Forholdet mellem mor og datter er en tæt, livslang band. Ikke kun de gener, men hele deres standard giver mødre til deres piger. Når kvinder bliver mødre, de ser deres egen mor som regel igen i et nyt lys.

Mødre og døtre forhold med op- og nedture

Mødre døtre forhold

Foto: © iStockphoto.com/ Steele 2123

"Du er ligesom din mor!" "Denne komparative sætning altid løses med mig nogle ubehag fra" indrømmer Nina A. (44). Min mor, der var den 60 's år husmor, der havde kommanderet rundt med min far og ofte spundet rundt i køkkenet og smock. Den intet liv for sig selv havde. Nej, ligesom min mor, jeg ønskede at være under ingen omstændigheder eller".

Egen mor ses altid kritisk. Dine fejltagelser bliver taget under lup. Hvis du har kontrolleret igennem alt, for at få datteren til den konklusion: "Jeg vil gøre det meget anderledes end min mor. Moderne, afslappet, ikke så snerpet!". Således er grundlaget for vielfälige mor datter placeret konflikter. Selv hvis man forsøger at rumligt og hovedet moderat afgrænse datter af moderen, så den særligt bånd vil forblive på hende. Fra fødsel til død, vil der være så tæt symbiose. Moderen, hun altid forbliver den vigtigste person i livet for en kvinde. Et forhold med op- og nedture, forhindringer og udfordringer.

Selv i livmoderen den smalle bånd er fastgjort

Som en lille pige, alt er ganske enkel: moderen er altid rart, hun ved hvert spørgsmål et svar, og er altid fuld, og der for dig. Kan jeg nogensinde tage et skridt uden det? Jeg føler mig ikke ret forvirret, når min mor ikke usynlig tagging sammen ved siden af ​​mig? "Vi kalder hinanden hver dag. Hvis jeg har brug for en beslutning om støtte eller nogle gange bare et tip til min søndag stege sauce, jeg spørger min mor. Det er den vigtigste person i mit liv. Uden deres opmuntring, jeg føler mig så alene og forladt, "siger den 28-årige medicinstuderende Evelyn L. mor lærte datter af de første billeder og indtryk af kvindelighed, skønhed stående i denne verden. Desuden er de datter af hendes identitet som kvinde, som mor og som en elsker.

Først pårørende

Hvorfor er indflydelsen af ​​mødre så grundlæggende for dannelsen af ​​selvværd og for deres egen selvopfattelse af deres døtre? Mødre er de primære omsorgspersoner i deres døtres liv. Ingen kender hendes datter samt hendes egen mor. Den mor-datter forhold er meget tættere end far-søn forhold, kender sociologer. Mens faderen har en indvirkning på den efterfølgende valg af en partner i sin datter, moderen påvirker identiteten af ​​hendes datter. Datteren identificerer sig først og fremmest med sin mor, fordi hun er en person, der har samme køn som dem. Men sagen virker mere kompliceret. Kun hvis en pige oplever identifikationen med moderen, kan det skabe sin egen referenceramme, og senere igen adskiller sig fra hende. Først da det kan udvikle sig til sin egen personlighed. Daughters forhold til sin mor svæver mellem afvisning og tilbedelse. Men begge skal behandles med forsigtighed. "Modstand er bindende," siger sociologen, kvinde forsker og forfatter Dr. Marianne Krüll. "Nogle gange er det vigtigt at sætte moderen grænser, især når de bliver involveret gennem ru i vores liv forsøger" Krull anbefaler at tilbyde forsoning seminarer for mødre og døtre.

Hvordan tilgivelse kan vokse med beskyldninger

Den tætte binding mellem de to er kun én gang, uanset om det er gavnligt eller fordømmes. I undersøgelser, to tredjedele af døtre deres mødre føler sig meget tæt forbundet. De ser dem rådgivere, rollemodeller og støtter. Manglende mor, pigen har normalt til at kæmpe med en livslang irritation, en pause i hendes feminine rolle. Den usynlige bånd mellem mødre og døtre allerede synes at eksistere i livmoderen og navlestrengen er faktisk en stærk symbolik for det. "Biografien begynder i livmoderen," siger forfatter og psykoterapeut Claudia Haarmann og dermed peger på effekten af ​​den tidlige barndom og prænatal livsomstændigheder, der har indflydelse på døtrene. Som et eksempel, fører hun blandt andet til en imponerende historie om en vedtaget pige, der udviklede en stærk passion for Sverige. Den indsamler over hele landet, ja, selv at emigrere der. Da hun fylder 18, hun erfarer, at hendes biologiske mor er svensk.

opdage forhold sammen

Denne enhed kan dette tætte bånd betyder velsignelse, men en forbandelse! Det afhænger af, hvordan forholdet er skabt hvis respektfuldt, i en atmosfære af åben udveksling eller restriktiv og manipulerende. Claudia Haarmann præsenterer i sin bog "Mødre er også mennesker. Mødre og døtre mødes nye "fundet, at voksne døtre ikke altid værner gode minder fra sin mor. Som det ofte vrede og manglende forståelse, sorg eller skuffelse er høje. Ansvaret for mødre til deres døtre imod er utrolig høj, men alligevel mødre er kun mennesker. Du bør ikke falde i den perfektionisme-illusion er Haarmann. I denne diskussion, skal mødrene være stærk til at håndtere deres egne idealer. En stor udfordring for mødre til deres egen kvindelighed, i spørgsmål af selvaccept og accept. Ikke kun mødre har en indvirkning på deres døtre, men omvendt er de også karakteriseret ved deres piger, til tider usikker.

