Sannsynligvis ikke (liten) barn kommer rundt det: hoste. Han kan lytte til barking eller rasling, kan det være ufarlig eller alvorlig. Hvilken urt hoste har vokst, og når foreldrene bør innføre deres hoste barnet til legen, kan du lese her.

Barnet hoste ikke en sykdom, men et symptom

Far bekymret syk pjokk

Foto: © iStockphoto.com, LindaYolanda

Trolig ingen Earthlings kommer inn i livet hans rundt det, og ofte de små ta sin første ubehagelig opplevelse med ham, hoste. Han kan være bjeffer eller rasling, tørr eller løs, lys eller til og med smertefull. Det er vondt for barnet og bekymringsfull for foreldre. Du lurer på: Er dette hoste ufarlig? Er et hyppig tilbakevendende bronkitt allerede kronisk? Hvordan gjenkjenne en astma eller en allergisk hoste? Hjelp hostemiksturer egentlig? Hva hjelper for hoste hos barn? Hva hjem rettsmidler er effektive? Når å gå til legen med en hostende barn?

Den hoste i seg selv ikke er en sykdom, men et symptom. "Hoste er en beskyttende refleks. Det fjerner inhalerte partikler og stoffer og slim som samler seg i luftveiene, "sa barnelege Dr. Monika Seidel fra Augsburg. "I de fleste tilfeller er hoste forårsaket av en akutt infeksjon av de øvre luftveier." Men selv inhalerte gjenstander, bronkitt eller lungebetennelse, allergi, astma, krupp angrep og i sjeldne tilfeller, hjertesvikt, lungesykdom cystisk fibrose og magesyre (reflux sykdom) kan medføre hoste. Selv noen barnesykdommer som vannkopper, skarlagensfeber, kikhoste eller meslinger kan være ledsaget eller etterfulgt av hoste.

Hoste forkjølelse - han har alltid to faser

Hosten som en del av en vanlig forkjølelse starter alltid tørr, er det "uproduktiv" som legene sier. Hva betyr ganske enkelt at i utgangspunktet ingen slim blir produsert. Dette hoste hos barn fører raskt brekning på grunn av lukkemekanismen i magen ikke er fullt utviklet og kan stige gjennom hoste mageinnholdet. Derfor, den profesjonelle sammenslutning av barneleger i Köln rådet til å gi barna påvirket mye væske, slik at produksjonen og hoste opp slim enklere. I løpet av en host angrep hode og overkropp bør heves. Etter en kort tid (noen få dager), hoste våt, så schleimhaltig, som er ikke å gå glipp. Nå dannet av slimsekresjon, som transporteres ved hoste fra luftveiene.

Hoste om natten: hoste er en tørr Plage

men mest av alt plutselig tørr hoste kan også utløses av innånding elementer (peanøtter, etc.). Hoster en baby eller smårolling i ukevis relativt tørre, uten at det ville ha andre symptomer, må legen avklare om kanskje begynnende astma eller allergi kommer inn i spørsmålet. Hvis et barn hoster innimellom, spesielt om natten, om vinteren tørke inneluft kan være delvis ansvarlig for det gjør de følsomme slimhinner er irritert. Her hyppig lufting, henge våte håndklær og en heller kjølig romtemperatur hjelper. Hvis en hoste om natten veldig hardt og skjer det ofte, bør foreldrene ta kontakt med legen.

Bronkitt - hvis hosten sitter "en etasje under"

Noen ganger bronkitt er en vanlig forkjølelse hoste. "I begynnelsen av hoste høres tørr og ru, noen ganger bjeffer. Det forekommer hovedsakelig på kveldstid og om natten, kan hosten være meget sterk. Et par dager senere, hoster barnet fra hvitaktig, purulent utflod som er gul-grønn ispedd. Småbarn og babyer svelge denne utskillelsen men vanligvis kaste opp og det av og til ", sier barnelege Seidel i sin informasjon til foreldre. Når et barn har bronkitt vanligvis utgangspunktet feber og føler seg sliten.

Ofte også bronchial mucosa hovne opp, noe som gjør dem smale. Dette kalles spastisk eller obstruktiv bronkitt. Hosten er nå for det meste hes eller barking, med eller uten oppspytt. Barnets pust høres noen ganger stille brummende eller piping på grunn av smalere bronkier. Også åndenød skjer (i dette tilfellet legen umiddelbart!).

Av og barn utvikler en spesiell form for bronkitt, bronkiolitt. Her de minste bronkial grenene er betent. Dette skjer særlig ofte i det første året. I begynnelsen, ofte bare kaldt, feber og lett hoste, kortpustethet og rask pust senere blir lagt til. På utpust noen ganger du hører en bot eller en svak rasling lyden av pusting. At barnet pustebesvær, er det mulig ved rask bevegelse av neseborene mens du puster gjenkjenne ( "nese"). Lepper, kan tunge eller huden bli misfarget blek blålig. Hvis et barn har problemer med å puste, må det umiddelbart gå til lege eller til et sykehus.

Hyppig bronkitt - det er kronisk?

