Naturen vet ingen tabeller og så variere normal temperatur fra barn til barn. Likevel er det omtrentlige verdier fra når leger ved forhøyet temperatur og når vi snakker om feber.

Young høy feber

Foto: © iStockphoto.com/ arkiver

Feber hos barn - hva er det?

Når et barn begynner å gløde, aldri unnlater å gjøre sine foreldre kaldt. Så vanlig det er og så ofte barn er plaget med feber - når termometeret signaliserer en økning i temperatur, gjør dette mor og far pålitelig lys våken: Har raste bare for mye barnet eller er syk? I så fall er det infeksjon nå godt inn i huset? Når skal bringe feberen ned? Legg til at foretrekker hjem rettsmidler, stikkpiller, en juice? Når bør du gå med den unge legen? Urbia samlet Viktig informasjon om feber, forklarer årsaker og effektive hjelpemidler - slik at foreldre kan holde hodet kaldt selv når fevered avkom.

Feber er ikke en sykdom, men et symptom. Det betyr vanligvis at organismen er med patogener fra hverandre. Kroppen forsøker å skape ved å øke dens temperatur, en "uvennlig" miljø for invaderende virus eller bakterier, og dreper dem på den måten. Noen foreldre har imidlertid allerede observert at barnet føles veldig varmt i solen eller i varme rom etter boltre seg. Hvis du måler nå, men kroppstemperaturen, vanligvis viser seg at dette ikke er mer enn 38 grader. Den økte temperaturen har ingen klinisk betydning i dette tilfellet. For lite drikke, oppkast eller kraftig svetting kan noen ganger utløse denne økningen i temperatur.

Når har en baby eller barn har feber?

Naturen vet ingen tabeller. Likevel er legene prøver å dele ulike stadier feber. Det er forskjellige grenser. Feber hos spedbarn fra når man egentlig snakker om forhøyet temperatur, på hvilket tidspunkt av feber?:

  • Normal temperatur 36 til 37 grader Celsius
  • Forhøyet temperatur 37 til 38 grader Celsius
  • Fever: fra 38 grader Celsius
  • Høy feber: fra 40 grader Celsius

Denne delingen men kan tolkes noe fleksibel i den nedre del: Noen leger tale bare ved 38,5 ° kroppstemperatur Barn av feber. Og en temperatur på 37,2 grader kan likevel være normal. Individuell normal temperatur svinger nemlig fra barn til barn, som barnelege Dr. Andreas Busse sier. Han råder, rolig gang for å måle temperaturen i sitt eget barn når det er sunt, og faktisk flere ganger "Så du vet din base temperatur som kan endres avhengig av fysisk aktivitet, omgivelsestemperatur og tid på dagen"

Hva kan jeg gjøre under en febril anfall?