Meidän raskauden kalenteri mukana raskaana yhdeksään jännittävä kuukautta ja ilmoitettava kustakin 40 raskausviikon kehittämisestä vauvan vatsassa.

Raskaus Kalenteri: Mitä tapahtuu 40 raskausviikon?

raskaana onnellinen

Kuva: © fotolia.com/Beznika

On olemassa muutamia elämänvaiheisiin, jotka ovat yhtä kiehtovia kuin 40 raskausviikon. Jos nainen tulee raskaaksi, alkaa liitto kaksi pientä solua suuri ihme - vauvan kehitystä kohdussa. Voidakseen tarjota sinulle raskauden aikana tietoa kehitystä vauva vatsassa, meillä on viikoittain yhteenvedon jännittäviä tapahtumia. Tärkeää: Kaikki koot ja painot meidän raskauden kalenteri on vain suuntaa antavia, todellinen kasvu jokaisen lapsen vaiheet enimmäkseen poiketa näistä arvoista.

Raskaus Uutiskirje: kehitys vauva kolahtaa

Voit myös saada varsin kätevä ja vapaa kautta raskausajan uutiskirje meiltä lisätietoja yhdeksän kuukauden tai 40 viikon raskauden ja vauvan kehityksessä vatsassa: On viran vauvan kolahtaa!

1. SSW - Laske eräpäivänä

Tässä ensimmäisen viikon raskauden kalenteri, alkaen ensimmäisenä päivänä viimeisen jakson, et ole edes raskaana! Se palvelee vain matemaattinen määrittäminen toimituspäivä. Olemme todellakin on 40 viikkoa raskaana, lähtökohta on ensimmäinen päivä, jolloin viimeksi kuukautiskierron.

Ja niin voit määrittää oman lapsen syntymäpäivää tavallista niin sanottu Naegele sääntö:

  • Kirjoita muistiin päivämäärä ensimmäisen päivän viimeisen ajan.

    Niinpä esimerkiksi: 7.6.

  • Lisää päivän numero 7: 7 + 7 = 14
  • Vetämällä kuukauden numero 3 välillä: 6-3 = 3

Lapsesi on tässä esimerkissä siis odotetaan 14. maaliskuuta seuraavan vuoden maailmaan. Mutta varokaa: Itse asiassa vain pieni osa lapsista syntyi arvioidun mennessä. Muunnelmia enintään kaksi viikkoa ovat melko yleisiä.

Laskun te on liian monimutkainen? Meidän syntymäaika päivämäärä laskin voi auttaa!

2. SSW - ovulaation ja hedelmöityksen

Aivan erityinen hetki vatsa: Ovulaatio tapahtuu. Seuraavassa tuntia, hedelmöittymisen mahdollisuutta on optimaalinen. mutta lannoituksen voi myös ottaa vielä 24 tuntia ovulaation jälkeen. tsygootti: Jos miehen siittiö täyttää muna ja molemmat yhdistää, ensimmäinen solu vauva muodostuu. Se sisältää jo kaikki lapsesi järjestelmien: silmien väri, etuosan pituus, koko jalkojen ja seksiä!

Sukupuoli lapsen määräytyy yksinomaan aviomies. Hänen siittiöt kantavat X-kromosomi (niin se on tyttö) tai Y-kromosomi (se on poika). Miehen siittiö pidetään nopeampi, mutta myös herkempiä kuin naisten. Eli ne on lyhyempi, voi elää kun taas naisten spermaa jopa kolme päivää.

3. SSW - hedelmöitetty munasolu kulkee kohtuun

Tällä viikolla, hedelmöitetty munasolu, jota fimbriat liikkuu - joka on hieno, kulunut kangas limakalvon munanjohdin - munanjohtimen läpi kohtuun. Varrella se jakaa edelleen ja muodostaa pallomaisia ​​klusterin solujen, morula. Tässäkin tällä tavoin prosessia elinten kehityksen jatkuu 14. raskausviikon alkaa. Lapsesi joitakin ominaisuuksia ilmoitettiin jo, esimerkiksi sukupuolten, silmien väri ja hiusten väri. Kohdussa saapunut - pyöreät soluklustereihin kutsutaan nyt blastokystin tai blastula - se asettuu alas jälkeen noin kaksi-kolme päivää kohdun limakalvo. Kyse on seitsemäntenä päivänä hedelmöityksen jälkeen.

Täältä löydät ensin vinkkejä ravitsemus raskauden aikana

4. SSW - Einnistungsblutung mahdollista

Ja kumppanin? Hänelle on olemassa Urbia uutiskirje odottaville isille: Tästä voit tilata sen.

Täsmälleen kun raskaus alkaa, on kiistanalainen jälleen. Jotkut asiantuntijat puhuvat vain raskauden jos istuttaminen on tapahtunut kohdussa. Siksi olet nyt todella ja oikein raskaana tämän osan työelämästä.

Kätkeytyneenä kohdun limakalvon, alkiorakkula alkaa kehittyä ja eriyttää:

  • että embryoblast, josta lapsi on luotu, ja
  • in trofoblasti, käy ilmi myöhemmin erityisesti istukan (istukka).

Jotkut naiset ilmoittavat hieman vetää tai jopa minimaalinen verenvuoto ajankohtana istutusta. Todennäköisesti kuitenkin on, että et tunne sitä, ja että sinulla ei ole mitään käsitystä siitä ihmeestä, joka tapahtuu vatsa. Koska mitään osoitti aluksi osoittavat raskaus, vaikka kehon sisäpuolella, organismi jo täydessä Tour Works teille seuraaville yhdeksälle kuukaudelle "sovittaa" tehdä. Jos sinulla on esimerkiksi johti lämpötila käyrä, saatat olla nyt lopussa neljännen viikon (laskettu ensimmäisestä päivästä, jolloin viimeksi kaudella) löytää, että lämpötila pysyy mittauksissa edellä. Tämä on jo ensimmäinen merkki mahdollisesta raskaudesta.

Monet naiset pitää sen pois pelkästään jännitystä enää ja napata jo vuoden neljännen raskausviikon Raskaus Early Test, joka jo vastaa hyvin pieniä määriä HCG. Koska virheiden määrä on suhteellisen suuri, on suositeltavaa odottaa pikemminkin muutaman päivän enää epäilystä, ei pettyä tarpeettomia.

 

5. SSW - Ensimmäiset merkit raskaudesta

Feat on saavutettu: Lopussa tällä viikolla, alkio on jo sydän joka lyö! Kunnes voit jopa ihailla pieni syke, mutta sinun täytyy odottaa hieman. Ultrassa sydämen syke on pian nähdä kuudennella viikolla, joskus se kestää jopa kahdeksan viikkoa. Kahdesta neljään millimetriä mittaa vauvan nyt.

Jos sinulla on säännöllinen ja keskimääräinen pitkä kierto, nyt on kuukautiset ja tuntuu ensimmäistä kertaa selvästi, että jotain on erilainen. Jos otat raskaustestin, tämä on positiivinen. Aivan erityinen hetki! Jos näin on, sinun tulee nyt ottaa pian tapaamisen gynekologin tai synnytyslääkäri samaa mieltä. Se ei haittaa, niin odottaa kahdeksanteen tai yhdeksäs viikko. Koska tällöin lääkäri näkee kaiken paremmin. Ensimmäinen seulonta käytetään ensisijaisesti määrittämään, kuinka vanha raskauden (ja laskea eräpäivän), onko alkio istuu kohdussa ja onko yksi tai jopa useita hedelmäkasvit (kaksoset) ovat käytettävissä. Lisäksi sairaushistoria (sairaushistoria) panostetaan selvittää, onko raskauden riskejä kanssasi. Tietenkin voit käyttää myös käynti lääkärin kysyä joitakin niistä monista kysymyksistä, jotka ovat nyt pörinä läpi pään.

Lääkitys kannattaa ottaa nyt vain kuultuaan lääkärisi kanssa. Kuuleminen myös vaatia rokotuksia tai röntgenkuvia.

Alkoholin käyttö ja savukkeiden (ja muiden huumeiden) kannattaa etsiä lähikuukausina ja aika syntymän jälkeen (jos aiot imettää) asettaminen on mahdollista. He vahingoittaisi sikiötä.