Hvis et barn har ofte en bronkitt, dette er ikke en kronisk bronkitt. Hennes leger snakker bare når et barn hoster tre måneder og lengre uavbrutt, med eller uten slim. I akutte anfall oppstår feber. Kronisk bronkitt er vanligvis ikke en selvstendig sykdom, men en annen samtidig sykdom hos barn. De grunnleggende årsaker er ofte en kronisk, purulent sinusitt, allergier, en incipient astma, tidligere infeksjoner som meslinger, medfødte misdannelser i det bronkial-området, cystisk fibrose, eksponering til tobakksrøyk eller et svekket immunsystem.

vanskelig å se - lungebetennelse

Bronkitt kan også overføres til lungene og til. Hosten trenger ikke å være spesielt sterk. "Symptomene på lungebetennelse (pneumoni) kan være vanskelig å se, spesielt for babyer," advarer barnelege Dr. Petra mai fra München. "Det er funnet i spedbarn og barn, blant andre, høyere feber, frysninger, hurtig og overfladisk pust, en hurtig puls, hoste, ofte med grønnlig eller gulaktig oppspytt, brystet eller magesmerter, spesielt når hoster, reist nesebor ved innånding (" nesen " ), en oppblåst mage og aversjon mot drikking eller redusert matinntak. "barnet kan også virke apatisk. Men må ikke alle symptomene være tilstede.

Falsk krupp - Night terrors for foreldre og barn

Hoste baby eller barn "bjeffing", har de muligens problemer med å puste og. Selv tungpustethet, dette ofte indikerer en falsk krupp angrep. Når krysset hovent strupehodet og stemmebåndene og begrense luftveiene. Avhengig av alvorlighetsgraden, kan kortpustethet være livstruende, barna løper til blå. Ved pustevansker, bør nødsituasjon lege tilkalles. Inntil han kommer, kan du ta barnet ut døren (kjølig, lindrer fuktig luft) eller leie dusjen kaldt på badet og stå der med barnet til det åpne vinduet. Finn ut mer i vår artikkel om falsk krupp.

Kryss: Hvordan kan jeg hjelpe gjøre mitt barn?

Kikhoste - Takk til vaksinasjon blitt sjeldne

Kikhoste er vaksinert innenfor U-undersøkelser i dag. I uvaksinerte barn, bør foreldrene ta hensyn til følgende symptomer: I utgangspunktet bare skje nysing, rennende nese og sår hals, er hoste nå sjeldne. Mild feber og rødhet i øynene conjunctiva kan legges til. Etter en til to uker vil det være det typiske hoste passer, hver med 15-20 voldelig stakkato hoste. Her blir uttrykket torturert og tungen er stakk. Angrepene ende med en hørbar gisping inhalering. Barnet choker ut en tøff, glassaktig slim. Kortpustethet kan være livstruende. Ofte barnet blodskutte øyne (fordi trykket når du hoster kan sprekke små blodkar) har.

Expectorants viser liten effekt

Hoste, rennende nese - baby har det ikke lett: I de fleste tilfeller er hoste, men et uttrykk for en vanlig, midlertidig luft typen infeksjon. For behandling er svært populære reseptbelagte, slimløsende hostemiksturer. Imidlertid er effekten tvilsomt: Forskere Schroeder og Fayhe fra Bristol University har oppdaget over 300 publikasjoner, ment for å bevise effektiviteten av over disk hostemiksturer som er godkjent i Europa. Ingen av disse studiene kan bevise at juice også fungere. Forskere ved University of Pennsylvania gjennomførte sin egen studie utover. Hundre barn som led av en vanlig forkjølelse ble behandlet med hoste siruper eller placebo (dummy tabletter). Det ble også observert i pasienter behandlet med hostesirup barn ingen merkbar effekt.

Viktig funn, derfor, mange barneleger at barnet drikker mye, slik at slimet er tynn som mulig og kan hostet opp lettere. Også nyttig er det direkte fukting av luftveiene med fysiologisk (0,9 prosent) saltoppløsning. "Det er best å bruke for dette formål en inhalator (z. B. Pariboy) og forlater barnet tre til fire ganger daglig inhalerer 2 til 5 ml isotonisk saltløsning," råder barnelege Dr. Martin Lang fra Augsburg.

I den tørre fase av hoste, men kan du gi hostedempende juice slik Silomat, råder Johannes Forster, overlege ved St. Joseph Hospital Freiburg. "Sterkere effektiv, kodein hoste stopper er resept og bør bare benyttes om hosten meget svekket søvn." Hoste amme juice bør ikke blandes i våt fase av hoste, fordi de forstyrrer transporten ut av slim. De fleste av dem er også tillatt etter seks år.

På et bronkitt kommer ofte reseptbelagte juice brukes som utvider den smalere bronkier; så vel som medikamenter for inhalering, anti-inflammatoriske midler (kortison), med brekninger og dehydrering fareelektrolyttløsninger eller bakteriell engasjement et antibiotikum.

