Minun olisi pitänyt vain lapsi! Tämä lause on tabu - monet naiset nyt uskalla kuitenkin ensimmäistä kertaa. Mutta miksi jotkut naiset niin onneton rooleissaan?

Pahoittelee Motherhood - sitoutuminen naisten

Ms tietoinen

Kuva: © fotolia.com/ Monkey Business

Kaikki alkoi pienessä tutkimuksessa Israelista. Nuoret sosiologi Orna Donath esittelee edessä äidit katumaan sitä auki, on ollut lapsia. "Jos voisin mennä takaisin nyt, olisin tietenkin lapsia. Tämä on aivan luonnollista minulle"Sanoo koska esimerkiksi Atalya, kolme lasta. Ja kahden lapsen äiti Charlotte kertoo äitiyden oli hänen "kytkennästä väistämättömiin"He hyödyntää niiden emo ei emotionaalista vahvistusta.
Mitä mieltä olette tästä kiistanalaisesta asiasta? Kirjoita kommentti tämän artikkelin tai keskustella Urbia foorumin

Voimmeko parannuksen lapsensa?

Joka ensimmäisenä uskonut, tässä se olisi israelilainen ongelma oli väärä: Tutkimuksen mukaan tämän maan valtavat aallot sosiaaliset verkostot, onnistui hieman myöhemmin pääasiassa Saksan uutisia ja on sittemmin kiistelty kaikissa tiedotusvälineissä. Ja vaikka Israelin tutkimuksessa 23 vastaajaa oikeastaan ​​liian pieniä tieteellinen merkitys. Varsinkin Twitter hashtagin syntyi #regretting äitiyteen (GER.: Pahoillani olla äiti), tuhannen-ääninen keskustelua. Jotkut naiset tweettauksen että ne valitettavasti oli tullut äiti. Toiset, että he voisivat ymmärtää nämä äidit ainakin. Toiset (ja monet miehet) reagoivat vihaisesti miten voisi melkein pahoillani hänen lapsensa. He syyttävät itsesääli tai itsekkyydestä nämä äidit.

rakasta lasta - mutta ei äitiys?

Vahva vastaus tutkimus ei kuitenkaan tarkoita, että oikeastaan ​​suurin osa naisista olisi pahoillani, että joudun oli lapsia. On vieläkin epätodennäköisempää. Valtaosa äideistä on varsin ambivalentti tunteita äitiyteen ja on helpottunut voi sanoa tämän lopuksi: "Joskus olen tuntenut äitiyden jopa taakkana. Kun tyttäreni vauvana oli hänen öisin itkeä vaiheet, olisin laittaa minut toiseen lentokoneeseen mieluummin. Mutta jälkeenpäin, haluaisin kysyä, olisin äiti taas vastata kyllä"Sanoo Urbia-käyttäjä. Ja toinen kuvailee ristiriitaisia ​​tunteita näin: "En kadu lapseni ja rakastan sitä. Mutta on asioita, jotka vaikuttavat on äiti, en löytänyt kovin suuri, sillä toistan seuraavassa elämässä varmasti."

Äitiys ja äiti toiminta - kaksi paria kenkiä!

Ristiriita kyllä ​​lapselle ja etäisyyttä omaan emo läpäisee keskustelua niinkuin langan. Mutta miten tämä kaksijakoinen tunne? "Useimmat naiset joudu hylkää häntä äitiyttä alkaen, mutta niiden hoito toimintaa. Olemme usein sekoittavat äitiyden vanhemman toimintaan. Että sinun täytyy erottaa käsitteellisesti ehdottoman", Kertoo tohtori Helga Kruger Kirn, psykologi päässä Marburg, u. a. tutkimus naisidentiteetin ja äitiyttä. Ja todellakin, vain tällainen erottelu voi myös ratkaista näennäinen ristiriita, sillä kun Doreen yrittää selittää Israelista: "Minun on valitettavasti tullut äiti, mutta en kadu lapseni. Rakastan heitä. En halua, että he eivät olleet täällä haluan vain olla äiti."

 "Olen vain äiti ..."

 Mutta miksi jotkut naiset ovat negatiivisia tunteita äidin rooli? "Syynä on se, että ei ole olemassa sosiaalinen tunnustus tähän intensiivistä toimintaa äiti, kiihkeässä suhteemme toimimaan äitien lapsensa"Epäillään Dr. Kruger Kirn, joka on myös luennoitsijana yliopistossa Marburg. "Lisääntymis- aktiivisuus äitien ei ole sosiaalinen arvo taloudellisena toimintana. Koska lisääntymis- toiminta tuottaa mitään lisäarvoa." Tämä tarkoittaa sitä, että äitiys on myös oltava pieni tunnustamista, koska nainen ei tee rahaa lasten kanssa tarjota.

 "Arvostusta tehtävien äitien on paljon suurempi"Kruger Kirn kehottaakin. Täällä, se on samanlainen kuin alhainen sosiaalinen arvostus huoltotoimenpiteet ollenkaan. "Minulle naiset joutuvat käytännössä sanoa alkuhaastattelussa: 'Olen vain äiti.' Naiset tarvitsevat tukea freizuschwimmen tällaisesta sosiaalisesta tehtäviä."

