"Er det nå puberteten?"Kan foreldre lurer på om barna sine med ti eller elleve (og faktisk for tidlig) er motzend og opprørsk før dem. Det er - dette også lært Urbia-forfatteren Gabriele Möller - VOR pubertet. Lær alt om denne fasen.

Pre-pubertet - den første samtalen venter hormoner

Mor datter Diskusjon

Foto: © iStockphoto.com/ dndavis

"Mamma! Det er ennå? "Min elleve år gamle datter slått motløs øynene og gir meg et blikk som avslørte dype tvil om min sinnstilstand. Og jeg har bare bedt om å få opp nye drinker fra kjelleren. Men hvis jeg forman rydde opp skittentøy fjell av høyden på Mount Everest på rommet sitt eller ikke gjør leksene sine fram til heksetimen - jeg ofte høster nå total fornektelse ( "Nei, mamma jeg 'som nå bare ikke gjøre det."). På den annen side har det bygget nær vannet: Når kjøleskapet nylig inkluderte ikke forventet snack, dette var grunn nok for noen desperat gråt. I min hjelpeløs dress en kjæreste reagerer overbevist: "Dette er den pre-puberteten!" Det er det igjen, det ordet, det er meg har ofte møtt - selv om jeg ikke kan huske å være deg selv noen gang vært en slik fase. Er det en pre-pubertet, likevel? Hvis ja, hva som utløser dem? Kjører dem i jenter og gutter likt? Og hva er de ikke-ennå-tenåringer på prepubertal iskalde grep?

Først meldingen bekrefter latent mistanke om mange foreldre: den prepubescent det virkelig. "I disse dager begynner i sunn og næring kroppen vanligvis starter i en alder av åtte eller ni år med puberteten underliggende hormonelle endringer", forklarer leksikonet på. men dette betyr ikke automatisk at man allerede ser det utenfra, "The starten av puberteten skjer i hjernen i en alder av åtte år uten barn starte med å si noe sånt som" den pedagogen Dr. Werner Stangl. Han har derfor litt videre: "The pre-pubertet er fasen etter latenstid, dvs. tiden mellom 6. og 10. år, følger." Det er klart: Tender som en tåke er definisjonen av denne fasen. Denne tvetydigheten går bra med den livsstilen i denne alderen: De ofte selv ikke vet om de er fortsatt barn eller tenåringer litt.

Den pre-pubertet hos jenter

"For måneder, begynner de å utvikle kroppslukt - selv om hun tar en dusj tilstrekkelig. Og hennes lange hår helt siden helt raskt fettete på røttene ", sier mor til en åtte år gammel i et online forum og spør om dette kan allerede være pre-puberteten. Du kan, fordi forskere funnet ut at start hos jenter før puberteten, eggstokkene sakte økt til å produsere østrogen. I tillegg, som allerede gonadotropiner dannes i hjernen. senere, utløser den kjønnshormonet bølge starten av utvikling av bryst, livmor, vagina, kvinnelige kroppsformer og utbruddet av menstruasjonssykluser. Også før puberteten små mengder av androgener er produsert i binyrene, som stimulerer vekst i lengde og på et tidspunkt utbruddet av skam hår utvikling. Men hormoner også handle på hjernen hvor de utløser overgangen fra barn til ungdom fra. Jenter nå ofte virke irritabel og utålmodig, har humørsvingninger. De imiterer i atferd og kles allerede tenåringer, ofte sminke allerede og studere - fanget mellom fascinasjon og fremmedgjøring - BRAVO og deres siste nyhetene om klining.

Den pre-pubertet hos gutter

"Min åtte år gamle sønn er til kveld i dårlig humør siden ca to uker fra morgen. Uansett hva du sier, han er alltid Maulen, er trassig, og griner. Hans favoritt uttrykk for tiden :, jeg bryr meg ikke', sier et annet forum mor, og legger til: ". Det hele startet med at han begynte herumzumaulen til klærne som jeg måtte få ut satt, og geleer håret" I kroppen av hennes sønn trolig bare androgen mannlige hormoner som herald pubertet umerkelig begynner å ta affære - og mentalt. Videre øker også produksjonen av testosteron hos gutter før puberteten betydelig i testiklene. Denne mannlige kjønnshormonet karakteriserer de såkalte sekundære kjønnskarakteristika senere, noe som resulterer i muskel og kroppsvekst og begynnelsen av det nye kroppshår. Også gonadotropin styrer veksten av skam og hår under armene, og senere - i riktig puberteten - selv ekspresjonen av skjegget og pasientens bryst.

