Jos raskaustesti on positiivinen, se on myös oltava työtä paljon on selkeytettävä. Milloin ja miten se pitäisi löytää pomo, mitä toimintoja on vältettävä raskaana oleva nainen, montako tauot ovat sallittuja, paljonko äitiysrahan odottava äiti on oikeutettu, voit lukea tästä.

Raskaus kun kertoa työnantajalle?

Raskaana työtä oikein

Kuva: © iStockphoto.com/ deanm1974

Ei ole oikeudellisia määräajan, jonka nainen on ilmoitettava hänen pomonsa tai hänen pomonsa, että hän on raskaana. Täällä voit punnita itse: Kuka sanoi sen aikaisemmin, voi myös aikaisempien oikeuksien väittävät tarjoamia Äitiys Protection Act. Toisaalta, kahdentoista ensimmäisen raskausviikon ovat epävarmoja. Ja vaikka useimmat kaikki menee hyvin: pomo ehkä jotain olevan ilmoittaa intiimi, kuten keskenmeno kärsi, ei ole miellyttävä ajatus. Hyvä kompromissi voi olla siis ilmoittaa hänelle kolmen ensimmäisen kuukauden aikana.

mutta joka on työtä, joka liittyy riskejä, kuten kemikaalien käsittely, ammattien rakentamisesta tai toiminnasta tiettyjen koneiden, pomo tulee hyvin varhaisessa raportissa raskauden ryhtymään välittömästi oikeuksia äitiyssuojelusta lain vaatimus ja ja suojella syntymätöntä.

Mutta vaikka työntekijät vaaratta työtä pidä odottaa ikuisesti kertoa pomo - kohtuusperiaatteen: Jopa johtaja tarvitsee aikaa miettiä kuka voisi jo raskauden aikana, mutta joka tapauksessa äitiysloman aikana ja ehkä vanhempainvapaalla tehtävien hoitoon nainen hyväksyy osittain tai kokonaan.

Mitä johtaja haluaa tietää nyt

Työnantajan tulisi olla ensimmäisenä oppia raskauden. Myös hyvät kollegat tai työtovereiden eivät aina lähellä, ja yksi ei pitäisi odottaa pomo oppii muiden kanavien kautta. On myös tärkeää olla kertomatta siipi, mutta kysyä pomo, kun hänellä on aikaa puhua. Tällä pitäisi olla hyvin valmistautunut. Näin signaalit et usko: "Kun minua vedenpaisumus", mutta että yksi yhtiön edun mukaisesti ovat tärkeitä. Sinun pitäisi pystyä kertomaan pomo

 • kun arvioitu syntymäaika on
 • jona äitiysloman ajan alkua (kuusi viikkoa ennen syntymää)
 • jos sinulla on vielä jäljellä loman (ja jos on, kuinka paljon), jonka haluat lisätä ennen tai jälkeen synnytyksen Äitiysloman jälkeen
 • Kuinka kauan äitiysloman synnytyksen jälkeen, ottaako (kahdeksan viikon kuluessa syntymästä) tai vanhempainlomalla tai vanhempainvapaan niin vain äitiysturvan ja kun haluat palata
 • Jos haluat sitten työ koko- tai osa-aikaisesti
 • mitä projekteja ja tehtäviä haluat tehdä valmiin alkuun saakka äitiysloman (lyhyt esittely)
 • jotka voisivat tehdä omat vastuunsa äitiysloman aikana ja mahdollinen vanhempainvapaata

Kyse ei ole lopullinen määrityksiä, mutta karkea suunnitelma, joka voi muuttua jälleen riippuen raskauden kulkuun tai synnytyksen jälkeen. Ja vaikka hän edellyttää joka tapauksessa täällä luottamuksellisuus: Kokemus on osoittanut, että on järkevää pomollesi uudelleen salassapitoa kunnes itse kertonut kollegansa raskauden.

Mitä raskaana ei pitäisi nyt

On raskaana oleva nainen on ilmoittanut työnantajalle, se voi välittömästi ottaa oikeudet vaatia jolla Äitiys Protection Act suojelee raskaana ja hänen lapsensa. Sillä heti kun työnantaja sai tietää raskaudesta, hänen on ilmoitettava siitä työsuojelutarkastusviraston noudattaa turvallisuussääntöjä.