Naiset vallassa tapauksessa

Mutta tällä hetkellä ei näytä täyttyvän: naisen pidä "vain" hänen äitinsä. Kuka haluaa tunnustusta, pitäisi myös olla työpaikka, iloisesti harjoittaa ja vähän vapaa aikaa Kiga tai kouluun tietysti olla seksikäs huolimatta väsymys. "Olen narttu, olen rakastaja, olen lapsi, olen äiti, olen syntinen, olen pyhimys"Meredith Brooks tuo yhdessä hänen osumia sovittamaton pisteeseen. Ja vaikka äiti tekee jonkin aikaa mitään muuta kuin "vain" olla äiti: "Välittömästi, jos heillä on vauva, ovat äitien äiti-lapsi-suhde jälleen alle sosiaalinen paine suorittaa. Joten naiset eivät voi päästä pois teho tapauksen"Kertoo Kruger Kirn.

Hiljaisuus isistä

Tämä uusin työpaineiden syntyy, koska naiset haluavat tehdä kaiken oikein, kun äiti. Tiedät paljon lasten psykologian ja pelkäävät, että heidän lapsensa vie henkisiä vaurioita, jos ne tekevät virheitä. Mutta missä ovat isät? "Äidit oletetaan olevan vastuussa onnea ja hyvinvointia heidän lapsensa. Joka tapauksessa vaikutus hyödyntää enemmän vastuuta äidin kuin isän"Tuntuu Urbia-käyttäjä. "Kaikki virheet ovat johtuvan äitien"Joten vaikutelman toiselle käyttäjälle. Tämä tunne ei ole sattumaa: Tällä yhdessä perustama Sigmund Freud psykoanalyysin tehnyt pitkään naisen eniten vastuussa onnea lapsensa. Tällaiset uskomukset hallitsevat naiset tänään: Kun äidit etsivät internetin keskustelupalstoilla neuvoja opetuksen alalla isä ei juuri koskaan mainita nämä virat. Myös keskustelussa #regretting äitiyttä Twitterissä useimmat miehet mainitse pois - jos ne eivät edes hyökätä naisia. Tuskin mies tuntee itsensä muistutti velvollisuutensa. Yksi harvoista poikkeuksista on yksi isä, joka Twitters kriittinen: "Mitä enemmän ulvoo miesten ahdistava hiljaisuus!"

Luonteeltaan kuin äiti?

Monet miehet, mutta myös naiset ilmeisesti uskovat äidin oli yksinkertaisesti tärkein lapselle. On se et edes synnynnäistä, että he haluavat antaa niiden jälkeläisistä? Mutta ranskalainen filosofi professori Elisabeth Badinter esitettiin jo 1981 Opinnäytetyön ettei synnynnäinen äidin vaisto. Naiset eivät ole peräisin syntymästä automaattisesti rakastava, omistettu äidit vapaaehtoisesti luopumaan oman elämänsä. On ollut aikoja historiassa, jossa äidit melko pieni huollettavia poikasia ja päämäärä ensisijaisesti oman työnsä tai heidän ilo.

"Äitiys on identiteetti käsite"Sanoo tohtori Kruger Kirn. "Se määrittelee nainen tietynlaista identiteettiä ja tapoja olla mukana yhteiskunnan tunnustus." Jos se poikkesi että heillä oli pelätä sosiaalisia seuraamuksia. mutta tämä äiti on varsin nuori. "Tuttu meille tänään yhdistävät äitiyden ja naiseuden syntynyt teollistumisen." Vaikka ihminen tehtaalla ansaitsi elantonsa, "Naiset saivat niiden olemassaolon oikeutta koskevat lisääntymiselle"Joten psykologi. "Tietenkin, lapsella on oikeus sekä oikeus empatiaa ja rakastavaa hoitoa. Mutta tämä ei ole sinänsä riippumaton nainen, ja että äiti tai isoäiti voi antaa heille."

Odotus onnea johtaa usein pettymyksen

Että monet naiset aluksi halusivat lapsen, mutta sitten ovat pettyneitä, vaikka liiallinen odotus onnen voidaan velkaa. Vaikka tytöt kiusasivat että aiemmin yhteiseen suurperhe, nuorempi sisarukset, monet naiset nykyään ole koskaan ruokittu vauva ennen kuin niistä tulee äitejä. Mainontaa baby tuotteet valmistajien vahvistaa epärealistisia odotuksia, vaikka se on aina aurinkoinen viritetty äideille. "Minusta se on kammottava, koska ihmiset pelataan niin täydellinen maailma täynnä positiivisia tunteita", Keskustelufoorumina-Userin kirjoittaa "pahoittelee Motherhood",

Myös monet naiset ovat suhteellisen myöhään äiti, korkeita odotuksia voi lietsoa. "Kun naiset ovat työssä pidempään, he usein lopulta tuntuu, että he menettivät jotain elämässään, ja suhteessa niiden kehon"Kertoo tohtori Kruger Kirn myöhäistä saada lapsia. "Mutta jos pitkään lykätä tätä tarvetta, odotus tietenkin voi olla hyvin suuri." Sitten joka luopuu työstään ja tunnustaminen liittyy, on pettyneitä vauva stressi, ylitöistä ja osataan arvostaa usein nopeasti.