Pisteitä ja pienet bonukset pitäisi palkita lapsia, kun he puhdistamaan huonetta, läksynsä tai harjaa hampaat. Kun työnteko palkitaan, ja kun ei ole!

Ennakointi aktivoi onnen hormonia

Palkitsemisjärjestelmät Lapset

Kuva: © Fotolia.com/ Monkey Business

Idea on yksinkertainen: Kun lapsi tietyn käyttäytymisen saa tähdellä, ja kymmenen tähdet pieni lahja, se tekee työtä, vaikka tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Itse asiassa mahdollisuus palkita aivojen välittäjäaine dopamiinin jo aktivoitu, "onnellisuus hormoni", Se ratkaisee mukava tunne ennakointia, tutkijat sanovat, ja tämä voima ja motivaatiota. Mutta vahvistin suunnitelmia palkitsemisjärjestelmät kutsutaan myös, voi olla ei-toivottuja sivuvaikutuksia, minkä vuoksi kannattaa harkita joitakin asioita:

Ei palkita tehdä kotitehtäviä

Jos vanhemmat palkita selvää toimintaa, kuten tekevät läksyjä, hampaiden harjaamisen tai selvittely oman levyn, jälkeläisten kehittyi nopeasti "Mitä saan sen?"Viljely: Se tuskin tekee jotain omasta halustaan. Tutkimukset osoittivat myös: Lapsille, jotka palkitaan mitään ja kaikki, menettävät palkkio pian niiden vetovoiman. Vanhempien täytyy jatkuvasti keksiä uusia asioita saada motivaatiota pystyssä.

tähdellä varten "vapaauinti"Ei varten "velvollisuus"!

Sen pitäisi - laittaa se urheilullinen - pikemminkin ilmainen ohjelma palkitaan, koska tulli: jos lapsi käytännöissä lomilla aritmeettinen tai jos se vie monimutkaisempaa kuin lakaistaan ​​autotallissa tai siivoamassa astianpesukone. Mutta asiat helppo unohtaa lapset voivat käyttää "kuponkia" (= Pisteet, tähdet, postimerkkejä, jne) kirjataan: "lapsi tulee kotiin kenkänsä hyllyllä ja takki roikkuu, niin voit liittää kanssa palkitsemisjärjestelmän"Selittää Katja Seide, erityisopettajan, bloggaaja ja kolmen lapsen äiti Berliinistä.

Joten vanhempien tulee punnita mitä palkinto on todella kannattaa ja mikä ei. Vaikka siistitään lastentarha voi olla teoreettisesti itsestäänselvyys. Todellisuudessa se tarvitsee paljon tahdonvoimaa voittaa kaaos huopaa 1000 Lego tiiliä. Sekin voi siis "pistettä arvoinen" olla. Yleensä kuitenkin: jos haluat käyttää pisteytysjärjestelmää "sinun tulisi käyttää sitä hyvin säästeliäästi ja pitää palkintoja pieni. Jos ongelma on tiukassa, tulisi vähentää asteittain palkintoja"Neuvoo Katja Seide.

Kun palkitsemisjärjestelmät eivät toimi

Ehkä haluat kokeilla tähdellä järjestelmää niin, että lapsi on siisti, paremmin käyttäytyviä, ruokailussa enemmän syö tai saa parempia arvosanoja koulussa. Mutta tässä hymiöt ja Co voi vähän apua, asiantuntijat sanovat. Kun lapsi on luotettavasti puhdas, riippuu yhtä paljon kypsyyttä tiettyjen aivojen alueilla. "Jos lapsi vaan oppia pestä säännöllisesti wc-käynnin jälkeen ja sitten pestä kätensä, palkintoja voi puuttua"Sanoo erityisopettajan silkkiä.

Vaikeissa syövillä tähden ovat sopimattomia. Koska ne on erityisesti palkitaan ruokaa, he menettävät vieläkin sellainen tunne, että ruoka on itsestäänselvyys ja nautittavaa. Mitä koulun laadut maltillista lähestymistapaa: huonoja arvosanoja perustuvat usein ongelmien ratkaisua, ja myös mahdollisuus palkita tekee hankalia tehtäviä helpompaa. Tässä on konkreettista apua tärkeää.

Auttaa tähdellä järjestelmä vastaan ​​huonosta käytöksestä?

