Kjøp av juletreet er en vakker årlig ritual er, men at man også tvinger igjen og igjen til beslutninger gran eller gran? Selv foreslå? Når du skal kjøpe? Hvordan dekorere? Og det må alltid være en ekte tre?

Når du skal kjøpe juletre og som pynt?

Jule pantere Carina Hansen

Foto: © panthermedia, Carina Hansen

Det er folk som tror alt som har å gjøre med juletrær, for en årlig ork: Ta på dårligere handling skrubb for ti euro fra jernvarehandelen, spole de røde ballene gled ut av fifties Pack, som tjener for tjuetre år, og ennå Sylvester før startrekkefølgen for søppelkassen til fortauskant. Men for de fleste kjøpere av de 28 millioner juletrær, med salg av Association of tyske skogeiere Foreninger forventer i 2009, ifølge en rapport i Saarbrücker Zeitung, er juletreet et ritual som de ser frem hele året, og hvert år den samme brenn reiser spørsmål om dagens kjøpsanbefalinger, for uvanlige alternativer, og i henhold til de nye Dekotrends.

Når du skal kjøpe?

Hvem kjøper hans treet fem eller seks uker før julaften på lavprisoperatører trenger ikke være overrasket om det allerede når du installerer mister halvparten av nålene på julaften. Andreas Hartlage av landet Wald und Holz NRW anbefaler at tyske juletre forhandlere i "Market Report for juletrær i 2009," juveler å slå tidligst fra 10. desember til garantere sine kunder en optimal holdbarhet og skog duft friskhet. for forbrukere som er: Den beste går ut etter denne datoen og spørre forhandleren når hans juletrær ble beseiret. Fordi under en midten av november kjøper en stor belastning og dermed til jule områder, bringer den andre midten av desember igjen leverer og tilbyr kort tid før 24 spesielt friske trær. Tips Urbia-Userin "maren valg": "For oss er datoen av når trærne har blitt slått."

Hva slags?

Huset og hagen eksperter fra Internett-plattformen heimwerker.de har beskrevet fordeler og ulemper ved hvert treslag på sidene sine i detalj. I sammendraget, de anbefaler de christmas fans som ønsker å ha et godt stykke stå til langt inn i det nye året, en nyklipt Nordmann gran eller edel. Disse trærne vare lengst, men også den dyreste. Begge varianter har myke nåler som ikke brodd, men edelgran lukter mer intens. Gjennomsnittlig pris og holdbarhet er å forvente med blå gran og Douglas gran. Mens blå gran (posh nåler, vakker skog duft) med sine sterke gulv grener bærer også tunge tre ornamenter og ekte stearinlys, Douglas Fir (myke nåler, sitrus duft), men er med sine tynne, fleksible grener bare for lett vedheng. For en nøysom jul, heimwerker.de teamet anbefaler gran som en billig juletre, men needling i varme rom etter noen dager.

Oppbevares vekk?

Nå juletre må overleve healing bare et par dager for at det skal se ut som rett tryllet ut av vinteren skogen på julaften. Andreas råder hardt over hele landet Wald und Holz NRW, lener halv lagring juletrær stående. Du må bli kastet, så belastningen er i en bøtte. Forsøk på Landbruk i Nordrhein-Westfalen har vist at vann fra springen er tilstrekkelig uten tillegg for å holde juletreet frisk. Verken med spesielle kutt blomst mat lagringsmidler, og heller ikke med sukker i vannet for å la trærne lever lenger lyktes.

Hva er en øko-juletre?

På festen for fred og takknemlighet inkluderer også en eller annen god gjerning for mange familier. Du donere penger til å besøke fjerne slektninger på et pleiehjem - eller de kjøper en øko-juletre. Fordi vanlige juletrær er noen ganger langt borte fra, for eksempel, fra Danmark, levert, og transporten hver mengde vil medføre forurensende avgasser. Og når de kommer fra Tyskland, har de dyrket på plantasjer der de har blitt behandlet med kunstgjødsel, pest og ugrasbekjempelse agenter. For en bio eller øko-juletre, som kommer beste fra en regional operasjon mot "Robin Wood" ingen giftige kjemikalier blir brukt, ifølge miljøgruppe. Fra skadedyr beskytte blandingskulturer der trær av forskjellige varianter er plantet hverandre, og ugress på hennes føtter spise sau eller gris unna. Forseglingen av den voksende foreningen "Naturland" (veldig strenge retningslinjer) og "Forest Stewardship Council (FSC, noe svakere retningslinjer) garantere bio eller organisk kvaliteten på et juletre. En av "Robin Wood" utarbeidet liste med forhandlere som bringer sine trær fra sertifiserte økologiske gårder, er det: www.robinwood.de.

Selv noen som slår sin (eco) juletre selv, er i tråd med miljøet. For å finne en gård eller skog drift i ditt område som tilbyr dette alternativet, skriver du bare i Internet søkemotor "Christmas beat (din by, storby nær deg) inn i" en. Mange leverandører gjør juletreet treffer en veldig koselig familie feiring med bål, gløgg og kakao, ponniridning, vogn og et besøk fra Santa Claus. Og det bør være advent og jul i særdeleshet det: familie tid. Selvfølgelig blir det raskere når pappa bare bringer treet etter jobb alene med bil og sette den opp og dekorerer når barna sover. Men for familiens enhet og minnet det er ingenting bedre enn å ta mye tid for felles forberedelser til jul med barna.

Det er vakre alternativer?