6. SSW - ajoissa ensimmäistä raskauden oireita

Vauva on nyt noin kuusi millimetriä kooltaan ja on luonteeltaan pienen papu. Sen kasvu on nopeaa: Viikon kuluessa, se kaksinkertaistaa kokonsa. Tärkeimpien elinten on jo yhä: sydän lyö (mutta ei välttämättä jo on nähtävissä ultraääni), maksa, vatsa, suolet ja suolet nähdä muodostavan, kulmakivi aivojen on sijoitettu, selkäydin on läsnä. Ja kädet ja jalat näy kuin hieno raajasilmun!

Lapsesi suorastaan ​​upea kehityksen mukana mahdollisesti liittyy pahoinvointia ja uupumus johtuu hormonaalisia muutoksia aiheuttamia kehon tekee. Varsinkin aamulla voit olla huono, ehkä myös läpäissyt. On ruokahalua katosi? Kärsitkö ummetus? Voi myös olla normaalia sivuvaikutuksia ensimmäisen kuukauden raskauden. Jännitteiset He vetää itsensä läpi päivän, voisi luulla jälkeen nousta jälleen kaukaa kuin makuuasennossa.

Jopa nukkuminen voi esiintyä ja kaiken kukkuraksi rutto saatat epäillä voit tavata uuden tilanteen, niin, jos joskus haluavat kaiken. Ei ole syytä, ensimmäinen raskauden ajan on myös "epävarmuustilanne" nimeltään. Koska he tuntevat henkisesti ja fyysisesti, koska suuria muutoksia kangaspuut teissä.

Mutta tietysti on myös kaikkien noin onnellinen raskaana olevan naisen, joka kaikissa näissä "klassinen" Raskaus oireet pysyy vielä säästynyt edes alkuraskauden.

7. SSW - Rintojen muutokset

Noin 14 millimetriä (koot ovat aina vain karkeita merkkejä) mittaa alkio, ja jopa nenä, korvat ja suu ovat näkyvissä alkeellisia. Vaikka kädet ja jalat ovat hyvin lyhyitä, mutta kädet ja jalat ovat jo muotoutumassa. Käsivarret ja kädet kehittyvät nopeammin kuin jaloissa. Senkin jälkeen syntymän lapsesi voi käyttää ensin, kauan ennen kuin se oppii kävelemään.

Rintaansa on isompi ja painavampi, nännit herkempi. Hän on jo valmistautuu hänen tuleva tehtävä imetyksen ennen. Voit yli-venyttely ihon ja nivelsiteet, jotka pitävät rintojen, estää yllään hyvin istuva rintaliivit. Näin pitäisi ilman rajoittavaa. Kylmä suihku rintamaidon stimuloi verenkiertoa! Vältä liian kuumat kylvyt, he välttää ihon tarpeettoman ja voi hidastaa verenkiertoa. Pitää ihon - ei vain rintojen - Elastinen: Sinä voiteet antelias!

Saatatte jo työnantaja tietoa raskaudesta, joten voit hyödyntää Maternity Protection Act alusta alkaen. Etenkin naisille, joiden työpaikka, esiintyä runsas käyttö (esimerkiksi röntgenhoitajan) olisi ilmoitettava raskaudesta varhain. Kuitenkin sinun pitäisi myös tietää, että luonnollinen keskenmenon riskiä kunnes kahdestoista viikko on korkeampi kuin myöhemmin raskauden.

8. SSW - Mother passi on tärkeä asiakirja

Vauva tuo nyt noin puoli grammaa vaa'alle, hänen sydämensä on innokas 140-150 kertaa minuutissa, kaksi kertaa niin usein kuin hänen äitinsä. Pää on tulossa isompi ja näyttää muualle elimistöön kooltaan pian halua ohittaa. Näköhermon alkaa kehittyä ja kasvaa suussa hieman kieli. Nikamat on muodostettu selkäytimen ympärillä: Piikki muodostuu.

Kaiken alkio tunnustetaan yhä ihminen, kun lyhyen pikemminkin samanlainen nuijapää tai kalaa ennen.

Ja kumppanin? Hänelle on olemassa Urbia uutiskirje odottaville isille: Tästä voit tilata sen.

Kyseiseen päivämäärään mennessä sinun pitäisi mennä ensimmäiseen check-up. Tulokset ovat säännöllisesti lääkärin tai kätilön omassa Mutterpass rekisteröitynyt, sinun täytyy tästä lähtien ylpeänä kuljettaa mukana aina ja pitäisi.

Älä tarttua! Voit nyt välttää hiljainen suurempaa fyysistä rasitusta. Ne voivat johtaa kohdun supistelua ja aiheuttaa keskenmenon riskin raskauden. Ennen tällainen viittaus mutta nyt johtaa liian suurta ahdistusta, pitää mielessä toisaalta: Et ole sairas! Ja sääntö on, että normaali asteikko ja ehjä raskaus on hyvin vaikeaa häiritä.

Kokeile tietokilpailu, kuinka hyvin ymmärrät äidin kautta.

9. SSW - ajoissa ensimmäistä ultraääni

Lapsesi kehityksestä jatkuu kiihtyvällä tahdilla. Se on 17-22 mm, jolloin pää sijaitsee eniten tilaa. Kaula on muodostettu ja erottaa nämä tilaa vieviä pää muusta kehossa. Kasvot muodot jatkoi: silmät ja silmäluomet ovat jo koulutettu, huuli ja syy hampaiden löytää paikkansa. Ja: Lapsi liikkuu! Se voittaa Salto, pyörii itsensä. Edes et tunne tätä refleksi liikkeitä. On ultraääni voi olla "voimistelu" mutta selvästi näkyvä. Äitiysloman jälkeen ohjeita, ensimmäinen kolmesta ultraäänitutkimuksia on nyt tarjotaan (9-12 viikkoa), jossa alkion koko määräytyy - ja se perustuu siihen, missä määrin odotettu syntymäaika. Käytännössä ensimmäinen ultraääni on kuitenkin suoritetaan usein aikaisemmin, vaikka gynekologit aina korostaa, että liian aikaisin ultraääni tutkimukset voivat johtaa epävarmuuteen raskaana oleville naisille, koska se on silloin joskus liian vähän nähdä.

Terveellisen ja tasapainoisen ruokavalion tarjoaa alkio hänen "saavutus" optimaalinen. ohita mitään ateria, syödä terveellistä, helposti sulavaa tuotteita ja varmistaa riittävä tarjonta vitamiineja ja kivennäisaineita. Missään tapauksessa, äiti tarvitsee kaksi syömään. juoda, ja unohtaa! Kahdesta kolmeen litraa nestettä (mieluiten vettä) päivässä ovat nyt erityisen tärkeitä, koska munuaiset joutuvat maksamaan enemmän suodattimia työtä.

Mielihalut raskaana olevien naisten vaihtelevat suolakurkkua ja makeita herkkuja. Lue itse.

10. SSW - Kaikki elimet ovat nyt luoneet

ja kärki nenä - vauva nyt ulkokorvan kasvaa. Peukalon ja etusormen kehittyvät hitaasti erilleen, silmät ovat auki, ja jotka eivät kuulu vielä jota silmäluomet. Lapsesi sydän on täynnä, ja jaettu oikeaan ja vasempaan puoliskoon sydämen. Kaksi ja puoli kolmen ja puolen senttimetrin mittaa lapsen ja painaa noin kahdeksan 13 grammaa. Vauva on nyt täydellinen ihminen, kaikki toimielimet on luotu. Tästä lähtien tämä pieni olento must "vain" kypsä ja kasvaa. Ultrassa, lääkäri voi mitata kehon syntymättömän ja tarkasti laskea odotettu syntymäaika muutamaksi päiväksi.

Jotkut vanhemmat haluavat nyt hyödyntää muita mahdollisuuksia synnytystä diagnoosi, koska niskaturvotusmittaus tai ensimmäisen kolmanneksen aikana seulonta. Ne antavat tietoa siitä, onko vaara on ilmeinen, vaikka vuonna 10. raskausviikon, että lapsi saattaa tulla sydänvika, trisomia 21 ja muita geneettisiä sairauksia maailmaan. Ole tietoinen päättäessään tällaiset testit, seuraukset voivat olla epäilyttäviä testitulos sinulle.