Hjem rettsmidler er billig og hjelp

Hvis et barn har "bare" en kald hoste, hjem oppskrifter ser ofte veldig bra. Dette understreker også barnelege Dr. Martin Lang på hans bemerkninger for foreldre: "Hoste te med anis, timian, primrose eller lind blomstrer er godt bevist" Hoste blandinger, som også er egnet for barn, det er u. a. i apotek. "I tørrhoste og varm melk med honning er ofte gode beroligende." Eteriske oljer. Som eukalyptusolje eller mentol ikke kan benyttes til barn, kan de forårsake akutt lungesvikt.

gjøre hostesaft selv

Men naturlig hostemiksturer er ofte anbefalt av barneleger. for en Reddik og honning juice hodet til en svart reddik skjæres som et "deksel", uthulet og fylt med roten av fem til ti ss honning. Lokket blir deretter byttet ut, og får stå i 1,5 time, hele greia. Den flytende fylling og presenterer den avkjøles. Barn i alderen to og få en til tre teskjeer av fire ganger om dagen. for en Onion hostesaft én stor løk kuber, sted i et syltetøyglass og to spiseskjeer sukker, forsegle glass og rist, sil saften etter to timer. Barn i alderen to og få en spiseskje fire ganger daglig. er allerede egnet for barn under ett år ferdig Juice fra eføy ekstrakt (Z. B. Prospan) som også har slimløsende virkning.

Hvordan bryst sår?

En god støtte for hoste er varme ammeinnlegg. Hos spedbarn, små Kirschkernkissen eller bivoks svingete er (fra 4 EUR ferdig på apoteket), hos eldre barn hjemmelaget innpakning. I dette tilfelle er en i lengderetningen foldet stor frottéhåndkle plassert på tvers med overkroppen til barnet. Ovenfra kommer til brystet nå selve utgaven. når Quark pakker Dette er et osteklede, som er tett spres med en centimeter av fett kvark og lunken forvarmet i ovnen før den er dekket med en annen klut. jobbe lignende løk komprimere, i hvilken et lag av finhakket løk varmet og mellom to tynne linen (Mull) tilsettes. Alternativt kan du varme jakke poteter, knuse mellom to Mulltüchern og plassere den på brystet til barnet. når timian wrap en spiseskje tørket timian (eller en bunt av fersk timian) er dekket med kokende vann og ti minutter igjen drag. Cheesecloth med avkjølt te for hånden temperatur suge og lett vri. Over de respektive støtte kantene av tørr frotté er rammet nå, etter at barnet er dekket. Winding kan tillates så lenge med å handle før de føler seg kule.

Kuler: hoste hos spedbarn og barn

Mange foreldre stoler for hoste på hjelp fra homøopati. Anvendes som Drosera, Lobelia inflata, ipecac, fosfor, Rumex, Sticta Pulmonaria, Dulcamara, kalium jodatum og andre. Hvilket betyr at hva slags hoste anfall, sier legen. På Internett, er en bestemmelse basert på kort spørsmål-menyer mulig (s. Tillegg). Du velger styrken D6 eller D12 og gir babyer og småbarn 3, skolebarn 5 granulater. Samlingen finner sted i utgangspunktet hver time. symptomene bør bare to til fire doser er nødvendig i de følgende dager, med avtagende frekvens.

Barnelege Tips: hjem rettsmidler for forkjølelse

Når bør du oppsøke lege?

Ikke alltid hjelpe hjem rettsmidler eller homøopati tilstrekkelig. Tommelfingerregelen er: Jo yngre barnet er, jo mer sannsynlig å gå til legen. I alle fall hvis:

  • den hoste barnet har feber over 38,5 grader
  • hoste ikke avtar etter noen dager eller utslipp er sammen med purulent (gul-grønn), men etter en uke
  • barnet puster bemerkelsesverdig raskt
  • det puster (eller "nese") eller brystsmerter har
  • det gjør pustelyder når du taster inn eller exhaling
  • den har blodig oppspytt
  • det er lite drikking, har en tørr bleie eller nekter å spise
  • plutselig begynner hoste, og kan ikke dempes (mistenkt fremmedlegeme)
  • allmenntilstanden er dårlig
  • barnet akutt åndenød eller alvorlig hoste med bjeffing, hard leire eller høyt pustelyder har (da: til legen umiddelbart eller på sykehuset)

Hvordan forebygge hoste?

Hyppige luftveisinfeksjoner - påpeker barneleger - er normalt, spesielt i førskolen. De vanligvis ikke bety at barnet hadde en dårlig immunforsvar. Likevel kan foreldrene gjøre noe, men for å skåne barnet hennes sporadiske hoste. "Skaff tilstrekkelig søvn, kosthold rikt på vitaminer og gå med barna jevnlig ut i frisk luft. Ved å ta forebyggende resirkulert, knust bakterielle konvolutter (f.eks. Som i BronchoVaxom eller Luivac) kan øke feltet kraft i luftveiene, "råder dr Martin Lang. Verdifulle er også administreringen av probiotika (f.eks. Som Symbioflor 1) for å forsterke feltet i tarmen.

info:

Den høyre homøopatisk middel for at hoste form kan bli bestemt i henhold til www.homoeopathie-heute.de/anwendung (meny ber om symptomer og fører til de passende midler og for dosering for barn, er det området lege-rettet).