Ingen - ingen forældre - kan være perfekt

Jeg kunne min datter være en god rollemodel? Jeg stod deres udvikling undertiden komme i vejen? Hvorfor hun afviser mig? Mødre kan simpelthen ikke være perfekt, fordi de er kun mennesker. Eller hvis det foretrækkes, og ofte de forbliver med den evige moder-myte, der synes at være stadig fast cementeret som i de fleste sind. Den højt beskylder: Ligegyldigt hvad du laver, så gør du det forkert. I hendes seminarer kan Marianne Krüll fortælle livshistorie deres mødre i første-persons form af døtrene. Kun fra perspektivet skifte ud gamle skorper løse, kan forstå, ja medfølelse opstår. Seminar leder Krull, en mor og bedstemor, igen og igen, hvor meget uvidenhed har døtre om livet for deres mødre. Fordi ikke kun måbe huller i viden om datoer, men ofte mørke familie hemmeligheder kommer for dagens lys, overskygger selv sin egen eksistens, men gøre meget mere forståeligt i bakspejlet. Når lys passerer gennem historierne om livshistorie moderen, det skete pludseligt, at tilgivelse kan vokse fra påstande. Marlies deltager dukker op i den afsluttende runde lettet efter et seminar: "Jeg tager hjem med en masse af kvinders magt. Jeg var ikke klar over, hvor stærk kvinder har ofret for andre. Dette har så rørt (...) alt, hvad jeg bebrejde min mor min kvindelighed - det er på én gang så relativ ".

Seminar leder Krull rådgiver døtre, ikke i anklageskriftet holdning til moderen til at blive fanget, men at lære at lytte til gå i gang med eftersøgningen af ​​historien om mor og udvikle forståelse. "Mødre er ikke perfekte, men de døtre behøver ikke at gøre det bedre end deres mødre. Den voksne datter skal have modet af moderen til ansigt som en selvstændig person, og at løslade hende fra hendes mors rolle. Fordi vores mor ikke længere har behov for "kun møtrik" at være for os. Så vi giver hende tilbage hendes fulde værdighed som en kvindes ryg og møde hende fra kvinde til kvinde, åbne fælles forholdet nye perspektiver. Derfor spændende obligation kan komme løs og "føre til en reel følelse af forbundethed til forfatter Krull.

Det var ikke helt forkert

Hvis skift roller kan ændre indstillinger til. Dette har Nina oplevet mor til to døtre: "Det var først, da jeg selv blev mor, jeg kunne min egen mor pludselig forstå meget bedre: Din irriteret være af min søster og mig, hendes midlertidigt stor sværhedsgrad, som var til tider ikke forståeligt for mig. I hendes forhold til min far bringer jeg imod meget mere forståelse for hende i dag. Nu, hvor jeg har mine egne børn, kan jeg forstå deres adfærd bedre! "Når du bliver mor dig selv, din egen mor er mere til stede end nogensinde. Din adfærd, når du var et spædbarn, hendes varme, men også deres hårdhed. Deres pædagogiske metoder. Minderne synes ganske frisk igen. "Jeg plejede at tænke, min godhed, altid denne bekymring, hvis jeg var sammen med min kæreste gå lidt længere. . I dag kommer jeg selv med bekymring næsten, hvis Paula er ikke hjemme til tiden "Hvis du har børn af deres egne og tør den ærlige bakspejlet, vi ser måske bemærke: Det var ikke helt forkert, hvad din egen mor gjorde eller sagde , Dette kan føre til en ny ro i forbindelse med deres egne børn. Og forståelse gør selv den tilgivende sted. Fordi mødre er også kun mennesker, og det er en god ting!

Links, information og bog anbefalinger

  • Mere om mor-datter seminarer på: www.mariannekruell.de
  • Forfatter, foredragsholder og sociolog er mødre-døtre seminarer for forsoning mellem sig. I sin bog, "The mor i mig - som døtre forenes med sin mor. Klett-Cotta. Stuttgart 3. udgave. 2011 kan fortælle livshistorier af deres mødre Marianne Krüll døtre.
  • Claudia Haarmann: Mødre er også mennesker. Mødre og døtre mødes nyt. Orlanda Verlag Berlin 2008. Resultaterne fra bindingen hjerneforskning, og traume terapi antages at tydeliggøre, hvad der gør forholdet mellem mødre og døtre så vanskelig.