Muuten: sinulle tämän raskauden "High Performance Sport", Funktio munuaiset kasvattaa veren tilavuus kasvaa noin 35 prosentilla, kuudesta seitsemään litraa vettä kehon puututtava elimistöön. Ja kohtu kasvaa 60 grammaa alussa raskauden noin 1000 grammaa lopussa.

Älä unohda tehdä ajanvarauksen kanssa hammaslääkäri valvoa kiinnittää huomiota erityisen hyvä hammashoito ja syödä terveellisesti. Sitten, hormonaaliset muutokset raskauden aikana, purukumia lisääntynyt veren virtausta ja siten pehmeämpi ja herkempi. Bakteerit voivat sitten paremmin asettua kumit ja aiheuttaa tulehduksen, ns raskauden ientulehdus. Muutokset hormonin tasot myös vaikuttaa tuotteen ominaisuuksiin ja syljen koostumuksen. Näin ollen riski karieksen kasvaa. Usein muutokset raskauden aikana ruokailutottumukset johtaa useammin karieksen tauti.

11. SSW - Pysy liikkeellä

Aiemmin viikolla, alkutekijöissään vauva on päättynyt, nyt nimeltään alkio sikiö. Erityisesti kehitetään edelleen kasvot todella tekee sikiö enää kuin pieni eläin esihistoriallisia ilmeen. Silmät aluksi sivussa pään, ovat nyt saavuttaneet asemansa eteenpäin kasvot ja korvat ovat oikeassa paikassa. Nenän ja suun kehittyessä, käsivarret ja jalat ovat pidemmät. Silmäluomet nyt peitä silmiä ja salassa, silmämuna on kypsymässä.

Ja kumppanin? Hänelle on olemassa Urbia uutiskirje odottaville isille: Tästä voit tilata sen.

Lapsen sukupuoli ei ole vielä näkyvissä. Mutta siinäkin, munasarjat, munanjohtimet ja kohtu-emätinkanavan jo luotu tyttö, pojan kivekset jo istuvat vatsan. Kaikki tässä ns sikiövaiheessa tavoitteena on kasvua ja laajentamista mittakaavassa alkiovaiheessa elimiä.

Ne tulevat lievästi hengästytte: sydän lyö nopeammin kuin määrä veressä kasvaa ja sydän on tarjota suurempi teho (25 prosenttia oman veren suoraan tarvitsemien istukka).

Liikkuminen on hyväksi sinulle: Mene parhaan kävellä vähintään puoli tuntia päivässä ja, jos mahdollista, ei vain päätiellä! Älä unohda: Olet hapensaanti lapsesi.

Varmasti saat aikaan monet hyvää tarkoittavat neuvot joka puolelta. Mutta paljon voidaan luokitella legendoja raskaus. Lue lisää osoitteessa Urbia.

Liikunta on hyvä, mutta kuinka paljon urheilua ja mitä urheilu on terveellistä? Testaa tietosi meidän tietokilpailu "Urheilu raskauden",

12. raskausviikon - on hiipumassa keskenmenon riskiä

Vauva raivoaa. Silti kokonaan pois refleksi, vaan lihaksia lapsi on nyt, jolloin se voi siirtää kädet ja jalat, kääntää päätään ja tehdä nyrkkejään. Aivot ei ole vielä kehittynyt riittävästi valvoa näitä liikkeitä, refleksien tulevat suoraan selkäytimestä. Senkin jälkeen syntymän, aivot eivät ole vielä pysty ottamaan ohjaustoiminto.

Niistä on jo luotu maitohampaiden, akku toisen pysyvien hampaiden muodostunut. Hammas silmut lepää siellä kunnes se noin kuusi vuotta myöhemmin, työntää pintaan ja vastaavat söpö hammasvälit hymyillä Keränen.

Oh yes: Sikiö on nyt noin viisi senttimetriä pitkä ja painaa jopa 45 grammaa. Hänen jalkansa jo mittaa noin 9 millimetriä.

Sitä korkeammalla kolmen ensimmäisen kuukauden keskenmenon vaara on pienempi nyt, että raskaus tapahtuu stabiilin vaiheen. Hitaasti katoavat pahoinvointi ja väsymys sekä ylä-ja alamäkiä tunteita näyttää takaisin "unschwangeren" lähestyä tilaan. Mutta ei syytä huoleen, jos jatkat "rakennettiin lähellä vettä", Tämä on täysin normaali osa, joka voi hoitaa kyyneleitä turhaan otteeseen muuten myös muutaman viikon kuluttua syntymästä. Raskaana olevat naiset ovat myös sanottu erityinen lahja unohduksen - nimitykset päivittäin ostaa maitoa.

Kolme kuukautta, on nyt tehty, ja on jopa kaksi kiloa kasvaneen (jos et kärsi jatkuvaa pahoinvointia ja oksentelua). Vain noin 48 grammaa Jakautuminen vauva. Loput johtuu pääasiassa istukka ja lapsivesi, rinta- ja suurempi kohtu. Jos olet ottanut ensimmäisten viikkojen aikana, ei ole syytä huoleen. Vauva vie, mitä se tekee!

Nyt pieni vatsa voi olla monet naiset eivät enää piilota - hyvän mahdollisuuden virallisesti ilmoittaa raskaudesta. Erityisesti työnantajan pitäisi tietää siitä niin, että äitiys ohjeita noudatetaan työpaikalla.

Terveellistä ja nautittavaa syöminen vauvan vatsa: Etsi reseptejä raskaudesta

13. SSW - rento vaihe alkaa

Ruston vauvan ensimmäinen luu nyt ovat kehittyneet. Jalka ja lantion luun voidaan nähdä, kylkiluut muodostavat ulos. Ja myös ensimmäinen hiukset on saatavana hieno pöyhiä alueella ylähuulen ja silmäripset.

Kasvot sikiö on saamassa yhä enemmän inhimillisiä piirteitä, mutta pää on edelleen suhteettoman suuri. Verrattuna muualle elimistöön vauva, hän muodostaa noin kolmanneksen ruumiin pituudesta.

Kehosi on nyt luultavasti tottunut raskauden ja tunnet hidas jälleen hieman asentaja. Ehkä etsit nyt urheiluun ja mahdollisuuksia kuntoiluun ja rentoutumista järjestyksessä, jotka ovat erityisen sopivia raskaana oleville naisille. Vedessä, esimerkiksi raskaana kehon tuntuu sovi kuin pukki: raskas elementit ovat kevyitä ja muuten ikävä liikkeet ovat jälleen helposti viileässä tai lämmin märkä suorittaa. Vaikka raskaus voimistelua jooga ovat erinomaisia ​​liikettä tai meditaation harjoituksia lisätä hyvinvointia raskauden aikana, mutta myös optimaalinen valmistautuminen syntymän.

Rentouttava kunto harjoituksia raskaana oleville naisille, myös näkyä urbia.tv.

14 viikkoa - diagnostiikka suuririskisille raskauksissa

Vauva painaa nyt noin 60 grammaa ja on pyrstön noin kahdeksan senttimetrin päätään. Jos lapsesi on poika, se on nyt ollut pieni penis. Pitäisikö olla tyttö, munasarjat vaeltavat vatsaan. Aloita nyt sukurauhasten tuotantoon hormoneja, jotka ovat välttämättömiä kypsymisen sekä ulkoisten sukuelinten.

