Når en baby gråter i timevis hver dag, ben tiltrekker seg, har en hard mage og oppblåsthet, du pakker fort i skuffen "tre-måneders kolikk". Her, den nåværende tilstand av kunnskap viser dette fenomenet: de rammet dvergene har større bekymringer enn deres fordøyelse. Hva gjør jeg?

Fem myter om spedbarn kolikk

babyen gråter

Foto: © panthermedia.net/ mitarart

"Det var så stressende!" Melanie bringer de første månedene med sitt andre barn til poenget. Johanna hadde begynt like etter fødselen, skrikende opp til 12 timer i døgnet, spesielt om kvelden. Hun vred seg mye og ønsket å berolige hele tiden til brystet. Til Melanie i smerte kunne ikke lenger måtte bytte til flaske - og Johanna skrek enda mer. Hva gjør jeg?

Foreldrene prøvde alt fra spesiell mat for kolikk om suckers endring, massasje og sang til pilotene håndtere. hjelp mot den påståtte tre måneders kolikk ingenting.

Myte 1: tre måneders kolikk er egentlig kolikk

Prof. Dr. Med. Sibylle Koletzko vet utallige slike saker og disse symptomene. Hun er leder for Seksjon for pediatrisk gastroenterologi og Hepatology på Dr. von Hauner barnesykehus, Ludwig-Maximilians-universitetet i München. I brosjyren "Er mitt barn en baby gråte?" Den tyske Society for Paediatric og Adolescent Medicine (DGKJ) sier det klart: "et misvisende begrep, fordi sjelden faktisk ligge dårlig før" Til tross for den tilsynelatende klare ytre tegn er Dreimonatskolik Selv fordøyelsen for den lille kroppen virkelig hardt arbeide som anstrengende presser og farting show, og som kan føre til tårer. men sant kolikk er ikke. Helt fortsatt sirkulerer noen usannheter om dette fenomenet:

Myte 2: Tre måneders kolikk siste tre måneder

"Antakelsen om at symptomene vare tre måneder sirkuleres bare på engelsk," sier professor Koletzko. På engelsk, for eksempel, er det som kalles "spedbarn kolikk." Generelt klager og symptomene varer i fire måneder, noen ganger enda et halvt år.

Myte 3: Tre måneders kolikk er allergi symptomer, spesielt hos barn flasker

"Klagene er vanligvis ikke på spedbarn melk fortsatt på kosthold en mor som ammer," sier professor Koletzko. "Falls babyer det er så mange barn som flasker ennå barn." Bare et mindretall faktisk har en intoleranse. Mødre bør ikke stoppe ammingen tidlig eller endre melk, men diskutere det i fred med barnelege og jordmor.

Myte 4: Mot tre måneders kolikk hjelp Antiblähungsmittel

"Antiblähungstropfen gjøre ingenting", refererer professor Koletzko til studien resultatene. ingen stoffet er funnet i det hele tatt som hjelper vellykket her og uten store bivirkninger.

Myte 5: Tre måneders kolikk er unge ting

Selv om ordtaket sier at kolikk träfen ofte gutter, viser statistikken: Gråtende babyer er like jenter og gutter.

Hva er de tre-måneders kolikk egentlig?

Synonym for fortsatt utbredt navnet "Dreimonatskolik" begrepet "cry baby" er nå brukt for klager. Rop om mer enn tre uker, mer enn tre timer i døgnet på mer enn tre dager i uken - selv om sunne og uten noen åpenbar grunn - som overdreven gråt i konvensjonell medisin en baby som gjelder. Samlet sett forekommer i 10 til 20 prosent av alle babyer. Denne andelen har ikke endret seg på 40 år, ifølge studier der foreldrene drev i 1962, 1986 og 2001 Scream dagbøker. Ifølge dagens kunnskap, er mye skriking en regulering problem utløst. spiller i ulike forklarende tilnærminger til årsaken sanse en sentral rolle.

Den biologiske og fysiologiske utvikling komponent

"Vi tror at en Inbalanz av rapportering og bremse meldinger mellom en overfølsom tarm og hjerne er til stede", forklarer professor Koletzko. Tross alt, er tarmen etter at hjernen sted i kroppen vår med de mest nervøs. De omfatter bestemmelser om sin mobilitet - og dermed reagerer godt på stress. Behandlingen av mange nye stimuli kan mer følsomme natur så bokstavelig "slå på magen." Kom i utveksling av informasjon mellom tarmen og hjernen i de siste for mange aktivitetsrapporter for å bli enda følte normale fordøyelsesprosesser som smertefullt, bare vanlig gråt tiden på kvelden: I tillegg til måltider mange inntrykk av dagen nå har akkumulert. Spesielt sensitive og lett irritabel natur er ikke lenger i stand til å "fordøye" alt og sin frustrasjon av sjelen må skrike. At denne fasen ofte begynner i den andre uken av livet, er trolig en modning av nervesystemet, som starter her. "Med utviklingen av utviklings babyer kan balansere pulsene får bedre", sier professor Koletzko.

