Selv om alt vil alltid gå fort i dag, i barsel, så i perioden etter fødselen mødre trenger tid og ro til å komme seg. Denne artikkelen er hva mødre kan gjøre i barsel, slik at alle sår leges bra.

Ny mor: Ikke start med tidlig!

Mor babyen sove postpartum

Foto: © iStockphoto.com, zergkind

Seks til åtte uker det tar å barsel. Nesten ikke nok tid for de fysiske og følelsesmessige omveltninger som opplever en ny mor på denne tiden. Og likevel ville man ha når man ser på virkeligheten snarere av en "divan" snakke. For mange kvinner gjør det vanskelig i vår andpusten meritocracy å bremse deres tempoet i livet så mye som er nødvendig nå. Etter noen dager de fleste kvinner ønsker igjen "funksjon" og muligens ikke lenger være avhengig av bistand. Å lage kropp og sjel, men ofte ustraffet: tretthet, postpartum depresjon, ammeproblemer eller brystbetennelse og lochia Jam er mulige konsekvenser når en ny mor ønsker å starte på nytt for tidlig. Urbia gir tips om hvordan tidspunktet for childbed kan være til en ny bevissthet om livserfaring. Her også visningen av postpartum praksis i tidligere tider og andre kulturer hjelper. Det er også informasjon om hva som skjer i kroppen til den unge moren på denne tiden og hva du gjør godt, slik at sårene etter fødselen - det emosjonelle - gro godt.

Den tidlige postpartum

I løpet av de ti første dagene etter fødselen, er den fysiske og følelsesmessige endringen sterkeste. Påkjenningene av graviditet og fødsel blir merkbar, konsentrasjonen av graviditetshormonet faller kraftig, trekker livmoren raskt. De nødvendige etterskjelv plage kvinnen noen ganger voldsomt, er den ukentlige flyten fortsatt ganske sterk og melkeproduksjonen må plukke opp. Spesielt med det første barnet er det faktum at du må venne deg til det ofte merkelig følelse av morskap og praksis arbeider med den delikate nye familiemedlem. Til alt dette råd behov en kvinne (og hennes partner) fremfor alt: fred, skjold og en stor del av sunn egoisme.

Slik at livmoren kan regress god og melkestrømmen kommer i gang, bør en kvinne være i den første uken etter fødselen mye. "Man bør amme liggende stille, slik at du kan hvile og under amming"Informerer Judith Kulesza, jordmor og helse utøvere fra Düsseldorf. For virkelig å tilbringe den første dagen helt uforstyrret, de bare anbefaler telefonsvareren med navnet å diskutere fødsel og barnets vekt. "Så lærer alle innringere hva de ønsker å vite mest presserende og foreldrene forblir uforstyrret." Ikke i noe tilfelle skal nå ta på en dag dø ned og kanskje til og underholde deg med dette.

Forresten: Vår "babyen Nyhetsbrev" Vi guider deg gjennom den spennende første leveår med all viktig informasjon om barnets utvikling. Her kan du Urbia baby nyhetsbrev gratis.

Den vakreste ting i den tidlige postpartum perioden er de uforstyrrede kosete timer med foreldre (og søsken muligens.) Med den nyfødte. Derfor er det mange jordmødre kaller denne gangen "babyen bryllupsreise", Når besøkende kommer, kan de bli spurt, varm mat, en kake eller en kanne kaffe brakt sammen. "Det viktigste er å ta imot tilbud om hjelp der de kan få noen og ro til å spørre på eget initiativ"Så Kulesza. "En mor bør også nødvendigvis gå i dvale, selv om barnet sover!" Kardinal synder mange mødre er at de brukte denne tiden til å gjøre husarbeid. "Og så de lurer på om de er helt utslitt etter kort tid"Advarer jordmor. "Man kan ikke forestille seg på forhånd hvor ekstremt tøft de første ukene med babyen er",

Støtte for den nye mor

Selv om kvinner måtte jobbe hardere fysisk i tidligere tider enn i dag, og det var lite plass for deres behov, de så ofte visste bedre hva som var viktigst for en ny mor. Det var en regel om at en kvinne hennes barn seks uker "ikke under takskjegget (= takrenne) ved slitasje" kan, ikke bør gå ut av huset. Frem til det 20. århundre var det også vanlig i Tyskland som naboer den nye mor har brakt en gryte med suppe en dag i den første perioden. Slik at hun kunne få styrke, trengte ikke å lage mat, og hennes familie var full. Denne ideen kan venninner eller slektninger til å ta opp i dag. Hvis en kvinne har ingen måte å være hver dag i barsel forsyne dem med mat, kan de lage mat og fryse i løpet av de siste ukene før fristen for lager.