Oletko yli 35 tai alle 18? Tai teillä oli ennen raskautta yli kaksi keskenmenoa? Sitten laskea ääneen äitiys suuntaviivat ns korkean riskin raskauksissa. Tämä valitettavasti melko hälyttävää nimeä, mutta vain aluksi sitä, että terveys vakuutusyhtiöt maksavat enemmän lääkärintarkastuksia ja valvontaa. Tässä ensisijaisesti lapsivesitutkimus (lapsivesitutkimus), esimerkiksi, tunnistaa Downin oireyhtymä.

mutta kuten "normaalisti"-Schwangerer sinulla on mahdollisuus edelleen diagnostiikan - kuten triple-testi, kehittynyt ultraääniseulonta tai niskaturvotusmittaus - avoin, sinä, mutta jos mitään lääketieteellistä syytä ei tiedetä, yleensä maksamaan itse. Monet raskaana olevat naiset kokevat mutta korosti myös, että kaikki nämä mahdollisuudet ja valintoja, jotka liittyvät siihen. On tärkeää tiedostaa, mikään näistä lisätutkimuksia on todella tarpeen normaalin raskauden tai jopa pakollista. Päätös on sinun yksin. Ottaa suositeltu neuvolatoiminnasta tutkimukset totta, mutta mitään muuta kuin vain, jos sitä vain todella haluaa ja jos olet selvillä siitä, mitä seurauksia voi vetää tutkimuksen tulokset itse.

15. raskausviikon - Kaunis raskaana kiitos hormonit

Vauva alkaa nyt vähitellen, jotta juoda vähän lapsivesi. Aika on nyt nimittäin voi avata suunsa lähelle ja suorittaa imevät liikkeitä. Lisäksi luuranko koskaan kehitetty luut kovettua. Avulla ultraääni, pää voidaan mitata ja tästä pään ympärysmitta (KU) lasketaan: 15. raskausviikon noin yhdentoista senttimetriä.

Vyötärölinja katoaa toistaiseksi, vatsa on pyöreä, hitaasti enää sovi housut ja hameet. Usein raskaana näyttävät pehmeämpiä ominaisuuksia. Tämä voi johtua vedenpidätyskyvyn ihon alle. Jotkut haluavat koskaan nauttia raskauden aikana myös kiiltävä ja täynnä hiuksia. mutta on myös otettava huomioon, että et ole, ehkä (kuten monet muutkin naiset) Mainosilmoituksen kuvan kaunis raskaana olevan naisen kanssa virheetön vatsa ja rinnat, kaunis iho ja hyvin hiukset. Koska tosiasia on, että hormonaaliset muutokset raskauden aikana, esimerkiksi johtaa huono iho tai ylimääräistä kiloa voi olla haitallisia verteilen.Aber muistaa: Kauneus tosin johtuu myös sisäinen hehku pois ilosta kasvuvaiheen ravitsevat heitä.

Jos sinulla on lapsivesitutkimus tarpeellinen, jota suositellaan perinnöllisten sairauksien perheessä, mahdollisesti havaittu väärinkäytöksiä ja naisilla yli 35, on mahdollista 15. raskausviikon nyt. Tämän niin kutsutun lapsivesitutkimus, näyte lapsivesi otetaan ja analysoidaan geneettisten poikkeavuuksien jossa ohut neula. 

16. viikolla - Baby grimaces

Noin 14 senttimetriä pitkä, kaikki 110 grammaa ja aktiivisempi on vauvaa vatsa. Samalla se frowns "soutu" Lisäksi hallitsematon kädet ja jalat, imee hänen peukalon ja - jos voisi vain nähdä - tekee kasvot! Tällä viikolla kilpirauhanen alkaa tuottaa sen hormonia. Se varmistaa muun muassa, kasvua vauva. Optimaalisen suorituskyvyn, rauhanen jodi, joka syötetään ruokavaliota tarpeisiin. Yleensä saanti joditablettien kehotetaan ravintolisien monet lääkärit.

Varsinkin, kun vatsa kasvaa vähitellen ja kehon, muuttui, naiset joskus kysyä sukupuolta raskauden aikana on turvallista. Ja vastaus on, onneksi ,: tietenkin! Ei ole mitään syytä huoleen vahingoittaa sikiötä, kunhan raskaus on normaalia. Vauva kelluu tyytyväisiä kohdussa ja on hyvin suojattu keskellä kohtuun. Halu rakastelu voi kuitenkin jäädä ensimmäisen kuukauden aikana väsymystä ja pahoinvointia radalla. Keskellä kolmanneksella, monet naiset mutta sitten jopa kokea vaihe kasvoi seksuaalista nautintoa, koska sukupuolielimiä paremmin mukana verta kuin tavallisesti. Viime viikkoa ennen syntymää, vuorostaan ​​rakkauden teko voi olla vaikea tehtävä yksinkertaisesti vyötärönympärys. Mutta tämä tietysti on olemassa ratkaisuja, kuten kyljellään. On tärkeää, yksinkertaisesti siitä, että molemmat osapuolet tuntevat olonsa mukavaksi.

17 Etelän - vauvoja harjoitellaan hengitys ja niellä

Noin 16 senttiä mittaa vauvan päästä varpaisiin ja painaa noin 135 grammaa, jopa pienen oranssin! Happi saa sen kautta veren, mutta jo hengitys liikkeitä tapahtuu - epäsäännöllisiä, mutta ilman mitään merkitystä. Lapsi käytännöt. Lämpimässä painottomuus hänen "kylpyveteen" se löytää ihanteellisen maasto yrittää kehon liikkeet ja nielemisvaikeuksia nestettä. Lapsivesi on tapa uusi jatkuvasti tuotetaan ja sen määrä vähenee aikana raskauden, vain synnyttää jälleen hieman. Loppupuolella raskaus on noin 1000 ml.

Ne tulevat helposti hiki. Tämä johtuu siitä, että luonnollisen kehon lämpötilan nousu raskauden aikana. Päivittäiseen suihku parhaiten käyttää (paremmin kuin kylpyamme) suihku lisäainetta, joka ei häiritse luonnollista rasvaa ihon. Muuten uhkaavat erityisesti sukuelinten alueella infektioriskiä ja kutinaa. Joka tapauksessa pitäisi välttää emättimen douching (kaikki täydentää).

Muuten, on normaalia, että lisääntynyt merkittävästi raskauden aikana, määrä emättimen eritteistä. Suihkun jälkeen rintakehän ja vatsan voi, mutta myös lantion ja reisien varovasti hieroa. Varsinkin kuin raskaana olevat naiset on laittaa nyppiminen hieronta hänen sydämensä. Tämän pitäisi auttaa pitämään ihon notkea - jos lapset, ammatti ja kumppanit ovat aikaa.

18 SSW - sikiön liikkeet tuntuvat

Ehkä se on nyt niin pitkälle, yhtäkkiä tuntuu lapsesi (18-20 viikkoa)! Jos olet raskaana ensimmäistä kertaa, sinun tulee aikaa saada selville, että tämä hienoinen "perhonen räpyttely" olivat vatsasi potkimalla tai lyömällä syntymättömälle jälkeläisiä. Ihana kosketus, että joskus voi olla tuskallista, mutta raskauden loppuvaiheessa melko vahva ja (harvoin) myös. Vain odottaa, lapsella on jopa paljon varastossa!

Mistä voin tuntea syntymättömän lapsen?

Mikäli ongelmia esiintyy, kuten jatkuva supistuminen vatsan, verenvuoto tai huimausta välillä neljän viikon checkups, älä epäröi nähdä lääkärin ja spontaani.

Tässä vaiheessa raskaus on totta useimpien naisten henkisesti ja fyysisesti häikäisevä. Alkuvaiheen oireet ovat menneet hyvään, ilon lapsi ottaa yliotteen, energia- ja hyvää huumoria palautettaessa. Ylimääräinen lämpö tunne ("lämpimämpi edessä vatsan") On normaalia - talvella miellyttävä kesällä, mutta joskus hieman ärsyttävää. Ummetus voi olla työläs sivuvaikutus. Vaikka hän on hyvin itsepäinen, älä ilman neuvoja gynekologi ottaa laksatiivinen!