Sallitun raskaana, mukaan Äitiys Protection Act ei:

 • tehdä työtä, joka liittyy lisääntynyt onnettomuusriski (liukastua, kaatua, kaatuu) sellaisenaan rakennuksilla tai käsiteltäessä tiettyjä koneita
 • myrkyllisiä tai radioaktiivisia aineita (mukaan lukien X-säteet ylittävät tietyn rajan) tai patogeenien (laboratorio, spec. sairaala alueet) käsitellä, joka työskentelee hyvin meluisa, hyvin kuumassa tai kylmässä ja voimakkaita iskuja
 • säännöllisesti kuorman nostamista tai kuljettaa raskaampia kuin viisi kilogrammaa; tai nostaa joissain tapauksissa kuormia, jotka ovat yli kymmenen kiloa
 • viidennestä kuukaudesta (21 viikkoa) ovat yli neljä tuntia (esim. koska tiskin takana)
 • venyttää hyvin usein, mutka, taive, venyttää tai johtimet (z. B. varastoon) työ
 • työskennellä kolmannen kuukauden jälkeen kuljetusvälineissä, kuten linja-autojen, taksit, lentokoneet, joko kuljettaja tai kontrollina virtsaa tai stewardess
 • työskennellä kokoonpanolinjalla tietyn tuloksiin tai urakkatyöhön
 • työ jälkeen 20 pm tai ennen klo 6 tai työhön sunnuntaisin ja pyhäpäivinä
 • pidempi kuin 8,5 tuntia päivässä tai 90 tuntia asukasta. työhönsä kaksi viikkoa

Jos nainen on suoritettu tällaista työtä, työnantajan on määrittää eri tehtävää. Tällöin maksu ei saa heikentyä eikä laskeutua naisen yrityksen hierarkiassa. Junana johdin voidaan käyttää asemalla, joka on työskennellyt yövuorossa, vaihtaa röntgen avustaja normaaliin asemalle päivävuorossa.

Poikkeuksia tarvitset vihreää valoa lääkäriltä

Löytäminen työnantaja ei uuteen paikkaan, hän on korvattava raskaana - täydellä palkalla. Jotkut työnantajat ajavat täällä niiden työntekijöitä ottamaan sairaslomaa. Koska silloin he joutuvat maksamaan palkkaa vain kuusi viikkoa, jonka jälkeen vakuutusyhtiö hyppää. Sinun ei pitäisi sekaantua, koska se on laitonta varten, toisaalta, sairausajan palkkaa on usein vain noin 70 prosenttia tuloista.

Raskaana olevat naiset, jotka tuntevat riittävän hyvässä kunnossa, mutta sallitaan tietyt oikeudet - vapaaehtoisesti - kuten vapautus liukuhihnan työtä tai yötyötä. Mutta että he tarvitsevat suostumusta lääkärin ja yritysneuvosto. Jos nämä ennen, työnantajan on haettava Poikkeuksen kumoamiseksi valvontaviranomaiselle.

Joillain aloilla on erilaiset säännöt

Joissakin ammateissa, on olemassa poikkeuksia alusta alkaen. Joten raskaana oleva nainen voi työskennellä catering 22 PM. Tämä koskee myös ns majoitusta olentoja (hotellit, vanhainkodit, hostelleja ja. Vastaavat.). Maataloudessa voidaan aloittaa viidestä aamulla (lypsy). Taiteilijat olisi lavalla 23 päivään mennessä.

Kuljettamiseen toiminnot (3 kuukauden kuluttua, mutta ei niin kuljettaja), pubeissa, majoitus on sairaaloissa, hoitokodeissa ja kylpyjä sekä (kulttuurialalla konsertteja, teatteria: kiellon sunnuntaina ja loma työtä muiden suuntaviivoja sovelletaan joillakin toimialoilla , televisio) voivat toimia myös sunnuntaisin raskaana. mutta työnantajan on myönnettävä korvaus sillä viikolla.

Entä äitiyslomaa, jos lapsi tulee ennen?

Yleensä ei pitäisi käyttää aikana naisen äitiysloman, elleivät he ole nimenomaisesti ilmoittaneet olevansa valmiita tekemään; tämä ilmoitus voidaan milloin tahansa peruuttaa.

Äitiyslomaan, joka alkaa kuusi viikkoa ennen toimitusta ja päättyy kahdeksan viikon kuluessa syntymästä vauva. Jos vauva odotettua aiemmin, tällaisia. Kuten ennenaikaisia ​​synnytyksiä, äitiysloma pidennetään syntymän jälkeen päivämääriä ei voitu tehdä ennen synnytystä.