Familier bør derfor ta i hverdagen så mye hvile, rytmer og ritualer for å unngå sensorisk overbelastning. Dette inkluderer absolutt ikke hele tiden veksle mellom beroligende strategier når babyer "blåse ut damp" must. "Det handler ikke om å roe en baby til enhver pris. Det vil bli avholdt over alle og føler at noen forstår hans bekymringer og de i fellesskap er "med ham, er Brigitte Hannig overbevist. Den tidligere jordmor som skapte den offisielle brosjyren for den tyske Jordmødre Association E.V. å gråte babyer. På 1980-tallet var det første gang støtt på dette problemet. "Det var i velstående husholdninger, barna var elsket og tatt vare på. Jeg kunne bare ikke forstå hva barna mangler som har alt. "Brigitte Hannig begynte å forholde seg intensivt med gråte babyer hvis antall har vokst kraftig i deres syn siden da. Et landemerke punkt i årsaken til forskning var for dem at dette er kjent hovedsakelig i vestlig kultur.

Den sosiale eller inter komponent

Etter tjue år som konsulent i tidlig utdanning og for obligasjons fremme kommunikasjon Brigitte Hannig er overbevist: Overdreven gråt er en sykdom av sivilisasjon. "Det er i stor grad til våre omstendigheter, den åndenød, trykket, ytelsen tenkning, de mange frykt og bekymringer. Vi har resten og "mistet en følelse av naturlig opplevelse og de grunnleggende behovene til en baby, mor til to og bestemor til åtte, sa. Vi fart videre og videre, er tanker hele tiden andre steder, knapt vet hvordan å slappe av skikkelig, bevege seg bort miles unna naturlige rytmer, og som gjør skape og babyer. "Vi altfor ofte lever under påvirkning av det sympatiske nervesystemet, den delen av nervesystemet vårt, noe som gjør oss i stand til å handle og utføre, med stor spenning, grunne puste og raskere hjerterytme," sa Brigitte Hannig. En lignende ting skjer når foreldre blir stresset av skrikende. Så selv fysisk nærhet i (i utgangspunktet anbefales) Sling kan være problematisk: "Babyer føle spenningen, er forvirret, redd og ropte om hjelp." Denne onde sirkelen foreslår også noe veldig avgjørende mangel: etablering av en bærekraftig obligasjon. "Foreldre elsker sine barn over alt annet. Men mange synes det er vanskelig å etablere en reell tilkobling fra hjerte til hjerte, formidler virkelig merkbar varme, støtte og trygghet. Imidlertid er en slik obligasjon et grunnleggende behov som må være oppfylt før vi føle seg beroliget. "Vår bindende evne lider av livet i fast lane, så vel som fra problemer med din partner eller vanskelige opplevelser i fortiden.

Aktivering av faktorer for overdreven gråt

At stress situasjoner sette kursen for et rop baby, faktisk bevise ulike studier for perioden av svangerskapet: Vanskelig, stressende svangerskap og stor angst den vordende mor kan således fremme overdreven skriking. Det samme gjelder depresjon - selv far - så vel som for skiftarbeid eller lever adskilt foreldrene. også tydelig røyke bringes med cry babyer i forbindelse: "Smoking øker nivået av hormonet motilin, som stimulerer intestinal motilitet, selv når passivt mitrauchenden baby", sa professor Koletzko. ikke tilstrekkelig undersøkt påvirkning av omstendighetene rundt fødselen. En relatert til premature fødsler eller keisersnitt se verken legen eller Brigitte Hannig. Osteopater tyder på at traumatiske, veldig fort eller veldig langsiktige fødsler kan stresse barnet fysisk og psykisk bærekraftig.

Skriking kan få alvorlige konsekvenser

Gråte babyer faller i deres utvikling oftere av Fütter- eller minimale atferdsproblemer. De bærer også en økt risiko for senere symptomer som hyperaktivitet eller aggressiv oppførsel, noe som gir opphav også i reguleringsforstyrrelser. Fremfor alt, noe tilbakevist påstanden om at tre måneders kolikk er ufarlig: "De klager selv kan være harmløse så langt at de til slutt stoppe av seg selv," sier professor Koletzko. "Men risikoen for mishandling av overveldet foreldre er svært store. 90 prosent av barn som dør av Shaken eller annen vold, gråte babyer var. "De tilsynelatende endeløse gråt løser selv med nerveless foreldre ekstremt stress ut. De bekymrer seg om velferd for sine skatter, er helt utslitt, desperate, hjelpeløs og sint. Foreldre mister deres sikkerhet og sårt tiltrengt tillit til seg selv, i sine barn, og at marerittet vil komme til en slutt noen ganger.

Hva hjelper på tre måneders kolikk?