19. SSW - toinen ultraääni on

Vauva painaa nyt noin 200 grammaa - peräti kaksi baaria suklaata! Päästä varpaisiin, se on kasvanut noin 19 senttimetriä. Hermosäikeitä yhdistävät yhä, lihakset vahvistuvat, liikkeet tiettyjen ja hienomotoriikan alkaa kehittyä. Lapsesi on oma kunto-ohjelma "ajatus"Edelleen rakentaa hänen lihaksensa ahne, sorvaus, potkiminen ja nyrkkeily. Hieno fuzz kattaa koko kehon vauva, nimeltään lanugo. Hitaasti, sikiö alkaa nyt laittaa liian lihava. Noin 20 viikon ympärillä, mutta aikaisintaan nyt toinen ultraäänitutkimus on - myös "iso ultraääni" tai "Organ ultraääni" nimeltään. Täällä werdenvor erityisesti pään muoto ja hieno Hiern, ihon rakennetta selässä, sydän, vatsa ja rakko tarkasti tutkittu. Jos lääkäri poikkeavuudet korjattu, hän kirjoittaa lähetteen erikoislääkärin lisäarviointia tai hoitoon. Tässä toisessa ultraääni voi nyt nähdä selvästi myös istukan, nieleminen liikkeitä lapsen aivojen ja todiste siitä, että tuntoaistin muodostuu: Sikiö peruuttaa jalka kun hän tulee kohdun seinämään. Saatat myös olla onnekas ja vauva imee hänen peukalon juuri kun se ultraäänellä hänen "studio" vierailla.

Ja kumppanin? Hänelle on olemassa Urbia uutiskirje odottaville isille: Tästä voit tilata sen.

Tähän mennessä, vatsa alkaa kasvaa merkittävästi. Raskaus on todennäköisesti näkyy muille: aika rauhassa raskauden housuja, mekkoja ja mitä ei kuulla tuntuu hyvältä. Kuitenkin vatsa ei ole niin paksu, että se estää sinua - paras aika huolettomaan lomanviettoon kumppanisi kanssa tai vanhemmille lapsille. Kuitenkin, jos aiot varten pitkien matkojen, on suuri ilmastomuutoksesta tai epätavallisia korkeuksissa, keskustele asiasta lääkärin tai kätilön.

Mitä tapahtuu, kun toinen ultraääni?

20. viikko - vauva kuulee nyt

Lopussa tämän viikon tauon! Ja lapsi voi kuulla. Se ei ole vain pystyy oman syke kuulla melua veren tai jyrinää suolet. Vauva kokee ääniin ulkomaailman. Se vastaa rytmejä ja lauluja, melua ja melua. Jos aloitat tässä vaiheessa laulaa vauva, se tunnistaa nämä kappaleet syntymän jälkeen!

Lopullinen määrä hermosolujen - 12-14 kaikille - on nyt saatavilla. Kun aivot on kypsä 18-vuotiaana, jo hidas hajoaminen solujen alkaa uudelleen.

Mahdollinen ylimääräinen tutkimus sikiödiagnostiikkaa on yhtä napanuora tutkimuksessa kutsutaan ammattikielellä Chordozentese joka on tehty pyynnöstä vanhempien ja / tai lääkäri yleensä noin 20. raskausviikon ympärille. optimaalinen saanti syntymättömän lapsen tuekseen verinäytteen napanuoran. Täällä, asiantuntija määrittää verenkuva, tarkistanut verihiutaleiden lukumäärä, valkosolujen ja vasta-aineiden määrä jättää tietyt infektioiden sikiölle. Muita syitä navan verinäytteen ottoa poikkeavuuksia ultraäänellä, hoito sikiötä tai epäselvä havaintoja lapsivesi- ja Korionvillusbiopsia, tutkimus voidaan diagnosoitu muun aineenvaihduntahäiriöiden sikiö.

Aiotko imettää? Naisilla ns ontto, litteä tai nännit, saattaa olla hyödyllistä hidastaa alkaa nyt valmistautua rintojen imetyksen: Esimerkiksi kun nännit säännöllisesti hierotaan sormilla, jotta ne paremmin imetyksen "muodossa" tuoda - hieman rasvainen iho tai kermaa apua. Myös harja hierontaa ja kiristyksellä nännejä toimivat joskus ihme. Eikö se riitä, Nippa Formers voi nyt myös olla kuluneet rintaliivit, jotka luovat hieman tyhjiön ja voi siten syntyä nänni paremmin ja tehdä hyvin ymmärrettävää vauvalle. Kysy itseltäsi, jos olet kätilölle epävarma, voit auttaa tietyn sovelluksen tai ota Imetys Consultants La Leche League. 

Tavasta millä valitsee aina hyvästä syystä, imetys tai ehkä pullo, ei joka poikkeaa hyvät ja huonot äiti! Muuten: Älä huolestu, jos jo erotettu hieman maitoa tippuu hänen povi. Luonnollinen valmistelee kehon ajanjaksosta syntymän jälkeen on jo täydessä vauhdissa.

21 SSW - paljon unta ja urheilu vatsassa

Vauva on aamutorkku. 16-20 tuntia päivässä Scion nukkuu yhteensä, joskus syvä, joskus hieman. Enimmäkseen kuitenkin vain korkeintaan kuudesta kahdeksaan tuntia yhtämittaisesti. Hän viettää loput hänen päivänsä kuperkeikka lyömällä ja aktiivinen "urheiluohjelman", Joskus voit käyttää iskuja nyt jo havaittu vatsan - vatsa pullistuu yhtäkkiä jossain vaiheessa. Nyt kumppanisi voi tuntea hänen vauva selvästi. Vauva toimenpiteet päästä varpaisiin noin 21,5 senttimetriä ja painaa noin 335 grammaa.

Joka toinen naiset kärsivät närästys, koska sulkijalihaksen välillä mahassa ja ruokatorven paineen kohtu jää joskus ovat auki - virtaa siten happo takaisin. Yksinkertainen kotiin korjaustoimenpiteitä voi tuoda helpotusta. Ravitsemusterapeutin Edith Gätjen suosittelee kirjassaan "Lotta voi syödä" keittäminen kaksi ruokalusikallista pellavansiemenöljy, jotka haudutettu kymmenen minuuttia 250 ml: lla vettä. Abgeseihte Sud voidaan sitten juoda ennen ateriaa. "Sisätautilääkärien netissä" neuvovat maitoa, vielä vettä tai yrttiteetä lievittää kipua. Useita pieniä aterioita tekemään mahassa nyt parempi kuin muutama suuria annoksia.
Lisääntynyt vedenpidätyskyky kädet ja jalat voivat turvota lievästi - epämiellyttävä, mutta normaali. Joka tapauksessa yksi olisi käsiteltävä tätä valituksen seuraavaan lääkärikäynti - ehkä hän tutkii syitä tarkemmin.

Korkea aika ilmoittautua synnytys luokka! Jos et aio kotiin syntymän tai syntymästään syntymän keskustassa, mieluiten yhtä suuri klinikalle olet valinnut syntymästä. Kätilö joka pitää huolta sinusta aikana ja syntymän jälkeen synnytyksessä, sinun pitäisi nyt tietää niitä. Jo ennen syntymää, hän aina on avoin korva pelkosi ja ongelmia.

22 viikkoa - tyttö tai poika?

Samaan aikaan ihon vauva on läpinäkymätön ja punertava. Kuitenkin edelleen hyvin ryppyinen, koska ruumis sikiö on vielä ohut ja ei tunnistanut paljon rasvaa. Tätä varten sen mittasuhteet ovat nyt paremmin päähän, joka ei näytä niin valtava. Kasvonpiirteitä nyt muistuttavat hyvin paljon kuin vastasyntyneen. Onko vauva on poika tai tyttö, lääkäri voi nyt havaita (hieno) ultraääni sijainnista riippuen lapsen. Kuitenkin, hän ei ole suoritettu tämän tutkimuksen määrittää sukupuoli, mutta toimii ns toinen merkittävä ultraääni elimen diagnosoimiseksi ja havaitsemiseksi mahdollisten poikkeavuuksien.

Check-up tällä viikolla ympäri lääkäri tarkistaa, onko lapsi kehittyy normaalisti, kuinka nopeasti hänen sydämensä lyö, jossa istukan istuu ja miten lapsi on vatsassa. Pään ympärysmitta, rinnanympärys ja pituus vauvan mitataan ja verrataan laskettua. On myös tarkistanut kohdunkaula on tiukasti kiinni ja onko emätintulehdus.

Ensimmäisen jakson saa esiintyä. Ne eivät katoa edes syntymän jälkeen, mutta ne haalistuvat ajan myötä. Riippuen siitä, mikä ihotyyppi olet, se voi olla erittäin hyödyllistä tukea kudosten kautta hierontaa ja säännöllisesti hankausta iholle öljyä tai kermaa.

