Hvis Scion har vondt i magen, Bagasje mang en forelder motet i seg selv: Hva kan det være denne gangen? Oppblåsthet? Noe ikke tolereres? Diaré? Selv en gastrointestinal infeksjon? Her er noen tips og hjelp.

Generelt magesmerter

Baby gråte med foreldre

Foto: © iStockphoto.com/ goldenkb

Mange barn - uansett hvor gamle de er - lider nå og da vondt i magen. sentre meste spedbarn all smerten i magen. Når de blir spurt hvor det gjør vondt dem, de viser en generell regel til navlen, men årsaken til smertene kan dermed også være ganske en etappe såret. For barn i skolealder ofte skjult bak magesmerter, stress, angst eller overarbeid. Listen over mulige årsaker, spesielt av sterkere magesmerter er lang, som strekker seg fra oppblåsthet i spedbarnet, om matintoleranse til blæren, salmonella, ormen og virusinfeksjoner. I mer alvorlige tilfeller kan blindtarmbetennelse eller en tarmslyng være bak det.

Bedre å ha for mye enn beklager: I utgangspunktet gjelder derfor gå til barnelege, spesielt når viser andre symptomer som feber, oppkast, diaré eller forstoppelse, eller barnet gjør en alvorlig syk inntrykk.

I begynnelsen: Hva hjelper barnet flatulens

I de første ukene og månedene av livet babyer gråter ofte mye fordi de synes å lide av oppblåsthet, og noen ganger bringer med seg de mest tålmodige foreldre til randen av galskap. Symptomene er alle barn av den samme: i sen ettermiddag eller tidlig kveld - vanligvis bare om når arbeidende forelder kommer hjem (men som er helt uskyldig i den påfølgende hendelser regelen) - de begynner å rope , Og dermed ikke lenger virkelig lytte til. De små skrike i timevis for å få en rødt hode, trekk på bena og har ofte en svulmende svulmende mage fra luften. Dersom luften er anbrakt i, ropene magisk stopper igjen. Men inntil da, kan noen ganger ganske passere tre timer, det er den nakne desperasjon som driver mang en forelder natt på motorveier i nærheten. Neppe i bilen av screamer sover ganske regelmessig for å loszubrüllen med samme regularitet før skru tenningsnøkkelen igjen. Andre prøvd og testet alternativer som minst stoppe kontinuerlig gråter er timer brukt å bære rundt i armene - mens barnet er ikke for fort, men ikke for sakte og veie svært rytmisk primært - eller mer eller mindre voldelig rock på en stor gummiball. Er barna bare en gang til, kan man le av det, i denne situasjonen, men de fleste foreldre er mer som gråter. Og ingen vet egentlig ganske om skrikene er årsaken til oppblåsthet eller vice versa. En ting er sikkert: Mange barn er rammet av oppblåsthet.

Årsak til spedbarn kolikk

En mulig årsak er sanse, barnet opplevde i de første ukene av sitt liv. I sin nye form for eksistens utenfor livmoren, blir han konfrontert med en overflod av nye inntrykk og reagerer på overbelastning med ubehag. Han roper til sin lindre indre spenninger, som har akkumulert i løpet av dagen. Også for denne teorien er at barn som er født for tidlig eller hvis graviditet eller fødsel var svært vanskelig å vises oftere skrike og deretter å lide av flatulens enn andre spedbarn. I tillegg må mage-tarmkanalen hos nyfødte første venne seg til endringen i matinntak og bearbeiding etter fødselen.
Nesten alle foreldre er opptatt av å finne en årsaks forklaring på ropene fra sitt barn. Men barnet har ikke noe annet valg enn å rope til uttrykke sin ubehag, uansett om det er sulten eller oppblåsthet, bare vil ligge bare ikke alene i sengen eller bare med behandlingen av alle de nye stimuli som virker på det er rett og slett overveldet og derfor gråter.

Oppblåsthet i baby: Hva gjør du?

