Ingen ønske om ekteskap - flere og flere par bor sammen uten å være gift. Imidlertid bør noen regler også møte dem. Ellers kan det skje at en partner etter en separasjon står tomhendt. Grunn nok til å vurdere en partnerskapsavtale.

Hvorfor et partnerskap?

Pair partnerskapsavtale

Foto: © panthermedia.net/ goodluz

Det var den store kjærligheten: 28 år gamle Karl og Valentina bodde sammen. Sammen har selgeren og fysioterapeut to hevet barn, men de giftet seg aldri. "Vi var begge alltid svært selvstendige mennesker; alle hadde sin jobb, og det var veldig viktig for forholdet vårt, "sier Valentina. Sammen har de ønsket å bli gammel - men deres lykke ble kuttet kort: Bare 53 år gammel, Charles døde av et hjerteinfarkt. Valentina sto der alene, fordi Karl aldri hadde gjort en vilje, forlot hun tomhendt på stedet. Selv vanlige bebodd hus hun måtte forlate fordi Charles var eneeier.

Selv om det ikke er spesielt romantisk: Noen grunnregler bør bosette ugifte par. Dette gjelder spesielt hvis de har barn sammen eller i tilfelle at forholdet går i stykker. "Uten noen skriftlige avtaler er det ikke på lang sikt mest", sier Köln advokat Torsten Boderke. Fordi i mange tilfeller partnerne juridisk vurdert hverandre fremmede. Så får ugifte i tilfelle av alvorlig sykdom ikke gi informasjon om helsen til partner. På den annen side begge må stå opp for felles lån eller utleie av en leilighet. Derfor vil jeg på det sterkeste til en partnerskapsavtale. "

Hva kan bestille en partnerskapsavtale - og hva er ikke?

En partnerskapsavtale gir mulighet til å beskytte seg selv lovlig og å regulere viktige saker å leve sammen etter behov. Det kan for eksempel inneholde krefter for sykdom og død, bestemme fordelingen av eiendom og eiendeler, men også definere hvem som er ansvarlig for hvilke oppgaver i forholdet og hvordan partneren som for en tid gi opp jobben sin for å oppdra barn, trygde er.

"En partnerskapsavtale er en privatrettslig avtale, som kan inneholde svært individuelle klausuler. Men han må alltid være i sammenheng loven tillater, flytte, "sa advokat Boderke. "Derfor er motstridende bestemmelser om foreldreretten til felles barn kan tas. Hevder også nivået av pensjoner kan ikke overføres til ikke-gifte par. Alvortoll avtaler som en fraskrivelse av vedlikehold for felles barn eller avtaler på bekostning av tredjeparter kan til og med føre til at hele kontrakten er ineffektiv. "

Hvem eier hva?

Hjem og innbo

Hvem trenger å flytte ut av leiligheten sin i tilfelle av separasjon og hva som skjer med et fellesskap betalt kausjon, er en hyppig tvist og bør være gjenstand for samarbeidsavtalen. Dette gjelder også for delingen av felles angeschafftem husholdning.

Ideelt sett begge parter er de viktigste leietakere av leiligheten deres. Selv de med flytter inn i leiligheten til den andre, kan senere fortsatt kan bli registrert som hovedleietaker i kontrakten. Så du kan bare bli vist døren ikke om forholdet går i stykker. Hvem tar seg av etter en separasjon fra sin leilighet i orden, men det er ikke automatisk fritatt fra sine betalingsforpliktelser; til utleier og den andre partneren må først bli enige. Derfor er det fornuftig å møtes i første omgang hensiktsmessige ordninger med utleier.

