å pumpe morsmelk og mate babyen med flaske kan noen ganger være svært nyttig. Men hvordan du gjør det? Som pumpen er egnet for ammende mødre, og hvordan skal jeg lagre melk da?

Brystpumper gi amming uavhengighet

Newborn med flaske

De har omtrent samme karisma som hudfarget corsetry eller orthotics i medisinsk forsyning butikken. Deres utseende er ganske lite imponerende - og likevel utstråler en aura av frihet og selvbestemmelse, som de deler på faglig og personlig frigjøring av mødre og kan derfor regnes som en av de mer betydelige teknologiske oppfinnelser: elektrisk eller hånd-opererte brystpumper som ammende kvinner kan skape litt uavhengighet fra PM og hjemmet. Men forholdet mellom kvinner og brystpumpe er ambivalent: Ikke noen gang vil Psyke, biorhythms og døde teknologi koble til en harmoni. Og mer frihet for mor alltid betyr en begrensning for barnet som har å komme med i denne tiden uten henne. Urbia gir tips for å overvinne innledende vanskelighetene, valg og kostnadene ved passende pumpe, for optimal Hvordan og når pumping, for å lagre de gjenopprettede "hvitt gull", og hvordan kan du designe "fremmed mate" for barnet så lite som mulig stressende. Sist men ikke minst, forteller mødrene til positive og mindre vakre opplevelser og følelser i håndteringen av pumpen.

Ammende kvinner er ofte tidlig på før spørsmålet om de skal bruke en brystpumpe. Noen er allerede kort tid etter levering i klinikken og uvilkårlig således bekjent, hvis f.eks barnet er for tidlig, og kan være for umoden til sterk sugekraft, slik at det må mates av røret. Eller hvis det er noen gang i et annet sykehus på Perinatalstation. Da kan mor pumpe melk slik at hennes baby ikke trenger å gi opp den dyrebare morsmelk og melkestrømmen ikke tilbake til sin egen. Den vanligste årsaken til beslutningen om å brystpumpe er at en kvinne ønsker å forlate fôring og andre omsorgspersoner til å gå bort, eller hengende kan benyttes etter fødselspermisjon igjen uten barnet er avhengig av industri babymat.

Som amming - pumping krever tålmodighet

Således pumping fungerer godt, og melken strømmer rikelig, er det viktig å forstå hans legeme og dets måter reaksjon. Eva Trübel, amming konsulent av La Leche League Tyskland E.V. (LLL), sa: "At melk noen ganger ikke i utgangspunktet flyter fritt når pumping er ikke uvanlig. Fordi brystpumpe ikke utøver på hjernen av mor samme stimulus som suger baby, hans bevegelser og lyder." er det viktig når du pumper for å gi deg selv tid til å slappe av, kanskje for å lytte til sin favorittmusikk. "Når melketilførselen er lav i utgangspunktet, bør du ingenting å håndheve prøve"The amming konsulent. "å forbli rolig, samleren bare dekke igjen og en halv time senere for å prøve på nytt er best." Hennes tips: "Hvis det jolts, hjelper det ofte hvis du ammer babyen på den ene siden, og pumper ut på den andre siden." Noen kvinner har hatt gode erfaringer med det å varme opp brystet før pumping (Kirschkernkissen) eller å massere sirkulær. For å stimulere flyten av melk, kan man også i mellom ofte skifte side: For eksempel kan du pumpe ti minutter på høyre side, deretter ti minutter igjen. Etterpå igjen fem minutter på høyre og ytterligere fem minutter på venstre side. Hva individuelle vei også finner en kvinne ammer rådgiveren er oppmuntrende: "De fleste kvinner blir vant snart til pumpen slik at melken flyter godt."

Beste tid: mellom måltidene

Når pumpe fungerer godt, men det er den mest optimale tid for å pumpe mellom måltidene: "Så litt melk er allerede til stede igjen, og likevel barnet ikke blir 'tatt' ved neste måltid"Så Trubel. Igjen, kan du imidlertid opphold fleksibel, altfor strenge øye på klokken hemmer mer. Denne erfaringen også gjort Sonja Lutzke (39) (2 og 4 år) har ammet åtte måneder hennes to barn: "Når våre eldre datter Lisa, jeg selv opprinnelig håndklær meg om natten vekkerklokken til nøyaktig så å fange midt mellom to sykepleier pauser"Hun sier. "I dag ser tilbake, jeg tror det er mer morsomt enn nyttig, spesielt siden jeg var sliten hele tiden." Så fordi du ofte får bare erfaring og praksis i håndteringen av teknologi, råder Eva Trübel: "Man bør tidlig å venne seg til pumpen, og ikke bare når man skal gjenopptas i løpet av få dager som jobben."

