Gutter som elsker mamma dyrt, døtre, som faren ikke kan nekte: Hvorfor kryssrelasjoner i familien er så spesielt, men kan presentere den ene eller den andre utfordringen.

Far datter forhold: "Jeg ønsker å gifte seg Papa"

Familie Datter Far Sønn

Foto: © fotolia.com/ contrastwerkstatt

Med tre år sa Naomi Bielstein * noe som ville ha forårsaket naken glede på hvert psykoanalytiker. Da hennes tante en gang voktet kvelden, ropte hun plutselig hjerteskjærende, ønsket en lang tid med det og til slutt tilsto til henne: "Jeg vil bare gifte seg med far! Men det er ikke fordi det er allerede gift med mamma!" etterfulgt av en annen bølge av tårer fulgt. Riktignok kan denne klassiske Oedipus trygt hilse sjeldne. Likevel, noe det spesielle forholdet av jenter til sin far. Den spiller ofte en heroisk rolle i livet til sin datter. Mødre forteller ofte i Urbia fora hvor usikker de er, fordi deres unge døtre synes å foretrekke Faderen. "Min datter er nå 15 måneder gammel, og de bare ønsker å Papa bryr meg ikke hva jeg gjør og gjøre! Jeg beklager, jeg har følelsen av at hun ikke liker meg. Jeg er virkelig desperat, fordi jeg ikke forstår"Klager et Userin i Urbia forum pjokk.

Selv om en slik sterk fiksering er vanligvis bare en fase. Likevel, forholdet mellom en jente til far forblir ofte spesielt nær voksenlivet. Og det er også kjent ganske mange fedre som er veldig glad i datteren og kan rent nekte noe til henne.

Mor Son konflikt: separasjon er viktig!

Siden det virker nesten som rettferdig kompensasjon at gutter ofte slår avhenge mer av sin mor som far. De opprører mindre mot dem enn mot far, og noen oppfører seg mot henne i faser nesten omsorgsfulle. For de blant dem som så viser ingen delaminering tendenser fra mors forkle strenger, den populære ordtaket laget ikke tilfeldig ord "namby-pamby", Og her det nære forholdet tar ofte selv puberteten. Ikke siden Loriots film "Ödipussi" Vi vet at det er menn som kan være så voksne som mor i den sanneste betydning av ordet: de kan ikke bare lage mat fra sin mor eller kjøpe skjorter. Men du forlate et sted i sitt liv, som er noen ganger viktigere enn sin egen partner. Men mer om det senere.

Mindre konflikt når andre forelderen

Først nå er spørsmålet fortsatt hvorfor barn ofte avhenge spesielt sterkt på det motsatte kjønn forelder. Sikker på at du tror det raskt til den berømte "Ødipus-komplekset" ALTVATER av Sigmund Freud. Selv om det er aktuelt i sin opprinnelige form som foreldet. Men det er konseptet i utviklingspsykologi i dag, om enn med en annen forkledning: Fra motormodellen var en relasjonsmodellen. Uten nå ønsker å trenge for dypt inn i psykologi, kan man identifisere de viktigste årsakene til det nære kryss forholdet:

For jenter og fedre gjelder: Med mor, en jente kan faktisk identifisere mer fordi den har samme kjønn. Det er på gang, men også en konkurrent (selvfølgelig ubevisst, som kjent, nesten alltid i psykologi). Til slutt, er hun allerede hva man må være seg selv: en uavhengig, sterk kvinne. Faren er imidlertid ikke løser denne konkurransen følelsen fra. Han fascinert med, fordi det åpner opp datteren til noe ukjent: visningen av verden fra perspektivet til en mann. Han leder, sier psykologi, datteren nesten fra verden av emosjonalitet i grunnen. Fordi det viser henne at du kan håndtere situasjoner også med sinnet. (Ikke at dette ikke er mødre også kan, men fedre er ofte "rettere" deri).

Faren er både sin fysiske styrke, en beskytter, som er datter av backing. Motsatt døtre til fedre en sjanse til å vise sin egen mykere side, som hun kan neppe våge i hverdagen eller på jobben ellers.

