AU om BPD og FL: I Mutterpass vrimler det med forkortelser og oppføring felt for alle slags funn og undersøkelser i løpet av svangerskapet. Vi guider deg side ved side gjennom morens pass slik at i svangerskapet ingen tvil fortsatt ubesvart.

Mor Pass: Hva han er god

Mutterpass lederskap

Foto: © fotolia.com/ mmphoto

Etter den første screening hver forventningsfull mor mottar fra hennes lege eller jordmor - 1968 innført og har siden blitt oppdatert flere ganger - Mor gjennom. I denne undersøkelsen heftet alle kontrollert i løpet av svangerskapet og fødselen data og funn er registrert, herunder undersøkelse funn av nyfødte og postpartum-kontroll funn av moren. Den Mutterpass bør du alltid ha med deg og holde det selv etter fødselen. De registrerte data og funn er nyttige på den ene siden for en ny graviditet, heftet gir også plass til to registrerte svangerskap.

Siden Mutterpass så mange kom inn for lekmann uforståelig, vi har alt forklart om emnet.

Kontrollene under svangerskapet

Hvis du venter en baby, kan og bør du (på bekostning av offentlig helseforsikring) en medisinsk følge svangerskapet, svangerskapskontroll, for å fullføre. Type og antall tester er nøyaktig foreskrevet av Association of helseforsikring i føde retningslinjer. Pensjons datoer du kan oppfatte med din gynekolog eller jordmor.

se føde retningslinjer opp til den 32. uke av svangerskapet tester hver fjerde uke, deretter annenhver uke. I tilfelle av en overføring din gynekolog, jordmor eller muligens også legene valgt av deg fødselspermisjon anlegget du vil studere hver dag ønsker. Skulle du føler deg ukomfortabel mellom avtaler, eller har spesifikke symptomer som vedvarende magekramper, blødning eller svimmelhet, ikke nøl med å søke medisinsk hjelp spontant, slik at årsaken til problemene kan løses.

Hva skjer under en screeningundersøkelse?

Blodprøver for gravide

Nedenfor er en oversikt og forklaring av den enkelte nedfelt i fødselspermisjon pass eksamen. De skal hjelpe deg å være i stand til å følge og vurdere i løpet av svangerskapet eller de individuelle kontrollene. Først er det om etterforskningen fra blodet (serologiske tester). De er delt inn obligatoriske og ytterligere undersøkelser.

plikt undersøkelser

Under den første bestemmelsen, forbereder legen noen laboratorietester. En del av disse testene er foreskrevet i føde retningslinjer for gravide kvinner. Disse er:

Blood / rhesus
Bestemmelse av blodtype (A, B, AB eller nøytral) og av Rhesus faktor (nærvær = Rh positiv eller fraværende = Rh negativ). Hvis du ikke har skriftlig bevis på din blodtype (for eksempel i en nødsituasjon kort eller fra tidligere blod donasjoner), din blodtype er nå bestemt. Morens Rh faktor er også tilgjengelig i kombinasjon med farens informasjon om hvorvidt en uforlikelighet mellom mor og barn kan være at truer embryo.

Gynekolog forklarte: Rhesus uforlikelighet

antistoff screening
Samtidig blir en screening test utført på antistoffer. Imidlertid er bare noen få antistoffer, for eksempel, Rhesus antistoffer betydning for graviditet. Kontroll av de antistoff-screening-tester vil alltid være 24.-28 SSW (svangerskapet).

Rubella HI test
Den røde hunder HI testen viser om den gravide kvinnen er immune mot røde hunder virus, som om det har de nødvendige antistoffer mot rubella. Antistoffer har du enten ved en tidligere røde hunder vaksinasjon eller tidligere rubellainfeksjon. Den røde hunder test er alltid viktig, hvis ikke fra et tidligere eksperiment, er det klart at de allerede hadde røde hunder. Testen utføres så tidlig som mulig på grunn av risikoen for sykdom og de tilhørende problemer for embryoet i de første tre måneder er den høyeste. I tilfelle av et negativt testresultat bør du unngå å komme i kontakt med smittede personer.

Lues søk svar
Syfilis (= syfilis) -f.eks reaksjon (LSR), en test for å utelukke en syfilis infeksjon. Dette seksuelt overført sykdom som er svært sjelden i dag kan bli behandlet i løpet av svangerskapet. Hvis de ikke gjør det, kan den utløsende agent for sykdommen skade fosteret.