En liten bit av frihet, men også separering fra babyen

Men egentlig bryter nå med den vellykkede pumper for ammende kvinner "stor frihet" til? Her er erfaringene varierer mye: "Jeg trodde det var å pumpe svært praktisk"Anja H. summer (36) oppfylt. Mor til en sønn (6) og en datter (9) gjerne tok fordel av nyvunne uavhengighet mens du ammer: "Min samvittighet var i ro, jeg kunne gå bort, så å si, så lenge tilgangen varte." Men noen ganger, selv om melketilførselen er der, men hverdagen kveler den driftige ånd på andre måter. "Først trodde jeg at jeg skulle gå ut i kveld og ofte, og derfor pumpes fra hardtarbeidende"Sier Sonja Lutzke. "I dag vil jeg si det på en annen måte: Jeg trodde det nødvendig å gå ut ganger for å få klaring fra barna og gjøre noe for meg selv. Egentlig var jeg altfor trøtt"Hun innrømmer. "Det tok en stund før jeg virkelig forsto mine behov: Been Når våre barn i spedbarnsalder, jeg ønsket å kveld foretrekker en tidlig kveld for å gjenopprette." Til tross for mange fordeler, de fleste kvinner ser pumpen heller nøktern og svært ofte tvetydig. "Min erfaring med brystpumpe: Jeg fant praktisk, merkelig og frihet-bestowing - alt på samme tid"Tilbakekalling Anja H. og forklarer: "Praktisk, fordi jeg måtte ta noen pulver, fortsatt hadde melk i flasken, og selv ikke sprekke fordi melken kan ha satt seg fast. Rart, fordi jeg liksom sett min transformasjon til en melkeku'. Frihet skjenke fordi produktet da lå i hendig flaske for hver av min baby utilities' hjem håndgripelig i fryseren."

Også en annen nedturen er midlertidig oppløsning av tradisjonelle intimt og nesten symbiotisk amming forholdet mellom mor og baby: Du betyr alltid en Separasjon av de viktigste omsorgsperson for den unge spedbarn. "I det første året av livet babyer er spesielt utsatt for separasjon erfaringer"Cordelia Koppitz påpeker at på La Leche League, blant annet opererer innen PR. Kortere separasjoner for et par timer var i ferd naturligvis mindre skadelig enn vanlig eller langvarig atskillelse opplevelser. Selvfølgelig, det var uunngåelig at noen ganger mødre må jobbe igjen i sitt yrke for eksempel. "Vi understreker alltid her at noen separasjon skal håndteres svært følsomt." Spesielt på lange eller vanlig separasjoner fra moren velger omsorgspersonen er spesielt viktig: "Omsorgspersoner bør være relatert til babyen bak alle de grunnleggende visninger av foreldrenes, dessuten også mulig ligner på dette problemet"Forklarer Koppitz.

Hvilken pumpe er best?

men som pumpen er best egnet? Dette avhenger på den ene siden, hvor mye penger du ønsker å investere. På den andre siden av hvorfor du ønsker å pumpe ut eller behov og i hvilket omfang. Tendens til ammende mødre til brystspreng eller betennelse, noen ganger foreskriver gynekolog elektrisk brystpumpe. "Selv med melk jam, men at barnet drikker fortsatt det viktigste middel for å bli kvitt herding"Sier Eva Trübel. Også hos premature barn er det foreskrevet, og her er trolig den viktigste: "For mor til en preemie bryst produsert spesielt tilpasset behovene til premature spedbarn melk"Forklarer Koppitz. Og her pumpen også hjelpe de barna som kanskje er for umoden til å drikke, allikevel å få til dette optimalt tilpasset morsmelk - som er en viktig start. Resept fra lege, kan du løse på apotek og medisinske forsyne butikkene som gir elektriske brystpumper. Noen ganger også grønt lys av deres helseforsikring, må kvinnen få avhengig av forsikring før. så man får pumpen for en begrenset periode (en eller flere måneder), og i tillegg mottar et sett med slange feste og kupé som man kan beholde. Også, hvis du være tilbake å jobbe og ønsker å uttrykke melk i lang tid på en jevnlig basis store mengder melk, en elektrisk brystpumpe er behagelig. Hvis det ikke er medisinsk indikasjon, må du låne melk pumpe økonomisk selv carry (se kostnadsinformasjon nederst).

