Lur gjør små barn passe for neste runde av lek og lære. Men ikke alltid å sovne. Og noen ganger barna gjør lur tidligere enn håpet igjen.

Under lunsjen Taushet er gull

Pjokk lur Teaser

Foto: © iStockphoto.com/ Vasina

Foreldre vet instinktivt: Den lur er en viktig pause for hennes baby eller barn, der den får ny energi til å utforske sin verden. Men han gjør også lurt: "I hvile hva de har lært gjentas til det har etablert"Forklarer søvnforsker Professor Jürgen Zulley ved Universitetet i Regensburg. De samme nerveforbindelser som aktiveres når læring våken. Barnehage bør også bruke dagen sover spesielt når det kommer til å sove forsker professor Jan Born ved University of Lübeck: "Hvis barna holder vanlig ettermiddag lur, for dermed å forbedre langsiktig læringsresultater," sa Neuroendocrinology Born. Når vokser opp sovende hjelper også forresten, fordi mens hjernen frigjør et veksthormon.

Når babyer kroppen klokke tikker annerledes enn familien klokke

Men det holder lur, det den lover, den unge må først gå i dvale. Og det fungerer ikke alltid med en gang. "Jeg kan (6 måneder) alltid ligge Noel når jeg plukket opp vår Great (5) fra barnehagen, selv om han vanligvis er lei fordi siden halv time. Hvis jeg ville sette ham til å sove tidligere, ville jeg ha ham med rive ut av sengen etter en halv time. Når vi kommer tilbake, men han ofte hyler alltid til seg selv uten hans "øyne nære, sier Christine Peters (39) stabbet.

Noel som ikke lenger sovner etter å plukke opp søster, har en enkel grunn: Hans legeme klokken tikker annerledes enn det hverdagslige familielivet. Det gjesper, er tårevått, unngå øyekontakt, dupper, gjør nevene eller hans øyne eller ører gni: Det er optimalt om en baby blir deretter satt i dvale når den viser tegn på tretthet. Men dette er ikke alltid mulig. Her bør foreldrene være tålmodig, anbefaler søvneksperter. For babyer og småbarn har kalt for å sove tidsluke. Når de er slitne, men kan ikke settes i dvale, vil muligheten til å sove passere for nå. Det neste vinduet vil vises etter 50 til 60 minutter. Christine kan distrahere en stund og satte ham ned for en time en gang Noel så.

Det ideelle tidspunktet: rett etter lunsj

Lignende problemer med å sovne, kan det også være når barn er fortsatt over lunsj i barnehagen og kan plukkes opp til tidlig ettermiddag. Den berømte "dead point" er da ofte overvinne barnet sparker og snodd eller. Den beste tiden for napping, det studier viser mellom 12 og 14.30, så rett etter lunsj. Kroppen trenger nå hvile for å vie seg til fordøyelses arbeid. Også her må du vente til neste gang vinduet åpner for å sove. Bedre kan det være der når barnet være "Power Nap" (NAP) er fortsatt tar i Kiga. Men selv her, lærere bør ikke tvinge noe. Ikke alle barn kan sove i barnehagen når de eldre barna til å fortsette.

hell tiltrekke Sandman

For et barn til middag og sov godt, hjelpe de samme ritualene som forsonet i natt søvn: Innstramming av pyjamas eller sovepose, den milde melodi av favorittmusikk boksen, rock av rocker eller Schuckeln kontoret bil og en rolig sang. Bare rocking spesielt lett å falle øyne, så flytter "sovende kvartaler" som holderen eller bassinet med hjul i de første månedene av livet er bedre enn faste Barnesenger. Men noen babyer sove godt likt dag en på armen og deretter med silkehansker må settes forsiktig ned.

Sover en baby eller smårolling, til tross for all innsats og selv om tiden er moden bare en tungvint, kan det ha hatt på morgenen bare for mye program. "Forby et barn rett og slett mot lur, selv om det selvsagt ville ha ham sterkt behov, kan det være fordi den har for mye å få innspill', som baby kurs, turer eller besøk," sier legen Dr. Andrea Schmelz, forfatter og redaktør av en forelder rådgiveren.

Ved middagstid kan det fortsatt lyse

Mange foreldre tror at stedet der barnet sover om natten, som er best for en lur. Men lur har sine egne regler. Mange en baby sover der familielivet spiller lettere enn hjemme, stille rom - eller om på saueskinn, vippe, reiser i en barnevogn, og i bilen uansett. Eldre barn har større behov for hvile, men: Forskere har observert at barn trenger enda mer stillhet, jo eldre de er. Uansett hvor sover et barn - det aktuelle rommet bør på de fleste litt skjult. Fordi simulert en natt, får særlig i babyer føler for når det er virkelig natt (og dermed tid for en mer utvidet søvn) er messed up.