Hb / jernmangel
Gynekologen vil også Hb-verdien, konsentrasjonen av hemoglobin, oksygen-bærer jernholdig stoff i blodet bestemt. The'Volksmund' betyr hemoglobinnivået med jernet verdi. På grunn av at blodet er fortynnet av den flytende økningen i gravide kvinner, en viss reduksjon i Hb s er normal. Hvis hemoglobinnivå, men faller kraftig, vil legen forskrive jerntilskudd og evt. Føre til ytterligere blodprøver. De verdiendringer i faget og er derfor kontrolleres regelmessig og registreres i Gravidogramm (infra).

hepatitt B
Testing for hepatitt B (fastsettelse av HBsAg) er også lovpålagt, men er senere utført (inntil 36 uker av svangerskapet ca. 32) for å ha en aktuell informasjon som mulig før fødselen. Hvis du bærer HBsAg, er barnet ditt vaksineres umiddelbart etter fødselen mot hepatitt. I dag er vaksinering mot hepatitt B anbefalt som en del av spedbarn vaksinasjoner.

klamydiainfeksjon
I tillegg til disse blodprøver og en smøre på en chlamydia infeksjon (bakteriell infeksjon) av fødselskanalen er garantert ved lov. Siden morens infeksjonen forårsaker ingen symptomer, men kan overføres til den nyfødte ved fødsel, må de behandles i svangerskapet.

Andre undersøkelser som er aktuelle og på forespørsel

De påfølgende undersøkelser ikke er foreskrevet plikt undersøkelser. Men hvis det er en tilsvarende mistanke kan og ikke legen oppfordre disse studiene. Hvis det er nødvendig. du trenger ham for å ta forutsetningen om kostnadene ved tester som skal utføres på ditt ønske.

AIDS test
En AIDS test (HIV test) kan ønske å - og da på bekostning av helseforsikring - blir gjennomført, resultatet blir ikke holdt i mors pass, bare det faktum at en test ble gjort.

toksoplasmose
En studie av toksoplasmose hører hjemme i gruppen av ytterligere tester og ggfl. å betale selv. Toxoplasma er parasitter som overføres gjennom avføringen spesielt unge katter eller nyte rått kjøtt. Bare den første infeksjonen av en gravid kvinne kan i dette tilfellet være farlig for barn.

infeksjonssykdommer

Ved kontakt med andre infeksjonssykdommer, f.eks Vannkopper, femte barnesykdom eller B streptokokker, vil legen vurdere videre studier i betraktning. Likeledes krever forstyrrelser i svangerskapet, for eksempel av nyre- eller leverproblemer, passende tester for å unngå komplikasjoner.

Pap test
En kreftscreeningstest (Pap-test) vil bli arrangert hvis det kreves av behandlende lege.

Mutterpass hos barn 2

Informasjon om hvordan tidligere svangerskap blir drevet, gi leger med bevis for å vurdere den nåværende graviditet, mulige løpet av fødselen eller noen sjanser: abort (abort), oppsigelse (abort), vaginal fødsel, keisersnitt (keisersnitt), vaginal kirurgi (f.eks tang - eller ventouse), svangerskap (barnet ble født for tidlig eller på tid eller overføres).

Det er like viktig å forstå egentlig alle tidligere svangerskap (Gravida), som tidlig ble avsluttet (for eksempel ved abort eller spontanabort) må også vurderes er.

Hvis du ikke vil at personlige grunner at denne uttalelsen tas opp i fødselspermisjon kort, bør du bruke anken av legen din.

Om medisinsk historie og råd

Som en del av den medisinske historie, oppdager legen din tidligere sykehistorie. i tillegg viktige sykdoms data kan bli fanget av relaterte familiemedlemmer, og andre spesielle kostnader som kan påvirke løpet av svangerskapet, gikk inn. I den såkalte. En katalog vil være i Mutterpass z. B. Mange kvinner i arbeid (mer enn 4 barn), første graviditet under 18 eller over 35 år, tidligere spontanabort eller for tidlig fødsler, hjerte, sirkulasjons-eller nyresykdom, Rhesus uforlikelighet i det ufødte barnet, blødning under svangerskapet, dårlige sosiale relasjoner, stressende arbeidsmiljø samt tidligere abdominal kirurgi oppført som stressende omstendigheter. Hvis du har fått denne katalogen en risikogruppe, er at først bare at legen nå kan utføre strammere bestemmelser eller flere studier. I en ellers lett svangerskap som imidlertid trenger ikke å være tilfelle.

