Guys, der elsker mor dyrt, Døtre, som faderen ikke kan afslå: Hvorfor cross-relationer i familien er så specielt, men kan præsentere den ene eller den anden udfordring.

Far datter forhold: "Jeg vil giftes med Papa"

Familie datter Far Mor Søn

Foto: © fotolia.com/ contrastwerkstatt

Med tre år sagde Naomi Bielstein * noget, der ville have medført nøgen glæde ved enhver psykoanalytiker. Da hendes tante engang bevogtede aftenen, hun pludselig råbte heartbreakingly, ønskede en lang tid ud med det og til sidst tilstod hende: "Jeg ønsker blot at gifte sig med faderen! Men det er ikke, fordi der allerede er gift med Mama!" efterfulgt af en anden bølge af tårer fulgte. Ganske vist kan denne klassiske Ødipus sikkert hilse sjældne. Ikke desto mindre er noget til det særlige forhold mellem piger og deres far. Den spiller ofte en heroisk rolle i livet af sin datter. Mødre fortæller ofte i Urbia fora hvor usikker de er, fordi deres unge døtre synes at foretrække Faderen. "Min datter er nu 15 måneder gammel, og de vil bare Papa ligeglad med, hvad jeg gør, og gøre! Jeg er ked af, jeg har på fornemmelsen, at hun ikke kan lide mig. Jeg er virkelig desperat, fordi jeg ikke forstår"Klager en Userin i Urbia forum barn.

Selvom sådan en stærk fiksering er som regel bare en fase. Ikke desto mindre er forholdet af en pige til faderen ofte forbliver særlig tæt til voksenalderen. Og der er også kendt for at en hel del fædre, der er virkelig glad for sin datter, og kan rent nægter intet til hende.

Mor Son konflikt: adskillelse er vigtig!

Da det virker næsten som den rimelige kompensation, at drenge henvender sig ofte afhænger mere af deres mor som far. De gør oprør mindre mod dem end mod faderen, og nogle opfører sig over for hende i faser næsten omsorgsfulde. For dem blandt dem, der så viser ingen delaminering tendenser fra de maternelle skørter, den populære ordsprog opfundet ikke tilfældigt ord "namby-pamby", Og her det tætte forhold ofte tager selv puberteten. Ikke siden Loriots film "Ödipussi" Vi ved, at der er mænd, der kan være så voksne som mor i den sandeste betydning af ordet: de kan ikke kun lave mad fra sin mor eller købe skjorter. Men du forlade et sted, en i deres liv, som er nogle gange vigtigere end deres egen partner. Men mere om det senere.

Mindre konflikt, når anden forælder

Først nu er spørgsmålet er, hvorfor børn ofte afhænge særlig stærkt på den modsatte køn forælder. Sikker på at du tror, ​​at der hurtigt til den berømte "Ødipus-komplekset" Altvater af Sigmund Freud. Selv anvendelig i sin oprindelige form som forældet. Men der er konceptet i udviklingspsykologi til denne dag, om end med en anden forklædning: Fra motormodel var et forhold model. Uden nu at ville trænge for dybt ind i psykologi, kan man identificere de væsentligste årsager til den tætte cross forhold:

For piger og fædre gælder: Med mor, en pige kan faktisk identificere mere, fordi det har samme køn. Det er på én gang, men også en konkurrent (selvfølgelig ubevidst, som bekendt, næsten altid i psykologi). Endelig er hun allerede, hvad man skal være sig selv: en uafhængig, stærk kvinde. Faderen, men løser ikke denne konkurrence fornemmelse fra. Han fascineret med, fordi det åbner datter af noget ukendt: den opfattelse af verden ud fra perspektivet om en mand. Han leder, siger den psykologi, datter næsten fra verden af ​​emotionalitet i grunden. Fordi det viser hende, at du kan håndtere situationer, også med sindet. (Ikke at dette ikke er mødrene også kunne, men fædre er ofte "mere lige" deri.)

Faderen er både dens fysiske styrke, en beskytter, der er datter af opbakning. Omvendt døtre til fædre en chance for at vise deres egen blødere side, som hun næsten ikke kan vove i hverdagen eller i jobbet ellers.