Hvem ønsker å ta litt mer problemer med å eller bare midlertidig, pumpe og fryse en liten tilførsel morsmelk med en Håndbrystpumpe (F.eks Avent) godt servert. Her kan du bestemme sykepleie rytme og intensitet manuelt. men er sterkt frarådet fra billig og utmattende for brystkreft Balloon håndpumper der du trykker på en rød gummiball, som en liten glasskrukke med brystkreft trakt er tilkoblet. Her vakuumet er dessverre bare veldig grovt justerbar. til å investere litt mer penger, så verdt det. Hvilken pumpe er også valgt, "er viktig at brystkoppen (den såkalte. breastshield) stemmer overens med nipler størrelse og består av areola så stor som mulig hurtig og fullstendig"Sier Eva Trübel. For å rengjøre pumpen skylle alle delene som kommer i kontakt med morsmelk først kort av kulde, renser det og skyll med en tynn pensel og vaskemiddel varme og stek dem da, eller er de i Vapeur (damp sterilisator). I tillegg er det av pumpen produsenter samsvarende flasker, nipler og smokker som har en nippel-lignende form og er derfor spesielt egnet for ammende barn.

Holdbarhet av morsmelk: kjøleskap eller fryses?

Melkeproduksjonen vil nå kaste noen praksis med pumpen allerede godt - men hva de skal gjøre med den dyrebare Eliksir? Haste er ikke i strid med forventningene trenger, fordi en eller annen gang vi vet at morsmelk antiinfektive komponenter inneholder. "Dette betyr at det er uventet lang holdbarhet selv ved romtemperatur"Forklarer amming konsulent Eva Trübel. "Den modne melk kan (dekket), blir holdt ved en temperatur på 22 grader seks til åtte timer unrefrigerated." (Oversikt over holdbarhet se informasjon på slutten av teksten). Melken må mates umiddelbart og må ikke holdes lenger, ikke engang avkjølt. Best tolerere barnets uttrykt melk når de kroppstemperaturen (Dvs. ca. 37 ° C).

De fleste kvinner ønsker å fryse uttrykt melk eller oppbevares i kjøleskap. For dette formål er de beste på forhånd steriliserte tåteflaske laget av glass, men plastflasker benyttes. Det finnes også spesielle (og dessverre dyreste) fryseposer for morsmelk. Også egnet er mye billigere disponibel isbitposer (for eksempel Toppits) må som tillater en god dose, uten at hele den frosne melken skal tines. Du kan bare trykke ut det nødvendige antall baller og lukker posen igjen. Frozen melk tines best i kjøleskap, som tar ca 24 timer. "Vennligst melk Aldri i mikrobølgeovnen tine"Advarer Eva Trübel, "For det varmes det opp altfor ujevn og på enkelte punkter, som ødelegger deres verdifulle komponenter." De som har det travelt, heller velger vann: Det kan ikke være varmere enn 55 grader er å sikre at ingen melke ingrediensene er ødelagt. Man må hinzugießen også uttrykt melk til allerede frosset melk. "Men den nye melken skal være forhåndskjølt allerede i kjøleskapet. Mengden av det nye melk kan ikke overstige den av den frosne, ellers tiner for mye av"Advarer Trubel. Frossen morsmelk er opp til seks måneder holdbarhet avhengig av frysedelen. (Oversikt se tjeneste delen av siste side).

Og hvis barnet ikke vil ha uttrykt melk?

