At det i magen og trekker her er det helt normalt under svangerskapet. Men hva hvis en gravid kvinne har langt foran forventet dato for arbeidskraft, noe som kan føre til for tidlig fødsel?

På hvilket punkt er Braxton Hicks sammentrekninger?

Ms tidlig fødsel

Foto: © istockphoto.com/ skynesher

I Tyskland, mer enn 50.000 barn hvert år kommer for tidlig for verden som Professional Association of Gynekologer rapportert, som representerer en andel på rundt ni prosent av alle babyer. Bare en mindre del av disse babyene førte med vilje tidligere fordi det er mor eller barnet er ikke bra. Størstedelen av for tidlig fødsel er ikke planlagt og er karakterisert ved for tidlig veer, for tidlig vannavgang og en for tidlig åpning av livmorhalsen.

men ikke hver ve truer: Hver gravid kvinne har trener arbeidskraft, som "trent" livmoren for fødselen. Disse ufarlige smerter er også kjent som graviditet eller Braxton Hicks sammentrekninger. De noen ganger oppstå så tidlig som i 20. svangerskapsuke rundt. Men noen ganger kvinner får tidlige allerede slike sammentrekninger som kan føre til en for tidlig fødsel indusert. Dette kommer ofte bare fra før 24. svangerskapsuke, men det er også mulig tidligere.

Prematur fødsel og trening kan føles veldig likt, for eksempel som en svak trekk som man kanskje kjenner fra menstruasjonssmerter og kan også strekke seg i ryggen. Eller som en slags tyngde eller en følelse av trykk i magen, noen ganger ledsaget av en nedadgående press. I senere graviditet, kvinner ofte observere at deres bukveggen er stramt og hardt for en kort tid.

Magefølelse hjelper ikke i vurderingen

Dilemmaet er dette: På vei sammentrekning føles, kan kvinnene selv ikke er klar over hva slags arbeidskraft er. Følgende kriterier gi oss en første indikasjon (men ikke mer): Er det mer enn 24 timer fordelt ikke mer enn ti til 15 sammentrekninger, tar det mindre enn 30 sekunder, og de kommer veldig uregelmessig, er magen hard, men den gravide kvinnen føler seg ikke dra og ingen smerte, er det ofte du trener arbeidskraft. Andre eksperter indikerer varsel kriteriene for tidlig fødsel: to sammentrekninger i timen (rundt 25 uker) per time (rundt 37 uker), til fem sammentrekninger dem regelmessig og smertefulle.

Er en kvinne usikker, bør de alltid konsultere sin gynekolog. Til tross for den nevnte funksjonene for tidlig fødsel skal skilles ofte verken i naturen eller hyppigheten klart ufarlig arbeidskraft, slik som den sveitsiske gynekolog Professor Bernhard Schüssler av de nye Kvinneklinikken på Kantonsspital Luzern vektlagt.

Den avgjørende faktor er virkningen

Selv bør ikke vente en gravid kvinne til legen om hun har sammentrekninger som tar lengre tid enn et halvt minutt, oppstår flere ganger per time, eller hvis de har blodig utflod. Den gynekolog kan se på ultralyd om arbeidsmarkedet er å ha en effekt. Fordi praksis sammentrekninger har ingen betydning, fast arbeid, men handle på livmorhalsen: Livmorhalsen er forkortet, blir livmorhalsen mykere, kan barnet skli enda dypere ned i bassenget.

Video - fødselsleger forklarer: Hva er meningen tidlig fødsel?

Test hjelper forutsi for tidlig fødsel

I diagnosen dvs. måling av lengde av livmorhalsen ved hjelp av ultralyd er viktig. Ofte arbeidskraft Schreiber (CTG) er koblet til, registrerer styrken og antall sammentrekninger. Økende betydning får den såkalte. Fibronektin test. Den fibronektin er et protein som forekommer i de føtale membraner. Den brukes til å binde foster sac med det øverste laget livmor. Så snart kroppen til en gravid kvinne forberedt til fødselen, kommer stadig fibronektin inn i skjeden. "Økte nivåer av fibronektin mellom den 22. og den 35. uke av svangerskapet er en indikasjon på en sterkt øket risiko for tidlig fødsel, spesielt samtidig eksisterende arbeidskraft eller en forkorting av cervix," sa inspektør dr Med. Hans-Christian Kolberg fra Institutt for obstetrikk og gynekologi ved St. Marys Hospital Bottrop.

En negativ test, spår imidlertid at en forventningsfull mor med opptil 99 prosent sannsynlighet ikke vil slippe de neste 14 dagene, som studier har vist. Testen kan derfor bidra til å forkorte et sykehusopphold i en kvinne i tidlig arbeidskraft. Den fibronektin smøre er så langt hovedsakelig brukt i undervisning sykehus og perinatale sentre. Det kan gjentas ved behov under svangerskapet.

Hva er årsaken til for tidlig fødsel?

