Liiallista ja liian paljon valvontaa saada lapset onnellinen kumpikaan Kunnossa kaiken ikää vielä, varoittaa asiantuntijoita. Mutta jos ei ylisuojeleva ns helikopteri vanhempi? Useimmat seitsemässä tilanteissa, onko se päästää irti teistä on kovaa.

Overparenting - kun lapsi on overprotected?

helikopteri vanhempi

Kuva: © Colourbox

Termi helikopteri vanhempi kuvaa isän tai äidin jotka jatkuvasti kiertävän se olisi hänen lapsensa, hallita sitä ja voi tuskin olla poissa näkyvistä. Pääset heti vaaran uhatessa jättävänsä lapsen mahdolliset esteet pois tieltä ja yrittää pitää pettymys häneltä. mutta varo myös hyvin varma siitä, että heidän lapsensa on onnistunut ja toimiva.

Mutta eikö se ole hyvä asia? Lopuksi, vanhempien pitäisi suojella lasta ja tukea, mutta, eikö? Asiantuntijat kuitenkin varoittavat: Tällä "Overparenting"Joten vanhempien ylimäärä into tekee lapsia paitsi taloudellista, mutta myös vähemmän onnellinen. Jotkut asiantuntijat jopa tuoda syömishäiriöt, yökastelu, koulun ongelmia tai ADHD niin kytkettynä. Mutta missä vaiheessa tehdä vanhemmille, jotka haluavat parasta niiden lapsi, ylilyönti? Tyypilliset ominaisuudet äideille ja isille, jotka nopeasti "helikopterit"Ja miten voit välttää:

1. Näet uhkia, joissa ei ole

Tilanne: Tyttäresi on neljä vuotta vanha. Hän kysyy toistuvasti, ovatko he lakko ottelun joskus, muokkaa naula vasaralla, pistokkeen pistorasiaan tai voi käyttää puutarhassa kuokka. Pidät tasapainoillen korkeammat seinät ja kiipeää kaikesta otollisia sitten hypätä alas sieltä.

Huomio Helikopteri Alert: Voit tehdä mitään, ei teräviä, poissa nuoria lahjakkuuksia. Asennat tukipyörät ensimmäiseen lyhyen pyörä lapsesi missä ne säilyvät pitkään. Soitat säännöllisesti kävelee: "Ei, lopeta tuo, tulevat da 'alas! Se on liian vaarallista!"

Mitä lapsesi todella tarvitsee: Kolme tai neljä vuotta alle valvonnassa ottelut valoon, käytä pieni näki, pistokkeen pistorasiaan tai leikata pieni keittiö veitsi hedelmä. Kaikki tämä on sallittua useimmissa päiväkodeissa. Koska pienet lapset ovat hämmästyttävän huomaavainen - kun aikuiset he opettavat. Tämä on parempi suoja vammoja täyskieltoa, jossa lapsi ei voi hankkia mitään taitoa. Ja ehkä todella sattuu, kun se joskus löytää terävällä veitsellä.

2. Haluat usein auttaa

Tilanne:  Lapsesi on itsepäinen, kun se tulee henkilökohtaiseen hygieniaan. On vaikea käydä suihkussa, kieltäytyy kun hampaiden harjauksen tai voidaan pyyhkiä pois Po vastahakoisesti.

Huomio Helikopteri Alert: Te vakuuttamaan lapsesi päivittäin urakka uudelleen, kylpeä, pestä hiukset ja tekevät hampaiden harjauksen - usein julkistamalla palkintoja. Yritti lapsesi itse pestä hiukset tai pyyhi wc selkään, soitat nopeasti: "Saanen, äiti ei ole väliä, se ei muuten todella puhdas!"

Mitä lapsesi todella tarvitsee: Siksi emme salli lapsemme tehdä itsestään paljon kieltämisen kannalta henkilökohtaisen hygienian tulee. mutta Selbsttun etusijalla hänelle. Siten luonto varmasti aikuisuuteen ostavansa kaikki tarvittavat taidot. Otatko lapsesi liikaa se on turhautunut ja kieltäytyy. Sääntö on: mitä lapsi haluaa tehdä itse, se voi yleensä jo. Tarvittaessa voit kuitenkin auttaa tai jälkikäteen asentaa takaisin.

