rakentaminen toisen - mahdollisimman turvallinen - sitoutumisen äiti. Opettaja on otettava kaikki vanhemman tehtävistä askel askeleelta: ruokinta, käärimistä, pelejä, consoling jne useiden viikkojen kuluttua sidoksen tähän kouluttaja voidaan todeta, joissa lapsi tuntee olonsa mukavaksi ja turvalliseksi.

Ja jos muutos Cribs opettajat?

Sitten mukautuminen on tehtävä periaatteessa jälleen uuden äidin. Kansainvälisten tutkimusten mukaan ja standardit ihanteellinen tapausten määrää vauvoilla on alle kolme vuotta 1: 2, kun vanhemmat lapset ovat 1: 3. Eli laadukkaita Cribs kasvattajan pitäisi olla jäseninä enintään kolme lasta. Kuitenkin tapausten määrä Saksassa on 1: 6 ja ylöspäin. Tämä tarkoittaa huonolaatuista sängyt ja siten kehittää turvallisen sidoksen opettajan ja hänen asettuminen lapsi on vaarassa.

Iän, jossa hoitoa plagiaatti tai päivähoito on hyödyllinen?

On suuri ero saada lapsi yhden vuoden plagiaatti huonolaatuista sidos tai lapsi on kaksi vuotta. Kaksi-vuotias lapsi pystyi rakentamaan toivottavasti turvallisen kiinnityksen hänen vanhempansa, ja näin ollen todennäköisesti käyttää näitä turvallisuutta, kun se kokenut seimessä erottamalla ja lastenhoito suurta stressiä, sillä yhden vuoden tai vain muutaman viikon ikäisiin. Koko kysymys ulkomaisen avun pätee: Lapset tarvitsevat turvallisen jatkuvaa hoitajille ja turvallista joukkovelkakirjoja - missä. Eli kotona ja seimessä tai hoitajaan tai isoäiti!

On palvelu sängyn alle kahdessa kuin koskaan edistä?

Lapset "vaikea" ympäristössä Tule kokemaan suuri stressi jo kotonaan perheensä voivat tehdä turvallisia yhdistävä kokemus he voivat koskaan kokemus kotona seimessä. Mutta tämä on mahdollista vain, jos kämppiä kouluttaja puolestaan ​​on sidottu tiukasti ja herkästi käsitellä lapsen. Jos se ei ole vanhempien hyvin erottaminen, työttömyys, sairaus, he eivät usein pysty hoitamaan lapsiaan herkästi, vaikka he haluavat. Näille lapsille, se voi olla voimavara mennä seimeen huolellisesti laadun ja hyvin koulutettuja, varma sidottu opettajat. 

Ensimmäinen julkaistiin tämän artikkelin kautta "perhe" (Federal-Verlag)

Palvelu: book ja linkki vihjeitä

  • www.khbrisch.de: n sitoutuminen asiantuntijat tohtori sivuston Karl Heinz Brisch
  • www.gaimh.org: verkkosivuilla Saksan Society for Mental Health varhaiskasvatuksen; on neuvoa-antava osoitteet D, CH ja A sekä suosituksia taimitarha hoito
  • www.safe-programm.de: Safe on kehittämä standardi Karl Heinz Brisch kurssi vanhemmille edistää turvallisen kiintymyssuhteen vanhemman ja lapsen välisen
  • Karl Heinz Brisch: turvallinen. Secure koulutusta vanhemmille (Klett-Cotta) Tämä kirja antaa vanhemmille kurssin tarvittavaa luottamusta käsiteltäessä heidän vauva.

Missä Wilma on? Kuvakirja noin bondauskuvion 

Missä Wilma on?

Kuva: © "Missä Wilma on?"Alta näkyy balance-verlag.de

Alert: opettajat muuttaa Kita! Lapset ovat hyvin erilaisia, mutta uusi opettaja tietää tulkita niitä oikein. Tämä hakuteos tuottaa terävän tuntemus varhaislapsuuden kehityksen ja sitovat käyttäytymistä pikkulapsille. Kauniisti suunniteltu Praixis kuvakirja noin liitetiedoston käyttäytymisestä, joka vetoaa ammattilaisia ​​ja vanhempia.

Kuvakirja kirjasta + taseen tiedotusvälineet Julkaisija on 40 sivua ja on käytettävissä € 14,95 osoitteessa www.balance-verlag.de.