Alle babyer gråter. Noen mer, noen mindre. Men når man kaller en baby gråte som et barn? Og hva kan foreldrene gjøre? Et intervju med psykolog Frauke Ostmann av rådgivningssenter "tidlig forebygging" i Karlsruhe.

For en baby gråte?

Baby rosa dress skrik

Foto: © iStockphoto.com/ Jsheets19

Alle babyer gråter. Det er bra, fordi de små menneskene har ingen annen måte å fortelle sine foreldre: "Gjør noe, jeg er ikke god", I de fleste tilfeller, foreldre gjøre da bare ting: De komfort, fôr eller lulle deg i søvn - avhengig av hva deres barn trenger - og det roet seg. Men den såkalte gråte av barn er forskjellige. De ofte gråter i flere timer i strekk uten at foreldrene kan se en grunn til det. De ønsker også å gjøre noe slik at det går bra barnet sitt tilbake, men er rotte og hjelpeløs. Psykologen Frauke Ostmann har siden 2002 vært rådgiver sentrum "tidlig forebygging" i Karlsruhe og arbeider med foreldre som er ute for å få hjelp i arbeidet med sine babyer. En Urbia intervju:

Når er en baby noen gang kalt en baby gråte?

Rent vitenskapelig synspunkt er det selvfølgelig kriterier: et barn å gå tre timer om dagen, tre dager i uken over en periode på tre uker, kalles det et rop baby. men for mitt arbeid med bekymrede foreldre som spiller ingen rolle. Her er mer viktig at barnets vedvarende gråt oppfattes av foreldre som en byrde - enten en halv eller åtte timer om dagen. Jeg kan foreldrene ikke sende bort og si: "Barnet er ikke et rop babyen", å ta følelsene til foreldrene på alvor er viktig å se sammen med dem, som du kan endre for å bedre hverdagen for alle.

Har økt skriker ved fødselen på?

Om et barn har problemer med start i livet, er tydelig i de første to til tre uker etter forventet dato. Etter seks uker, er ropet mest uttalt. I de fleste barn er det over med tre, fire måneder, skrik blir mindre og mindre. Vi snakker imidlertid ikke har barn i hvem gråte har fysiske årsaker som matintoleranse, reflux eller ortopediske problemer.

De sier barna "Vanskeligheter med start i livet", Er det grunnen til at noen barn gråter så mye mer enn andre?

Så du kan omskrive bra. I teknisk sjargong, dette kalles en 'forstyrrelse av atferd regulering': barnet ikke er i stand til å regulere seg selv, for eksempel, å roe ned ved å suge på ermet eller å se bort når den har fått nok stimuli. I det påfølgende overstimulation reagere med skrik. Disse barna synes det i utgangspunktet vanskelig å takle livets krav. Disse inkluderer fordøyelses - som den såkalte tre-måneders kolikk - eller veksling mellom våkenhet og søvn. Avhengig av temperament, stress i svangerskapet eller under fødselen eller andre stressfaktorer, ikke en slik tilpasning ikke lykkes i noen babyer så raskt og ikke uten hjelp. Når foreldre forstår hva som skjer i deres barn, som ofte allerede gi lindring. Men denne forklaringen hjelper å ta presset ut av situasjonen. Stresset av foreldrene endelig har en direkte innvirkning på barnet.

For å hjelpe barnet, så du har til å støtte foreldrene?

Ja, for når foreldre søker hjelp fra meg, har situasjonen blitt for alt en byrde. Barnet er åpenbart dårlig og foreldre da. Du føler deg hjelpeløs og gråt press på henne på nervene.

Og hva om din hjelp for foreldre i praksis?

Jeg jobber med hvert par av individuelle løsninger for sin situasjon. Hvordan de beste avtale med skrikende? Ofte ideen om at barnet kan gråte fordi noe må gå og foreldrene følger det hjelper. Da er det bedre å holde ut. Det er også viktig å organisere hjelp utenfra. En time pause for å se besteforeldre eller venner på barnet, kan allerede gjøre underverker. Kanskje du kan gjøre en gips eller hushjelp. Foreldre må innse at det er like viktig at det er godt for dem om de ønsker å hjelpe barnet sitt. Men det som er bra for mødre og fedre forskjellige. Jeg må ikke snuble selv ekstra stress med mine forslag.

Ofte en reduksjon av stimuli hjelper

Likevel er det visse generelle tiltak som kan bidra til å roe barnet for foreldrene til disse barna?