Prepubertale gutter er ofte fortsatt veldig leken, som romping fintfolk rundt, men også begynne å gå inn i rommet og bad døren. De er rettet stadig mer til jevnaldrende og mindre til foreldrene, som de ofte lete etter konflikter. I gruppen for å ha et godt omdømme, er svært viktig for denne fyrene gjøre en god deal. Det er blant lojalitet, diskresjon, mot. Og ofte er det, som med tenåringer, har en gruppe av retningslinjer og egne hilsningsritualer. Young nå prøve sterke staver og tilnærming - det meste grove, klønete og i form av krangling - forsøksvis jenta.

Smaken av frihet allerede på tungen

Så gjelder for begge kjønn: Selv om den fysiske tegn er ennå ikke synlig, kan du se starten av pre-puberteten på å endre atferd. På den ene siden, de fleste barn ønsker å få litt perfekt verden nå, goutieren fortsatt sine leker. På den annen side, de kraftig tidligere regler i spørsmålet og øve motstand mot foreldrene. Dette refererer heller fortsatt til hver dag, men for øyeblikket innhold ( "Jeg vil alene med venner på kino!"), Ikke idealer. Verdien systemet er riktig - i motsetning til puberteten - med den av foreldrene som regel fortsatt den samme: røyking og narkotika er dum, som avviser foreldrene, de også avvise.

Barn prepubescent Så stå med en fot fremdeles i barndommen og har de andre har vært nesten til bunnen av tenåringer aldre. Som om de var i ferd med å krysse en grøft. Waldorf Education ikke utpeke denne overgangen feilaktig som "Rubicon", inspirert av bestått av denne legendariske elva med Julius Cäsar. Utdannet pedagog Thomas Drößler understreker at barna er nå i en slags "sosio-kulturelle vakuum": "Barna er ikke lenger sett på ikke som en tenåring, men som barn."

Lett det har ingen lengre barn og ikke-ennå-tenåringer i dette vakuumet er ikke: "I en alder av pre-puberteten er preget av en fase med mental destabilisering," understreker Drößler. Det konfrontere "unge mennesker med utviklings fakta tilgjengelige for dem å løse dem er ikke de riktige metoder og midler." Men de følte seg revet mellom det kjente og det nye, fortsatt uskarpe og skremmende, samtidig sexy. For deres miljøatferd vises "svake, vaklende mellom vanskelig å volum Direction hyperaktivitet og tilsynelatende passiv drømmende," sa eksperten av den protestantiske School of Social Work i Dresden.

sett fra en sikker avstand - motsatt kjønn

Dette blir revet er også i forhold til det motsatte kjønn: Det er allerede første interesse, men heller på avstand. Du sitter i klassen mest som i tillegg til representanter av samme kjønn, improvisert uttalelser (kor) gi jenter og gutter som regel pent adskilt. På den annen side, allerede diskutert fra en trygg avstand hemmelighet som gutten er spesielt "søt" jenta "bitchy" eller "kult". Den tilhører vise i klassen, kanskje til og med å ha en frier eller en beundrer, selv om det ikke er noen reell seksuell tiltrekning, "My Great (9) her om dagen fortalte meg veldig trist at hun var den eneste jenta i klassen , hvor ingen er forelsket! Torschlusspanik ni! Jeg selv gjorde for 13 år siden, en hest gifte seg, "mor legger halvt redd, halvt moret" Og så allerede elleve år gamle jenter skrikende fra konserter med Justin Bieber stemmebånd sår, på den annen side for å kaste det, bamser på scenen - kanskje typisk symbol på barndommen verden.

Hva barna nå er veldig bra

men pre-puberteten er ikke bare en tid med usikkerhet. Barn i denne alderen også utvikle spesialstyrker. Så nevrologer har funnet ut at nå den formelle tenkning uttales. Nå, barn utvikler evnen til å gjenkjenne komplekse eller abstrakte relasjoner og håndtere endring. Derfor er undervisning av fag mulig som krever det, for eksempel grammatikk, gamle språk, mengdelære og algebra. Ordforrådet vokser plutselig muligheten til å gjøre kompliserte setningsstrukturer øker. Og som tidligere hadde en ganske kaotisk barn kan, håp: Nå også utviklet evnen til å organisere og planlegge å forfølge disse planene fokusert og lære av feil. "Det foregår en prosess kritisk tenkning om seg selv og evne til utforming av fremtidige planer"Sier pedagogen professor Rudolf Heidemann.