Men hvordan det noen gang kommer til en for tidlig fødsel? Risikofaktorer inkluderer tidligere for tidlig fødsel eller abort, flere fødsler eller hyppige graviditeter, placenta previa (placenta før livmorhalsen), en avdeling av morkaken, eller mangel på omsorg for barnet, for mye fostervann, infeksjoner i skjeden eller livmoren, spesielt unge gjelder eller allerede eldre mor (yngre enn 18, eldre enn 35 år), kunstig befruktning, og røyking og alkohol eller narkotika. Også fibroider eller uterine misdannelser, febrile urinveisinfeksjoner, kan graviditetsindusert hypertensjon (preeklampsi) eller diabetes har en ugunstig virkning, såvel som en for stor fysisk påkjenning.

Rastløshet i sjelen - uro i magen

Også store frykt, hyppig sinne eller konstant stress kan fremme tidlig fødsel. "Stress hormoner i kroppen som forårsaker, for eksempel, en høyere mottakelighet for infeksjoner. De reduserer blodstrømmen og påvirker det autonome nervesystemet. Så infeksjoner er lettere mulig, noe som kan deretter provosere en for tidlig fødsel, "sier Dr. Martina Rauchfuß, spesialist i gynekologi, psykosomatisk medisin. "Tidlig fødsel er ofte en indikasjon på at gravide kvinner er under for mye press. Så du bør se på hvor mye virkelige problemet bak arbeidskraft, "sa overlege ved Medisinsk klinikk av Charité i Berlin og president i den tyske Society of Psychosomatic obstetrikk og gynekologi (DGPFG).

Sex ikke utløser prematur arbeidskraft fra

I motsetning til frykt for noen kvinner sex kan forresten ikke utløse tidlig fødsel. Bare med eksisterende preterm arbeidskraft er motet fra samleie fordi visse messenger stoffer som finnes i sæd, kan forsterke dette arbeidet.

Hvordan er de "veer" beroliget?

Hvis gynekologen funnet i en kvinne for tidlig fødsel ambisjoner, ofte anbefaler han et sykehusopphold eller i det minste sengeleie. Vanligvis han ikke anbefaler også fra samleie til ferdig 37nde uke. Er en vaginal infeksjon før, vil det være - avhengig av årsaken - fjerner antibiotika eller en antisoppmidler som mulig. Andre underliggende sykdommer (f.eks. Som preeklampsi) blir behandlet. også er ofte arbeids inhibitorer (tokolyse), hvis magnesium i en relativt høy dose eller progesteron (progesteron) for å slappe av livmormuskelen.

Fordi sjelen ofte har en innvirkning på tidlig fødsel, hevder Dr. Martina Rauchfuß at "verbal tocolysis" (tocolysis) selv bør gjelde enda mer til leger, "som er, løsninger skal finnes gjennom dialog."

Avhengig av hvor langt de prematur fødsel trender har kommet, legen noen ganger fremmer lunge modenhet i det ufødte barnet. Han er avhengig visse medisiner (for. Eksempel kortison), slik at barnet kan puste selv i tilfelle av for tidlig fødsel.

Hjelper en cerclage?

I tidligere tiår ofte forsøkte å hindre virkningene av prematur arbeidskraft på livmorhalsen med en såkalt. Cerclage, et bånd, som er plassert rundt 14 til 16 uke av svangerskapet for å livmorhalsen. Det bør styrke dette før barnet var moden fødsel til 37. uke. Men mange eksperter mener nå er: cerclage hjelper ikke mot for tidlig fødsel. Det er i beste fall vises når livmorhalsen er for svak til å bære byrden av svangerskapet. "Dette er en sjelden hendelse, for eksempel kvinner som har livmorhalsen ble endret av biopsier eller skraping. I noen kvinner, er livmorhalsen svake "og medfødt forklarer gynekolog Dr. Manfred Stumpfe fra Geretsried, nestleder av Professional Association of Gynekologer i Bayern.

Hva kan kvinnene selv?

Mange jordmødre anbefaler på tidlig rastløshet i livmoren, den såkalte. Toko-olje lavendel, Linaloeholz, inneholder merian, mandel, nattlysolje og hvetekimolje. Det bør bero livmoren, når den brukes til magen. Oljen er om jordmødre og enkelte apotek (inkludert online) tilgjengelig.

Men det er mer ro i sjelen kommer i magen, er også vanlig, dyp avslapning - til tross for bekymring for tidlig fødsel - viktig. Her metoder som meditasjon, yoga, autogen trening eller progressiv muskelavslapning i henhold til Jacobson (PMR) er egnet. "Dyp pusting og avslapning redusere vegetative oppstemthet og benytte samme tid barnet ved å forbedre grunn av økt blodstrøm sin forsyning," understreker Dr. Sylvia Börgens, psykolog og Geburtsvorbereiterin.

I tillegg ulmende konflikter, fysisk eller psykisk stress må lindres. "Den gravide kvinne trenger om mot til å kreve beskyttelse og for å endre utskrifts lage situasjoner eller for å omgå," sier Dr. Rauchfuß.