23 viikkoa - Aivot kypsyy, kasvaa karvaa

Lapsesi saa hiukset, harva, mutta silti. Jopa kynnet alkavat kasvaa. Aivosoluja kypsä, ja lapsesi pystyy ymmärtämään ja muistaa. Koko ajan se kohdistaa kiinni hänen peukalon suuhunsa ja imee sitä - tärkeää olla syntymän jälkeen oikeus voi juoda rinnan (täytetään suun ulkopuolella ruokaa joten jos sitten ruokavaliota yli napanuora on yli).

Tästä lähtien lapsi tunnistaa äänen Isän alkaa ja voi kuulla jopa syntymän jälkeen monien muiden äänet pois - jos se kuului vatsanpeitteiden läpi Papis ääni riittävän usein.

Pistelyä, raskaat jalat, suonikohjut, jalkakrampit ja peräpukamat ovat seuraava potentiaalinen tormentors raskauden. Tarvittaessa lääkäri määräsi sopivan terapian, esimerkiksi magnesiumia vasikka kramppeja ja pakkauksen suonikohjusukat - mutta tämä voi olla kuuma tuska kesällä.

24 viikkoa - uni- ja herääminen

Pienen pään halkaisija on nyt saavuttanut noin 6,1 cm. Päästä varpaisiin, pikku tot on nyt noin 26 cm pitkä. Se painaa noin 500 grammaa, kun kaksi kappaletta voita. Silmät ovat yhä kiinni, mutta se on jo kasvaa ripset. Kulmakarvat on syntymässä, suljettuja silmäluomia salata jopa silmien väri vauva! Lapsesi on nyt löytänyt oman uni-vanavedessä rytmi. Kuitenkin voi jommallekummalle yövuorossa hoitoa syntymän jälkeen!

Tässä vaiheessa raskautta, jossa voit tuntea vauva yhä säännöllisesti, sisempi suhde lapsesi on vahvempi. Se tekee sinulle niin hyviä, kun hemmotella itseäsi näillä saarilla tyyneyttä, missä laittaa kädet vatsallaan, kuunnellen sisällä ja yksinkertaisesti ovat täysin jopa vauvaa mielen ja sielun - häiriötön aikaa oman salaperäinen ja vielä jo rakkaan pikku vieraat vatsaan.

Raskaana ovat usein hieman unenomainen, joten erityistä hoitoa teillä vaaditaan. Monet ohjaajat suosittelevat tapa kiinnittää vyöhön siten aikana automatkat, että hän on alle vatsan niin, vahingoittaa lapsen mahdollisen peräänajo mahdollisimman vähän.

Lisäsaantiin mineraaleja, kuten rautaa, magnesiumia ja kalsiumia, sinun pitäisi myös puhua lääkärille varsinkin jos kärsii väsymyksestä ja päänsärkyä.

25 Etelän - Usein selkävaivoja

Vauvan syödessä määriä lapsiveden ja se voi saada ne hikka! Joten jos tunnet rytminen henkii tai hakkaa vatsassa, että ei ole syytä huoleen. Lapsesi on pieni Hicks. Vesi imeytyy ihoon ja lapsen suuhun ja osittain erittyy virtsaan. Lopussa raskauden lapsivesi on korvattu kahden tunnin kuluessa. Määrä lapsiveden vaihtelee koko raskauden ajan 300 ml: n ja 1,5 litraa. Lapsesi hermosoluja nyt tehdä monimutkainen verkko, mikä on tärkeää informaation siirtoon.

Elimensä joutuvat siirtymään nopeasti kasvava vauva sen todellisen sijainnin. Tämä voi olla ikävä teidän hengitys, ja vessassa on usein tarpeen. Painonnousu ja liikennemuotosiirtymä se voi useammin tulla takaisin ja iskiaskipuun. Yritä nyt suojata selkärankaa: Ole kiltti selkärangan, välttämällä raskaita nostoja ja kenkiä, joilla on alhainen korot.

26 Etelän - Toinen kolmannes lähes valmis

Lapsesi liikkuu paljon. On vielä tarpeeksi tilaa kohdussa potkia laajasti ja tehdä voimistelu. Uudestaan ​​ja uudestaan ​​kohtaavat jalat, kädet, selkä ja pää kohdun seinämään - niin löysi vauvan tuntoaistin.

Lapsesi mittaa nyt noin 30 cm: n päästä pyrstön noin 19 cm ja jalka. Se tuo noin 650 grammaa asteikolla. Sen pitäisi nyt tulla ennenaikaisen synnytyksen, lapsella on selviytymismahdollisuuden!

Vatsasi voi olla jo hyvin pyöreä ja ehkä jännittynyt iho kutiaa joskus. Alussa raskauden olit koskaan väsynyt nyt ehkä aikaan yöstä heräämisen alkaa toinen epämiellyttävä sivuvaikutus, joka johtuu osittain vauva. Tämä käyttää kun olet hiljaa, erityisesti haluan juosta. On myös kouristuksia, aiheuttama paksuus vatsan epämukavaan asentoon ja tuloksena muita vähäisiä vaivoja. Myös pelot välitön syntymän muutaman viikon keksiä ja pitää sinut hereillä. myös erityisen voimakkaat unet raskautta toisella puolella, mutta huhutaan.

Välillä 24. ja 28. viikon raskauden Artz olisi tehtävä glukoosinsietokokeessa. Se antaa tietoa siitä, onko raskaana oleva nainen on altis raskausdiabetes tai jopa jo kärsii. Erityisen alttiita raskausdiabetes ovat riskiryhmät, kuten ylipaino ja perinnöllinen Esiladattu.

Toinen kolmasosa raskauden lähestyy loppuaan, ja saat todennäköisesti noin kuusi kiloa enemmän vaa'alle. Vauva vie ne kilo, loput syö tukijärjestelmät sikiön, hänen kasvaa rinnat, lisääntynyt nesteen ja veren määrä elimistössä.

27 Etelän - Vauva kokee tunteita

tehdä hitaasti kasvava rasvaa havaittavissa. Vauvan iho on menettämässä lukemattomia ryppyjä ja alkaa tasoittaa. Samalla jälkikasvuasi keskimäärin noin 32 senttimetriä pitkä ja painaa 750 grammaa. Tässä vaiheessa lapsi alkaa säädellä ruumiinlämpöä hitaasti itseään.

Ja olla tietoinen kokenut lapsi ja tuntuu kanssa! Ääniä, ääniä ja jopa tunteet eivät jää häneltä salassa. Näin stressiä, joka kääntää jossain määrin vauvan ja se voi esimerkiksi tehdä vähän levoton. Saatat joskus tuntea sen hänen iskuja ja potkuja! Tai päinvastainen: Jos tunnet paineen alla, lapsesi liikkeitä vähenee. Joka tapauksessa, teidän suhde lapsesi tässä vaiheessa raskauden syveni yhä enemmän, koska näet mitä ja miten vauva reagoi ja oppia erottamaan hänen nukkua ja herätä vaiheita.

Rinnoissasi jopa ns ternimaito voi muodostaa (ensimmäinen maito) tällä kertaa. Tämä maito on helppo sulattaa ja antaa lapsellesi syntymän jälkeen ensimmäisen aterian, kunnes lopullinen maidon virtausta.

28. raskausviikon - vauva näkee nyt valoa ja pimeyttä

Nyt vauva avaa silmänsä ja pystyy erottamaan valon ja pimeyden! Kun se tuli maailmaan, se oppii ensimmäinen asia tunnistamaan kuvia, jotka toistuvat usein. Nämä ovat useimmiten kasvot äiti ja isä!

Lapsi juo enemmän lapsivesi. Lähes kaikki neste kulkee ruoansulatuskanavan, suodatetaan munuaisten ja erittyy - jopa puoli litraa virtsaa päätyy päivä lapsivedessä!

Liian nopeasti. Ei vain itse kasvaa lapsen, mutta myös istukan ja sikiöpussiin lukien lapsivesi tuoda ylimääräistä kiloa asteikolla. Vesi olisi tunkeutua kudoksiin - luonnollinen varasto, joka tarjoaa enemmän kiloa vaa'alla, mutta synnytyksen jälkeen häviää nopeasti. Kiinnittää huomiota omaan ruokavalioon ja yrittää - ei makea kuluttaa liikaa - kuten ei-raskaana olevilla naisilla myös.