Drenge får mere fysisk nærhed

I mor-søn forhold, er det i øjnene på mange psykologer i starten snarere moderen fra hvem udstråler større intimitet: Undersøgelser har vist, at drenge er ammet længere i gennemsnit end piger, og at de fodres længere og mere beschmust , Dette betyder ikke automatisk, at drenge ville være at foretrække, kan forholdet til en datter være lige så intens - men det er anderledes. Da hendes datter en mor opfatter mange paralleller til deres eget liv. Verden af ​​en dreng, men er nyt for dem: "Drenge opfører sig i mange ting anderledes end piger - det er for mange mødre en stor fascination"Sagde Roland Kopp-Wichmann, en psykolog fra Heidelberg. Omvendt nyder drengene at være i stand til at være sårbar og blød på Mor, hvad der ikke er så godt være i den kreds af deres børnehave eller skole kammerat.

Ikke vejen frem: Mor søn og far pige!

Men bagsiden af ​​den særlige kærlighed passage vi er nødt til at samle op igen på dette punkt. Og det er faren for savnede klippe ledningen. Normalt børn er selv ansvarlige for schrittchenweise løsrivelse fra deres forfædre, fra det lille barn alder. Forældrene skal gøre er altid at lade gå lidt mere. Med et tæt forhold med det modsatte køn forælder men den nødvendige skæring ledningen blive for svagt. Her skal forældrene hjælpe. Men det er ikke så nemt, fordi der ofte nyder mødre og fædre, fastgørelse af barnet (selvfølgelig igen ubevidst) meget. Og ingen kan lide skubber sin unge med vilje ud af reden?

Med hensyn til drenge psykolog Kopp-Wichmann advarer dog "Drenge har brug for frihed." Det var vigtigt både: ubetinget kærlighed til en mor, men også klare grænser og forståelse af anderledeshed af en dreng. Nogen nogensinde se det lille barn i sin egen søn, løber en risiko for at forstyrre en sund udvikling. "Drenge kan ikke vare evigt identificere sig med moderen, men skal have en chance for at blive en mand." Fordi mødre nogle gange tættere på forklæde strenge af hendes søn hængende end omvendt, skal de stoppe sig selv her og der: Om det kommer til den første nat på en vens eller et lidt mere risikable træklatring. Behersket en mor skal være, når deres søn ønsker at passe dem, når det ikke klarer sig godt. Da dette er ansvaret for deres partner, ikke et barn.

Far datter forhold: Psykologi viser farer

men selv "Papas piger" har før eller senere vanskeligt, hvis begge parter ikke formår erstatningen. En far, der også domineret hans datter kan udløse selvstændige tvivl og frygt for livet. Nogle piger og kvinder også give særligt mandlige eller "taff"For at behage Faderen og gør det svært at leve deres bløde og følelsesmæssige sider. Omvendt er en unge, men også vokse til en barnlig, püppchen lignende væsen: hvis den har faktisk lært, at du tager hovedsageligt gennem koketteri eller forstilt hjælpeløshed at påvirke mænd eller en af ​​dem kan få noget.

Fædre skal derfor tillade, at deres datter til at frigøre sig fra dem, at hun har andre synspunkter, er mere følelsesmæssig end teenager mere på drengene hørte hendes klike som Faderen. Og hverken som barn eller teenager: Indstiller en pige regelmæssigt flirtende eller smigrende adfærd for at håndhæve noget, at faderen ikke altid skal belønne det. Men venlig afdeling: "Jeg er nødt til at tænke sammen med mor, om det fungerer"eller: "Fortæl mig kære dine argumenter, så kan vi bedre tale om dine ønsker og finde en løsning."

Ikke altid cross obligation er smallere

men de må heller ikke gå ubemærket: de piger og drenge, der ikke har til hensigt at give det modsatte køn forælder en ekstra bonus. "Min datter (15) har en eller anden måde gået glip af denne fase komplet"Astrid Rheindorf fortalt fra Wuppertal. "Hun mødte sin far som et lille barn venlig og afslappet, men det gjorde ikke tage ham mere end vigtigt. Jeg var hendes primære omsorgsperson, selv om han også masser af tid til det tog. Hvis hun har nogle undrende, for eksempel, og han gav hende et svar, hun ignorerede det. Hun spurgte mig igen, som om han ikke kunne lide at sidde ved bordet."   

Også nogle fyre finder det ikke som et værdifuldt mål i livet at leve i harmoni med deres mor. "Min otte år gamle er fuldstændig stædig og fræk. Hvis jeg vil have noget fra ham, for eksempel, bare at han klæder sig før morgenmaden, eller æblejuice at give for at sætte mad på bordet, er næsten altid først et nej. Jeg siger det i den stille tone, men selv om jeg er en streng og højere, han hører nul"Siger en mor i Urbia forum uddannelse. At piger har en særlig tæt forhold til faderen eller dreng til sin mor, så er det ofte, men ikke altid sådan. Værd at vide: Begge er helt normalt!

* Navne ændret