Seksualitet kan være spesielt vakre under graviditet, denne erfaringen gjør mange kvinner. Men innledende misnøye og senere babyen bump på visse stillinger kan hindre kjærlighetsliv. Les her hva du bør vite om sex under svangerskapet.

Samleie under svangerskapet

Sex graviditet

Foto: © Colourbox

Kjærlighetslivet er kjent for å være betydelig stimulert av hormoner. men ofte kommer flere ganger sin vanlige konsentrasjon i svangerskapet. Ikke rart da at mange kvinner i svangerskapet har faset spesielt mye vil ha sex med sin partner. Forventningsfulle foreldre sover i gjennomsnitt 1,5 ganger i uken sammen som en studie av Berlin Charité avslørt. Og det er bra, fordi seksualitet styrker bånd potensielle foreldre og sunn fysisk kjærlighet er også skje for å være. Derfor bør par nyte sex under svangerskapet stille mye. Hvilke faser ønsket av menn og kvinner kan gå gjennom i løpet av svangerskapet, hvorfor de fleste bekymringer er unødvendig her som seksuelle stillinger er nå sterkt anbefalt og hva som hjelper når "Han" plutselig ikke mer rett til å "You" tilnærming våger:

Tidlig i svangerskapet: Nei magen, men ingen sex

Den positive graviditetstest er ikke gammel, men å se en mage så godt som ikke, og prevensjon er blitt overflødig. Dermed vil ønsket om å være absolutt ingenting i veien - hvis det var for det, fordi spesielt tidlig i svangerskapet synes å ha midlertidig vedtatt i mange kvinner. Denne smerte er normal, som den første hormonelle endringer beutelt kroppen med mange klager graviditet. Gjør du føler deg trett, sliten, svimmel, kanskje tarmproblemer, hyppig hodepine - alle fortsatt i tillegg til den ubehagelige ømme bryster og en latent følelse av kvalme. Kvinner trenger nå å ha noen frykt for at dette ville nå ni måneder pisket forbli - ønsket kommer hovedsakelig senest etter første trimester av svangerskapet tilbake.

Men det er i dag den "quickie" ofte bare en ut. Snarere enn å pensjonere seg, men nå kan menn bruke denne tiden til å legge mer vekt på ømhet og omfattende kosete timer - noe som kan være et forspill til sex, men ikke alle. Nærliggende er nå viktig fordi mentalt graviditet for begge parter er en stor forandring. De føler at de er på den fantastiske reisen fra paret til familien, og at hele dagen og de foregående atferdsmønstre vil endre seg. De fleste kvinner liker det nå, hvis partner er også på jakt ganger uten seksuelle baktanker hudkontakt, fordi som trøster, beroliger, gir mot og selvtillit. Og her også ofte gjelder det gamle ordtaket om at appetitten kommer med spising, spesielt når det ikke er noen forventning bak det. Endelig er sex bra for blodsirkulasjonen og for å slappe av, som bare kan være bra, spesielt i første trimester av svangerskapet. Og så er det også denne fantastiske dagen i de første tre månedene, hvor alle symptomer på graviditet er midlertidig borte ...  

Frykt for Sex: Most unødvendig

Men noen kvinner ikke bare gjør invasjonen av hormoner for å lage, men de strever med hemmelige frykt: Kan ikke bli introdusert bakterier i skjeden under sex? Kan en orgasme kan utløse arbeidskraft? Kjører altfor voldelig sex kan ende opp med føre til en spontanabort? Alle disse bekymringene er helt ubegrunnet, hvit gynekolog Dr. Med. Katharina Larisch fra München og erklærte ettertrykkelig: "Sex og samleie ikke vondt under svangerskapet." Sexverbot finnes ikke. Barnet er godt beskyttet av det fostervann i livmoren, og fra den tykke livmorveggen. Slim plugg som tetter livmorhalsen, holdt babyen også mot bakterier. I tillegg til det sure miljøet i skjeden som gjør utenlandske bakterier vanskelig å reprodusere. Studier har vist at det ikke er noen sammenheng mellom sex i svangerskapet og for tidlig fødsel, så lenge det er en normal drift graviditet.