3. Voit valvoa hänen harrastuksiinsa

Tilanne: Lapsesi on jalkapalloseura tai tekee toisen joukkuelaji. Se kouluttaa yhden tai useamman kerran viikossa. ovat usein turnauksia tai kilpailuja viikonloppuisin.

Huomio Helikopteri Alert: Sinun pitää ahkerasti viimeistään joka toinen koulutus kouluttaja, miten teidän jälkeläisiä. Tiedätte myös virtatilan hänen muut joukkuetoverinsa. Kaipaatko ole kilpailua, paista kakkuja, auttaa lastaus urheiluvälineitä ja kiitää lapselle. On tytär tai poika edellyttäen huonon pistemäärän, lohdutat nuoret - ja analysoivat matkalla kotiin hänen kanssaan hänen virheistään, joten parempaa työtä ensi kerralla.

Mitä lapsesi todella tarvitsee: Riittää, jos vain satunnaisesti nachfragst miten kehittynyt lapsi. Liikunnanohjaajien myös korostaa, että se ei ole välttämätöntä eikä hyötyä, kun vanhemmat ovat läsnä kaikissa kilpailuissa ja scurrying ympäri kaikkialla. Vaihtoehto emo-taksi on minibussi, että useimmat seurat. Joten vanhemmat voivat myös jäädä kotiin aikoina.

Oliko lapsesi vika, vannovat ei (koska se useimmiten isät haluavat tapahtuu). myös lohdullinen ei liian yksityiskohtaisia, mutta antaa seesteisyyttä. Tärkeimmät niistä ovat hauskaa harrastus ja tietysti joukkueen ystävät! Määritti suorituskyky mielestä toisaalta myös vapaa-ajallaan, lapsesi pian tuntevat täytyy jatkuvasti ansaita arvostusta ja rakkautta. On myös tärkeää, että huolimatta Harrastukset riittävästi aikaa ilmaiseksi ja huomaamatta pelejä on.

4. Et pidä pettymys häneltä

Tilanne: Marsu tyttäresi on kuollut. Haudata nopeasti ennen kuin se tulee kotiin päiväkoti, joten hän ei näe kuolleen eläimen. Tai poikasi ei kutsuttu ystävän syntymäpäivä. Sanot: "Voi, teemme jotain paljon kauniimpi" ja ajaa hänet vesipuisto.

Huomio Helikopteri Alert: Vanhemmat, jotka haluavat lapsensa välttää huonoja tunteita tarkoittavat hyvää. He antavat lapselle mutta he eivät luota häneen, että se pystyy selviytymään negatiivisia tunteita. Se oppii, että olet nopeasti työntää pois epämiellyttäviä tunteita tai tarvitsee paikata jotain muuta.

Mitä lapsesi todella tarvitsee:  Pettymyksiä tai tappiot loukkaantunut. On vaikea meille nähdä surua meidän lapsi, ja haluamme tehdä sen nopeimmin onnellinen jälleen. Mutta lapset voivat nähdä, että myös siirtää huonoja tunteita - jos annat heille vähän aikaa ja voi puhua niistä. Näytä lapselle, että voit sääliä hänen kipua, ja välttää refleksi nopeasti häntä "wegmachen" haluta.

5. Et voi odottaa lapsellesi

Tilanne: lapsesi ystävä sai kaukosäädin auto. Oma poika on hyvin innoissaan, hän haluaa olla yksi näistä. Huokauksia, sinun mennä kaupunkiin ja ostaa hänelle. Tai puolisosi pyytää tyttäresi tuoda uusia juomia kellarissa. Sanot nopea: Voi, he vain anna sen soida ihan vielä, teen sen!

Huomio Helikopteri Alert: Lisäksi liiallinen hemmottelua kuuluu Unters "helikopterit": Vanhemmat haluavat tallentaa jokaisen Ei, vaan myös tehdä kaikkensa lapsensa, koska ne voivat olla vaikea kestää turhautumisensa. Ja lopuksi, lapsi on tyytyväinen myös aina niin, kun se saa mitä olet - ja joka tekee vanhemmat tuntuu hyvältä.