I tillegg legen din vil vurdere meningsfylt atferd i svangerskapet. Områder som kosthold, narkotika, tobakk, arbeidsplassen, sport og reise bør tas opp. Hvis du opprettholde en bestemt diett (for eksempel som en vegetarianer), bør du definitivt diskutere dette også. kan konsultere legen du også i form av prenatal og svangerskaps øvelser.

Beregnet fødselsdato

Selv på ditt første besøk til legen vil være i stand til å fortelle deg omtrent når "første bursdag" vil være din baby. For dette han trenger fra deg datoen for første dag av siste menstruasjon. Men svært få babyer født nøyaktig på forventet dato på verden. Dette avhenger u. a. med den enkelte syklus av hver kvinne sammen, noe som kan variere fra 25 32 dager. For å beregne leveringsdato en konstant syklus på 28 dager, og en svangerskapsalder på 40 uker er antatt. På et senere tidspunkt, kan legen korrigere datoen muligens på grunn av graviditet kurs eller resultatet av ultralydundersøkelser.

Her kan du beregne selv fødselsdato til barnet ditt: Graviditet kalkulator.

Svangerskapsutfall i Gravidogramm - del 1

Hver ekstra forebyggende avtale legen kommer alle resultatene i Gravidogramm. For hver avtale en rad i denne tabellen er dermed fullført. vi forklarer i sin tur mengden indikeres det informasjon her.

Ved siden av eksamensdato, bærer legen tiden av svangerskapet, for eksempel, SSW 16 + 4, som er den fjerde dagen av det 17. SSW (svangerskapet).

 • fundus
  Så går han inn i fundus, jeg i hvilken høyde, målt ved skambenet (symfyseprovokasjonstester = S), ved navlen (N), eller på ribbene (RB), og kryss finger som en enhet, er livmoren. Ved begynnelsen av svangerskapet, f.eks S + 4 kryss finger (QF), og deretter N + 2 QF, og enda senere Rb-2 QF.
 • fosterstilling
  I tillegg er plasseringen av barnet beskriver hva som er (Breech = BEL Cephalic = SL, cross stilling = QL) spesielt mot slutten av svangerskapet i form av fødselen av betydning. Fosterstilling er tidligst fra 26 SSW (svangerskap) er viktig fordi barnet før eller rotere ofte.
 • hjertelyder
  De hjertelyder er registrert. Enten du lytter med stetoskop eller den synlige aktiviteten i hjertet på ultralyd gir sikkerhet.
 • fosterets bevegelse
  På lignende måte er fosterbevegelser registreres. Du føler barnets første bevegelser rundt 18 til 20 uker av svangerskapet.
 • Ødem / åreknuter
  I de neste to kolonner forekommende ødem, og dermed øke væskeansamlinger i vevet blir holdt samt utseendet av åreknuter kan være.
 • vektkontroll
  Den vektkontroll er viktig fordi det gir også informasjon om tilstanden til mor og også barnet. Mens med undervektige optimal omsorgen for barnet med nødvendige næringsstoffer for utvikling og til kan ikke være nok, for høy vekt risikoen for komplikasjoner i svangerskapet og fødsel. Den normale Vektøkningen bør være mellom 10 og 12 kg. muligens på undervektige før svangerskapet litt mer i forrige fedme. mindre. Vektøkning, som bare er litt går ned i de fire første månedene (2-3 kg), hvoretter - så jevnt som mulig - stige jevnt og trutt. Det er viktig i alle fall et sunt og balansert kosthold.
 • Blutddruck
  Måling av blodtrykket er i hovedsak brukt til deteksjon av høyt blodtrykk - vanligvis er blodtrykket i svangerskapet litt høyere enn vanlig testresultatet. avvik fra "normalt trykk" opp eller ned er respektert og må eventuelt behandles. En økning i blodtrykket kan indikere utbruddet av sykdommen - for eksempel en toxemia.
 • Hb - Hemoglobin
  jern tilførsel av mor (Hb / Ery) er regelmessig gjennom (se ovenfor blodprøver) på grunnlag av en blodprosent.
 • Urinanalyse
  Bruk urin eksamen, får legen mye informasjon om tilstanden til gravide kvinner og spesielt deres urinveiene. Midler for å bestemme verdiene av albumin, glukose, leukocytter og nitritter, infeksjoner, eller forandringer i nyrefunksjonen, blir risikoen for diabetes og urinveisinfeksjoner oppdaget tidlig. Hvis du notater for en urinveisinfeksjon har (for eksempel svie ved vannlating), en del av legen din.
 • vaginal undersøkelse
  I en vaginal undersøkelse av tilstanden i livmorhalsen blir detektert (åpningen av livmoren) og cervix (lengde, motstandsevne og stabilitet av livmorhalsen). Dessuten er de vaginale sekresjoner til dens surhetsgrad (pH) og undersøkt under mikroskop for bakterier. Begge er viktige for vurderingen av prematur fødsel tilt.
 • risiko svangerskap
  Også som en del av Gravidogramms legen vil merke spesiell fysisk og psykisk stress eller andre funksjoner i katalogen B av graviditet poster som gjør klassifisering som et høyrisikosvangerskap er nødvendig (for eksempel en placentasvikt).