Diffus og ikke helt løst angst kan også føre til vaginal tørrhet og smerte i løpet av kjønn, som selvfølgelig i sin tur øker den mentale blokade. Således "kvinne" igjen tør hjelpe sine tider ganske enkle virkemidler, slik som en fettkrem, melking smørefett eller smøremiddel krem ​​fra apoteket som gjør stoffet litt mykere. Men ingen skal tvinge dem til å elske deg selv, kan det også være riktig, bare en gang for å ta pause en stund.

Kan vi i svangerskapet fortsetter å ha sex med?

Second tredje: sex er gøy

I andre trimester av svangerskapet kroppen har vanligvis fantastisk tilpasset graviditet, energi avkastning, er bedriften noen ganger større enn før. For mange kvinner, hormoner også sørge for særlig intens glede til mannen og bedre sex. Utsendingene forårsaker nemlig blant annet at klitoris og skjeden på bedre måte tilføres med blod, og er mer mottakelig for seksuelle stimuli og følsom berørings. Derfor gravide nå orgasme lettere og raskere. Snakker av Orgasm: Den stille kan slå ut veldig hardt. Selv om en kvinne føler at hennes ufødte barn fikle vilt etter klimaks betyr ikke at barnet merke til noe eller hvis du er i smerte. Det hele er bare en normal reaksjon på det ufødte barnet til forhøyet blodtrykk av mor og hennes høyt bankende hjerte.

Hvis partneren ønsker å ha sex

Retur ønske av sin partner, ville de fleste menn være naturlig veldig. Mange av dem føler seg fysisk veldig tiltrukket av henne gravide kjæreste nå. Men er det noen tilfeller som plutselig viker unna sex med sin partner gravid, ønsker ikke rett ut med det, noen av: "Nei, i slutten jeg fortsatt bære brukket noe!" Mumble og selv utstede en Sexverbot. Privat, er noen menn plaget av tanken om at en liten tilskuer i magen til kvinnen se dem ha sex eller kan det bli enda skadet. En liten opplæring om den kvinnelige anatomi kan allerede bero mange procrastinators: Embryoet flyter i den varme fostervann, omgitt av fostervann sac, som i sin tur er omgitt av den tykke og vanskelig veggen av uterus. Det hele blir tett forseglet ved hjelp av en ganske lang "flaskehals" (livmorhalsen). Det er mannen så anatomisk umulig å skyve eller til babyen å skade ham i det hele tatt.

Men noen menn trenger bare litt tid til å oppfatte den potensielle moren samtidig som en kjærlighet partner til nye og imponerende er rollen til den gravide kvinnen. Det som er viktig er at "man" fortsatt ikke trukket helt, fordi hvem som kan tenke seg seksualitet foreløpig ikke helt trenger ikke viker unna kosing økter på sofaen eller å ha i sengen - og de er på for følelsen av samhørighet faktisk viktigere enn Sex. Kosete øyeblikk med samtaler om etter graviditet og en fremtidig familie gjør hemmelige frykt luft, gi fortrolighet - og la usikre menn ofte er mer å stole på igjen.

forhindre blæreinfeksjoner etter kjønn

Gleden av å returnere vanlig elskov noen ganger også bringer uønsket konsekvens med det: Mange kvinner bare har en tendens til å blære infeksjoner under svangerskapet. Dette er ingenting ikke kalles "bryllupsreise sykdom" fordi det er ofte utløst av sex: under forhuden av mannen flytte bakterier som liker å stige inn i hennes blæren. Hvem er utsatt for urinveisinfeksjoner, bør gå i løpet av 10 minutter etter sex på toalettet slik at bakterier har begynt å stige i urinrøret skylles ut. Enda et glass vann, hvor en teskje av vitamin C blir løst, kan - ha en preventiv virkning, fordi bakteriene ikke liker sure miljø i blæren - umiddelbart før eller etter å ha drukket.