Miten voit laittaa jalat usein?

Raskaana olevat naiset eivät saa ottaa enemmän taukoja kuin muut työntekijät myös meluisissa Äitiys Protection Act. Sinulla on tavallista oikeus 30 minuutin tauko, jonka työaika on yli kuudesta yhdeksään tuntia. Tauko voidaan jakaa aikaväleihin ainakin 15 minuutin ajan. Yli kuusi tuntia kerrallaan, ei tule taukoamatta. mutta jotka täytyy istua jatkuvasti raskauden voi työskennellä usein hetkeksi keskeyttämään (seisomaan, kävellä, lyhyet jalat ylös store).

Äitiysloman lakia ei sovelleta itsenäisiin, toimitusjohtajat, freelance-töitä tai opiskelijoille. Myös siviili omia sääntöjä sovelletaan virkamieslaki.

 

Raskaus: Jos pomo ei noudata lakia

"Olen nyt 14-viikolla. Koska Sanoin pomoni kaksi viikkoa sitten, että olen raskaana, se käyttäytyy hyvin aggressiivisesti kohti minua, "valittaa raskaana Userin online foorumilla. "Kun minun piti kahdesti vessaan kolmen tunnin, hänellä on se tuli minulle palkatonta tauko. He sanoivat, että olin liian usein wc. "" Olen viidentenä kuukautena. Pomoni antaa minun nostaa raskaita, minun täytyy työskennellä jopa lomilla ja myös ylitöitä ", sanoo toinen käyttäjä. "Oma lääkäri on pomoni nyt uhkaa kielto työllisyyteen ja vain kerran sairauslomalla minulle viikossa. Kuten kerroin sairas, pomoni otti minut Kaatuneitten: Miten esittelen itseni silloin, ja olettaisin, että hän harkitsee nyt jotain. Pelkään, mitä oli tulossa minua. "

se jos ohjaaja ei tartu Äitiysloman lakia tai ahdistellut raskaana olevan naisen ei pitäisi hyväksyä tätä. Nyt hänellä on vastuu paitsi itselleen myös syntymättömälle lapselle ja hänen terveytensä. Ne, jotka työskentelevät suurissa yrityksissä, voi valittaa neuvostolle. Auttaa ei vai eikö ole, voit ottaa yhteyttä Office of Occupational Safety, joka on saatavilla monissa suurissa kaupungeissa. Joissakin valtioissa on myös ministeriön sosiaali- ja Family Health, joka neuvoo raskaana täällä, tai työsuojeluviranomaiset. Jos olet epävarma, voit soittaa hieman ennen toimivaltaiselle työsuojeluviranomaiselle ja kysyä, mikä toimielin auttaa omalla alueellaan.

Irtisanomissuoja raskauden aikana

Kun työnantaja virallisesti oppii raskaudesta tulee voimaan irtisanomista. Päättymiseen asti neljä kuukautta synnytyksen nainen ei voida erottaa. Joka on huomannut raskauden vasta irtisanomisen, mutta tuolloin päättymisestä oli jo raskaana, on kaksi viikkoa aikaa ilmoittaa työnantajalle. Irtisanomissuojan sitten takautuvasti. Sitä sovelletaan myös koeaikana. Kuitenkin, jos sinulla on määräaikainen työsopimus sen juoksuaika ei muutu. Joten hän päätyy raskaana tai äitiyslomalla, työnantaja ei tarvitse laajentaa sitä.

Säännöt lääkärin vastaanotolle

Raskaana olevat naiset ovat lääkärin vastaanotolle työaikana katsotaan (ja on tarvittava aika ei muokata). Mutta jotta turvallisesti välttää riidat työnantajan, heidän pitäisi tehdä niin vain, jos tapaamisen työajan ulkopuolella ei ole mahdollista, tämä kuitenkin. Tämä on totta, jos työskentelevät pääasiassa osa-aikaisesti. Poikkeuksena ovat ns "terminlich sidottu käyntiä": Jos haluat esimerkiksi näkyvät aamulla paasto lääkärin vastaanotolla ja siksi mikään muu aika on mahdollista." Tietenkin, raskaana oleva nainen voi myös mennä lääkäriin työaikana saadessaan valituksia tai verenvuotoa.

Mikä on äitiysrahan?