Vi er fortsatt i dette landet ikke så mye som i USA, der kunstige juletrær har for lengst erobret stuen. Hos oss de er generelt mislikt. Men de har sine fordeler: de ikke nåler, de er gjenbrukbare og de ser ikke lenger nødvendigvis så forferdelig som det kan være til skade. Modellen "Iowa" fra www.kuenstlicherweihnachtsbaum.de gjør minst ved første øyekast, et naturlig inntrykk: Grenene "vokse" ikke for selv, og de er brune som det skal være (med billig plast trær er vanligvis grønne som nålene). Nålene har en autentisk farge. "Iowa" koster 89 euro i 120cm versjonen. Et alternativ er Felt juletre laget i fjor for første gang til å snakke. For dette Liebhaberstück være en Rattangestell i form av et geometrisk kjegle sår duk av naturlig og så derfor den intime materialet av filt og juledekorasjoner. Inventor Alexandra Romeo av www.raeumchen-wechsle-dich.de kan gjøre for hver kunde en person treet. 150cm, 180cm eller 250cm? Med eller uten sokkel? Olive green, christmas rød, egnet for interiør eller glorete? Dekorasjonen heller barokk eller moderne, landsted eller Crystal? Prisen varierer, men som en guide, kan du forvente 196 euro for en 150cm stor grønn filzbaum med stativ, i rosa, det er 256 euro.

Hvordan dekorere?

År siden, nesten 600 av skikk som vi fortsatt opprettholde oppsto: rapport historiske kilder at Frei bakere kom først i 1419 med ideen om å sette opp en hang med godteri, nøtter og epler tre som barn av byen på nyttårsdagen fikk lov til å plyndre. Men bare for ca 400 år inkluderer stearinlys på juletreet - det var Duchess Dorothea Sibylle Schlesien, som begynte de brennende lysene i 1611 for første gang. I det 18. århundre ble det vanlig å sette opp en dekorert juletre i huset til jul gradvis spre seg i flere og flere familier. Juletrekuler av glass vi vite siden 1830, tinsel ble oppfunnet i Nürnberg i 1878: Det bør huske istapper henger fra trærne i vinterskogen. Som trendbevisste husholdninger dekorere sine juletrær i dag, år etter år velger i slutten av januar, begynnelsen av februar, når jule World, den internasjonale julemesse i Frankfurt, åpner sine dører. Etter jul er jul, er mottoet når det forestille fagfolk kalt "temaer" som skal inspirere i utarbeidelsen av julepynt. Emner for 2009, utviklet av stilen kontor bora.herke kalles som "Luftig" (delikate og skjøre dekorasjoner fra materialer som krystall glass, perlemor og silke, gjennomsiktig eller pastellfarger), "Comfort" (dyktig blanding av moderne og gammeldags deler av naturlig materiale som bark, pels og futuristisk materiale som metall speil), og "besettelse" (luksuriøs innredning av sateng, marmor og steiner i farger mahogni, aubergine og gull). Nå kan det Otto Normalverbraucher synes noe overdrevet for oss å kjøpe nye juledekorasjoner hvert år, bare for å gå alltid med den nyeste trenden - men hvem sier at vi må kjøpe den?

lage leketøy av glass selv?

Å implementere en Christmas tema så billig som mulig, komme sammen med sine barn rett og slett seg å jobbe! I bokhandler, det er mye laging guide for julesesongen, som satte ut uvanlige ideer. Å håndtere håndverket nybegynnere barnehagealder, men det er nok til å grave litt i minnet. Husk skinnende kjede i gull papir, har vi selv flikket tidligere? omtrent 5cm lang og 1 cm brede strimler av denne to-tonet materialet skal stiftes øynene sammen eller sitter fast, alltid en av de neste som en ekte kjede. Eller krydder dollar: ved å klippe en palm-sized skjema trefiberplater (for nybegynnere en sirkel, Advanced prøve å hjerter eller stjerner) og frakk dem med PVA lim. Da må de være utstyrt med barna etter humøret ditt med tørket mais kjerner, linser, solsikkefrø eller einebær.

En annen mulighet: baking julepynt, for eksempel uspiselig trolldeig. Den består dels av salt til to deler av hvetemel og en del vann. Saltet Deigen blir rørt sammen og knadd, rullet ut. Nå barna kan kutte ut med former for julekaker kjeks. Mors oppgave er å bore et hull, og med en stoppe-p hull for opphenging i deretter å bake kjeksen 30 til 40 minutter ved 150 °. Hvis de har blitt kaldt, kan de små løp igjen og male trolldeig juletre anheng med akrylmaling eller farge. Vann farge er ikke egnet fordi vannet kommer inn i salt deig og gjør det sprøtt.

Til slutt, en uvanlig oppskrift på spiselige juletrepynt fra islandske pepperkaker med godteri vinduet, som finnes på www.islandkochbuch.de under menypunktet oppskrifter: For deigen 75g smør, honning 1,5 dl, 1,5 dl sukker og 1,5 dl oppvarmet brunt sukker i en gryte, men ikke kokt (for ingredienser med dl-spesifisert (dl), å ta et målebeger, DL eller indikerende ml (1 dl = 100 ml) og fyller det opp til det tilsvarende merke med ingrediensen). Ta kjelen av varmen og rør inn 1,5 dl pisket krem. I en bolle 3 ts kanel, 2 ts ingefær, 1 ts nellik, 1 ts kardemomme, 4 ts bakepulver og 10 dl mel blanding, trykker en fordypning i midten, blandingen av gryten strømme inn i og blandes med en treskje. Da massen kan knas inn i en deig og rulles ut. Store cookies klippe ut og ikke glem hull for oppheng! For godteri vinduet, er en sirkel stanset ut av sentrum av cookie og limes inn i et fragment av en knust bringebær godteri. Da kakene blir bakt på 225 grader i fem minutter. Men før du prøver denne oppskriften, vil du heller lese de detaljerte instruksjonene i www.islandkochbuch.de av!