Jollei jo tehty, nyt on aika päättää, missä haluat purkaa. Jos haluat mennä klinikalle tai syntymäpaikka, käytä johdanto ja katseluun. Milloin äitiysklinikat hyväksyvät hakijat vaihtelee klinikalle. Joten sinun täytyy tiedustella paikan päällä.

29 SSW - kolmas ja viimeinen ultraääni

Välillä 29. ja 32. viikolla on myös aikaa viimeinen ja kolmas seulonta ultraääni. Tässä sikiön kehitykselle valvottu etsintä jotain poikkeavaa, määrätä tarkkaa lapsen iästä ja arvioi aseman istukan.

Lapsen aivot on nyt entisestään. Monimutkainen verkko on luotu, joka tarvitaan johtuminen hermoja. kukin "säie" verkon (jäljempänä "neuriiteissa") On nopeuttaa siirtoa ärsykkeisiin suojakotelo eristetty - hermosäikeitä syntyy. Se on pitkä prosessi, joka päättyy vasta noin 20 vuotta. Jos vauva juhlii syntymäpäivää, tämä kehitys on vasta alkanut. Syynä on se, että lapsen aluksi voi kävellä tai puhua. Silloisessa seuraavien kolmen vuoden aikana, vaipan ja edelleen yhteenliittämistä aivoalueilla on nopeasti etenevä: Lapsesi oppii kävelemään, puhua, vessassa, ja alkaa ajatella johdonmukaisesti.

Puoli kiloa enemmän mittakaavassa eivät ole epätavallisia tällä viikolla yksin! Vatsaa laajenee yhä enemmän, hänen napaansa alkaa hitaasti pullistua ulospäin. Join lyhyempi, välttää liiallista vaivaa - jopa urheilua! Sijaan keskitymme lempeä menetelmiä, kuten uintia, synnytystä harjoituksia tai jooga.

Varmasti omistautua jo silloin tällöin yksi parhaista kysymyksiä, syntyy odottavat äidit ja isät: Mitä tarkoitat minun vauva? Meidän sanastossa nimiä yli 6000 merkintää, kannattaa innostua ja oppia nimet muiden suosikki Urbia äitien ja hoitajia.

30 Etelän - ultraääni ohjattu vauvoja sijainti

Hitaasti ihon sikiön väri muuttuu punaisesta vaaleanpunaiseen. Pieni runko on pyöreä - jonka rasva talletukset, jotka voivat nyt olla enintään kahdeksan prosenttia sen painosta. Syntymän jälkeen tämä energia tyynyn säädellä kehon lämpötilaa vastasyntyneen. Tällä hetkellä vauva toimenpiteitä kantapäähän noin 34 senttimetriä ja painaa nyt yli kilon.

Nyt näyttää siltä, ​​suora tumma viiva keskellä iso vatsa? Tätä kutsutaan linea nigra, joka voi johtua lisääntyvästä pigmentti ihonsa. Älä huoli, jonkin ajan kuluttua syntymästä, hän myös häviää.

Nyt on aika ilmoittautua synnytysvalmennus, jotka lisäksi maksavat sairausvakuutus! Ehkä jopa suoraan äitiys laitokseen olet valinnut syntymästä. Nyt on myös vielä aikaa kolmatta ultraääni, joka suoritetaan välillä 29. ja 32. raskausviikon. Tässä on erityisen huomannut, jos lapsi on kehittynyt ajoissa ja istukan tie "ulos" ole tukossa. Nyt jopa ensi silmäyksellä valetaan sijainnin lapsen. Onko se jo pää alaspäin? Jos näin ei ole, on vielä aikaa, että se vastaa tähän parhaaseen asentoon syntymää.

31 Etelän - Ensimmäinen maito on täällä

Ehkä vauva jo on suuri pää hiukset! Joka tapauksessa, se nielee edelleen paljon lapsivesi, joka käsitellään munuaisten, suolet ja mahan. Uskotaan, että lapsivesi muuttaa sen makua riippuen ruokavaliossa äiti. Ehkä jälkeläisiä kuten tänään varsinkin kuin spagettia tuoretta tomaattikastiketta?
Joka tapauksessa: Se ainakin löysi makuaisti. Noin kahden senttimetrin voitti vauva tällä viikolla koko, sen paino on noin 1500 grammaa.

Ensimmäinen maitoa, joka on tarkoitettu vauva, kutsutaan ternimaitoa. Se sisältää useita aineita ja on siksi erittäin tärkeää vauvalle. Jos pakata rinnat, näet syntyä hieman maitoa saattaa jo.

Varo tartuntatauteja! Bakteerit ja virukset voivat tapahtua tässä vaiheessa istukan, koska villus on ohentunut voidakseen siirtää suuria määriä ravinteita. Joten: Huolehdi terveydestäsi ja ota yhteyttä lääkäriin, jos saat selittämätöntä kuumetta, päänsärkyä, niskan kipu tai turvotus esiintyy tai kasvojen vaivaavan rakkoon tai emätintulehdus.

Suurenmoinen mahdollisuus äideille ja isille päästä läheisessä kosketuksessa vauvan kohdussa, on Haptonomy, oppi yhteystiedot. Varsinkin tulossa isät he voivat auttaa kokea suhde sikiötä jo.

32 viikkoa - Pienet supistukset ovat mahdollisia

FUr sikiö se saada tiukka lämmin hänen "studio", Siksi vauva vähitellen siirtyy vähemmän ja harjoittaa yrittää löytää mukava asento kohdussa. Jos lapsesi on jo tullut maailmaan, se olisi erittäin hyvä mahdollisuus selviytyä rajoittamatta. Vaikka hänen keuhkot eivät ole vielä kypsä, mutta kiitos nykypäivän lääketieteessä tukea hengitys, tämä ongelma on hyvä saada otetta.

Valmisteltaessa syntymän kohdun voivat sopimuksen, nämä ovat ensimmäiset työvoimaa. Supistukset kestävät noin 20 sekuntia, ja voi olla, että tunnet mitään. Mutta tämä on selvästi havaittavissa, kun taas useammin kuin kymmenen kertaa edellisenä päivänä, joten kannattaa lähteä gynekologin tai -Lääkäri. Mitä voit myös tuntea tässä vaiheessa, altaan, ehkä sattuu vähän, koska se on venytetty. Säännöllisissä tarkastukset tapahtuvat nyt kahden viikon välein.

33. SSW - vauva kääntyy paikallaan syntyvyyden

40 senttimetriä pitkä ja noin 1800 grammaa, lapsesi voi nyt olla. Viimeinen suuri kuperkeikka on yhä lähempänä kotiin: lapsi muuttuu sopivimpaan asentoon syntymää. Tavallisesti pää sijaitsee syntyessään alle ja tulee kuin ensimmäinen osa lapsen kehon maailmaan. Tämä on totta 95 prosenttia tapauksista. Mutta ehkä vauva on todella vastenmielisyys Headstand ja on ominaista paljon jo " sitzfleisch" ulos. Tämä on tällä hetkellä mitään syytä huoleen. Vielä on aikaa, että se pyörii.

Se parempi korvata paitsi selkää välttää ylimääräistä painoa, koska istut alas: näkökulma muuttuu ja siten myös oman painopistettä. Joten on mahdollista, että aloitat tai menettävät usein asioita jonnekin hänen kätensä.

34 viikkoa - nyt äitiysloma alkaa

Kalsium, kalsiumin, kalsium - vauva on korkeampi kalsiumpitoisuus veressä kuin sinä! Se vaatii nämä valtavat määrät kasvua ja hänen luita. Istukka tuottaa kalsiumin zoom napauttamalla varannot äiti on. näin ollen kiinnittää huomiota kalsiumia ruokavalio. Mineraali on maitoa, jogurttia, juustoa, mutta myös tumman vihreät vihannekset kuten lehtikaali, pinaatti tai parsakaali. Vaikka pähkinät ovat suotuisat.

Vauva painaa nyt 2000 grammaa ja on noin 41 senttimetriä pitkä. Kynnet ovat myös kasvaneet ja ulottuvat sormenpäillä.

