dra nytte av de positive sidene ved feber og for å stoppe den negative tid - det er utfordringen, må forholde seg til foreldrene til en svært febrilsk barn. Det svarer på spørsmålet om når man skal redusere feber.

Jente kort tid etter temperaturmåling

Foto: © iStockphoto.com/ syldavia

Feber hos små barn: Ting å gjøre avhenger av alder

Noen barneleger anbefaler å starte i barn opp til fem år fra en temperatur på 38,5 grader med feberreduserende tiltak fordi ellers er det en febril anfall. Andre råd bare fra 39 grader for å redusere feber. Også her kan foreldre bestemme, avhengig av tilstanden og alder på barnet sitt, hvis de fortsatt ønsker å vente. Gjelder følgende: Jo yngre barnet er, jo mer nøyaktig du må holde feberen i øyet og jo raskere du bør gå til legen.

Om du bør starte med feber senking, men avhenger også av barn fra: "Treat barnet ditt, og ikke termometeret," råder barnelege Dr. Peter Voitl. "Et stoff er ikke nødvendig hvis barnet feber føles godt." Først når feber over 39 grader klatre, bør foreldre - spesielt for natten - gi noe inflammatoriske. En svært febrilsk barnet er forresten om natten i soverommet bedre enn alene i barnehagen, slik at om en febril anfall eller forverring av allmenntilstanden ikke kan overses. Det er viktig at barnet eller barnet er å drikke nok. Selv om det har ingen tørste, bør foreldrene gi en drink regelmessig. Før bruk av narkotika febersenkende midler kan prøve å senke temperaturen med hjem rettsmidler.

Bevist: svingete og "eddik sokker"

Ved søknad strengt fasen må vurderes i feber er: Når stigende feber (barne fryser) kroppen trenger varme. Først når barnet ikke lenger skjelver, varm og fuktig (i babyer også: tørr) føler at huden er rød, kan i høy feber Wadenwickel brukes - men bare fra en alder av seks måneder (!). Det er to håndklær (for eksempel tynne håndklær) med ca lunkent vann (vannet skal være kjølig i ungdommer) skylt og oppvridd. Hver klut er deretter pakket rundt leggen til barnet. I en tørr klut er ennå lagt. Dette svingete opphold innstilt til de når kroppstemperaturen med ca 10 til 20 minutter. Deretter kan du fortsatt fornye to til tre ganger (maks. Total tid bør ikke overstige 45 minutter).

Men noen foreldre sverger til "eddik sokker": en liter det er kaldt vann fem spiseskjeer med eddik, bryting knestrømper gode på det og trekker det til barnet. I tillegg er en bred, tørr par knestrømper, slik at strømpene ikke varme opp for fort. fornye et par ganger her. Svingete og eddik strømper kan bare brukes på varme føtter. Noen barn reagerer med ubehag for en rask reduksjon av feber. Da bør du ta en pause og fortsette senere. Ved innpakning eller strømper, kan temperaturen ikke være så redusert med omtrent 0,5 til 1 grad, fordi ellers det kardiovaskulære systemet vil bli stresset svært mye. Den svingete kan gjentas flere ganger om dagen, men ikke tidligere enn etter hver time.

Tips fra barnelegen: Riktig atferd for feber

Hvordan kan du redusere feber? Bruk av narkotika

Hvis en baby yngre enn seks måneder eller kanskje kvelden før, kan man ty til medisinering antipyretika. I spedbarn til paracetamol er egnet (f.eks. Som Benuron) for babyer fra seks måneder ibuprofen er tillatt, også som stikkpiller er for noen tid (for eksempel Nurofen Junior stikkpiller). Begge stoffer er like egnet. Enten man velger deretter stikkpiller eller juice avhenger av alder og sykdom fra: spedbarn under fem kilo får barnelege vanligvis foreskrevet stikkpiller. For eldre babyer og barn kan også fortsatt bruke stikkpiller. men noen barn foretrekker kanskje juice å unnslippe prosedyren med å sette inn stikkpille. Aspirin (acetylsalisylsyre O.A. preparater) må ikke gis barn slik: administrering, en sjelden, men farlig sykdom, kalt Reyes syndrom trigger.

Når dosen av febersenk Foreldre bør søke råd fra apoteket eller barnelege. Det avhenger av alder og barnets vekt, samt muligens. Pre-eksisterende forhold fra. Kjøper foreldre skal vite at noen juice inneholder organiske løsemidler som propylenglykol eller glyserol, som ikke hører hjemme i den oppfatning av mange barneleger der. Paracetamolsaft for eksempel (spør farmasøyter) uten disse midlene tilgjengelig. Generelt: På din egen narkotika feber redusering bør gis maksimalt tre dager.