Hva hjelper? De fleste av barna faktisk ønsker bare bæres rundt. Fenomenet spedbarn kolikk er blant primitive folkeslag som bærer sine barn hele tiden med ham, i stor grad ukjent. I ammede spedbarn noen mistenke som årsak til oppblåsthet en dårlig ernæring av moren. Kumelk og hele korn, fisk, egg og korn kan - så antyder noen - kanskje i sykepleie spedbarn forårsake oppblåsthet. Ved for hissig drikking eller skriking blir for mye luft i magen, som må på nytt bare for å komme seg ut. så ta deg tid til å mate barna dine, uansett om du ammer eller gir flaske.

Ta det med ro

En ting som er viktig: å holde ro, som - riktignok - er veldig vanskelig når nervene er på kanten allerede. Ikke sjelden, nervøsitet av moren bærer barnet. Lite bruk er medisiner for babyer oppblåsthet satt på markedet. Den effekten er begrenset, og heller synes å være beroligende for foreldrene til å tjene, som deretter har den følelsen, men å ha virkelig prøvd alt.

Hvis du ikke har prøvd det ennå, kan du bruke den til å prøve å lette ubehag av barnet:

 • Frakte rundt i flyger håndtak (Baby liggende på magen på underarmen av mor eller far, bena hengende ned)
 • skånsom Massasje av babyen magen klokken rundt navle (muligens med kommersielt tilgjengelig i apotek "Vind olje "eller karve olje, som også virker gjennom huden og avlaste flatulens burde)

Mange mødre sette sitt barn komme tilbake til når det gråter, det kan ennå fortsatt sulten har. Dette kan også så mistenker noen barneleger styrke klager. Først er på grunn av de mange gråt allerede tilstrekkelig med luft i magen, og for det andre fordi det er alltid fersk mat på allerede halvfordøyd hits og kan også øke oppblåsthet.

Hvis noe godt er, er bare én ting: venter, kjører, går eller hopper på ballen, fordi kjære foreldre: Selv vandre forbi!

Diaré og oppkast

urolig mage

Hva foreldrene ikke vet det? Barnet returnerer lykkelig tilbake fra en bursdagsfest, crammed med alt som kaller seg usunn og gjør disse festivalene bare virkelig vakker. Ikke sjelden slutten natten på toalettet og fra gleden oppkast og diaré. Neste morgen, bare schwarzumränderten øynene til foreldre vitne og alt er glemt.

Av virus og bakterier barnet har lenger hva

Situasjonen er forskjellig for gastrointestinale infeksjoner som ikke er forårsaket av gluttony, men av virus eller bakterier. Som hos voksne, for eksempel intestinal influensa også resultere i barn oppkast og diaré, forekommer sjelden legge feber. Spedbarn og små barn, men er ofte mer alvorlig rammet. de tørke ut raskere og ofte nekter i tilfelle sykdom, noe væske. Dette kan være livstruende.

Patogener blir overført gjennom spytt eller avføring, contagions innen familien er derfor ofte. Er allerede et familiemedlem blir syk, passende hygienetiltak kan hindre videre smitte:

 • grundig håndvask før og etter måltider, toalettbesøk og innpakning barnet.
 • Brystvorter og smokker for syke barn alltid skille seg fra friske barn holde og bruke.

Babyen har diaré, hva gjør jeg?

Når diaré av barnet til legen?

I utgangspunktet, baby eller smårolling behov med diaré og oppkast ikke nødvendigvis til legen, men det er noen unntak der medisinsk hjelp er avgjørende:

 • Feber over 38,5 ° C
 • Grønne eller blodig avføring
 • Oppkast og diaré varer lenger enn tre dager
 • Barnet drikker ikke nok
 • Barnet bryter hver gang den drikker
 • Barnet har mer resignert enn 4 timer uten urin
 • Øyne og / eller barnet Fontanelle sunkne
 • Barnet gjør en alvorlig syk inntrykk
 • Barnet tørker ut

Det er flere måter å for å undersøke graden av tørrhet i et spedbarn: Slimhinne i munnen og tungen, for eksempel, bør alltid være fuktig. Deretter er det rynke hud tilstand kommer. Som kan bli relativt godt undersøkt ved å ta noen mage huden mellom tommel og pekefinger, hun kort komprimerer og deretter slipper. Rynkene forårsaket av kompresjon, ikke kan stå stille.