  Hva gjorde notatet "risiko svangerskap" mener?

 • spesielle egenskaper
  Også som en del av Gravidogramms legen vil merke spesiell fysisk og psykisk stress eller andre funksjoner i katalogen B av graviditet poster som gjør klassifisering som et høyrisikosvangerskap er nødvendig (for eksempel en placentasvikt).

Den Gravidogramm - Del 2

Videre kan legen kan bestille ytterligere undersøkelser når angitte, som er angitt i den siste kolonne i Gravidogramms:

chorion villus sampling
Chorionic villus prøvetaking eller Villozentese er en test av (10. til 12. svangerskapsuke) kan gi informasjon om mulig kromosom gi fosterskader på et svært tidlig stadium. Enten gjennom magen eller vagina, fjerner legen dette vevet fra morkaken. Etter noen dager allerede, resultat før som omfatter imidlertid en høyere usikkerhet enn for fostervannsprøve. Utførelsen av testen er også mer risikabelt enn fostervannsprøve.

Fostervannsprøve - Fostervannsprøve
Sikrere og mindre risikofylt enn CVS-testen er amniocentesis, fostervann diagnostikk, som gjennomføres 14 til 18 ukers svangerskap. Det gir informasjon om eventuelle misdannelser i fosteret (dvs. spesifikke genetiske defekter), spesielt, viser det til det Down syndrom (trisomy 21). Viktig å vite at alle gravide kvinner har avhengig av alder og historie av en individuell risiko for kromosomskade deres ufødte. Denne risikoen bør sammenlignes med fostervannsprøve.
For kvinner som allerede har et barn med kromosomskade eller som er over 35 år gammel, kan en fostervannsprøve vurderes. Ventetiden for resultatene av studien er to til tre uker, som er en stor psykisk belastning for hver forventningsfull mor. Nylig er det en spesiell test (FISH), som bringer et foreløpig resultat etter en til to dager, og anvendes spesielt mistenkes.

Hormon bestemmelse av alfa-feto proteiner
Bestemmelsen av a-fetoprotein nivå, et hormon bestemmelse også til å detektere abnormaliteter i fosteret. For høye verdier ville være indikativ for dannelse av en åpning i ryggraden (ryggmargsbrokk). En for lav verdi kan være en mulig indikasjon på Down syndrom (trisomy 21). For avvik opp eller ned, vil legen diskutere videre studietilbud med deg.

Trippel-diagnose: risiko for Down syndrom
Med den trippel-diagnose to andre hormoner blir detektert. Fra disse verdiene, fra alderen til mor og eksakt gestasjonsalder, er en datamaskin beregnet å ha et barn med Downs syndrom individuell risiko. Dette er bare en statistisk verdi! Testen er imidlertid et godt beslutnings når veiing av risiko og fordeler ved fostervannsprøve.

Amnioskopie - Fruchtwassserspiegelung
Den Amnioskopie (fostervann speiling) kan mot slutten av svangerskapet, hvis livmorhalsen er allerede litt åpen, gjelde. Her mulig misfarging av fostervann gir informasjon om tidligere stresset av barnet. Nyttig denne undersøkelsen metoden er spesielt når overstiger den forventede fødselsdato.

Sykehusinnleggelse og hjertelyd dokumentasjon

Innleggelse på sykehus under svangerskapet, diagnostisering og behandling utføres er også holdt her, som registreringer av hjertelyd på babyen og arbeidskraft i kardiotokografi (CTG).