I mange såkalte primitive folkeslag er daglig hjelp for den nylig gitt fødsel fortsatt liv selv i dag. De MAFA kvinner i Nord-Kamerun, kvinnene i familien gir den nye mor med urter for healing sår. Disse inneholder eteriske oljer for å desinfisere og regresjon som brukes eksternt og internt. Familien lager for den nye moder pære suppe (i ficin deri hindrer inflammasjoner, fremmer amming og hjelper til med tarmproblemer etter fødselen). I tillegg er den nye mor helt skjermet fra omverdenen og besøkende, barn og menn tatt vare på av andre slektninger. I Guinea den nye faren til kvinnen helle fettet av en bestemt, eksisterende verdifull regnskog fugl som de kan opprettholde sin kropp etter fødselen. Ellers naboene ta vare og vare på den nye mor.

jordmor

Hos oss å følge jordmor har erstattet den helbredende kunnskapsrike naboer. I løpet av de første ti dagene etter fødselen av hver kvinne har rett til et daglig besøk til jordmor. Inntil barnet åtte uker gamle kan spørre 16 ganger jordmor for å få råd og hjelp mødre utover. Når breastfeeding problemer eller ernæringsmessige problemer, kan mor da absorbere enda åtte ganger å kontakte jordmor. Ytterligere besøk er tilgjengelig på resept fra en lege.

Jordmoren så på, blant annet om livmoren god regresses hvis demningen helbrede lett hvis etterbyrden kommer i gang og hvor amming er anlässt. Det opprettholder navlen av barnet, den veier og gir råd om baby omsorg. Også for frykt eller psykiske plager i forbindelse med fødselen hun er en god kontakt. Følge betalt helseforsikring.

 

Lochia og etterspill

Den lochia tar vanligvis åtte uker. Han er på de første dagene sterke og noen ganger inneholder blodige klumper, men forlater snart etter. Han blir lysere etter hvert som ukene før det er slutt klart. Etter keisersnitt uke elven tar like lang tid og har samme kurs. Riktignok ofte noe svakere eller er i mellom en dag eller to, fordi en utskrapning ble gjort under OP allerede. Avhengig av om du amme uken flyten kan byttes ut etter bare seks uker siden av den første regelen. Men det er blødning etter bare tre uker plutselig sterkere og lyse rødt, er det ofte stress, noe som har gjort den interne sår i livmoren av igjen. Hvis dette er bare midlertidig tilfelle, er det tilstrekkelig å skifte tilbake et gir. denne blødningen varte lenger, bør gynekologen se.

Det bør brukes for etterbyrden bare servietter og tamponger. Også en dusj er bedre enn svømming, for da ikke så lett å få bakterier og med vannet i skjeden kan stige inn i livmoren derfra. Kommer flere dager ikke uker River, og kanskje oppstår feber, rygg eller ansikt smerte, har en kvinne å slå til følge jordmor fordi en uke River Jam kan være. De fleste hjelpe visse øvelser og naturopathic støtte for å få denne komplikasjonen under kontroll. I de første dagene etter fødselen har vært enklere eller mer kraftige etterskjelv, spesielt mens du ammer. De hjelper livmoren å falme godt. For smerten bidrar beste en varmeflaske eller Milchbildungstee som urter har også krampestillende.

Stell av perineal suturering og keisersnitt arr

Etter en episiotomi eller -riss noen nye mor sniker i utgangspunktet dårlig bøyd gjennom området. "Sjekk dette på ingen måte en flytende ring, som er dessverre fortsatt ofte tilfellet"Advarer jordmor Judith Kulesza. "Dermed eh overstretched av graviditet og fødsel bekkenbunnen er mer anstrengt." Den mulige resultat: demningen sømmer kan åpnes under press. var mye bedre, bare for å lade en rumpeballe når du sitter og endre noen få minutter. Videre er hygiene avgjørende. "Man bør heller for ofte ta en dusj som altfor sjelden. For inflammasjoner Arnica komprimerer hjelp." Selv toalettet kan brenne til felles med en demning sår i utgangspunktet. Det hjelper å ha klar lunkent vann i en pott som du kan kjøre urinering på vagina og perineum. Hos kvinner med keisersnitt er mer av avføring, noe som gjør dem problemer på grunn av skadde magemusklene. Her er viktige løs avføring. "Klemmt" det likevel bidra til stikkpiller av vaselin eller mini-klyster for å unngå smertefulle presser. Den keisersnitt arr kan i utgangspunktet være litt rød eller hoven og føles helt nummen. Kjøling eller sterile sårpulver lindre irritasjon. Utbruddet av smerte ved arr på eller begynner å fester, de bør ikke nøle med å gå til legen sin kvinne.