Kun äitiysloman ajan alkua (kuusi viikkoa ennen ja kahdeksan viikon kuluttua toimituksen) raskaaksi sairausvakuutuksesta äitiysrahan suuruus on enintään 13 euroa työpäivää kohden - jos ne on vakuutettu lakisääteisen sairausvakuutuksen. Työnantaja lisääntynyt äitiys maksaa enintään määrään nettopalkka. Tämä lisäys lasketaan keskiarvo nettopalkkaa viimeisen kolmen kuukauden - laskenta ylitöitä. Mutta on keskipalkka alle 390 euroa (kuten joidenkin harjoittelijoita), vain vakuutusyhtiö maksaa.

Mini-Tukkuliikkeet eivät saa äitiysavustusta päässä sairausvakuutus, koska ne eivät yleensä maksavat omat maksunsa mutta joihin sovelletaan perheen vakuutuksen. Kotiäidit myös saada mitään äitiysavustusta.

Yksityisesti vakuutetut ja mini-Tukkuliikkeet saa kertamaksu

Yksityisen terveydenhuollon vakuutusyhtiöt eivät maksa äitiysavustusta. Joka on yksityisesti vakuutettu, työnantaja saa hänen nettopalkka miinus 13 euroa työpäivä, jotka muutoin ovat vallanneet julkinen sairausvakuutus. Mutta jäsenet yksityinen sairausvakuutus voi olla kertaluonteinen äitiysraha, jonka määrä on enintään 210 euron sovelletaan liittovaltion vakuutuslaitos (www.bva.de). Jopa ne, jotka käyttävät vain ns. Minijob tai harjoittaa kotitehtäviä, tämä kertamaksu saatujen liittovaltion vakuutustoimisto 210 euroa, jos se on yksityinen tai perheen vakuutettu lakisääteisen sairausvakuutuksen. Lisäksi liittovaltion Työvoimatoimisto tai sosiaalitoimistosta voi antaa tositteet tästä maksusta.

 

Itsenäisesti ja raskaana

Kuka on vapaaehtoista jäsenten lakisääteisen sairausvakuutuksen itsenäisenä ammatinharjoittajana, et saa äitiys- tai sairausajan palkkaa äitiys- aikana. mutta se on vielä mahdollista, jos aiemmin "vapaaehtoinen korko sairauslomaan" on päättynyt (sisältää äitiysetuudet yhdellä), tai jos (korkeampi) -standardin määrän maksaa pakollinen vakuutus. Molemmilla on nainen, mutta ovat asettaneet sopimuksella vastaan ​​raskaus.

Kuitenkin monet yksityisen terveydenhuollon vakuutusyhtiöt sulkea lomien palkkaa alusta alkaen, mutta jotkut maksavat kertaluonteinen äitiysavustus noin 200 euroa. Yksityisesti vakuutetut naiset on edelleen maksaa sairausvakuutusmaksuja äitiys- ajan ja vanhempainloman. Jotkut yksityiset varat vakuuttaa äidit mutta kuuden ensimmäisen kuukauden syntymän jälkeen maksuja.

Laite on itsenäinen ammatinharjoittaja raskauden taloudellisia vaikeuksia, ne pitäisi tehdä avunpyynnön erityistilanteissa sosiaalitoimistossa. Tämä apu koskee vain toimeentulon ei ole tukea yrityksensä, niin vuokra, sähkö, puhelin ja palkkiot.

Varhainen miettiä, miten edetä synnytyksen jälkeen

Viimeistään äitiysloman aikana naisen täytyy myös miettiä, haluavatko he ottaa vanhempainvapaata (maks. Kolme vuotta) tai vanhempainvapaan jälkeen lapsen syntymään. Koska molemmat on pyydettävä työnantajan ja myös asettaa kestoltaan kuusi viikkoa ennen äitiysloman päättymisen (jopa kaksi viikkoa syntymän jälkeen niin).

 

lisätietoa

 • Teksti Äitiys Protection Act: www.gesetze-im-internet.de
 • Kotisivu äitiysraha sijaan liittovaltion vakuutuslaitos: www.mutterschaftsgeld.de (hakemuslomakkeita kertamaksu 210 euroa)
 • Katrin Koll Prakoonwit: "Raskaana! Ja mitä teen työni? Vuodesta hyvin suunnitellun uloskäynti onnistunut sopeuttaminen", Bertelsmann, ISBN-13: 978-3763935062