De ultralydundersøkelser (screening)

For de tre svangerskapskontroll ultralydundersøkelser er gitt i fødselspermisjon retningslinjer. Spesielt spennende øyeblikk for foreldre, fordi de kan se sine barn - hvordan den beveger seg, kanskje til og suge på tommelen og hvor fort den vokser fra tid til annen. Organiseringen av fosteret er synlig. Legen kontrollerer hjerteaktiviteten til barnet, dets plassering i livmoren og - på grunnlag av vekstmålinger - rettidig utvikling av det ufødte barnet. kan måles:

 • kron bakdel lengde (forkortelse: SSL)
 • senere kronen hælen lengde (forkortelse: SFL)
 • de sac (forkortelse: FS)
 • fra tinning til tinning (forkortelse: BPD for biparietal hodediameter)
 • fra panne til tankene (forkortelse: FOD for frontoocczipital)
 • hodeomkrets (forkortelse: KU)
 • fra buk til buksiden (forkortelse: ATD for Abdomentransversal)
 • navle til ryggraden (forkortelse: APD for anterior-posterior)
 • livvidde (forkortelse: AU for Abdominal)
 • femur (forkortelse: FL for femur lengde) og
 • humerus (forkortelse: HL for humerus)

Resultatene kan skrives inn i de passende standardkurvene. I tillegg vil legen kontrollere mengden av fostervann og sete for placenta.

den første "screening" finner sted i den niende - snarere enn 32 uker (uke i svangerskapet) - 12, den andre i 19 - 22 og den tredje i den 29. I andre trimester av svangerskapet er ved siden av "grunn~~POS=TRUNC ultralyd" Siden 01.07.2013 en "forlengelsen av grunn Ultraschallunersuchung" å velge mellom.

I den første ultralyd multipler kan oppdages, og enten graviditeten ensconced i livmoren, eller en peritoneal eller ektopisk svangerskap er til stede. Det blir kontrollert om alt "er intakt" - om barnets hjerteslag! Den andre ultralydundersøkelse gjør spesielle misdannelser i fosteret synlig.
Den generelle utviklingen, hovedsakelig om barnets vekst er betimelig, er den tredje etterforskning.
Spesielt problem eller risikoen ytterligere ultralyd kontroller er utført. Ultralyd undersøkelser gir ingen helserisiko for mor og barn er!

Kardio Tokographie (CTG)

Fra 30 uker er en del av pleierutine vanligvis cardio Tokographie (CTG), innspilling hjertelyd arbeidskraft Schreiber. barnets hjertefrekvens og livmor aktivitet av moren er registrert over en periode på ca en halv time. Så ta fra nå med litt mer tid for undersøkelser. Ved mistanke om for tidlig fødsel eller dårlig omsorg for barnet (for eksempel ved en morkakesvikt), kan legen ta affære i tide. Når CTG under fødselen gir instruksjoner om hvordan barnets løpet av fødsel - spesielt arbeid - taklet.

Hva er "slående CTG"?

dopplerundersøkelse

Hvis det er nødvendig, f.eks hvis størrelsen på barnets utvikling er forsinket, kan legen bestille en dopplerundersøkelse. Ved hjelp av en spesiell ultralydapparat er derved vist strømmer av blod. Således kan blodstrømningsfeil av barnet (i navlestrengen eller i aorta) også bestemme hvordan sirkulasjonsproblemer i livmor fartøy.

Avsluttende eksamen / Epicrisis

Den Mutterpass fullfører holdes tilbake i åtte uker etter fødselen av den avsluttende eksamen / Epicrisis der oppsummert informasjon om graviditet, fødsel, barsel og gynekologisk undersøkelse.

Ett minutt, er fem og ti minutter etter fødselen bestemt en såkalt. Apgar nummer, en vurdering av livsfunksjoner til barnet etter enkle parametre som respirasjon, hjertefrekvens, bevegelse, hudfarge og muskel tone. Husk at selv om barnet ikke er full "poengsum" mottar, kan det være et geni senere! Dette er ikke (som kanskje noen mødre akseptert) tildeling av en "stempel" for den fremtidige utviklingen av barnet. Forklaring Nødvendig er også pH-verdien i navlestrengen arterien. Den gir informasjon om stress på barnet under fødselen.