Tarmproblemer?

Kort tid etter fødselen, er fra nå av lik mye plass i magen. Fremfor alt har tarmen uten tak, fordi den vanlige press på sine sidevegger gjennom solid og stor livmoren er borte. Resultatet er nesten alltid i utgangspunktet forstoppelse og oppblåsthet. Et fast Bauchbinde hjelper: Du kaster en solid klut (stort håndkle, små barns seng klut, etc.) og foreslår det tett rundt magen. Tarmen blir så igjen noe støtte utenfra, symptomene avta. Etter et par dager av tarmen blir brukt til de endrede romlige forhold.

Den avdøde postpartum: Når vil Rückbildungsgymnastik?

Den hormonelle endringen er nå også langt fra komplett. Mange kvinner synes dette hetetokter og nattesvette, som fortsatt kan fortsette i noen måneder. Men selv om nå uken elva gradvis avtar, fødsels sår knapt vondt og du har allerede vunnet noen praksis i håndteringen av barnet, bør du gjøre de første åtte ukene så lite som mulig i hjemmet. Slik at leiligheten er ikke helt i kaos, er blitt "En handling per dag"veldig bevist prinsipp for mange foreldre: Det er nok til å møte hver dag en liten rolle i husholdningen. Så bare stuen oss noe annet, for eksempel, sugd på en dag. Dagen etter, kan du selv tørke av benkeplater på kjøkkenet. En dag senere er badekar og vask på badet off, etc. Denne prosessen tar bare noen få minutter, og gi mor eller far føler for å holde ting på tross av den store omveltninger under kontroll.

Bekkenbunnen må behandles svært nøye i de første seks ukene. "I løpet av denne tiden, må man ikke løfte noe tungt, verken babyen i bilsete, selv vaskerom kurver, kasser og bæreposer"Sier jordmor og healer Kulesza. Den mulig konsekvens er ellers permanent inkontinens. Dette gjelder også for kvinner som fødte med keisersnitt. Rückbildungsgymnastik er annonsert etter fødselen inntil seks uker. Her bør du trene med magen som en del av bekken eller rygg øvelser bare passivt. "Først etter tre måneder, kan kvinnen også styrke de skrå og rectus Mage spesifikt"Så jordmor. Hvem ønsker å starte med sin favorittsport igjen, bør også tenke på bekkenbunnen: rykninger (f.eks jogging, ridning og trampoliner.) Sil bekkenbunnen i de første månedene fortsatt.

Hvis sjelen sår: "baby Blues" eller har fødselsdepresjon?

mange kvinner er følelsesmessig følsomme enn vanlig i de første dagene etter fødselen. Dette er den hormonelle delen. men den økte følsomhet har en viktig funksjon: "Du bør gjøre kvinnen for behovene til barnet utsatt for at et nært bånd med barnet oppstår", Forklarer eksperten. Derfor ikke følsomhet ikke trenger å være koblet til Traurigkeitsgefühlen. "Kvinner finner disse dager heller da enn Heultage 'når de er på sykehuset og ikke kunne føde poliklinikk eller ønsket"Så Kulesza. Upersonlig atmosfære av sykehuset og også ta bort 'barnet, at som en løgn noen ganger mer i Wärmebettchen med hans mor var ofte på avtrekkeren når tårene rant.