Så lenge lur skal vare?

De fleste babyer gjør i sitt første år om to til tre dager lur, morgen, middag og tidlig ettermiddag. For etter tre til fem timer med aktivitet er det for dem igjen tid til å hvile. Babyer sove på dagtid, til sammen omtrent tre til fire timer, men dette kan variere mye fra barn til barn.

Til slutt, men - som regel mellom ni og 18 måneder - sette barn til å sove, og bare en gang om dagen. Og at det egentlig er: barn som middager sove i tre timer og fortsatt kvelder er igjen klar for seng ved 19-tiden. Men dette er unntakene. Mange barn sove om natten, en vanskelig hvis de har ettermiddagen hvilte for lenge. Her kan du prøve å begrense en lur til en til en og en halv time. Fordi den totale søvn behovene til et barn over 24 timer kan være verken større eller mindre - men du kan redistribuere det. bør være mellom enden av den lur og om kvelden Insbettgehen er minst fire timer, eksperter anbefaler.

 

Lunsj i stedet lur

"Jeg fortvilelse bare! Mika er 20 måneder gammel, og lur blir stadig vanskeligere. Han tar alltid opp til to timer før han sover. Da er det som regel allerede 15:00, og han sover bare en time ", en mor klaget i et online forum. Barneleger understreke at et barn som ikke sover etter 20 minutter, er ikke trøtt nok. "Mang en pjokk ønsker å noon ikke sove selv med i underkant av to år. Derfor bør foreldre fokusere på behovene til barnet deres, "råder Dr. Smelte i slike tilfeller. "Men jeg tror Mika trenger middag ennå søvne fordi han stadig blir skadet og faller ned fordi han er sliten," observert moren.

Så Mika er i et mellomstadium: Han er ikke lei nok for en lur, men har problemer, uten at dette skal overleve på ettermiddagen også. Slike barn hjelper en lunsjpause i stedet for søvn. I løpet av denne tiden kan du kose med barnet, lese ham noe, la det høre på en lydbok eller henge opp en CD med avslappende musikk. Så en pause trenger ikke å vare lenger enn 30 minutter.

En fjerdedel av alle barn hørte tidlig med lur

Mika er ikke alene: En fjerdedel av alle barn vil slutte med lur før den tredje bursdag. Halvparten gjør ham til en alder av tre til fire år. Og bare en fjerdedel nyte det lenger selv i en alder av fem år eller mer. "Det er store individuelle forskjeller i søvnlengde. bør tvinge deg en ettermiddagslur ikke, "sier professor Zulley. En lunsjpause kan være den beste løsningen når et barn blir plukket opp til ettermiddagen den omsorg og ikke sove der. Ellers ligge mellom slutten av ettermiddagen lur hjemme og nattlig sengetid ofte ikke lenger de anbefalte fire timer, noe som kan føre til at barnet sovner om natten vanskelig.

Noen ganger dagen søvn kommer tilbake

Noen barn som har tidlig slapp med lur, men starter igjen når de kommer til barnehagen. "Leon (3) sover faktisk eksistert i ni måneder ikke mer," hans mor fortalte Bärbel. "Men siden han går i barnehage, er han middag så flat at vi i gang igjen. Selv når du henter han gråter med tretthet for hver lille ting, og sover hjemme etter et par minutter. "

Normal: følelsen lav når du våkner

Etter midt på dagen lur ofte vises et fenomen som gjør at mange foreldre forvirret: "Min datter (2,5) er etter lur er alltid noe dårlig humør, uansett om jeg vekke henne kjærlig eller hun våkner av seg selv, spiller ingen rolle, hvor lenge eller hvor kort hun sover "en mor klaget i et online forum," det er behov for 40 til 60 minutter før det går igjen. "" jeg vet, våre to år gamle er alltid helt på gråten etter lur. Når dere varer også opp til en time, før du kan gjøre noe med det ", sier en annen mor. Men hvorfor er mange barn etter å våkne opp som "dårlig humør"? "De fleste sover liten lunsj ikke så dypt som natt, og de synes det er vanskelig å reorientere klar fra en situasjon til den neste i løpet av kort tid", forklarer utdannet sosionom Christiane Schuster i foreldrenes advisory board. Best late til barnet tide å våkne opp mens du lytter til musikk i sengen eller kose med den utstoppede dyr. "Mor eller annen omsorgsperson bør mens du bor innenfor hørevidde."