Ta barnet i mors liv allerede musikk rett? Og hvis de gjør, hva slags musikk de liker hva som er bra for dem og hvor høyt bør være musikk for å lage babyer de fortsatt liker? Disse spørsmålene selv ansette mange forskere. Urbia har derfor undersøkt lytteopplevelse.

Baby: Musikk er bra for ham

Gravide magen Hodetelefoner

Foto: © iStockphoto.com/ zhudifeng

Hva vordende mor ikke vet det? Hun lytter avslappet og hyggelig konsert og hennes Babyen i magen ser ut til å danse. Eller de deltok på en rockekonsert og baby raser - noen ganger så vill at det er ubehagelig selv gravide kvinner. Ta barnet i mors liv allerede musikk rett? Og hvis de gjør, hva slags musikk de liker hva som er bra for dem, hvor høyt det må være? Spørsmål har plaget mange forskere og føre oss tilbake til Begynnelsen av vår tilværelse.

The Ear - Gateway to the World

Fra den 23. uke av svangerskapet, kan øret til barnet oppfatter ikke bare vibrasjon, men også støy. Den første symfoni, som hører en baby, er det womb Musikk: Moren, lydene av sine tarmer og selvfølgelig hennes stemme, hjerteslag. Som mors stemme trenge andre lyder utenfra inn i intrauterin verden og bli hørt: Øret er for barnets første broen i verden utenfor representerer. Bukveggen fostervann og livmor gi en naturlig lydisolasjon. Støy fra utsiden kommer i babyer med 20 til 30 desibel stillere - tilsvarende minst en tikkende klokke eller hviske. Helse og sikkerhet for gravide kvinner gir for måten at arbeidsplassen ikke skal råde over 80 desibel. 

Stop Food

å lytte til mor og å bli vugget i mors liv musikk er mer enn bare glede for barnet. Dette er spesielt tydelig i eksperimenter med premature babyer. I inkubatoren den akustiske mat mangler, og det har vist seg at babyer utvikle bedre hvis de fortsetter å regelmessig høre mors og fars stemme. I enkelte klinikker også spille inn sine stemmer er å kjøre i inkubatoren i fravær av moren.

Det spiller ingen rolle hva moren sier til barnet sitt, nynner eller synger. den klang, ikke innholdet i sine ord, de som omfavnet det ufødte barnet er kvasi. Denne intense inntrykk forblir gjennom hele livet. Den franske legen Alfred Tomatis sier i sin berømte bok "Lyden av livet": Den umiskjennelige stemmen rytme og lyd av moren "gjenkjenner barnet etter fødselen, finner ham ut blant alle de andre og ser etter ham hele livet."

Lyden av musikk

"Musikk beveger oss" skriver Hamburg musikkterapeut professor Hans-Helmut Decker-Voigt i sin bok "Med musikk til livet", Og alle vet ufrivillige reaksjoner kan utløse i oss til musikk, det ubevisste tå-tapping av foten, som veier hodet eller det varme og behagelige følelser, lyder og rytmer. Hvor tydelig lyden av en stemme emosjonelle innhold antyder, selv om vi innhold kan si noe helt annet, så også har lyder i musikk visse effekter på våre følelser, det samme selv ofte. Så konsonant lyder, moll og flytende rytmer ha en beroligende effekt på folk flest, mens store taster, dissonanser og sterkt aksentuerte rytmer virke mer forfriskende å spennende.

Det må alltid være Mozart?

Den mye oppskrytte rett til Mozarts musikk har mange biter av nevnte funksjoner beroligende musikk og virker på mange mennesker beroligende og harmonisere. Men denne effekten er ikke like sikker som amen i kirken. Fordi rekker før de spontane fysiske reaksjoner på musikk "individuell sosialisering"Sier Decker-Voigt i Urbia samtale. Så kan faktisk spennende musikk har ganske søvndyssende effekt, der det pleide å være vanlig i en familie for å høre denne musikken daglig ved sengetid. Eller en rolig klassisk stykke kan bli opprørt om kanskje denne musikken ofte kjørte i bakgrunnen mens foreldrene kranglet dårlig.

Musikk for Baby

Sandra Wildner har i løpet av graviditeten veldig ofte Music Group "Depeche mode" hørt. Hennes datter Saphira (10 måneder) de kalte "siste Depeche Mode Fan", "fjetret" omsette pjokk til lyden av dette bandet, stemmen til gruppen gjenkjenne klart igjen selv med nye sanger. "Hva moren hører ofte liker og snakker og synger barnet senere gjenkjenner som,En del av mor'igjen"Skriver professor Decker-Voigt. Det viktigste tiltaket for barnet at det som mor liker, og gjør det bra, er også bra for barnet.

Unntak er for høyt og syntetiserte lyder. Den ikke-naturlig forekommende ensartet vibrasjonsmodus elektronisk musikk utløser fosteret forsvar. Men hvor høyt er for høyt? Er rockekonsert fortsatt akseptabelt eller til og med actionfilm på kino et tabu? I utgangspunktet, jo høyere, jo mer reaksjon på babyen. Mens høye frekvenser bevirke en høyere puls. Dette betyr ikke at hele svangerskapet konserter og diskoteker er forbudt. men de bør foregå dosert.

Og: På spørsmål om musikk i mors liv er nå fremme mitt barn eller ikke, bør man ikke miste av syne forholdet. Fordi kosthold og stress mor får barnet gjennom navlestrengen helt ufiltrert. Du til slutt ha en større innvirkning på utviklingen av det ufødte barnet.   

Sound of love

I vår faste på øyet verden kan det være gunstig å utnytte kraften av å høre og lydene trygg. "Vår følelse, tenke og handle er en levetid tett koblet til vår hørsel og oppfatte før fødselen"Skriver Decker-Voigt. En stemme som høres, melodier, rytmer slå våre liv en bro til den tiden da vi levde trygt i mors hulen.

 

Litteratur om emnet:

Hans-Helmut Decker-Voigt: "Med musikk til livet"Ariston

Alfred Tomatis: "sounds~~POS=TRUNC livmor", DTV

Alfred Tomatis: "Lyden av livet", Rowohlt