Selvfølgelig. Det er to ting som bør endres. Den ene er den sovende mønster, den andre er de stimuli som barnet blir utsatt: Barnet bør bli konfrontert med så få visninger. Dette omfatter for eksempel at du ikke hoppe i timevis på fitness ball eller ofte tilbyr nye leketøy. Barna er dermed distrahert mens kort sikt, lang sikt, men det er altfor rastløs. Jeg anbefaler ikke å endre holdningen til barnet ofte. Ytre stimuli som radio eller fjernsyn også forstyrre. Men her igjen: Det må være mulig for foreldrene. Er ropet til en mor avslappet tåle hvis de kan dermed TV, som åpenbart ikke er ideelt, men ok. En avslappet mor er fortsatt den beste "medisin",

Og hva du bør vurdere når det kommer til å sove?

Barna vi snakker om, er ofte vanskelig å 'lese' enn andre. De trenger ikke handle sliten, fordi de faktisk mangler evnen til å 'slå av' av seg selv. Derfor er det viktig, spesielt de små i de første seks ukene etter en time - for å komme tilbake til å sove - når de blir eldre av en halv til to timer. Det er da uansett hvor - enten på pappas mage, i en barnevogn eller slynge. Det må være gjennomførbart og hyggelig for foreldre. Mange foreldre er redde for å bli vant til noe galt sine barn. Det er på denne alderen, men umulig. Mye viktigere er at de små kommer til å hvile. hjelper også i samsvar med hver dag den samme rytme.

Hvor fort kan du observere i sitt arbeid forbedring med familiene?

Mange foreldre er allerede nok en til to datoer: Informasjonen på hvorfor deres barn gråter så mye, forståelsen av deres innflytelse og peker på hva de faktisk kan gjøre, og deretter sende. Hvis det er andre problemer i familien eller om det er vanskelig Foreldrene å bygge et positivt forhold til barnet til tross for mange gråt og takle dagens situasjon, råd vil ta lengre tid. Ved å jobbe sammen, er foreldre vokser bokstavelig talt med sine plikter. Jeg prøver å støtte dem er å betale mer oppmerksomhet til sin egen følelse. Vår egen følelse er en bedre guide enn råd fra andre eller bøker. Denne foruroligende vanligvis bare tillegg. er i Erziehungsratgeber: Kjære slynge som barnevogn for mor-barn hører hjemme i ditt eget rom, ikke til foreldrenes seng ... Det gjør foreldre faktisk veldig bra i den forstand av hva som er bra for barnet sitt. Hver løsning er da O.K. om det passer for hver familie og ikke skade barnet.

Er den såkalte "skrikende barn" har lenge vært kjent, og disse er et ganske nytt fenomen?

Den første "baby gråte ambulanse" ble grunnlagt i 1991 i München med Mechthild Papusek etter år med forskning på spedbarn. Det er interessant at det er overdreven gråt bare i de vestlige industrilandene. Her, i henhold til litteraturen ti til tretti prosent av barna gråter barn. Som en mulig forklaring, levekår gravide kvinner og unge familier er i vårt samfunn: For gravide og ukentlige tiggere er det ingen pusterom, de selv ofte vil så lenge som mulig og gjøre noe etter fødselen igjen - som arbeid, husholdning bly, etc. I tillegg, har kommet mange mødre med sine barn alene hele dagen. I kulturer som støttes i kvinnenes hvor babyer blir født mye at overdreven gråt ikke oppstår. Involvert med oss ​​mødre er ofte fanget i en ond sirkel. Fordi barna gråter, unngå de grupper som PEKiP eller møter med andre mødre og isolere seg så enda mer.

Forståelig nok, har de ikke ønsker å eksponere seg mer ytterligere press ...

...ja, selvfølgelig de er spesielt påvirket av konkurransen som ofte eksisterer mellom foreldre. Den enkelte vil spesielt ha nytte av utveksling med andre. Også har de - gjorde ingen følelse av prestasjon enn foreldre - spesielt det første barnet. Du trenger ikke å være sikkerhets gode foreldre. Jeg kan bare alle de som føler seg hjelpeløse i å håndtere sine barn, oppmuntre dem til å slå til en rådgivningssenter. Det er verdt det.

Ytterligere informasjon:

Rådgivningstjenester for berørte foreldre er nå tilgjengelig i nesten hver storby. Disse er tilknyttet enten gråte ambulanser til sykehus, eller - som i eksempelet Karlsruhe - en del av utdanningsrådgivning. Adresser innhentet via hjemmesiden til GAIMH (infra), psykologisk rådgivning sentre, barnas sentre, jordmødre, barneleger eller ungdomstjenester.

Anbefalt lesning:
"Vår baby gråter dag og natt. Hjelp for slitne foreldre" av Maurie Fries

Link:
Society for psykisk helse i tidlig barndom (GAIMH E.V.): http://www.gaimh.de