Nå lykkelig kvinne lager fryseren eller kjøleskapet med porsjon melk og ønsker å mate babyen sin av en annen omsorgsperson. Nå skjer det noen ganger at brustgewöhnte barnet først nektet flasken rasende som truer med å gjøre alle anstrengelser til intet. "I min erfaring, nekter babyer melk, men nesten aldri helt"The amming konsulent av La Leche League E.V. ofte en sucker, som er spesielt lik formen på brystvorten hjelp. Noen ganger fôring, men fungerer bare hvis Mor ute av syne er. Denne erfaringen også gjort Sonja Lutzke: "Vår datter Lisa nektet flasken, selv om de hadde tatt litt tid siden allerede gjentatte ganger. Men siden altfor mye tid hadde sannsynligvis gått. Selv min mann Jochen de ville ikke ta flasken først. men jeg hadde flere dager på et kurs, som jeg hadde meldt seg, så vi var under mye press for å lykkes"Hun minnes. Og så kom, men et lite gjennombrudd: "Jochen ga ikke opp og oppfant en spesiell hånd holdning mens fôring med flasken. Merkelig, det fungerte fra da av, akseptert Lisa flasken." "Hvis alt annet mislykkes, kan man sette melken babyen med en liten plast skje"Sa Eva Trubels anbefaling for lignende saker.

Mange kvinner frykter den berømte "nippel forvirring"Så sugeproblemer der en baby ennå ikke akseptert sucker brystet fordi den er forvirret av vekslende tilførsel av både drikking former. For å unngå dette, anbefaler vi La Leche League E.V., barnet i de første fire ukene av livet til å gi verken flaske eller smokk. For å mate melken uten sug til nyfødte, noen kvinner bruker ved siden av skjeen krus, Medikamentenschiffchen eller såkalt finger-materen. Den rene finger for å suge pluss en engangssprøyte med å flyte melken langs fingeren i barnets munn kan være. Hvis en nyfødt trenger å bli matet utelukkende med uttrykt melk, minst seks til åtte feedings - selv om natten - det er nødvendig.

Det siste ordet vil alltid ha baby: Hvis det er på tint og oppvarmet melk er ikke sulten i dag etter alt dette arbeid av kjærlighet, melken skal ikke lenger holdes, men må kasseres. Melken må derfor ikke varmet opp to ganger, eller bli varmet opp etterpå fryses på nytt en gang eller deponeres i kjøleskapet. Tint melk som ikke er blitt oppvarmet tillates et maksimum på 12 (åpent) og 24 timer (uåpnede) blir lagret i kjøleskapet.

Viktig informasjon på et øyeblikk

Anbefalingene fra La Leche League for holdbarhet pumpet melk

 • Inne:
  høyst 15 grader: 24 timer
  ved 19 til 22 grader: seks til åtte timer
 • I kjøleskapet:
  ved 0 til 4 grader: maks. åtte dager i den kuleste delen av kjøleskapet
 • nedkjølt:
  Liten fryser døren uten inh. kjøleskapet: en til to uker
  Små rom med dør inh. kjøleskapet: tre til fire uker
  Separat fryser med -19 grader: seks måneder

Koster rundt brystpumpe

 • Låne i apotek eller medisinsk forsyning butikken:
  Utlån til elektriske brystpumpe kostnader uten resept 1,00 til 2,50 EUR per dag. Kjøpesummen for slip-set du må betale ekstra selv (ca 15,50 til 18 EUR). Elektrisk intervall brystpumper bestemme pleie rytme automatisk, intensiteten av suge er kontinuerlig justerbar. I andre modeller, blir kvinnen bestemmes ved å lukke et lite hull med en finger, hyppigheten av inntaket, igjen, intensiteten av vakuum er også justerbar.
 • kjøpe:
  Når du kjøper prisene for elektriske brystpumper starter på ca 40 EUR til 70 EUR for små modeller, og går opp til flere hundre euro i mer komplekse enheter. Håndpumper kostnadene 30-40 EUR oppover.
 • Brystpumper for salg er tilgjengelige i enkelte apotek, medisinske forsyne butikker, narkotika butikker, noen store varehus og på postordre for baby behov.

For fremtidig referanse eller bestille

Telefonnumre til frivillig amming rådgivere av La Leche League Tyskland (LLL kan finnes på: .. Www.lalecheliga.de Her er det også mulighet for bestilling av brosjyrer, bøker om ulike ammeproblemer og tilbehør La Leche League eV Tyskland er en del av et globalt organisasjon (La Leche League), som opererer i 78 land rundt om i verden nå i over 45 år, og tilbyr gratis råd om ammende mødre. Hun råder blant annet WHO (Verdens helseorganisasjon) og UNICEF i alle aspekter av amming.

Anbefalinger og informasjon om amming (for eksempel amming og sysselsetting) for å bestille eller laste ned, er det også National Amming Committee Berlin på Federal Institute for Consumer Health Protection og Veterinary Medicine: http://www.bfr.bund.de/cd/2404