Men noen ganger sjelen til en kvinne avsporet i dagene, ukene eller månedene etter fødselen så mye at hun trenger hjelp. Det er en postpartum depresjon, som er en separat og alvorlig sykdom og ikke med den "baby Blues" har å gjøre. "Når en kvinne oppfører seg slående og uvanlig for sin natur, bør miljøet ta hensyn"Sier Kulesza. Skiltene er tilkoblet, for eksempel en sterk uro med en protect babyer. Omvendt var også påfallende passivitet, konstant grubling, følelse av likegyldighet eller følelsen av at du ikke kan elske sin baby, varselsignaler. "Det er viktig at partneren da aufmerkt fordi en kvinne vanligvis med depresjon ikke kan oppfatte." I milde tilfeller kan følge jordmor med foredrag og naturopathic metoder forsøke en lettelse. Men hvis symptomene er alvorlige, raskt psykiatrisk hjelp må søkes (for eksempel sosial psykiatrisk tjeneste), fordi ofte truet selvmordsrisiko.

Men selv uten at depresjon forekommer, er det mange kvinner ikke å spinke i de første ukene og månedene etter fødselen. Ikke sjelden gjorde fødselen ikke går slik du drømt det. Fødselen tok kanskje veldig lenge, kan det trengtes tang, sugekopp eller enda en keisersnitt, noen ganger er det ikke gikk bra i begynnelsen babyen. For å håndtere slike opplevelser, det tar tid. Det meste, hjelper det å snakke så mye som mulig med venner eller andre mødre om fødselen. Dette går spesielt godt i lekegrupper, Pekip- eller baby massasje kurs. Det du møter mødre som har født hvordan selv omtrent samme tid, og kanskje også velkommen muligheten til å snakke om denne opplevelsen.

Sex og prevensjon

Blant primitive folkeslag, kan mannen vanligvis ikke i nærheten av den nye mor. I Guinea mor og baby leve selv etter fødsel fortsatt flere måneder deponert i tilflukt. Men selv etter at de kommer tilbake til samfunnet en sex tabu som tar minst et år er blant de mest primitive folkeslag. Dette sikrer for det første at kvinnen etter fødselen har nok tid til å komme seg og å konsentrere seg helt om barnet følelsesmessig. På den annen side, hindrer sitt svangerskap til å følge i rask rekkefølge. Så lenge et par kurs vil ikke vente i den vestlige verden. Men det er normalt her når en kvinne etter fødselen i lang tid ikke har noe ønske om sex fordi hun er følelsesmessig og justert i deres behov for nærhet meste på barnet. "Hvis kvinnen liker, men trafikken er tillatt når den blodige etterbyrden er over"Så jordmor Judith Kulesza. Dette kan være tilfelle etter omtrent ti til 14 dager, fordi nå et beskyttende lag hadde lagt på såret i livmoren. Hva så komme, var mer sårvæske og ikke noe blod. "Men det er viktig at mannen legger særlig vekt på hygiene, så vask før hver trafikk, selv under forhuden."

Forebygging må være fra begynnelsen, selv om fullt ammer. "For selv om ammepauser er mer enn tre til fire timer, nivået av melkeproduksjon hormonet prolaktin kan synke så mye at eggløsningen er mulig," sa jordmoren. Siden den første eggløsning kan skje før den første regelen må også hindre kvinner hvis de ikke har hatt mensen igjen. Den beste måten å kondomer eller mini-pille, som ikke påvirker amming er.

Selv nå rett til jordmor

Selv i slutten av postpartum perioden kan fortsatt ta følge jordmor for å fullføre. For åtte uker, kan de likevel over og gi råd uten å skape den nye mor for denne kostnaden i tilfelle problemer på forespørsel. 

Adresser og litteratur om emnet

Internett

En oppfølgings jordmor nær privatbolig kan bli funnet på http://www.urbia.de/services/hebammen. Selv gynekologer og klinikker holde frie kataloger om senere jordmødre i regionen klar.

Akkompagnert av de første 40 dagene med baby gir postpartum guide av eltern.de.

litteratur

  • En helhetlig syn på svangerskap, fødsel og postpartum av tech vestlig medisin og bli kjent med skikker andre nasjoner lov til boken: "I bølger til verden" I. Albrecht-Engel (ed.), L. Kuntner, M. Albrecht, Midena Verlag 1997.
  • Også i klassikerne "jordmødre klinikk" Kvinner får forslag til avtale på naturlig og helhetlig måte med postpartum perioden. Det finnes detaljerte tips for å forebygge fødsels ubehag eller fikse lettere lidelser naturmedisin. Ingeborg Stadelmann, selvpubliserte ersch. I 2004.
  • En tonet mage og en frisk rygg etter graviditet øvelser hjelp i Heike Höflers bok: "Rückbildungsgymnastik. Fit og godt etter fødselen", Med over 200 øvelser", Goldmann Verlag 2005.