Tips og triks for å hjelpe seg selv

 • Møter ingen som de ovennevnte symptomene, kan du prøve å hjelpe deg selv. Kroppen mister gjennom diaré og oppkast verdifulle sukkerarter og salter, og må skiftes ut. Samtidig ødelegges intestinal mucosa må gjenoppbygges. La barnet drikke så mye som mulig.
 • Fortsatt amming! I vollgestillten spedbarn terapi er enkel: Fortsett amming. Kanskje du kan gi med en teskje av drue sukker per 100 ml tillegg te (kamille, fennikel, peppermynte). Flaske-matet babyer bør få en uten melk til tre dager, men tilgjengelig i apotek spesiell medisinsk mat.
 • Fat, sjokolade og melk sky! Å styre klar av alle er vanskelig å fordøye mat som fett, melk, egg, sukker, kål, sjokolade, iskrem, belgfrukter eller eplejuice. Karbohydrater, derimot, kan anbefales. Kjeks, knekkebrød, ristet brød, pretzel pinner, potetmos, dampede gulrøtter, revet eple, bananer, skjedde jordbær, blåbær, bringebær og grønnsakspuré er det her. Dyrt ferdige produkter fra apoteket, du kan gjøre uten, de smaker mindre bra generelt. Kuren rate er imidlertid avhengig av en konsekvent gjennomføring av denne dietten som mulig en dag over sine symptomer. 

forstoppelse

Rough start

Enten ammet barnet eller flaske-matet baby: Når babyer kan raskt gjenstand for feil, ville de lider av forstoppelse, når du ser hva en innsats for det koster å fylle sine bleier. Men dette er helt normalt, tarmen og dens nervene er fortsatt umoden og fortsatt ønsker å bli trent. Ammes må ha livredd bare én gang hver tre til sju dager. Dette er normalt. Grunnen: morsmelk er den beste ernæring for spedbarn og kan nesten fullstendig absorbert og utnyttet av kroppen. Siden det lite igjen "avfall" men forlot den skal være myk. Flasker med barn har en til tre ganger daglig bleier fulle, i motsetning til morsmelk leder av avføring er ganske fast, mørk, noen ganger litt grønnaktig, noe som skyldes høyere bakterieinnhold og annen sammensetning av morsmelkerstatning.

Hva er forstoppelse?

Forstoppelse er bare når barn kalt mindre enn tre avføringer i uken har og stolen er også fortsatt vanskelig. Hyppigste årsaken til forstoppelse er underernæring med en mangel på kostfiber, så vel som et overskudd på kumelk. I tillegg til de berørte barna vanligvis for lite drikke og / eller beveger seg for lite. Andre årsaker slik som diabetes eller forgiftning bør utelukkes ved begynnelsen av behandlingen.

Øvelse gjør mester ...

I ni av ti barn begynner forstoppelse mellom ett og tre år. Triggere er ofte endringer i kostholdet. Barna har sjelden eller hard avføring, den delvis blodet selv oppå. På grunn av den iboende avføring smerte barna er redde for toalettet, de holder stolen og undertøy er ofte flekker. Det er sjelden at barn klager over magesmerter.

Hva kommer til de som venter: behandling

Behandling av kronisk forstoppelse noen ganger tar lang tid, men er vanligvis vellykket. De må alltid begynne med en Tømming av tarmen, best ved en klyster. Deretter en Stuhlgleitmittel kan gis for en kort tid, for eksempel, Parafin eller Obstinol. Siden parafin, men absorberes av tarmen i små mengder, må det avbrytes så snart avføring til det normale.

endring diett

Er en viktig Endring av kosthold. barn må drikke mye væske, fortrinnsvis vann. Sukker, hvitt brød, kaker, protein (melk, fisk, kjøtt, pølse) og søtsaker forårsake forstoppelse, og bør være sterkt begrenset. Mye fiber, men - så friske grønnsaker, frukt og helkorn - gjør avføringen myk. Har også vist en morgen dose av hvetekli eller tørkede svisker. Mange foreldre tror sta i å kunne forebygge forstoppelse med en daglig dose av laktose. Det motsatte er tilfelle! Laktose er nyttig hverken meningsfylt eller vil være i beste fall unødvendige kalorier som følger. Barna skal bli holdt hver dag på samme tid for toalettbesøk, best om morgenen. Og du bør ta tid til det! Drikk det før et glass vann på tom mage kan påvirke den sanne mirakel.