Alussa vauvat ovat vain siellä, ja voi jopa nostaa päätään. Mutta ensimmäisen elinvuoden vauvoja oppia kääntyä napata, pitää pää istua ja lopulta jopa seisomaan ja kävelemään. Me paljastaa miten lapsen ensimmäinen vuosi, moottorin kehitys etenee.

crawling teaser

Kuva: © Fotolia / Ramona Heim

Jokainen lapsi kehittyy sen erikoispiirteitä motorisen kehityksen ja kehittää omien tahtiin. Siksi meidän pikku katsauksen motorista kehitystä vauvojen sisältää arvioitu aika ensimmäisen vuoden.

Hallita pääni

että ensimmäinen kuukausi oppii hallitsemaan päätään pikkuvauva. Onko se vatsaan, se voi nostaa pään lopulla ensimmäisen kuukauden hieman. Usein mutta tämä näyttää hyvin stressaavaa ja hutera. Käsivarret ja jalat vedetään enimmäkseen, ja hänen kätensä nyrkkiin yleensä. 

Olen rimpuilisi hänen jalkojen

että toinen kuukausi vauva yleensä väkivaltaisesti potkiminen jalkansa ja rivin köyhien alkaa. Se alkaa nauttia vapaasta liikkuvuudesta, jos se voi esimerkiksi hoitopöydälle vapaapotku. Jos vauva selälleen, pää on yleensä vielä käännetty sivuun.

Pelaan käsilläni

että kolmas ja neljännen kuukauden antaa vauvan vähitellen liikkeet kätensä ja sormet enemmän huomiota. Se johtaa hänen kädet usein soittaa sormillaan. Se voi tarttua esineitä ja katsoa, ​​että ne annetaan hänen käteensä. Vatsallaan, se voi ottaa pois pään ja olakkeen alustan ja jo pitää tässä asennossa jonkin aikaa. Myös selälleen, se voi nostaa pään nyt. Jotkut vauvat ovat nostamassa vatsallaan pää, rinta ja käsivarret ja venyttää jalkansa ääliö.

Kiinnostuneet voivat täällä tutkimushankkeen ja IFP "virstanpylväät" tiedot ja allekirjoittaa raportoida kehitysaskeleet lapsensa.

Käännyn (edes vahingossa)

kanssa viisi kuukautta nostaa vauvan pää ja hartiat kun vedät sen selälleen käsissä istukkaan. Altis se yhä enemmän riippuvainen sen käsissä. Jotkut jopa hallita kantaa vain yksi käsi ja pito toisaalta kohteille. Joskus se vierii pois tämän sijainnin sivulla, mutta tämä ei koskaan tapahtunut melko hallitsematon. Oikea kiertämällä oppii sen myöhemmin.

Voin istua

että kuudes kuukausi voi istua usein ja aivan erehtymättä tavoitella leluja vauva. Jos se on jotain kädessään kerran, se ei näin tee los pidä.

Opin ampua minut

Iässä seitsemän kuukautta vauva ajoi ulos vatsallaan makuuasentoon ja sieltä saamaton toiselle valehtelee. Tästä asennosta hän onnistuu sitten joskus roll on kyljellään. Mielellään vauva tarttuu hänen jalkansa ja soittaa heidän kanssaan. Nyt se muuttuu jo objekti toisaalta toiseen tai ottaa sen molemmin käsin ja pitää sen.

Muuten: Our "vauva uutiskirje" Me opastaa jännittävä ensimmäisen elinvuoden kaikki tärkeät tiedot vauvan kehityksessä. Täällä voit Urbia Vauva tiedotteen ilmaiseksi.

Haluan esittää

että kahdeksas kuukausi vauva kääntyy jo varmistanut oman akselinsa ympäri, ja jos se on vatsa, se jo yrittänyt hieman liian eteen. se antaa hänelle selinmakuulla sormin, se sisäänkäyntien ja vetää omin voimin istua korkealla.

Voin istua vapaasti

kanssa yhdeksän kuukautta vauva voi jo jonkin verran aikaa istua vapaasti (jopa useita minuutteja). Nyt jotkut vauvat se hoitaa myös vetää itsensä ja esimerkiksi tuolilla tai sohvalla valtion pitää kiinni. 

Voin ryömiä

kanssa kymmenen kuukausi Vauvat tehdä sitä liikkua millään tavalla eteenpäin (tai taaksepäin). Jotkut ryömiä eteenpäin vain avulla aseiden, muut käyttävät erityisesti jaloissa, monet valumaan liikkeet käsivarsien ja jalkojen ympärille. lapset voivat nyt istua ylös vatsallaan, pito on tarkempi. Lapsi voi jo pieniä esineitä peukalolla ja etusormella ote (pincer pito) nyt. Jos se on tavoitteena jokaisessa kädessä, se voi ehdottaa tämän nyt tänään. Se tekee asiat paitsi kuulu vaan heittää sen pois vauhtia.

Voin ryömiä

Iässä yksitoista kuukautta voi indeksoida lapsi. Seisoo, onnistuu häntä vaikka tilalla tikkua jalka ilman kaatumasta. Kun se molemmissa käsissä, se asettaa toinen jalka ennen muita. Puristettaessa pienet esineet se nyt käyttää pihtien kahva (jossa etusormi on kaareva).

Voin ajaa (toisaalta, tai joskus yksin)

kanssa kaksitoista kuukautta onnistuneen pikkulapsen aina mennä toisaalta paremmin. Jotkut lapset oppivat jo nyt kävelemään yksin. Mutta jotkut tämän ikäiset lapset myös liukua istumisesta asunnon ja käyttävät tätä liikennemuotoa jonkin aikaa varsin tyytyväisiä.

Lähde: Tohtori Heinz Krombholz, State Institute of Early Childhood Research (IFP), tarkistettu versio artikkelin: saksa perheen Association (toim.): Handbook järjestettiin koulutusta. Äänenvoimakkuus 1. Opladen: Leske + Budrich 1999, s 533-557 

Muita linkkejä ja tietoa:

  • Lapset Voimistelu Foundation badenwuerttemberg: TV Guide "Vauvojen liikkeellä"