At gravide kvinner ikke spise for to, men bør beste være å spise sunt nå vet de fleste. men her blir det konkret: Artikkelen tilbyr mange oppskrifter som være bra i svangerskapet forventningsfull mor og baby.

Sunt kosthold i svangerskapet: tips for hverdagen

oppskrifter teaser

Foto: Fotolia / Monkey Business

Næringsrik det skal være, sunn og fremfor alt enkelt - mat for gravide, så det ikke unødig belastet kroppen hennes. Følgende samling av oppskrifter ledsaget gravide gjennom dagen, og viser hvor enkelt og sunt å spise en balansert diett for dem kan være. Pluss det er noen tips for hverdagen fortsatt - selv for kvinner som er vegetarianer.

kjøpe riktig

Vanligvis bare feilfrie produkter (ingen tilgang skrantende eller visnet planteføde), og helst frukt og grønnsaker av sesongen. saftig tilfelle av ferskt kjøtt, fjærkre og fisk, spise myke biter og sørge for at de lukter friskt. kjøpe noe som ser for tykk eller for tørt og alltid ta hensyn til utløpsdatoen. Den beste fersk mat i den raskeste veien til kjøleskapet, ta for å bevare deres ernæringsmessige verdi.

Advarsel, holde seg borte!

I noen matvarer gravide bør unngå i alle fall:

  • Alkohol og for mye koffein (for eksempel mer enn fire til fem kopper kaffe om dagen)
  • Rå eller halvkokt kjøtt og rå fisk. Begge kan inneholde patogener som Toxoplasma (parasitter) og Listeria (bakterier)
  • Rå melk og rå melkeprodukter som myk ost kan være forurenset med Listeria
  • Egg bør spises godt tilberedt for å hindre smitte med Salmonella

Hormoner føre cravings

Mange gravide lurer på om skjer på et tidspunkt preferanse for bringebær og sure pickles. Men denne typen krav er normalt og skyldes hormoner som gir bare begynnelsen av en graviditet for forvirring i kroppen. Men selv kvinner som ganger har cravings for søtsaker eller fet ofte, trenger ikke å bekymre deg hvis de gir i ryggen og igjen - så lenge de ellers er balansert kosthold og sunn. Tross alt, som stadig setter seg ned under press med et krav til ett hundre prosent sunt kosthold, verken seg selv eller barnet gjør en tjeneste.

Tips for vegetarisk liv

Under svangerskapet, er protein nødvendig ikke bare for veksten av barnet, men også for dannelsen av proteinrikt vev i kroppen til mor. Derfor bør gravide ta to til tre porsjoner med proteinrik mat en dag for seg selv. de viktigste leverandørene er spesielt magert kjøtt, fjærkre, fisk og egg til protein for de fleste kvinner. Derfor men Vegetar kvinner ikke trenger å bekymre deg for lang tid å ta med sin diett for lite protein for å bli plassert. Du kan spise i stedet for kjøtt, fjærfe eller fisk nøtter og belgfrukter som erter, bønner og linser eller tofu. Her belgfrukter og soyaprodukter har større næringsverdi enn andre matplanter.

Hva vegetarianere bør se etter:

  • spise belgfrukter: de gir spare energi og fiber og jern
  • maksimere jern absorpsjon: Et glass appelsinjuice til middag eller et måltid med tomater eller andre vitamin C supplement leverandører
  • Kalsium lagring fill: Hvem liker ikke melkeprodukter, bør ta et kalsiumtilskudd, men minst kalsium-rik mat som tofu, mandler, grønne grønnsaker, bønner, linser, erter eller tørket fiken

// <\/scr"+"ipt>"); //>