Det er en sterk instinkt som skremmer oss foreldre når våre avkom ikke ren hud dyktigere på måltider. Noen ganger kan vi skyte den ut over mål og spising blir en kamp. Her tips for avslappet måltider med små barn.

Vi har fortsatt det, fôring instinkt

Barnet nekter mat

Foto: © Panthermedia.net, Ramona Heim

Den lille Enes er ikke sulten. Dette er ikke overraskende, fordi den ordinære har en akutt gastrointestinal influensa. Likevel, mor og far Thomas Aylin prøver * å manøvrere med alle slags triks, et varmt måltid i hennes sønn inne. Fordi han nektet gulrøtter tilbys Kamufler hvert skje med litt sjokolade pudding. Denne lille appetittvekkende blanding foreldre er nå presser den lille pasient under mye overtalelse i matet presset munnen. Som observert i barneklinikken der jeg delte med min sønn noen dager et rom med en liten familie. bør fordømme den fortsatt veldig ung par, men ikke uvørent. Det er åpenbart en sterk instinkt at det skremmer oss foreldre når våre avkom ikke ren hud dyktigere på måltider. Dette Feeding trangen kommer trolig fra en tid da maten var knappe og det roet våre forfedre, for å tilby barnet nok Erjagtes og samlet. Derfor er de fleste fedre og mødre synes det er vanskelig selv i vårt overflodssamfunn til å forbli rolig når en ganske delikat likevel småbarn spiser lite og med måltid mat rundt hakker som en fugl. Fremfor alt, selvfølgelig, hvis det er ganske sunt, i motsetning til vårt eksempel. Men hva er egentlig "for lite"? Og hvordan å sikre at barnet ditt får nok næringsstoffer (og glede også uten stress på middagsbordet)?

* Navnene endres

Den lille vers fra "Spoon for Mama" heller glemme

En pjokk mellom ett og tre år trenger ca 950 til 1100 kalorier daglig. "For barn kan du ha BMI (body mass index) beregnes"Silke Restemeyer av den tyske foreningen for ernæring (DGE). Her får du allerede en indikasjon på om barnets vekt ligger på hans alder i normalområdet (info på slutten av teksten). Hvis et barn har ingen matlyst betydelig undervektig eller over tid, og kanskje den tilstanden blek og sliten, bør et besøk til legen komme først, råder DGE ekspert. Men selv om barnet er sunt, ifølge barnelege lysene i foreldrehjernestammen kjent fort den røde varsellampen på når et barn "ingenting" ønsker å spise. Og en gammel tekst er viklet, som lyder: "Hjelp! Dette barnet er å spise for lite, vil det være veldig svak og snart sulte stort!", Og allerede vi hvisker - som generasjoner før oss - dreielire som den kjente verset: "Og nå en skje for Mama" (Valgfritt Baby, for bestemor, bestefar, etc.), som ikke har blitt opprinnelige av århundrer med bruk. Vi bruker den første bonhomie av våre barn, som deretter kan organisere noen med dem, og oppfordrer dem litt skje mer. Men det fungerer ikke for lenge. På et tidspunkt, barnet nektet, og maktkamp oppstår om mat. Siden utsatt for utpressing ("ellers er det ingen dessert"), Fremførings ("bare tre små gaffel!"), Overdrevet ("du trenger ikke vokse hvis du ikke spiser") Og medfølelse Tour testet ("Mamma har det ekstra tilberedt for deg!"). Alle tanker og aktiviteter på bordet dreie fra nå av bare til "dårlig eater",

Spiseforstyrrelser true

Uten fare for geriljakrigføring ved middagsbordet er det ikke. For han bærer ned ikke bare av lykkelige familier, men kan også risikabelt varige senskader: "For høyt trykk og tvang mens spising kan føre til senere spiseforstyrrelser kan"Sier Silke Restemeyer. "Selvfølgelig, spiseforstyrrelser har også mange andre årsaker", Sier eksperten. Likevel, et barn som ble presset for mye å spise, så for eksempel, i puberteten i matinntaket fra sin nyervervede selvhevdelse oppfordrer til svært nekte (anoreksi). Motsatt, et barn som måtte spise alltid være satiety tillegg mister følelsen av sin naturlige appetitt og bli overvektige over tid. "Det er f.eks også en advarsel tegn på at flere og flere barn i Tyskland har i ung alder om kosthold erfaring"Så spesialist.