Eiendomsmegling og eiendom

Drømmen om å eie et hjem kan fort bli et mareritt i tilfelle av separasjon for par uten vielsesattest eller registrert partnerskap: Hvis bare en av dem som eier i landet registret har, den andre av etter separasjonen. Og hvis ingen annen avtale er gjort, det er ikke engang kompensere for penger eller arbeid ytelse, han eller hun har satt i eiendommen. "For å sikre rettssikkerheten her, er det to muligheter," forklarer Torsten Boderke: "Enten begge parter er inngått matrikkelen eller bare en; den andre er for kontrakten tildeles en livslang rett til opphold. "

Hvis en av partnerne til å bidra mer til finansiering av eiendommen enn den andre, kan eierandelen i landet festes i finansieringen i henhold til aksjen. Det er også mulig å lage en lånesaldo. For eksempel, Anna og Frank sammen erverve en eiendom verdt 300.000 euro. Anna bidrar 200.000 euro til det faktum Frank investert 100.000 euro. Nå Frank kan ta en privat låneavtale 50.000 euro til Anna - så har lagt inn i sine hjem i slutten begge det samme beløpet.

I beste fall et eget kreditt

Snakker lån: For ugifte par, er det best hvis alle får en egen kreditt for eiendomsmegling kjøp. Men bankene vanligvis ikke leker med på en slik finansieringsmodell, som de er interessert i et høyere lånebeløp og ved to skyldnere generelt. I samarbeidsavtalen bør fastsettes i denne saken, som tar det som andel av renter og avdrag.

Og hva de skal gjøre i tilfelle av separasjon med felles eiendom? Opprettholder en partner leilighet eller hus og betaler de andre? Eller bør eiendommen solgt og inntektene deles? På hva? Teller bare andelen av kostnader eller praktiske arbeidet gjort? Lignende spørsmål oppstår også når det gjelder å dele kjøkken, grafikken samlingen, eller andre elementer. Derfor bør det bemerkes i samarbeidsavtalen, som hver har introdusert på eiendeler og eiendom i forholdet og i Schafftes skal distribueres som vanlig. "Kontrakter for eiendom og rikdom kan være svært komplisert. Det er best å få faglige råd, fordi pengene renner og juridiske formuleringer bør vurderes nøye, "sier Torsten Boderke.

Barn og vedlikehold

Reformen, som har besluttet tidligere i år å Forbundsdagen, er felles foreldreansvar ugifte foreldre faktisk normen - det par kan lett gjelde for ungdom og Office. Foreldre uten ekteskap har samme rettigheter som gifte i prinsippet. Du har rett til foreldrepermisjon og penger. Du kan lage omsorg utgifter fradragsberettiget og sammen bestemme hvilket navn bærer barnet. Også i vedlikehold, er det ved første øyekast liten forskjell: far på grunn av barn av yrket, er henne eller ham for bare en periode på fire måneder til tre år etter fødselen Vedlikehold - Er mor eller - sjeldnere.

Det var det, men selv med likheter. Ytterligere krav, for eksempel en forsyning eller gevinst erstatning som ektefeller, er Maiden ikke rett. Spesielt kvinner som gir opp sitt yrke for et barn midlertidig faller her inn i en ekkel felle, hvis de ikke gir via partnerskapsavtale for kompensasjon. Du bør arbeide for å sikre at de får i tilfelle av separasjon lenger holde det for dem en privat pensjon opphører som en hekk eller noen økonomisk kompensasjon i en annen form. I tillegg til slike spørsmål, kan paret også lage ordninger som skal fordeles "familieansvar" og som bidrar hva du levekostnadene - sistnevnte er spesielt nyttig når begge parter har en helt annen inntekter.

Helsetjenester dekning

Når en alvorlig sykdom eller etter en ulykke med alvorlige konsekvenser for den andre partens hender er bundet "Hvem, samboerskap 'bor i en får ingen informasjon om helsetilstand, eller kan det gjøre noen beslutninger, gi noen tillatelse til kirurgi , For det er da ofte bestemmes av eget tiltak en juridisk rådgiver.