Kun lapsi käyttäytyy huonosti, vanhempien tulee punnita tarkoin onko pistejärjestelmä on sopiva. "Iho, raapiminen tai sylkee sen esimerkiksi, on turha yrittää muuttaa tätä käyttäytymistä palkintoja. Sillä se on vain oire, joka sillä on syvempi ongelma"Painottaa silkkiä. "Se voi tuntua epäsuositun, on liian vähän huomiota vanhempien tai harmitti lastentarhassa." manipuloit käyttää kierroksen palkintoja oire voi tilapäisesti kadota, kun siellä. "Lapsi on kuitenkin aloittaa uudelleen, jotta kiinnittää huomiota hänen tarpeensa."

Toisin tapauksen, jos poika tai tytär, ehkä luokkahuoneessa osaksi puhua paljon tai haluavat puhua naapureilleen: Kun opettajat ja vanhemmat eivät ota syvempiä syitä täällä tähdellä voi joskus auttaa: Jokaista kohtuullisen vaivatonta aamu on opettaja tarra ja kymmenen niistä palkita heidän vanhempansa.

Unihäiriöt palkinnot ovat lähes aina sopimatonta. "Lapsi itkee yöllä nukkumaan vanhempien tai tulee yöllä säännöllisesti vanhempien vuoteessa, se johtuu siitä, että pelkää tai sen sitomiskäyttäytymiseen aktivoitui"Sanoo koulutus asiantuntija silkkiä. he halusivat täällä palkita järjestelmä, joka valvoo, tulla lapsen lausuman: "Jos et verbalisierst pelkosi, saat lahjaksi."

Rahakejärjestelmät: mikä on sopiva?

Kokeile haluavat vanhemmat ja lapsi lailla järjestelmä, se ei ole tärkeää, onko he haluavat pistettä, postimerkkejä tai tarroja. On tärkeää, että myönteistä käyttäytymistä palkita negatiivisia, mutta ei rangaista, esimerkiksi ottamalla pois pistettä. Sillä turhautunut tuhoaa motivaatiota ja vaurioitunut pääosin luottavainen suhde vanhemmat tai opettajat.

Lapsi ei saa olla liian pieni. "Ainakin kerran ennen ovat osoittaneet haluta, niin fyysisesti ja henkisesti osaa sen toteuttamiseen"Painottaa silkkiä. On myös erittäin tärkeää, että lapsi samaa mieltä palkitsemisjärjestelmän, koska "Lapsen että jotain partout ei halua, ei toimisi kuohuviini tähdet."

Mitä nuorempi lapsi, jossa vähemmän pisteitä palkkio olisi saavutettavissa. Koska pienet lapset ovat lyhyen matkan juoksijat motivaatiota. on suosittu niistä erityisen konkreettisia premium laatikkoon, josta ne voivat valita jotain: jojo, kuori, pieni sooda pullo, pesu mitt eläinten muodossa, hiekka muotit, kaleidoskooppi, käki pilli, joka on Muh -Outlet, joka on BounceBack. Mutta suosikki jään jäätelö ostoksia tai ajan vapaa valinta leipomosta.

Kokemus palkintoja - vanhemmilla lapsilla suuri kysyntä

Lasten koulujen alaluokilla voidaan jo katsoa pidemmälle jotain tulevaisuudessa ja säästää jopa enemmän pisteitä. Heille erityisen hyvä kokemus palkintoja ovat: puolen tunnin opastettu poniratsastusta tilalla, käynti eläintarhassa, vaunuihin radalla rakastetun pikaruokaravintola, kokeellisen museo, huvipuisto, nukketeatterin tai elokuvissa. Tai yksinkertaisesti: pysyä ajan voidaan vapaasti valittavissa päivä keskellä viikkoa todella pitkä.

Joskus on vaikea nuorempi sisarus, kun vanhempi lapsi saa palkita. Ehkä se on vielä liian pieni symbolinen järjestelmään. Haluavat sen nyt myös hymiöitä, vanhemmat voivat antaa hänelle silloin tällöin leima pienille monisteita ohitettu ja palkita joka laukaisee vanhempi lapsi ei kateus (kollektiivinen kuva, eläin tarroja). Kuten kokemus palkintoja vanhempi lapsi, vanhemmat voivat kääntyä ehdottaa yrityksille, jotka muutenkin ole oikeutettuja nuorempi lapsi kyseessä (elokuva, cart seurata) estämään tunteita kateuden.