Fem gylne regler for en avslappet måltid

Følgende tips vil bidra til å gjøre retur til spise nytelse og glede av familien tabellen:

 • huke 1. Forstå hvordan spedbarn

  Etter ett år, små barn ønsker å finne en masse ting selv. Også hvor mye de spiser. Så foreldrene bestemme hva som er der, men barnet, hvor mye vil spise den. Å sliten til å gjøre til måltidet, kan du velge barnets frukt og grønnsaker med felles innkjøp og la senere hjelpe det når mat (grønnsaker, poteter skåret i små biter, etc.). Det er nesten en garanti for at barnet vil resultatet deretter spise. "Små barn liker mange ting ikke en gang, men må bli vant til deres smak. Så du kan prøve på nytt, hvis barnet tar på en bestemt mat, men etter en tid, "råder Silke Restemeyer. Så ofte flere iterasjoner er nødvendig før barnet kommer til smak. Jo mindre Søt får en pjokk her, jo flere smakssansen og ønsket om å finere og sunnere gleder beholdt ham.

 • 2. Å spise sammen

  Minst ett felles måltid der alle sitter ved bordet bør være der for hver familie. Og også for de andre måltidene, bør et barn aldri må spise alene. At TV ved bordet er fortsatt en selvfølge. "Det handler om å ha en fast møteplass for å ha tid og snakke om dagen," sier Restemeyer. Barnets spiseatferd bør ikke vektlegges. Hensikten med å spise kan ikke være bare for å mate barnet og snakke om hvor mye det igjen (ikke) spiser i dag.

 • 3. Små porsjoner fatet

  For full plate motet barn. Små deler og små biter, som engasjerende som mulig arrangert inviterer deg til å grave i. Spesielt stimulerende se fargerike grønnsaker i alle farger, som et eksempel kan danne mønstre eller ansikter. kan du likevel fylle opp, dersom barnet har mer appetitt. Det må imidlertid også være rolige noe på tallerkenen tilbake, fordi maten bør være noe morsomt som ingen kan bli tvunget.

 • lære 4. Tillit: Nei friskt barn lider av mangel

  Samt min egen datter for en tid siden en lang "I-hab-men-ikke-sult"Fase hadde, snudde jeg for å få hjelp til det populære barnelegen Dr. Busser, usikre foreldre på internett, gir i TV og presse komfort og råd. Hans svar på min forespørsel fikk i sin forumet: "Det gir ingen mening å lage så mange tanker!" (Ah så? Men jeg synes det er aldri så vanskelig å parkere din tenkning når det kommer til mine barn ...). Men, la han lykkelig: "Ingen friskt barn sultet i hjel før en hel plate eller lider mangel." (!. Aha Nå har jeg vært bedre, fordi jeg ønsket å lese faktisk) Mottoet er derfor: plukke opp barnet i sin spiseatferd hvor det er, og ikke pålegge sine egne ideer. Tilliten til barnet så kalles for, hva vi foreldre Ja generelt har ofte for lite.

 • 5. Hvilken del av hver dag på plate

  Men nøyaktig hva som bør fordi det minste spise et lite barn mellom ett og tre år i dag? "Den spiser like mye eller så lite som det kan fra hva det er ved måltider og får ingen ekstra eller reserve mat"Så barnelege på. "to porsjoner melk om dagen er viktig i det lange løp. Så kanskje en kopp melk pluss en yoghurt, litt ost, grøt eller pudding per dag", Men hva med snacks? Hvis du lar ut med en dårlig eater, så de viktigste måltidene er mer appetitt det? Her Silke Restemeyer hjelpe deg: "Nei, fordi snacks er svært viktig for barn, slik at blodsukkeret ikke faller for mye. En melke kutt eller andre søtsaker er ikke ment her!"Hun advarer. Bedre være frukt, rå grønnsaker, en porsjon vanlig yoghurt eller en sandwich.

Informasjons- og adresser

er BMI (Body Mass Indeks) beregnes etter formelen "Vekt delt på: høyde ganger høyde", For informasjon: For ett år barn av BMI bør være mellom verdiene 15 og 18,5. I en tre år gammelt barn, bare 14-18

DGE er i sin informasjonsbrosjyre "OptiMix" nøyaktige oversikter for normal vekt og BMI nøyaktig for alle aldre på. Det er også detaljerte tips for riktig ernæring for barn og unge (FKE) ble utviklet i Dortmund ved Research Institute of Child Nutrition. Syv tips for en god stemning også bli gitt på tabellen familie her. Tilgjengelig i brosjyren DGE Media Service in Bonn Telefon 0228/90 92 626, e-post [email protected], er hjem www.dge-medienservice.de.

Hjemmesiden til Research Institute of Child ernæring: www.fke-do.de

Hjemmesiden til den tyske Nutrition Society (DGE): http://www.dge.de