Nyt, jos sinulla on usein päänsärkyä seuraavaan, vaikka harmittaa, mutta harmiton takaisin ongelmat äitiyshuollossa erityistä huomiota vedensitomiskyvyn virtsa testi ja verenpainetta tulisi sijoittaa. Jos tämä lisää, mikä voi olla osoitus preeclampsia. Sitten sinun pitäisi kiinnittää erityistä huomiota tasapainoiseen ja riittävän suolaista ruokavaliota. Ehkä gynekologi määrää sinulle päivän huipun annoksen saanti magnesiumia. Tietenkin, korkea verenpaine ja paljon rentoutumista ja välttää kofeiinia ja theine ovat tärkeitä.

Muuten: loppuun tämän viikon äitiysloma alkaa Hän on kaksitoista viikkoa kahdeksan viikon kuluessa syntymästä lapsen ja tapauksissa ennenaikaisia ​​tai monisikiöraskauden.

35. SSW - Mikä "meconium"?

Vihreä-musta, tahmea massa täyttää rohkeutta oman lapsi, meconium, jota kutsutaan myös meconium. Se koostuu tähteistä solujen ja rasvaa lapsivesi, lanugo karvat, limaa ja sappi. Syntymän jälkeen massa erotetaan lapsi. Joten ei tarvitse huolehtia. Useimmat lapset kiertää tavalla nyt niiden lopulliseen asentoon syntymää.

Omat ajatukset kääntyvät yhä enemmän syntyyn ja odotetun lapsen. Miten se näyttää? Millainen se on? Elämäämme yhdessä tekevät? Hyvä aika perustaa paikka vauvaa kotona. Tämä voi olla yksityisen huoneen, mutta se voi myös yksinkertaisesti paikka vauvan ja vauvan vaatteita ja tietenkin Pinnasängyn olla. 

36 viikkoa - aika klinikan tapaus

Sakko pöyhiä, jotka kattavat koko kehon vauvan lanugo, nyt pudota. Mahdollisesti, mutta voi silti osia hiukset jalat, kädet, hartiat ja taittuu ihon jätti jälkeensä.

Vauva ei ole omaa immuunijärjestelmää. Se saa vasta sinusta ja on siten suojattu, jos jotkin rakentanut pelotteet, kuten vihurirokko tai sikotauti.

Lapsesi jatkaa kasvuaan. Noin 43 senttimetriä on pitkä ja painaa noin 2200-2600 grammaa. Joka viikko noin 200 grammaa sitä.

Voi olla epäsäännöllinen Braxton Hicks supistukset. Jotkut näistä supistukset voivat olla melko vahvoja ja kivulias. Mutta et sattuu usein eikä varsinkaan säännöllisesti. Tämä on hienovarainen ero oikean supistukset että säännöllisin väliajoin. Nyt on myös hyvä aika ei pakata matkalaukkunsa klinikalla yksin. Kunnes eräpäivä, se ei ole pitkä, ja ehkä vauvan utelias ja haluaa aikaisemmin maailmalle!

37 viikko - kipu vatsa taajuusalueilla normaalissa

Your istukka on nyt saavuttanut koko 20-25 senttimetriä, on kolme senttiä paksu ja noin 500 grammaa. Riittävästi tilaa, jotta voidaan varmistaa vaihdon ravinteiden ja jätteiden sinun ja lapsesi. Istukka tuottaa hormoneja, jotka voivat edelleen turvota rintoja. Mutta ei vain: Jopa lapsi, onko poika tai tyttö, turvota. Turvotus menee syntymän jälkeen takaisin (tai jos imetät lastasi, ehkä myöhemmin). Jos saat tytön, nämä hormonit voivat aiheuttaa lievää emätinvuotoa useita päiviä syntymän jälkeen. Joten: Älä huoli!

Onko teillä kipuja alaosassa vatsan? Nämä ovat nivelet lantion, väistymässä hitaasti vauva sitten syntyessään "matkustaminen" sallivat. Saadaan houkuttelee bändejä, nivelsiteet niin kutsuttu, ja jotka voivat vahingoittaa. Lonkat ovat leveämpiä, ja tämä on myös hyvä saada altaan vain gebärdfreudiges. Vasta noin vuoden, sinun odotetaan on palautettu alkuperäiseen hahmo.

Mitä lähempänä syntymän lähestyessä wahscheinlicher se, että joskus huolissani ilmeen tulevasta tapahtumasta. Tämä on, kun otetaan huomioon epävarmuus, joka tuo jokainen syntymä itsensä kanssa, täysin normaalia. Samaan aikaan raskaana raskauden loppuvaiheessa, mutta aivan erityisesti vakaa ja varma ihana järjestely luonto, naiset toivat paksumpi hermoja juuri ennen syntymää.

38. SSW - vauva ei enää ennenaikainen synnytys

2700 grammaa tuo jälkeläisiä mittakaavassa, se on noin 47 senttimetriä pitkä ja on pää halkaisija on noin 9,3 senttimetriä.

Vauvan ruumis tuottaa nyt kortisonia, hormoni, joka valmistelee keuhkot ensimmäisen hengityksen. Koska heti syntymän jälkeen verenkiertoon lapsi on erilainen, ei itse kytkettynä. Itsenäisesti koko veri vauva on läpi keuhkoihin, joilla varmistetaan vaihdon happea ja hiilidioksidia. Jos se on syntynyt nyt, lapsesi ei ole enää yksi ennenaikaisia ​​synnytyksiä.

Mielenkiintoista, on havaittu, että monet raskaana olevat naiset ovat äärimmäisen aktiivisia juuri ennen syntymää. Koska lattia on vahattu, puhdistetaan ikkunoita, pyyhki pois komerot, Lyhyesti: "pesä" tehdään todella mukavaa tulokas. Tämä pesintä vaisto Voit tietenkin jatkaa sydämesi kyllyydestä kunhan nämä valmistelevia toimia iloa etkä rasita fyysisesti. 

39. SSW - vähän tilaa vauvan

"Puh, se on tiukka!"Vauva luultavasti sanoa, jos se osaisi puhua jo. teidän "asukki" on nyt ylittänyt varma käsivartensa rintaansa, polvet koukussa ja liikkuu tuskin. joten ei pelota, jos lapsesi liikkeitä nyt laantua lopussa raskauden. Loppujen lopuksi se on nyt noin 50 senttimetriä ja noin 3000 grammaa! Sinun tulisi kuitenkin tuntea sen päivän kurssin ainakin kerran.

Kaikki on nyt odottamassa saapumista vauva. Ei ole harvinaista, syntymä on keinotekoisesti. Tämä voi tapahtua esimerkiksi silloin, jos sinulla on diabetes, on sydänsairaus tai kärsivät korkeasta verenpaineesta. Myös hyppy sikiöpussiin tai välittömästä saapumisesta kaksoset voi olla syy synnytys.

40. SSW - merkkejä lähiaikoina syntymän

Monissa pieniä merkkejä voit nähdä, että syntymä on välitön: esimerkiksi joskus äkillistä väsymystä tai pahoinvointia. Tämä johtuu hormonaalisia muutoksia, liipaisu syntymästä. Limaa pistoke, joka on sinetöity kohdunkaula raskauden aikana, lähtee. Yleensä se tapahtuu yksi kohteeseen kolme päivää ennen syntymää. Niistä syytä mennä sairaalaan, kuten revennyt lapsivesi sac tai vähäinen verenvuoto - verinen näyttää. Ja tietenkin, säännöllisen supistukset kymmenen minuutin välein vähintään tunti. Ehkä se alkaa piirustus takana (munuaisissa), aluksi tuskin havaittava, vahvempi ja enemmän säännöllisiä (tai yö) päivisin - epäilemättä, se on toistaiseksi: Vauva haluaa maailma!

Jos se vielä ei osoita halua lähteä lämpimät vatsa, tämä ei ole syytä huoleen. Älä mene sekaisin nyt tiettyjä usein pyyntöjä vanhemmat, ystävät ja tuttavat. Koska normaali siirto enintään 14 päivää voimassa. Säännöllisten tarkastusten lääkärisi seurata terveyttä ja vauva tänä aikana.