Sex under svangerskapet

Foto: © babyclub.de

Gode ​​sex stillinger for gravide

Selv om de tidligere møtt alle seksuelle stillinger tenkende - akrobatikk i sengen a la Kamasutra er flest kvinner i slutten av svangerskapet da for tungvint. Magen kan ha stadig mer ligner en medisin ball (og også ser ut til å veie så mye), du føler deg så mobil som en flodhest og derfor ofte komme fra kjærlighet mer behagelig stilling før (unntak bevise som alltid regelen). Behagelig er på ingen måte fantasiløs. Fem seksuelle stillinger (i det minste) kan nå benyttes:

  • I denne posisjonen, er kvinnen liggende på sin side, slår paret med ansiktet mot hverandre. I en lateral stilling ikke overbelastes det meste av vekten av partner på uterus.
  • Den "Löffelchenposition"Der både ligge på siden, men med ryggen til ham: Så, kan penis trenge mindre langt. Dypere leddene kan være ubehagelig som svangerskapet skrider frem.
  • I denne stilling, tjener den seng som en prop: Magen er ikke lenger en hindring når kvinne, liggende med bena bøyd i nærheten av kanten av sengen, mens den understøttes bekken og føtter på madrassen. Partneren kan enten knele før henne eller stå.
  • Kvinnen ligger eller sitter på toppen. Så ingen vekt er på magen hennes og hun kan kontrollere dybde og alvorlighetsgraden av inntrenging i seg selv.
  • Sittestilling, der likeledes er ingen vekt på livmor: Den gravide bare sitte på fanget til sin partner som han sitter på en (stabil) stol eller i sengen oppreist.

Sammentrekninger etter sex: Ganske normale

Under eller etter sex, kan det skje spesielt i siste trimester av svangerskapet at en kvinne har mage sammentrekninger. Dette er ubehagelig, men ikke farlig. Ved orgasme en aksel mindre sammentrekninger blir utløst i kroppen. Du kan bare vente et par minutter og puste forsiktig inn i magen til de spente livmor muskler løse blader igjen, lik praksis i arbeid. Slike korte spasmer kan ikke settes i bevegelse fødselen.

Ingen sex for gravide kvinner i unntakstilfeller

Kjører en graviditet normalt, er den muntre glede av ulike varianter under sex mot noe. Bare i noen få tilfeller, Professional Association of Gynekologer råder forsiktighet: Hvis en kvinne allerede hatt flere spontanaborter; i blødning; i ekte tidlig fødsel (ikke arbeidskraft trening), som allerede forkorte livmorhalsen; Hvis morkaken ligger over livmorhalsen (placenta praevia), fordi sex noen ganger fører her til blødning; ved kroniske sykdommer, slik som diabetes, bakterielle infeksjoner i skjeden; når fostersekken på slutten av svangerskapet er allerede briste. Hos legen bør være en forholdsregel gjelder også når blødning oppstår etter sex.

Oral sex er tillatt under graviditet

Men i disse tilfellene ofte forsiktighet betyr ikke at et par må nå helt gi avkall på fysisk kjærlighet: Varianter av glede der penis ikke er satt inn i skjeden (og ingenting annet), er nesten alltid tillatt. For eksempel, er oral sex ufarlig, og selv den rent overfladisk stryke av klitoris, inkludert orgasme er vanligvis ikke et problem. Kvinner bør rolig diskutere åpent med sin lege om og hvor mye tilbakeholdenhet er virkelig nødvendig. Ofte forsiktighet må også være forbigående, har stabilisert seg, for eksempel inntil en vaklende graviditet med innledende blødning, eller er vellykket behandlet ved en vaginal infeksjon.

Induksjon av fødsel: Sex tar smerter drypp?

Også, hvis du kan lese den om og om igjen: Sex alene løser nær forfall ingen fødsel, ikke engang ekte sammentrekninger (mer enn normal utøvelse sammentrekninger). Selv om hormonet prostaglandin kan være i ejakulatet bevise, men mengden er så liten at den ikke blåser virkning. Men i det minste gjør det livmorhalsen myk og forbereder den til sammentrekninger. Sex på sikt, men er nær ikke bare fordi en god metode for å overtale barnet. Men også fordi han bare slapper av og godt humør. Og dette kan gi startsignal for fødselen.