For å unngå dette, er en holdbar fullmakt nødvendig. Slik at partnerne kan gjensidig gi fullmakt, som inkluderer bank- og myndighetskontakt. Egnede former kan bli funnet på nettet. En notar må bare bli konsultert når det gjelder fast eiendom eierskap eller eierandeler. Like viktig som en helsevesenet proxy er en levende vil, der hvert bestemmer for seg selv hva medisinske tiltak blir tatt eller skal unnlates dersom det ikke lenger er i stand til å ta beslutninger.

rekkefølge

Uten rabattsystemet i den overlevende får ingenting for ugifte par. Selv etter flere tiår med samarbeid arve bare de pårørende til den avdøde.

"For å endre dette, kan ikke-ektepar gjøre testamentariske disposisjoner eller sette på en kontrakt av arv," advokat Boderke anbefaler. "Forskjellen: En vilje kan bare sette hver av partnerne for seg selv - og alltid endre det senere, nok en håndskrevet skriftlig. En avtale, men er bindende for hele tiden; Han kan ikke senere bli endret - ikke engang ved en senere testamente "Avtalene skal være så gjennomtenkt .. I tillegg er en rekke kontrakt effektiv bare hvis den har blitt godkjent av en notarius. Gebyrene varierer i henhold til den totale verdien av boet.

Enten testamenter eller arv kontrakt, til en padde svelge ugift i alle fall: maksimalt 20.000 euro er unntatt fra arv; resten av staten innrømmet med.

 

 

Tips for oppretting - Service

På Internett, er mange gebyr-vanligvis mønstre partnerskapsavtaler sirkulerer. "Men ofte møter den enkeltes liv par ikke disse standardkontraktene," sier Torsten Boderke. Hans anbefaling: Tenk en gang delt, som punktene er "viktig for dem. Du vil se svært raskt som du er enig eller hvor selv diskusjon eller konsultasjon nødvendig. La faglige råd i tvil om hva som er den riktige løsningen i ditt tilfelle, og hvordan de skal utformes juridisk vanntett. Og tenk også at bør sjekkes flere ganger om samarbeidsavtalen fortsatt matcher ditt virkelige liv. "

En partnerskapsavtale i utgangspunktet ikke trenger å være attestert - med mindre det gjelder saker av arv eller overføring av land og eiendom. En notarial gjerning har også den fordel at kontraktene kan håndheves og således lettere å håndheve når (eks-) partner skal krysse ansikt. 

Kostnaden: Med en ganske juridiske råd den såkalte "Erstberatungsgebühr" på rundt 200 euro vil være grunn i alle fall. Kostnaden for å sette opp en kontrakt da avhenge av tiden som kreves; notarization måles ved verdien som er kontraktsfestet avtale basis. For en bolig verdt 300.000 euro som kan være litt over 1000 euro.

Forresten: en fremtidig ekteskap bringer en perfekt sikring. Hvem, for eksempel etter skilsmissen ønsker mer vedlikehold eller ønsker å lage særordninger for ekteskapelig eiendom, går bedre med en prenuptial avtalen. 

Videre lesning:

  • Alexandra Gosemärker: Bare rett! Guiden til alle juridiske spørsmål om å leve sammen. Querverlag 2011 14,90 EUR
  • Nadja Oswald: partnerskapsavtaler mellom ektefeller: en praktisk vurdering, inkludert standard kontrakt. AV Akademikerverlag 2012 59,00 EUR 
  • Finn Zwißler: par uten vielsesattest. regulere økonomi og krav. Med Mønster partnerskapsavtale. Walhalla Fachverlag 2009, 8,95 euro 

Web-koblinger:

  • http://www.familienrecht-heute.de - oppdatert informasjon om familierett
  • http://www.finanztip.de/ - viktig informasjon om partnerskapsavtale snart
  • http://www.rechtinco.de/ - gratis prøve for partnerskapsavtale for nedlasting
  • http://www.bmj.de/ - Informasjon fra Federal Justisdepartementet til helsevesenet proxy og levende vil (med skjemaer for nedlasting)