Gutter får mer fysisk nærhet

I mor-sønn forhold, er det i øynene til mange psykologer i utgangspunktet heller moren fra hvem utgår større intimitet: Studier har vist at gutter blir ammet lenger i gjennomsnitt enn jenter, og at de matet lengre og mer beschmust , Dette betyr ikke automatisk at gutter ville bli foretrukket, kan forholdet til en datter være like intens - men det er annerledes. Når datteren en mor oppfatter mange paralleller til sitt eget liv. En verden av en gutt, men er nytt for dem: "Gutter oppfører seg på mange ting annerledes enn jenter - dette er for mange mødre en stor fascinasjon"Nevnte Roland Kopp-Wichmann, en psykolog fra Heidelberg. Omvendt, men liker gutter å være i stand til å være sårbar og myk på mamma, ikke hva som er like godt være i sirkelen av sin barnehage eller skole kompis.

Ikke veien videre: Mor sønn og pappa jente!

Men baksiden av den spesielle kjærligheten krysset vi nødt til å plukke opp igjen på dette punktet. Og det er fare for å gå glipp av å klippe snoren. Normalt barn er selv ansvarlig for schrittchenweise løsrivelse fra sine forfedre, fra pjokk alder. Foreldrene trenger å gjøre er alltid å la gå litt mer. Med et nært forhold til det motsatte kjønn forelder, men nødvendig å kutte ledningen kan være for svak. Her må foreldre hjelpe. Men dette er ikke så lett, fordi ofte nyte mødre og fedre, festing av barnet (selvfølgelig igjen ubevisst) veldig mye. Og ingen liker presser seg ung med vilje ut av redet?

Når det gjelder gutter psykolog Kopp-Wichmann advarer imidlertid "Gutter trenger frihet." Det var viktig både: ubetinget kjærlighet til en mor, men også klare grenser og forståelse av annerledeshet av en gutt. Alle som noen gang se det lille barnet i sin egen sønn, risikerer å forstyrre sunn utvikling. "Gutter kan ikke vare evig identifisere seg med moren, men må få sjansen til å bli en mann." Fordi mødre noen ganger nærmere forkle strenger av sønnen hengende enn vice versa, bør de slutte seg her og der: Enten det gjelder den første natten på en venns eller en litt mer risikofylt treet klatring. Behersket en mor skal være, når deres sønn ønsker å ta vare på dem når det ikke gjør det bra. Fordi dette er ansvaret til sin partner, ikke et barn.

Far datter forhold: Psychology viser farene

men selv "papas jenter" har før eller senere vanskelig hvis begge sider ikke klarer erstatning. En far som også dominerte hans datter kan utløse selvtillit tvil og frykt for livet. Noen jenter og kvinner også gi spesielt mannlig eller "taff"Å behage Faderen og gjør det vanskelig å leve sine myke og emosjonelle sider. Motsatt vil en ungdom, men også vokse til en barnlig, püppchen lignende skapning: hvis det har faktisk lært at du tar i hovedsak gjennom koketteri eller simulerte hjelpeløshet å påvirke menn eller en av dem kan få noe.

Fedre bør derfor tillate at deres datter å løsne fra dem at hun har andre synspunkter, er mer emosjonell enn tenåringen mer på guttene hørte henne klikken som Faderen. Og enten som barn eller tenåring: Setter en jente regelmessig flørtende eller flatterende atferd for å håndheve noe som far ikke alltid bør belønne det. Men vennlig avdeling: "Jeg må tenke sammen med mamma, om det fungerer"eller: "Fortell meg kjær dine argumenter, da kan vi bedre snakke om dine ønsker og finne en løsning."

Ikke alltid kryss obligasjon er smalere

men også de ikke må gå ikke er nevnt: jenter og gutter som ikke har noen intensjon om å gi det motsatte kjønn forelder en ekstra bonus. "Min datter (15) har savnet denne fasen komplett"Astrid Rheindorf fortalt fra Wuppertal. "Hun møtte sin far som ung barnevennlig og avslappet, men det tok ham ikke mer enn viktig. Jeg var hennes primære omsorgsperson, selv om han også nok av tid til det tok. Hvis hun har noen lurer, for eksempel, og han ga henne et svar, hun ignorerte det. Hun spurte meg igjen, som om han ikke liker å sitte ved bordet."   

Også noen gutter synes det ikke som et verdig mål i livet å leve i harmoni med sin mor. "Min åtte år gamle er helt sta og frekk. Hvis jeg vil ha noe fra ham, for eksempel, bare at han kler før frokost, eller eplejuice å gi å sette mat på bordet, er nesten alltid først et nei. Jeg sier det i rolig tone, men selv om jeg er streng og høyere, hører han null"Sier en mor i Urbia forum utdanning. At jenter har et spesielt nært forhold til far eller gutt til sin mor, så er ofte, men ikke alltid slik. Godt å vite: Begge er helt normalt!

* Navnene endres