Mitä lapsesi todella tarvitsee: Haluatte, että lapsi on vastuullinen ja vahva mies, joka voi joskus voittaa esteet? mutta nämä taidot eivät sano ne harjoitellaan lapsuudessa. tarvitse odottaa lelu joskus vasta seuraavalla kerralla, vahvistaa hänen kärsivällisyytensä ja synnyttää uskottu Ei, turhautumista toleranssi. Jokainen lapsi pitäisi myös olla pieniä kotitöitä. Tämä auttaa häntä kehittämään ryhmähenkeä ja sitkeyttä.

6. reagoit pienimpäänkin mielialan vaihtelu

Tilanne: Tyttäresi on neljä. Se tuntuu usein, ettei tiedä mitä haluaa, ja muuttaa heidän toiveitaan muutaman minuutin välein: hän haluaa mennä kävelylle, hän haluaa pysyä kotona, sitten yhtäkkiä leikkikentällä. Keskustelet pitkään hänen saada selville, mitä he todella haluavat.

Huomio Helikopteri Alert: Helikopterit voivat tarkoittaa myös ottamaan pienimmätkin tunnelman nuorten - asiantuntijat kutsuvat "Mikrotason hallinnointi": Kysyt lapsesi koskaan, mitä se haluaa tehdä nyt. Te myös kieltää häntä mitään ilman pitkiä selityksiä. Ilmenee mitään merkkejä tyytymättömyyden sinä puhut heti consoling tai selittäviä yksi sitä. Asiantuntijat varoittavat: Vanhempina menettää hieman yksityiskohtia arjen koulutus - ja nähdä iso kuva: antamaan lapselle johtoon, mutta myös emotionaalista voimaa.

Mitä lapsesi todella tarvitsee: Pieni lapsi on hukkua, jos se päättää Paljon itse. Se on teidän tehtävänne määrittää päivittäistä rutiinia. On edes lausua mitään, riittää lyhyt perustelu, enemmän ei voi käsitellä lapsesi. Hänen tunnelmia voit vastata rakastavasti, mutta saa tyytymättömyytensä joskus vasemmalle kestää.

7. harjoittelet välillä suuria paineita tehdä

Tilanne: Sinun lähes kymmenen vuotta vanha poika on neljännellä luokalla. Hänellä oli pääaiheista äskettäin joitakin heikompia muistiinpanoja. Olet huolissaan, koska pian vanhemmat puhuu noin lukion.

Huomio Helikopteri Alert: Kerrot poikasi että hän ei voi mennä kouluun muotoon sellaisella toteaa myös, että hän haluaa. Ja vaikka se: On pelottavaa "houkutellut" ja "seulotaan"Miten selität häntä voimakkaasti. Heikoilla muistiinpanoja hän ei tee sitä siellä ja sitten vaihtaa toiseen tyyppisen koulu - mikä tietysti todella huono.

Mitä lapsesi todella tarvitsee: Totta, laadut ovat tärkeitä. Ja kuitenkin on olemassa muutamia asioita, jotka ovat tärkeämpiä. Ei ole näyttöä siitä, että yksi on tyytyväisempi koulu kuin päättötodistus. , On todistettu, kuitenkin, että paine suorittaa voi tehdä ja on suuria odotuksia sairaita, ja että lapsi ja myöhemmin aikuisten. Kertaa koululainen ei siis sulje pois huonoja vaikutuksia sen heikon toteaa. Puhuvat pikemminkin sen vahvuuksista: "Huomasin kuinka nopeasti ratkaista miinus tehtäviä matematiikka. Olen siis sitä mieltä, voit myös aikaa tehtäviä pian ymmärtää. Autan sinua nyt joka päivä vähän, niin se toimii varmasti!"

Mitä koulua poikasi tai tyttäresi tulee lopulta, ei ole elämän kriittinen. Monet lapset kehittyä teini tavoite heidän ensimmäinen korkeakoulututkinto eikä erikoislääkärin Abi Abi tai "draufzusetzen",