Antibiotika virker kun mod sygdomme, der er forårsaget af bakterier. Ikke desto mindre, de er børn ofte ordineret til virusinfektioner, hals eller ørepine. Det er ikke kun ubrugelig, men kan have alvorlige konsekvenser. Dog bør man ikke dæmonisere det betyder godt.

Antibiotika: Top mod bakterier

Mor narkotika indlægsseddel

Foto: © fotolia.com/ Dan Race

Streptokokker, pneumokokker, meningokokker er navnene på de bedst kendte bakterier, der kan forårsage menneske blandt andet lunge, mellemøret, bihulebetændelse og meningitis eller blodforgiftning - lidelser, "er meget sårbare over for meget små børn, fordi deres immunsystem med mange patogener ikke klare, "siger Prof. Dr. Reinhard Berner, direktør for Institut for børnesygdomme ved University Hospital Carl Gustav Carus, Dresden Teknologiske Universitet og forklarer: "Fordi små børn så har den største risiko for alvorlige og livstruende infektioner, læger omsorg for dem især, at gå glip af det punkt hvor man kan afværge farlig sygdom stadig "konsekvensen. børn er over gennemsnittet ofte ordineret antibiotika, som kun betyder, der kan gøre de farlige bakterier færdig fra.

men ... flop mod virus

Først, ligesom lyt rimelig. I praksis er det dog ofte fører til unødvendige behandlinger *, har også den alternative læge Iris Millon fra Rostock observeret ", og at selv ved Bagatellgeschichten. Nogle gange er den samme for lidt grøn sniffing et antibiotikum er givet og desværre der er helt dækket. "Bag grøn rhinitis, almindeligvis tolkes som et tegn på en bakteriel infektion, stak ligesom bag febrile infektioner, hals eller øresmerter ofte virus, og er imod antibiotika simpelthen ineffektive. narkotika eller have en præventiv effekt: de bruger allerede i virusinfektioner, fordi det håber at forhindre en mulig "top sæt" af bakterielle infektioner, fungerer ikke. Ikke engang med bronkitis antibiotika nødvendigvis skal vises, siger retningslinjerne i Pediatrics og "selv med lungebetændelse, er der en stor gruppe af børn, som ikke er omfattet af antibiotika," tilføjer professor Berner.

Ikke at forsømme: mindre og eftervirkninger af antibiotika

Et faktaark om antibiotikaresistens vil du finde til download på Federal Center for Health Education.

Bare fordi antibiotika ikke kan gøre noget i så mange tilfælde, men det betyder ikke, at de derved forårsage noget i kroppen: Specielt få mulige eksisterende bakterielle patogener i alle behandlinger til "toget" i forbindelse med midler til en mulighed for og imod at blive resistente. Hvis det var virkelig nødvendigt derefter, de ikke længere tale om det.

Hertil kommer, at antibiotika altid slå alle de sunde bakterier i tarmen med lav-: "Det betyder, at kroppen ikke kan optage alle de nødvendige næringsstoffer i tarmen, fordi intet er, hvad der hjælper ham," sagde Iris Millon. "Barnet kan så hele tiden får diarré eller hudproblemer eller er konstant syge, fordi immunforsvaret er svækket." Selv nogle langsigtede konsekvenser af antibiotiske doser undersøgt. Så bør allerede fordoblet til udvikle astma senere på risikoen for et barn, en enkelt unødvendig behandling i det første år.

 

undgå unødvendige gaver: Børnelæge stedet GP - og tale!

Af alle disse grunde, en omhyggelig brug af antibiotika er derfor meget passende. Forældrene har for det meste i deres egne hænder: "Det har stået så galt, at de bør tænke to gange, når det er virkelig nødvendigt at gå med et barn til lægen," siger Iris Millon. Skal være så, børnelæge er den bedste person. Læger ordinere børn nemlig usikkerhed og mangel på ekspertise ud signifikant oftere unødvendig antibiotika end specialister.

Hos lægen er altid: tale åbent med hinanden. "Mange læger automatisk antage, at patienter, der forhøre sig om antibiotika for at sige, at de forventer, at, og lægen kommer. Dette er en ren kommunikationsproblem. Hvis forældrene nachhaken om lægen rent faktisk besidder et antibiotikum for bydende nødvendigt tager meget belastning og kan "undgå unødvendige bestemmelser, rådgiver Prof. Berner.