Foreldre er ikke å klandre - og trenger hjelp

"Hvem var i denne situasjonen, kan egentlig ikke inn i empati", sier Alexandra. Hennes sønn Erik, en tvilling og premature, begynte en uke etter forventet dato for å gråte, opp til 10 timer i døgnet. "Jeg har brukt dager over dager i sengen fordi han var rolig bare av meg og amming," forteller hun. "Noen ganger var jeg så ferdig at jeg Erik var noen ganger 10 minutter alene å unnslippe skrikene og ta en pust, ikke surring ut og skade barnet mitt, hvis det er mulig." Det de gjorde, gitt den skremmende statistikken på Schütteltraumata - tvillinger er uforholdsmessig berørt - bare ting. Og fortsatt hadde over dårlig samvittighet, Erik og hans søster, fordi hun ikke kunne gi den nødvendige oppmerksomhet til dette. å nekte disse følelsene av skyld og skam, mange mødre og fedre gråte babyer. "Men det har ingen feil," Brigitte Hannig tar denne byrden sterkt differensiert fra foreldre skuldre. "Alle elsker sitt barn, og gjør sitt beste." Fremfor alt bør ingen frykter å bli dømt av andre, avstå fra å se etter hjelp. "Foreldre må alltid hjelp når de er overveldet av ropene fra hennes baby," Prof. enig Koletzko og Brigitte Hannig kamp.

Hva hjelper: Individuell behandling - og mye medfølelse

Hvem eller hva er nå, men virkelig bidrar til å roe de små og deres foreldre, og til å normalisere familiens liv i løpet av tre-måneders kolikk? Ser vi på de mulige årsaker til symptomene, den annen påvirkning, personlighet og familiekonstellasjoner er klar: En kule kan ikke eksistere, hvert enkelt tilfelle krever individuell vurdering. Foruten barnelege og jordmor en helhetlig arbeids lege kan dette være svært nyttig. Fremfor alt, foreldrene trenger god støtte og medfølelse: "Vi må også gi mye empati mødre vise dem mulighetene for tidsavbrudd og lettelse," sier professor Koletzko.

Taler, råd og magefølelse

Brigitte Hannig tog foreldre og fagfolk i obligasjons fremme kommunikasjon og stoppe bildebehandling utdanning. Å takle nødssituasjon med et rop baby, mødre og fedre må finne sin egen sentrum og sikkerhet, sier hun. er et første skritt mot å tilrettelegge sitt hjerte og snakke å stole på folk. Melanie har spilt en stor rolle: "Vi gråt mye, snakket og var pro familia." Adresser finner du ved slike kvalifiserte kontakter, for eksempel, www.gaimh.de. Dessverre er mange velmenende råd fra venner og slektninger donere ofte mer usikkerhet. "Du bør lytte til sin egen magefølelse", sier Melanie. For å lykkes i alle stress foreldrene trenger for å løse sine spenning og finne indre fred. For at Brigitte Hannig anbefaler "Emotional Førstehjelp" av psykolog Thomas Harms, basert på konsentrert abdominal pust.

Og osteopati?

Johanna og Erik skrik med 4 eller 5 måneder var mindre. Begge barna ble behandlet med osteopati på den tiden. "Det var vår frelse", sier Melanie. "Johanna har da helt fanget opp motoren." Antagelig, hennes datter led under ulike ettervirkninger av for mange sammentrekninger hemmere i komplikasjon rike PDA reduksjon. "Et besøk til osteopat jeg alltid tror det var fornuftig", sier Brigitte Hannig. "Se studier ingen signifikante effekter av Osteopati i cry baby", derimot, mener professor Koletzko.

Det vil være bedre igjen

Alexandra utveksling med andre bekymrede foreldre var lettelse i alle fall: den har etablert med Urbia "Cry Baby-Club". "Dette har hjulpet meg, hvis bare fordi du innser at det er bare en annen." Samtidig er Erik en relativt balansert barn, enda stillere enn sin søster. "Han er alltid vennlig og smilte til alle," sier Alexandra. Johanna, like under ett år, spør foreldrene fortsatt ute, og er vanskelig å tilfredsstille. "Hun er bare en 24-timers barn," Melanie tar datteren som hun er. "Men det blir bedre."

 

 

videre lesning

  • Brigitte Hannig: tårer Rich baby tid. Brosjyren. Tyske Jordmødre Association E.V. (kan bestilles for 1 euro når Mabuse Verlag, www.mabuse-verlag.de, [email protected], Telefon: 069-70 79 96 16, Bestillingsnummer: 610010)
  • Tysk selskap for Pediatric og Adolescent Medicine (DGKJ): Er barnet mitt en baby gråte? Info Flyer. Dowload her.
  • Christine Rankl: Så jeg roe min baby. Tips fra ropet ambulanse. Walter-Verlag. 2010. ISBN-13: 978-3530506044. 14.90 euro.
  • Thomas Harms: Emosjonell førstehjelp: obligasjonsfinansiering. Kriseintervensjon. Foreldre baby terapi. Leutner. 2008. ISBN-13: 978-3934391406. 15,80 euro.
  • Jean Liedloff: Leter du etter den tapte lykke. Mot ødeleggelsen av vår kapasitet for lykke i tidlig barndom. Beck. 2009. ISBN-13: 978-3406585876. 9.95 euro.

på nettet

  • www.kinderaerzte-im-netz.de
  • www.gaimh.de
  • www.trostreich.de
  • www.eeh-deutschland.de