Media lokke tenåringer alder

At tidligere generasjoner av foreldre før puberteten tendens til å ha forsovet, av flere grunner. For en å bli aktive hormoner begynte bare senere. Dernest vilkårene var annerledes: Guttene var i "Flegel årene," jentene var allerede utdannet modige rollene her og opplevd. Fremfor alt, gjorde media ikke har en brøkdel av dagens innflytelse. En undersøkelse av vennene til min datter viste: Skuespilleren Miley Cyrus, som spiller som "Hannah Montana", en student med et dobbelt liv som rockesanger, nå dagdrømmer om jentene inspirerer allerede samt "Tyskland søker superstar" eller "Tyskland Next Top Model ". En skikkelig godbit for utviklingspsykologer er tegnene Edward og Bella fra den populære allerede med ti år gamle adaptasjon "Twilight". Den første, prøvende interesse prepubescent barn i det motsatte kjønn og deres samtidige mangel på interesse for seksualitet akkumulere her nesten: For mens Edward er en vampyr, og derfor ikke uten risiko (som er begynnelsen av ideen om seksualitet), men han er samtidig kyske og hans Bella heroisk beskytter mot alt ondt, slik at du kan føle deg trygg med ham (som en skjermet barn). Og for gutta gjelder: Enten GZSZ, Simpsons, Zack & Cody, sist lørdag, iCarly, Til Huttetuenes eller Harry Potter av de senere filmene: Mange filmhelter er eldre enn seg selv og tiltrekke - dels på banale og dermed spesielt attraktiv måte - selv i en verden av tenåringer.

Hva pre-pubescent behov

Det kan ikke nektes: The Childhood har blitt kortere. Og også, når du har så tidlig ikke ventet: "Som foreldre må vi nå venne seg til at atferd fra utsiden er brakt inn i familien. Man kan bare stole på at din egen eksempel og hans egne påvirkninger til rimelig tåle "barnelege og utvikling ekspert Dr. Rüdiger Posth. Foreldre kan stoppe denne utviklingen ikke, men de kan fortsatt holde et stykke av barndommen til barnet. Du kan være sikker på at den tiden barnet tilbringer foran skjermen media, forblir håndterbar. Ikke alle pseudo-tenåring-lignende oppførsel må støttes: En ni år gammel jente går ikke på skole iført sminke, en ti år gammel gutt å har ikke prøvd sin første øl.

Er en atferd hos avkommet for langt, er det viktig å holde seg med barnet i samtalen. "Nå er det barn i en alder hvor du kan snakke åpent med dem, helst i et avslappet øyeblikk. Du kan forklare dem hvordan du ser deg selv og de tingene som du vil ha dem, at barnet oppfører seg hjemme, "Posth råder i sin online forum. Denne debatten bør ikke være redd, fordi "slike diskusjoner styrke både foreldre-barn bindingen." Og som nå er spesielt viktig fordi psykologisk er Vorpubertierende anbud planter. Du trenger - selv om det ofte ikke fungerer slik - mye oppmerksomhet. Utbedrings lærer Henning Köhler sier dette: "Bare det faktum at en annen mann som elsker meg og setter meg ser mitt sanne natur, sett meg, vurderer jeg kan føle i min innerste menneskeheten"

Hobby tilveiebringe stabilitet i løpet av overgangsfasen

Nå også hobbyer er spesielt viktig. Fordi nesten alltid egnet for barn som tenåringer likt, og dermed gi kontinuitet i overgangsfasen. noe som gjør sammen for å skape (lagidrett, orkester, kor, etc.) og noen ganger å overvinne hindringene sterk. Spesielt idrett også bidrar til å lufte oppdemmet følelser eller vanskelig å føle sin egen styrke og å føle samtidig integrert i en gruppe. slike aktiviteter er også viktig for illusorisk verden av TV-serien for å møte ekte og personlig opplevelse. Som også danner en motvekt til den ofte uttalt dagdrømmer. Mange spennende barnebøker håndtere denne fasen av utviklingen og gi identifikasjon. Heltene i Erich Kästners "The Flying klasserommet", den første "Harry Potter" -Bände eller "Krokodiller" (Max v. D. Green) er Vorpubertierende. Gruppene har ofte sin egen æreskodeks eller et hemmelig språk, entusiasme, lojalitet, konfidensialitet, pålitelighet, kameratskap, mot og engasjement er nødvendig.