kan forklare præcis diagnose: Med Skepsis

Ellers bør skeptiske forældre forklares de diagnostiske trin. I de fleste tilfælde, ifølge professor Berner, kan bortfiltrere hurtigt hvor alvorligt det er er baseret på nogle få kriterier: "For en halsbetændelse, for eksempel kontrol af, om barnet har feber, hvis den har forstørrede lymfeknuder, om den har purulent mindeplade på mandlerne hvorvidt stede samtidigt hoste og løbende næse, der talte mere for en virussygdom, og om det er under 15 år gammel. sandsynligheden for streptokok angina tillader således godt finde 50 procent. Så kan du stadig lave en hurtig test i klinikken og er den positiv, kan du være sikker på at 90 procent og indlede en rationel antibiotikabehandling. Men ni ud af ti patienter, så du bare kan sende uden hjem, fordi det ikke vil arbejde for dem alligevel. "Lignende procedurer gælder selvfølgelig for mellemledere øreinfektioner & Co overbevist dommen fra lægen ikke gjorde det, "det er forældrene altid gratis at få en second opinion, måske den ene naturopathic uddannet børnelæge," siger Iris Millon. 

I bakterier, der er noget reelt alternativ til antibiotika

Så betydningsfuld en tankeløs brug af antibiotika er - bør helt afvise disse midler til at vende enten, Prof. Berner er bekymrede og kritiske forældre til at overveje dette: "Der er mange infektionssygdomme, hvor man kan vente og kan meget vel være forsigtig. Men der er nogle, der, da behandling med antibiotika er den eneste terapi og livreddende. "

Tips fra den børnelæge: Korrekt opførsel for feber

Retten til healeren. Antibiotika kan ikke undgås, hun råder til at se mere om foranstaltninger til tarmfloraen beskyttelse og rehabilitering, fordi i modsætning til konventionel medicin er det overbevist om, at dette ikke er fuldt tilbagebetalt efter behandling af sig selv. "Okoubaka eksempel er en plante med afgiftende egenskaber, der kan gives som en homøopatiske dråber eller tabletter. Efter antibiotika, anbefaler jeg at stimulere udskillelse gennem lever, nyrer og lymfeknuder, f.eks, galde, lever og nyre te eller med en homøopatisk dræning terapi, så kroppen kan rense ordentligt, og derefter tarmfloraen med probiotika nye bygge. En god apotek kan rådgive til ellers spørge lægen eller praktiserende læge i hans tillid "selvfølgelig, er nyttige, når børn får lov til at komme sig helt -. Et stort problem med presset fra mange forældre, at skulle vende tilbage så hurtigt som muligt til arbejdspladsen. "Og man kan kun understrege igen, hvor vigtigt det er at forebygge, så meget med en masse kærlighed og kærlighed som med motion og sund kost," siger Iris Millon.

Hvor farligt er antibiotikarester i fødevarer?

Sidstnævnte er vigtigt, især for forældre, der bekymrer, at deres barn gennem forurenet mad "indtager" uønskede medicin. Prof. Berner bekræftet, at en omhyggelig udvælgelse anbefales: "Antibiotika selv er faktisk normalt kun indeholde ubetydelige spor i fødevarer. Et reelt problem er, at i kød stak multiresistente patogener fra dyr opfedning af den udbredte antibiotikabehandling, tage folk med os. Af disse, den ene er ikke syg, men tarmen er koloniseret af disse patogener og kan meget vel have en effekt på, hvordan jeg løse for antibiotika, hvis jeg skal blive behandlet igen på hospitalet med det. "

* Detaljeret information giver fakta tjek sundhedsmæssige antibiotika af Bertelsmann Foundation. Sitet har også en vejledning download, detaljerede instruktioner for læge besøg og antibiotika Pass.

Børn og antibiotika - Tips og fakta

  • Forebyggelse er bedre end nachbeugen: en sund livsstil øger immunforsvaret.
  • bedste lige hvile børn med tegn på infektion og kan komme sig ordentligt efter en sygdom.
  • ikke gå med børn om muligt altid til børnene, den praktiserende læge.
  • den læge har ordineret et antibiotikum, der kan forklare årsagerne - ofte kun passer accept bag det er, at du ville forvente dette fra ham. I tvivlstilfælde, om nødvendigt søge en second opinion.
  • Når du tager, så altid at regere: Uregelmæssig aktier eller tidlig afbrydelse kan forårsage bakterier til at overleve - og nu bliver resistente over for lægemidlet.
  • Børn får antibiotika med de samme stoffer som voksne. Så der er ingen særlige børns produkter - men andre doseringsformer: børn foretrækkes antibiotiske juice i stedet for tabletter administreret. Doseringen er baseret på legemsvægt.
  • Hvad skal der har brug for: Til behandling med antibiotika, er der hverken et minimum eller en grænse for, hvor mange aktier bør ordineres i en given periode.
  • Udslæt i antibiotiske indtægter er sjældent symptomer for en sand allergi (som er ledsaget af hævelse og åndenød), men som regel bivirkninger, der kan indikere, at der ikke bakteriel, men virusinfektion var til stede.